KANANPOIKAA
VIINIKASTIKKEESSA
4 ANNOSTA
TOIMINTO: MIKROAALTO
VALMISTELUT: 30 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN.
1 kg kananpoikaa (noin)
30 g (2 rkl) voita tai margariinia
1 rkl makeaa paprikaa tai soijaa
3-4 basilikan lehteä
1 ½ dl (150 ml) kuivaa valkoviiniä
KASTIKKEESEEN
100 ml kermaa
1 rkl maissijauhoja
ripaus maustesuolaa
½ karvasmanteli
KORISTELUUN
200 g punaisia tai vihreitä viinirypäleitä
20 g paahdettuja mantelilastuja
Pese ja kuivaa kananpoika, leikkaa paloiksi ja poista
1.
rasvaiset osat.
Laita voi tai margariini mikroaaltouunin kestävään astiaan. 2.
Peitä ja sulata 350 W:n teholla minuutin ajan. Sekoita
joukkoon makea paprika tai soija ja levitä seos sutilla
kananpojan pintaan. Laita kananpoika mikroaaltouunin
kestävään astiaan ja lisää basilika ja viini.
Peitä ja kypsennä 12 minuuttia tehotasolla 750 W.3.
Sekoita kerma ja maissijauhot ja kaada seos kananpojan 4.
päälle. Jatka kypsennystä peitettynä 2-3 minuuttia
tehotasolla 750 W. Lisää tarvittaessa suolaa sekä raastettu
karvasmanteli.
Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.5.
Laita kananpoika tarjoiluvadille ja koristele viinirypäleillä 6.
ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Jos haluat paahtaa mantelilastut, levitä ne Crisp-alustalle 7.
ja paahda 2-3 minuuttia Crisp-toiminnossa sekoittaen
minuutin välein.
15
OMENASTRUUDELI
6-8 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN
AINEKSET
2 voitaikinalevyä, à 220-240 g
6 omenaa
1 appelsiini
50 g saksanpähkinöitä
50 g pinjansiemeniä
1 tl (5 ml) kanelia
50 g rusinoita
50 ml rommia
50 g sokeria
100 g korppujauhoa
VOITELUUN:
1 kananmuna
50 ml maitoa
Liota rusinoita rommissa vähän aikaa.1.
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita viipaleiden joukkoon 2.
ruohittuja saksanpähköitä, pinjansiemeniä, sokeria,
appelsiininkuoripalat ja kanelia.
Aseta yksi taikinalevy osittain toisen päälle ja liitä levyt
3.
yhteen taikinapyörän avulla.
Lisää omenaseokseen rusinat ja korppujauhot. Korppujauhot
4.
imevät omenoista erittyvän mehun.
Kaada omenaseos taikinan päälle ja kääri taikina
5.
pituussuunnassa rullalle.
Muotoile rullasta rinkilä ja aseta se Crisp-alustalle
6.
jättäen taikinan alla ollut paperi alustan pohjalle. Purista
omenastruudelia kevyesti kokoon.
Tee rinkilään muutama viilto ja voitele pinta
7.
munamaitoseoksella.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia.
8.
6SC_000314_NORDICS.indd 156SC_000314_NORDICS.indd 15 30-11-2009 14:28:0230-11-2009 14:28:02