- Juhlagrillausasento (Kuva 7)
Tässä asennossa parilagrillissä on paljon grillauspintaa monenlaisten pikkupurtavien valmistamiseen,
kuten saslikki- tai satay-vartaiden, vihanneksien tai hedelmien.
Kun grilli on juhlagrillausasennossa ja parilalevyjen sileä puoli on käytössä, levyjä voi käyttää ainesten
kypsentämiseen öljyssä sekoitellen sekä munien tai ohukaisten paistamiseen.
1 Kierrä johto kokonaan esiin laitteen saranoissa olevasta säilytystilasta (Kuva 8).
2 Käännä tarvittaessa levyt niin, että grillauksessa käytettävä puoli on ylöspäin.
3 Varmista, että grilli on suljettu (Kuva 9).
4 Työnnä pistoke pistorasiaan.
5 Säädä lämpötilansäädin grillattavalle ruoalle sopivaan asentoon. Katso ohjeita tämän
käyttöoppaan lopussa olevasta taulukosta.
, Punainen virran merkkivalo syttyy merkiksi siitä, että grilli kuumenee.
Älä jätä laitetta käyntiin ilman valvontaa.
6 Odota, kunnes vihreä käyttövalmiuden merkkivalo syttyy, avaa sitten grilli ja aseta ainekset
parilalevylle tai -levyille.
Ole varovainen: parilalevyt ovat kuumat!
- Suljettu asento ja gratinointiasento: avaa grilli puoliksi (Kuva 10).
- Juhlagrillausasento: avaa grilli puoliksi ja vedä ylempi parilalevy ylimpään asentoon (1). Aseta sitten
grilli avoimeen asentoon (2) (Kuva 11).
7 Jos grilli on kaltevassa asennossa, aseta rasva-astia tai -astiat valutusuran tai -urien alle rasvan
tai nesteen keräämiseksi.
Huomautus: Älä aseta laitetta kaltevaan asentoon, kun käytät parilalevyjen sileää puolta.
- Suljettu asento ja gratinointiasento: aseta yksi rasva-astia alemman parilalevyn valutusuran
alle (Kuva 12).
- Rasva-astiaa tai -astioita on ehkä tarpeellista käyttää myös silloin, kun levyjen uurretulla puolella
grillataan paljon rasvaa tai nestettä sisältäviä aineksia grillin ollessa vaaka-asennossa, jotta rasvaa
tai nestettä ei tipu työtasolle.
Huomautus: Älä lisää paljon rasvaa parilalevyjen sileällä puolella paistettaviin aineksiin. Sileällä puolella ei
ole valutusuraa, joten ylimääräinen rasva ei valu pois.
- Kun grilli on juhlagrillausasennossa ja parilalevyjen uurretut puolet ovat ylöspäin, käytä molempia
rasva-astioita. Aseta yksi astia kummankin parilalevyn valutusuran alle (Kuva 13).
8 Laita ainekset parilalevylle tai -levyille lastalla/pihdeillä (Kuva 14).
Parhaan tuloksen saat asettamalla ainekset parilalevyjen keskelle.
Grillausaika riippuu aineksista, niiden paksuudesta ja omasta mausta. Suositusajat ovat tämän
käyttöoppaan lopussa olevasta taulukosta.
Huomautus: Grillauksen aikana vihreä käyttövalmiuden merkkivalo sammuu ajoittain osoituksena siitä,
että grilli kuumenee valittuun lämpötilaan.
- Suljettu asento: aseta ruoat alemman parilalevyn keskelle.
- Gratinointiasento: aseta ruoat alemman parilalevyn keskelle.
- Juhlagrillausasento: levitä ruoat grillauspinnalle. Kääntele ruokaa ajoittain lastalla/pihdeillä.
9 Sulje grilli (vain suljettu asento ja gratinointiasento).
- Suljettu asento: laske ylempi parilalevy varovasti ainesten päälle. Ylempi levy koskettaa nyt ruokia.
Näin ruoat grillataan tasaisesti molemmilta puolilta (Kuva 15).
- Gratinointiasento: vedä ylempi parilalevy ylimpään asentoon (1) ja aseta se sitten vaaka-asentoon
(2). Ylempi parilalevy ei saa koskettaa ruokaa (Kuva 16).
49