Whirlpool JT 369 SL Recipe book

Tyyppi
Recipe book

Tämä käsikirja sopii myös

17
Mikroaaltouunin mallista riippuen mukana toimitetaan tietynkokoinen Crisp-alusta, joka on
suunniteltu parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kun valmistat ruokia näiden reseptien
mukaisesti, tarkista uunisi Crisp-alustan halkaisija:
keskikokoisen/suuren Crisp-alustan halkaisija on noin 30 cm
pienen Crisp-alustan halkaisija on noin 25 cm.
PIZZA
4 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 2 H 30 MIN.
KYPSENNYSAIKA:
14-15 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
11-13 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Sekoita hiiva lämpimään (37°C) veteen. Laita vehnäjauhot 1.
taikinakulhoon, lisää veteen sekoitettu hiiva, öljy ja suola.
Sekoita hyvin ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä noin 2
tuntia.
Voitele Crisp-alusta kevyesti öljyllä.2.
Tasoittele taikina käsin Crisp-alustan koko pinnalle ja 3.
pistele taikinapohjaan reikiä haarukalla.
Valuta ja silppua säilyketomaatit ja levitä ne tasaisesti
4.
taikinan päälle. Lisää paloiteltu mozzarellajuusto, oregano
ja suola ja ripottele vähän öljyä päälle.
Paista pizzaa 14-15 minuuttia Crisp-toiminnossa. Pienellä
5.
Crisp-alustalla pizzan paistoaika on 11-13 minuuttia Crisp-
toiminnossa.
Vinkki:
Voit käyttää pizzan täytteenä myös kinkkua,
oliiveja, artisokkaa, vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä
jne.
AINEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Vehnäjauhoja 230-250 g 150-160 g
Tuorehiivaa 15 g 10 g
Vettä 150 ml 100 ml
Öljyä 30 ml (2 rkl) 15 ml (1 rkl)
Suolaa
TÄYTTEEN AINEKSET:
Säilyketomaatteja 350 g 250 g
Mozzarellajuustoa 175 g 125 g
Suolaa, oreganoa, öljyä
Vähän öljyä Crisp-alustan voiteluun
Crisp-
Reseptit
SUOMI
ESPANJALAINEN
OMELETTI
4 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA:
15-18 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
12-14 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Voitele Crisp-alusta voilla tai öljyllä ja esikuumenna alustaa 1.
2½-3 minuuttia Crisp-toiminnossa.
Laita perunapalat Crisp-alustalle ja kypsennä Crisp-2.
toiminnossa 6-8 minuuttia.
Sekoita sipuli joukkoon ja kypsennä vielä 4-5 minuuttia
3.
Crisp-toiminnossa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana.
Vatkaa sillä välin kananmunat maidon kanssa kulhossa ja
4.
lisää suolaa ja pippuria.
Kaada munaseos perunoiden päälle Crisp-alustalle ja
5.
kypsennä 2-3 minuuttia Crisp-toiminnossa.
Tarjoile kuumana tai kylmänä lisäkesalaatin kanssa.6.
Vinkki:
Jos haluat kullanruskean omeletin,
kypsennä lopuksi 3-4 minuuttia grillitoiminnossa.
A
INEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Pakastettuja
perunasuikaleita 250 g 150 g
Voita tai öjyä 15 ml (1 rkl) 15 ml (1 rkl)
Silputtu sipuli 1 keskikokoinen 1 pieni
Kananmunia 4 3
Maitoa 30 ml (2 rkl) 30 ml (2 rkl)
Suolaa, pippuria
18
UUNIPERUNAT
Kuori ja leikkaa perunat kohtalaisen kokoisiksi paloiksi.1.
Vuoraa Crisp-alusta leivinpaperilla ja laita perunat 2.
alustalle.
Ripottele perunoiden päälle suolaa, rosmariinia, murskattua 3.
tai hakattua valkosipulia ja öljyä.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia. Jos perunat 4.
ruskistuvat liikaa pohjalta, sekoita niitä noin 10 minuutin
paistoajan jälkeen ja jatka paistamista, kunnes ne ovat
kypsiä.
2-4 ANNOSTA
A
INEKSET
400 g perunoita
Rosmariinia
Öljyä
Valkosipulia
Suolaa
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN.
KANANPOIKAA
VIINIKASTIKKEESSA
4 ANNOSTA
TOIMINTO: MIKROAALTO
VALMISTELUT: 30 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN.
1 kg kananpoikaa (noin)
30 g (2 rkl) voita tai margariinia
1 rkl makeaa paprikaa tai soijaa
3-4 basilikan lehteä
1 ½ dl (150 ml) kuivaa valkoviiniä
K
ASTIKKEESEEN
100 ml kermaa
1 rkl maissijauhoja
ripaus maustesuolaa
½ karvasmanteli
KORISTELUUN
200 g punaisia tai vihreitä viinirypäleitä
20 g paahdettuja mantelilastuja
Pese ja kuivaa kananpoika, leikkaa paloiksi ja poista
1.
rasvaiset osat.
Laita voi tai margariini mikroaaltouunin kestävään astiaan. 2.
Peitä ja sulata 350 W:n teholla minuutin ajan. Sekoita
joukkoon makea paprika tai soija ja levitä seos sutilla
kananpojan pintaan. Laita kananpoika mikroaaltouunin
kestävään astiaan ja lisää basilika ja viini.
Peitä ja kypsennä 12 minuuttia tehotasolla 750 W.3.
Sekoita kerma ja maissijauhot ja kaada seos kananpojan 4.
päälle. Jatka kypsennystä peitettynä 2-3 minuuttia
tehotasolla 750 W. Lisää tarvittaessa suolaa sekä raastettu
karvasmanteli.
Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
5.
Laita kananpoika tarjoiluvadille ja koristele viinirypäleillä 6.
ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Jos haluat paahtaa mantelilastut, levitä ne Crisp-alustalle
7.
ja paahda 2-3 minuuttia Crisp-toiminnossa sekoittaen
minuutin välein.
19
OMENASTRUUDELI
6-8 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN
AINEKSET
2 voitaikinalevyä, à 220-240 g
6 omenaa
1 appelsiini
50 g saksanpähkinöitä
50 g pinjansiemeniä
1 tl (5 ml) kanelia
50 g rusinoita
50 ml rommia
50 g sokeria
100 g korppujauhoa
V
OITELUUN:
1 kananmuna
50 ml maitoa
Liota rusinoita rommissa vähän aikaa.
1.
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita viipaleiden joukkoon 2.
ruohittuja saksanpähköitä, pinjansiemeniä, sokeria,
appelsiininkuoripalat ja kanelia.
Aseta yksi taikinalevy osittain toisen päälle ja liitä levyt
3.
yhteen taikinapyörän avulla.
Lisää omenaseokseen rusinat ja korppujauhot. Korppujauhot 4.
imevät omenoista erittyvän mehun.
Kaada omenaseos taikinan päälle ja kääri taikina
5.
pituussuunnassa rullalle.
Muotoile rullasta rinkilä ja aseta se Crisp-alustalle
6.
jättäen taikinan alla ollut paperi alustan pohjalle. Purista
omenastruudelia kevyesti kokoon.
Tee rinkilään muutama viilto ja voitele pinta 7.
munamaitoseoksella.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia.8.
RIISIÄ JA
HERKKUSIENIÄ
Laita riisi höyryastian pohjaosaan ja lisää suola ja vesi.1.
Peitä kannella ja kypsennä 62.
TH
SENSE -höyrytoiminnolla 10
minuuttia (tai riisille suositeltu kypsennysaika).
Anna riisin levätä muutaman minuutin ajan ja siirrä se 3.
sitten voideltuun kakkuvuokaan. Käännä vuoka ylösalaisin
tarjoiluvadille ja koristele riisi kevyesti ruskistetuilla
herkkusienillä ja tuoreella basilikalla.
4 ANNOSTA
A
INEKSET
350 g riisiä
suolaa
vettä riisilajin vaatima määrä
250 g kevyesti ruskistettuja herkkusieniä
basilikaa
TOIMINTO: 6
TH
SENSE -HÖYRYTOIMINTO
VALMISTELUT: 15 MINUUTTIA
KYPSENNYS: 10-18 MINUUTTIA
20
Höyrykypsennys
Reseptit
Höyrykypsennystä käytetään nykyisin yhä enemmän ja sitä pidetäänkin
kaikkein terveellisimpänä ruoanvalmistusmenetelmänä.
Höyrykypsennys sopii useimpien ruokien valmistukseen ja hyvin
monenlaisten ruokalajien kuten vihannesten, kalan, lihan ja
hedelmien kypsennykseen.
Höyrytysastia on suunniteltu siten, että ruoka kypsyy mikroaaltouunissa
parhaalla mahdollisella tavalla. Astian pohjalla oleva vesi kuumenee
ja höyrykypsentää astian keskiosaan laitetut ruoat. Kuuman veden
muodostama höyry kerääntyy höyrytysastiaan ja kypsentää ruoan
erittäin kosteassa ympäristössä.
21
HÖYRYTETYT
SEKAVIHANNEKSET
Valmistele vihannekset. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa 1.
paloiksi. Leikka myös kesäkurpitsa paloiksi ja irrottele
kukkakaalin kukinnot.
Kaada vesi höyryastian pohjaosaan ja lisää suola. Laita 2.
höyryritilä (sisäosa) päälle ja asettele vihannekset ryhmiin
höyryritilän päälle. Peitä kannella.
Kypsennä 6
3.
TH
SENSE -höyrytoiminnolla 6-10 minuuttia.
Huom! Vihannesten vaatima höyrytysaika riippuu 4.
vuodenajasta.
4 ANNOSTA
AINEKSET
50 g kesäkurpitsaa
50 g parsaa
50 g porkkanaa
50 g vihreitä papuja
50 g perunoita
50 g kukkakaalia
100 ml vettä
suolaa
TOIMINTO: 6
TH
SENSE -HÖYRYTOIMINTO
VALMISTELUT: 10 MINUUTTIA
KYPSENNYS: 6-10 MINUUTTIA
TÄYTETYT PAPRIKAT
2-4 ANNOSTA
TOIMINTO: MIKROAALTO, 6
TH
SENSE -HÖYRYTOIMINTO.
VALMISTELUT: 15 MINUUTTIA.
KYPSENNYSAIKA: 6 MINUUTTIA.
LEPOAIKA: 5 MINUUTTIA.
AINEKSET
2–3 paprikaa, 400–450 g
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
15 ml oliiviöljyä
30 ml tomaattipyrettä
1 ml muskottipähkinää
5 ml suolaa
1 ml mustapippuria
1 kananmuna
1 viipale vaaleaa leipää, ilman kuorta
30 ml raastettua parmesaania
100 ml vettä tai lihalien
Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita sipulit astiaan, lisää öljy
1.
ja kypsennä peitettynä 1 ½-2 minuuttia tehotasolla 750 W.
Anna jäähtyä.
Leikkaa paprikat kahtia ja poista siemenet. Laita paprikat
2.
siivilään.
Sekoita keskenään jauheliha, sipuli, tomaattipyre, 3.
suola, pippuri ja muskottipähkinä. Lisää kananmuna ja
korppujauhot. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle
parmesaanijuustoa.
Kaada vesi tai lihaliemi höyryastian pohjaosaan. Laita
4.
paprikat päälle ja peitä kannella.
Kypsennä 65.
TH
SENSE -höyrytoiminnolla 6 minuuttia.
Anna levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
6.
LASAGNE
4-6 ANNOSTA
TOIMINTO: MIKROAALLOT, KIERTOILMA + MIKROAALLOT
VALMISTELUT: 1 TUNTI
KYPSENNYSAIKA: 23-25 MINUUTTIA
AINEKSET
LIHAKASTIKKEESEEN:
500 g naudanjauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli, 100-125 g, hienoksi silput-
tuna
1 murskattu valkosipulin kynsi
15 g voita (1 rkl)
2 rkl öljyä
500 g säilyketomaatteja
1 ½ lihaliemikuutiota + 100 ml
(1 dl) vettä
suolaa, pippuria, yrttejä
V
ALKOKASTIKKEESEEN:
50 g voita
40 g vehnäjauhoja (3/4 dl)
600 ml maitoa (6 dl)
suolaa
muskottipähkinää
300 g lasagnelevyjä
40-50 g raastettua parmesaanijuustoa
noin 30 g (2 rkl) voita, ohuina siivuina
100 g mozzarellaa, karkeasti raastettuna
Ruskista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa voissa ja 1.
öljyssä.
Lisää tomaatit ja murennetut lihaliemikuutiot + vesi ja 2.
mausteet ja anna hautua noin tunnin tai valkokastikkeen
valmistuksen ajan.
Laita voi valkokastiketta varten mikroaaltouunin kestävään 3.
astiaan. Sulata 1-1 ½ minuuttia tehotasolla 350 W. Sekoita
joukkoon vehnäjauhot ja maito.
Kypsennä tehotasolla 750 W 6-7 minuuttia, kunnes kastike
4.
sakenee. Sekoita kahden minuutin välein, jotta kastike ei
tartu pohjaan. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
Jos käytät esikypsennyksen vaativia lasagnelevyjä, kiehauta 5.
3-4 lasagnelevyä kerrallaan kiehuvassa suolalla maustetussa
vedessä. Valuta vesi pois ja levitä levyt talouspaperin
päälle ja taputtele kuivaksi. Jos käytät esikypsennettyjä tai
tuoreita lasagnelevyjä, voit ohittaa tämän vaiheen.
Voitele suorakaiteen muotoinen uuninkestävä 6.
mikroaaltovuoka (30 x 20 cm), levitä kerros jauhelihakastiketta
pohjalle, peitä lasagnelevyillä, valkokastikekerroksella ja
mozzarellajuustolla.
Tee samanlaisia kerroksia, kunnes kaikki lasagnelevyt ja
7.
kastike on käytetty. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa
ja levitä voisiivuja päällimmäiseksi.
Laita astia matalalle metallialustalle ja paista 8.
kiertoilmatoiminnolla 200-210 °C:ssa + mikroaaltoteholla
160 W 23-25 minuuttia.
22
Reseptit
yhdistelmätoimnoilla
23
UUNISSA PAISTETUT
LOHI MEDALJONGIT
Huuhtele lohi medaljongit ja kuivaa hyvin. Ripottele päälle 1.
suolaa ja pippuria.
Sulata voi mikroaaltoastiassa peitettynä mikroaaltoteholla 2.
350 W ½-1 minuuttia.
Laita medaljongit kevyesti voideltuun matalareunaiseen
3.
uuninkestävään mikroaaltoastiaan ja ripottele päälle suolaa
ja pippuria. Voitele medaljongit yläpuoli voilla.
Esikuumenna uuni pikakuumennuksella 200 °C:seen.
4.
Laita astia matalalle metallialustalle ja paista medaljonkeja 5.
kiertoilmatoiminnolla 200-210 °C:ssa + mikroaaltoteholla
160 W 12-16 minuuttia (paistoaika riippuu medaljokien
paksuudesta).
Valmista sillä välin kastike. Sekoita kaikki ainekset
6.
paistinpannulla.
Keitä kiehumispisteeseen sekoittaen jatkuvasti ja anna 7.
kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin
ajan, kunnes se sakenee.
Tarjoile kala ja kastike keitettyjen perunoiden ja keitettyjen 8.
vihannesten, esimerkiksi tankoparsan tai parsakaalin
kanssa. Koristele sitruunalla.
Sekä lohi että kastike voidaan tarjoilla myös kylmänä.
4-6 ANNOSTA
AINEKSET
4-6 ruodotonta lohi medaljonkia
(kukin noin 150 g)
suolaa, pippuria
30-40 g voita (2-2 ½ rkl)
KASTIKE:
200 ml (2 dl) kuohukermaa tai ranskankermaa
200 ml (2 dl) vettä
1 kasvis- tai yrttiliemikuutio
pippuria
rakuunaa
10 ml (2 tl) Dijon-sinappia
TOIMINTO: MIKROAALLOT, PIKAKUUMENNUS, KIERTOILMA +
MIKROAALLOT
VALMISTELUT: 5 MINUUTTIA
KYPSENNYSAIKA: 12-16 MINUUTTIA
PIKKULEIVÄT
22-24 KPL (2 PELLILLISTÄ)
TOIMINTO: MIKROAALLOT, PIKAKUUMENNUS, KIERTOILMA
VALMISTELUT: 15 MINUUTTIA
KYPSENNYSAIKA: 24-30 MINUUTTIA
AINEKSET
125 g voita
1 kananmuna
125 g hienoa sokeria (1 ¼ dl)
250 g vehnäjauhoja (noin 4 ½ dl)
ripaus suolaa
1 kananmuna voiteluun
säilykekirsikoita koristeluun
Laita voi mikroaaltouunin kestävään astiaan ja sulata
1.
peitettynä tehotasolla 350 W 1 ½-2 minuuttia.
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja voisula 2.
ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi.
Kauli taikina 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta 3.
pyöreitä pikkuleipiä juomalasilla, jonka halkaisija on noin
5 cm. Laita pikkuleivät voidellulle (tai leivinpaperilla
vuoratulle) leivinpellille.
Voitele pikkuleipien pinnat vatkatulla kananmunalla ja
4.
koristele kirsikan puolikkailla.
Esikuumenna uuni pikakuumennuksella 200 °C:seen ja 5.
paista kiertoilmatoiminnolla 200 °C:ssa 12-15 minuuttia.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Whirlpool JT 369 SL Recipe book

Tyyppi
Recipe book
Tämä käsikirja sopii myös