23
UUNISSA PAISTETUT
LOHI MEDALJONGIT
Huuhtele lohi medaljongit ja kuivaa hyvin. Ripottele päälle 1.
suolaa ja pippuria.
Sulata voi mikroaaltoastiassa peitettynä mikroaaltoteholla 2.
350 W ½-1 minuuttia.
Laita medaljongit kevyesti voideltuun matalareunaiseen 3.
uuninkestävään mikroaaltoastiaan ja ripottele päälle suolaa
ja pippuria. Voitele medaljongit yläpuoli voilla.
Esikuumenna uuni pikakuumennuksella 200 °C:seen.4.
Laita astia matalalle metallialustalle ja paista medaljonkeja 5.
kiertoilmatoiminnolla 200-210 °C:ssa + mikroaaltoteholla
160 W 12-16 minuuttia (paistoaika riippuu medaljokien
paksuudesta).
Valmista sillä välin kastike. Sekoita kaikki ainekset 6.
paistinpannulla.
Keitä kiehumispisteeseen sekoittaen jatkuvasti ja anna 7.
kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin
ajan, kunnes se sakenee.
Tarjoile kala ja kastike keitettyjen perunoiden ja keitettyjen 8.
vihannesten, esimerkiksi tankoparsan tai parsakaalin
kanssa. Koristele sitruunalla.
Sekä lohi että kastike voidaan tarjoilla myös kylmänä.
4-6 ANNOSTA
AINEKSET
4-6 ruodotonta lohi medaljonkia
(kukin noin 150 g)
suolaa, pippuria
30-40 g voita (2-2 ½ rkl)
KASTIKE:
200 ml (2 dl) kuohukermaa tai ranskankermaa
200 ml (2 dl) vettä
1 kasvis- tai yrttiliemikuutio
pippuria
rakuunaa
10 ml (2 tl) Dijon-sinappia
TOIMINTO: MIKROAALLOT, PIKAKUUMENNUS, KIERTOILMA +
MIKROAALLOT
VALMISTELUT: 5 MINUUTTIA
KYPSENNYSAIKA: 12-16 MINUUTTIA
PIKKULEIVÄT
22-24 KPL (2 PELLILLISTÄ)
TOIMINTO: MIKROAALLOT, PIKAKUUMENNUS, KIERTOILMA
VALMISTELUT: 15 MINUUTTIA
KYPSENNYSAIKA: 24-30 MINUUTTIA
AINEKSET
125 g voita
1 kananmuna
125 g hienoa sokeria (1 ¼ dl)
250 g vehnäjauhoja (noin 4 ½ dl)
ripaus suolaa
1 kananmuna voiteluun
säilykekirsikoita koristeluun
Laita voi mikroaaltouunin kestävään astiaan ja sulata
1.
peitettynä tehotasolla 350 W 1 ½-2 minuuttia.
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja voisula 2.
ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi.
Kauli taikina 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta 3.
pyöreitä pikkuleipiä juomalasilla, jonka halkaisija on noin
5 cm. Laita pikkuleivät voidellulle (tai leivinpaperilla
vuoratulle) leivinpellille.
Voitele pikkuleipien pinnat vatkatulla kananmunalla ja 4.
koristele kirsikan puolikkailla.
Esikuumenna uuni pikakuumennuksella 200 °C:seen ja 5.
paista kiertoilmatoiminnolla 200 °C:ssa 12-15 minuuttia.
CSC_00309_cluster NORDICS.indd 23CSC_00309_cluster NORDICS.indd 23 30-11-2009 12:38:2230-11-2009 12:38:22