Barbecook Oskar S Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas
www.barbecook.com
2
[EN]
Go to barbecook.com, register your Barbecook and your Barbecook experience
will be further improved!
[NL]
Ga naar barbecook.com, registreer uw Barbecook om uw Barbecook-ervaring
nog meer te verbeteren!
[FR]
Rendez-vous sur barbecook.com et enregistrez votre appareil Barbecook pour
nous aider à améliorer votre expérience Barbecook.
[DE]
Registrieren Sie Ihren Barbecook auf barbecook.com, damit Sie ein noch
umfangreicheres Barbecook-Erlebnis genießen können!
[IT]
Visita il sito barbecook.com , registra il tuo Barbecook e sarai ancora più vicino
al mondo Barbecook!
[PT]
Aceda a barbecook.com, registe o seu Barbecook e a sua experiência com a
Barbecook será continuamente melhorada!
[SE]
Gå till barbecook.com, registrera din Barbecook och din upplevelse med
Barbecook kommer att bli ännu bättre!”
[DK]
Gå til barbecook.com, tilmeld din Barbecook for en endnu bedre Barbecook-
oplevelse!
[FI]
Rekisteröi Barbecook-grillisi osoitteessa barbecook.com ja pääset nauttimaan
täydellisestä Barbecook-käyttökokemuksesta!
[NO]
Gå til barbecook.com, registrer din Barbecook og din Barbecook opplevelse vil
bli enda bedre!
[HU]
Látogasson el a barbecook.com oldalra, regisztrálja a Barbecook-ját, és még
több Barbecook élményben lehet része!
[RO]
Accesaţi barbecook.com, înregistraţi grătarul Barbecook, iar experienţa dvs.
Barbecook va fi mult îmbunătăţită!
[CS]
Navštivte stránky barbecook.com, zaregistrujte si svůj gril Barbecook a vaše
zážitky s produkty Barbecook budou ještě lepší!
[GR] Μεταβείτε στον ιστότοπο barbecook.com και δηλώστε το Barbecook που έχετε
αγοράσει, για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την εμπειρία Barbecook!
[SK]
Prejdite na barbecook.com, zaregistrujte svoj gril Barbecook a vaše zážitky s
Barbecook budú ešte lepšie!
[ET]
Minge aadressile barbecook.com, registreerige oma Barbecook ja teil avaneb
võimalus kasutada oma Barbecooki veelgi paremini!
[LT]
Eikite į barbecook.com, užregistruokite savo „Barbecook“ kepsninę ir patirsite
dar geresnių įspūdžių ją naudodami!
[LV]
Atveriet vietni www.barbecook.com, reģistrējiet savu Barbecook un izmantojiet
Barbecook vēl pilnvērtīgāk!
[PL]
Przejdź na stronę barbecook.com, zarejestruj swój produkt Barbecook w celu
umożliwienia stałego udoskonalania produktów Barbecook!
[BG]
Посетете barbecook.com, регистрирайте своя Barbecook, за да получите
още по-голямо удовлетворение от Barbecook!
[SL]
Pojdite na spletno stran barbecook.com, registrirajte vašo napravo Barbecook in
vaša izkušnja Barbecook bo še boljša!
[HR] Posjetite stranicu barbecook.com, registrirajte Vaš proizvod Barbecook i još više
uživajte u korištenju proizvoda Barbecook.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 2 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
53
1 REKISTERÖI LAITTEESI ................................................................ 54
2 TIETOA TÄSTÄ KÄYTTÖOPPAASTA ................................................ 54
3 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA ............................................... 54
Lue ja noudata ohjeita .......................................................... 54
Käytä tervettä järkeä ............................................................ 54
Valitse sopiva käyttöpaikka ................................................... 54
4 TOISTUVAT KÄSITTEET ................................................................ 54
Savustaminen ...................................................................... 54
Emali ................................................................................... 54
5 LAITTEEN KOKOONPANO ............................................................ 54
Turvaohjeet .......................................................................... 54
Laitteen kokoaminen ............................................................ 54
6 RUOAN SAVUSTAMINEN .............................................................. 55
Mitä puuta tai hiiliä pitäisi käyttää? ....................................... 55
Vaihe 1: Tulen sytyttäminen laitteeseen ................................. 55
Vaihe 2: Savustuksen aloittaminen ........................................ 55
Vaihe 3: Tasaisen lämmön ylläpitäminen ............................... 55
7 HYÖDYLLISIÄ VIHJEITÄ ................................................................ 55
Aromin lisääminen puulastujen avulla ................................... 55
Ruoan kosteuden säilyttäminen ............................................ 56
Kannen nostaminen ............................................................. 56
Laitteen käyttö grillinä ........................................................... 56
8 LAITTEEN HUOLTAMINEN ............................................................ 56
Tuhkan poistaminen ............................................................. 56
Korin, grillin ja ritilän puhdistaminen ...................................... 56
Liemialustan ja rungon puhdistaminen .................................. 56
Kannen puhdistaminen ........................................................ 56
Laitteen varastointi ............................................................... 56
Emalin, ruostumattoman teräksen, kromin ja
jauhemaalipinnoitteen huoltaminen ....................................... 56
Varaosien tilaaminen ............................................................ 57
9 TAKUU ........................................................................................ 57
Takuu kattaa ........................................................................ 57
Takuu ei kata ....................................................................... 57
FI - KÄYTTÖOPAS
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 53 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
54
1 REKISTERÖI LAITTEESI
Kiitos Barbecook-laitteen hankinnastasi! Olemme varmoja, että tuote
tarjoaa sinulle paljon mieluisia grillaustuokioita.
Saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen rekisteröimällä laitteesi
osoitteessa www.barbecook.com. Rekisteröinti kestää vain muutaman
minuutin, mutta sen edut ovat merkittäviä:
Voit käyttää mukautettua huoltopalveluamme. Tällä tavoin
voit esimerkiksi löytää nopeasti varaosia laitteellesi tai hyötyä
valinnaisesta takuuhuollosta.
Voimme lähettää sinulle tietoa mielenkiintoisista tuotepäivityksistä
ja tarjota lisää teknisiä tietoja.
Lisätietoa laitteen rekisteröinnistä saat vierailemalla osoitteessa
www.barbecook.com.
Barbecook kunnioittaa yksityisyyttäsi. Tietojasi ei tulla
myymään, levittämään tai luovuttamaan kolmansille osapuolille.
2 TIETOA TÄSTÄ KÄYTTÖOPPAASTA
Tämä käyttöopas koostuu kahdesta osasta:
Luet parhaillaan ensimmäistä osaa. Tämä osa sisältää laitteen
kokoonpano-, käyttö- ja huolto-ohjeet.
Toinen osa alkaa sivulta 129. Toinen osa sisältää erilaisia
kuvia (suurennettuja näkymiä, kokoonpanokuvia...) tässä
käyttöoppaassa kuvatuista laitteista.
3 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA
3.1 Lue ja noudata ohjeita
Lue ohjeet ennen laitteen käyttöä. Noudata ohjeita aina huolellisesti.
Laitteen ohjeista poikkeava kokoonpano tai käyttö voi johtaa tulipaloon
tai aineellisiin vahinkoihin.
Takuu ei kata näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä
aiheutuvia vahinkoja (vääränlainen kokoonpano, väärinkäyttö,
riittämätön huolto, jne.).
3.2 Käytä tervettä järkeä
Käytä tervettä järkeä käyttäessäsi laitetta:
Älä jätä laitetta valvomatta käytön aikana.
Varoitus! Laite on erittäin kuuma käytön aikana; älä siirrä laitetta.
Käytä asianmukaista suojausta käsitellessäsi kuumia osia.
Pidä tulenarat materiaalit ja nesteet sekä liukenevat esineet pois
laitteen läheisyydestä käytön aikana.
Varoitus! Pidä lapset ja lemmikit pois laitteen läheisyydestä sen
ollessa käytössä.
Pidä vesiämpäriä tai hiekkaa lähettyvillä laitteen käytön aikana,
erityisesti erittäin kuumalla ilmalla tai kuivalla alueella.
Varoitus! Älä käytä sisätiloissa.
3.3 Valitse sopiva käyttöpaikka
Laitetta saa käyttää vain ulkotiloissa. Laitteen käyttö sisätiloissa,
mukaan lukien autotalli tai vaja, voi johtaa hiilimonoksidimyrkytykseen.
Huomioi seuraavat seikat valitessasi sopivaa käyttöpaikkaa:
Varmista ettei laite ole sijoitettuna minkään rakenteen (terassi,
katos, jne.) tai lehvistön alle.
Sijoita laite kiinteälle ja tasaiselle alustalle. Älä koskaan sijoita
laitetta liikkuvaan ajoneuvoon (vene, perävaunu, jne.).
4 TOISTUVAT KÄSITTEET
Tämä osio sisältää tiettyjä tunnettuja käsitteitä. Nämä käsitteet toistuvat
oppaan eri aiheissa.
4.1 Savustaminen
Savustaminen on ruoan valmistustapa, jossa ruoka altistetaan
kytevästä puusta tai hiilestä syntyvälle savulle. Yleisimmin savustettuja
ruokia ovat liha ja kala, mutta voit myös savustaa äyriäisiä, kasviksia ja
jopa juustoja.
Savustustapoja on kaksi, eli kuuma- ja kylmäsavustus:
Kuumasavustuksessa ruokaa savustetaan ja kypsytetään
samanaikaisesti. Ruoka ei altistu suoraan lämmönlähteelle vaan
kypsyy hitaasti suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa (50–80 °C).
Kylmäsavustuksessa ruokaa savustetaan erittäin alhaisissa
lämpötiloissa (enintään 25 °C), jolloin ruoka ei kypsy.
Kylmäsavustus lisää ruokaan aromeja sekä auttaa ruoan
säilymisessä.
Jos haluat käyttää laitetta kylmäsavustukseen, sinun on
hankittava Barbecook - kylmäsavustin (223.9840.160).
Lisävarusteen avulla voit kylmäsavustaa kaikenlaisia ruokia
Oskar - savustimella.
4.2 Emali
Jotkin laitteen osat on pinnoitettu sulatetulla lasilla, jota kutsutaan
emaliksi. Emali suojaa pinnoitteen alla olevaa metallia syöpymiseltä.
Emali on erittäin korkealaatuinen materiaali: se on ruosteenkestävä, ei
himmene korkeissa lämpötiloissa ja on erittäin helppo huoltaa.
Emali ei ole yhtä joustava kuin sen alla oleva metalli, joten emali
voi halkeilla, jos laitetta käsitellään väärin. Voit välttää ongelmia
noudattamalla varovaisuutta emaliosien kokoonpanon aikana
ja huoltamalla emaliosia tässä oppaassa kuvatulla tavalla.
5 LAITTEEN KOKOONPANO
5.1 Turvaohjeet
Älä muokkaa laitetta kokoonpanon yhteydessä. Tämä on hyvin
vaarallista eikä laitteen osia saa muokata.
Noudata kokoonpano-ohjeita huolellisesti.
Laitteen asianmukainen kokoonpano on käyttäjän vastuulla. Takuu
ei kata vääränlaisesta kokoonpanosta johtuvia vahinkoja.
5.2 Laitteen kokoaminen
Tarvitset ristipääruuvimeisselin kokoamista varten.
1. Sijoita laite tasaiselle ja puhtaalle alustalle.
2. Kokoa laite kokoonpanokuvissa kuvatulla tavalla.
Kokoonpanokuvat löytyvät oppaan toisesta osasta laitteen
suurennetun kuvan jälkeen.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 54 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
55
6 RUOAN SAVUSTAMINEN
Tarvitset puuta tai hiiliä, sytykkeitä (standardin EN 1860-3 mukaisesti),
pitkän tulitikun ja nestettä (vesi, liemi, viini...).
6.1 Mitä puuta tai hiiliä pitäisi käyttää?
Voit sytyttää tulen puulla tai hiilillä:
Materiaali Sopivat laadut
Puu
Voit käyttää mitä tahansa puuta paitsi
mäntyä.
Sytytä laitteeseen tuli käyttämällä risuilla.
Voit lisätä suurempia oksia ja halkoja
jälkeenpäin.
Hiili
Sytytä laitteeseen tuli aina perinteisillä
hiilillä. Älä koskaan käytä brikettejä.
Kun laitteessa on tuli, voit lisätä tuleen
brikettejä.
Käytä laitteen sytyttämiseen aina
laadukkaita hiiliä. On suositeltavaa käyttää
standardin EN 1860-2 mukaisia hiiliä.
Laadukkaat hiilet ovat suurikokoisia,
kiiltäviä paloja, jotka eivät juurikaan pölyä.
Sytytä laitteeseen tuli käyttämällä
pienikokoisia hiiliä. Voit lisätä suurempia
hiiliä jälkeenpäin.
Sulje hiilisäkki huolellisesti ennen sen varastointia. Varastoi
hiilet aina kuivaan paikkaan, älä varastoi hiiliä kellarissa.
6.2 Vaihe 1: Tulen sytyttäminen
laitteeseen
Ennen kuin voit savustaa ruokaa, laitteen pohjaan on sytytettävä tuli.
Toimi seuraavasti:
1. Poista kansi, rungon ylemmät renkaat, ruoanlaittoritilät sekä
liemialusta laitteesta.
2. Asenna hiiliritilä hiilikulhoon.
3. Avaa tuhkasäiliön ilmanottoaukot. Tuhkasäiliö löytyy hiilikulhon
alta.
4. Lisää hiiliritilään sytykkeitä. Käytä ainoastaan standardin EN
1860-3 mukaisia sytykkeitä.
5. Peitä sytykkeet hiilillä tai puulla. Vihjeitä:
Pinoa hiilet tai puut pyramidin muotoon.
Älä käytä liikaa hiiliä tai puita tulen sytyttämiseen.
Varmista, että sytykkeet eivät peity täysin.
6. Sytytä sytykkeet pitkällä tulitikulla.
Kun käytät laitetta ensimmäistä kertaa, anna tulen palaa
30 minuuttia. Tällä tavoin voit poistaa jäljellä olevat
valmistusrasvat laitteesta.
Älä aseta grilliä vielä laitteeseen. Tyhjä grilli voi epämuodostua,
jos sitä pidetään tulessa liian kauan.
Varoitus! Älä käytä alkoholia tai bensiiniä liekin sytyttämiseen
tai kohentamiseen.
7. Odota kunnes hiili tai puu on peittynyt hienoon, vaaleaan
tuhkakerrokseen. Tässä kestää yleensä 25 minuuttia.
8. Levitä hiilet tai puu tasaisesti hiiliritilälle ja sulje rungon alimman
renkaan luukku.
Jos käytät hiiltä, voit myös sytyttää hiilen Barbecook
hiilisytyttimessä. Kun hiili on syttynyt, kaada se hiilisytyttimestä
hiiliritilälle.
6.3 Vaihe 2: Savustuksen aloittaminen
Voit aloittaa savustuksen, kun hiili tai puu on peittynyt hienoon,
vaaleaan tuhkakerrokseen. Toimi seuraavasti:
1. Asenna liemialusta rungon alimpaan renkaaseen kolmen tuen
varaan.
2. Kaada nestettä (vesi, liemi, viini jne.) liemialustaan. Voit myös
lisätä nesteeseen yrttejä lisämakua varten.
3. Asenna ensimmäinen ruoanlaittoritilä liemialustalle ja laita ruoka
ritilälle.
Laita vain yksi kerros ruokaa grillille ja jätä riittävästi tilaa
ruoankappaleiden väliin. Tällä tavoin savu ja kuuma ilma
kiertää tasaisesti ruoan ympärillä.
4. Oskar L: Asenna ylempi rungon ylempi rengas alemman renkaan
päälle ja sulje molempien renkaiden luukut.
5. Oskar L: Asenna ruoanlaittoritilä rungon ylemmän renkaan tukien
varaan. Varmista, että ritilän reuna istuu tukevasti tukia vasten.
6. Laita ruoka ritilälle ja sulje laitteen kansi.
Oskar L: Tämä toimenpide kuvaa kahdella ritilällä
savustamista. Voit tietysti jättää myös toisen ritilän pois,
korvata yhden ritilän savustuskorilla tai ripustaa ruoan kannen
savustuskoukuista.
6.4 Vaihe 3: Tasaisen lämmön
ylläpitäminen
Savustuksen aikana lämpötila on pidettävä vakaana n. 70 °C:n tasolla.
Voit tarkkailla lämpötilaa helposti kannen lämpömittarin avulla.
6.4.1 LIIAN KORKEA LÄMPÖTILA
1. Laita kansi laitteen päälle. Sulje kannen ja tuhkasäiliön
ilmanvaihtoaukot.
2. Jos lämpötila nousee liian korkeaksi, lisää tuleen kostutettuja
puulastuja. Tämä parantaa myös ruoan makua.
6.4.2 LIIAN MATALA LÄMPÖTILA
1. Lisää ilmaa tuleen avaamalla kannen ja tuhkasäiliön
ilmanvaihtoaukot.
2. Jos ilman lisääminen tuleen ei nosta lämpötilaa riittävästi, lisää
tuleen hiiliä tai puuta. Toimi seuraavasti:
a. Pue hanskat. Käytä hanskoja koko toimenpiteen ajan.
b. Poista laitteen kansi varovasti ja avaa rungon alimman
renkaan luukku.
c. Lisää hiilialustaan hiiliä tai puuta. Käytä pitkävartisia pihtejä ja
vältä tuhkan sekoittamista tai kipinöiden aiheuttamista.
d. Sulje rungon alaosassa oleva luukku.
e. Odota, kunnes tuli palaa voimakkaana ennen kuin laitat
kannen takaisin laitteeseen.
7 HYÖDYLLISIÄ VIHJEITÄ
7.1 Aromin lisääminen puulastujen avulla
Voit lisätä ruokaan aromeja lisäämällä tuleen aromatisoituja puulastuja.
Voit käyttää lastuja kahdella tavalla:
Liota lastuja vedessä 10 minuuttia, poista vesi ja ripottele lastut
hiilien tai puiden päälle.
Laita lastut foliotaskuun, tee taskuun reikiä haarukalla ja laita tasku
hiilien tai puiden päälle.
Käytitpä kumpaa menetelmää tahansa, älä koskaan lisää lastuja ennen
kuin hiilet tai puut on peittynyt hienoon, vaaleaan tuhkakerrokseen.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 55 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
56
Barbecook tarjoaa kolmea erityyppistä aromisoitua puulastua:
Aromi Voimakkuus Sopiva ruoka
Omena
Mieto Hirvi, kala, riistalintu
Tammi
Medium Porsas, riistalintu
Hikkoripuu Voimakas Porsaan kyljykset,
grillikylki, paistit
7.2 Ruoan kosteuden säilyttäminen
Voit pitää ruoan kosteana lisäämällä nestettä (vesi, liemi, viini jne.)
liemialustaan aloittaessasi savustuksen. Tarkista alusta säännöllisesti
savustuksen aikana ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Toimi
seuraavasti:
1. Avaa rungon alaosassa oleva luukku.
2. Kaada neste varovasti liemialustalle suppilon tai nokallisen
pannun avulla.
3. Sulje rungon alaosassa oleva luukku.
7.3 Kannen nostaminen
Savustuksen aloittamisen jälkeen on vältettävä kannen avaamista.
Joka kerta, kun kansi avataan, laitteesta poistuu suuri määrä lämpöä ja
savua. Tämä pidentää ruoan valmistusaikaa.
Jos kantta on kuitenkin avattava, nosta kantta kallistaen. Älä nosta
kantta suoraan ylöspäin. Kannen nostaminen suoraan ylöspäin
kierrättää ilmaa laitteessa, jonka seurauksena ruoan päälle voi nousta
tuhkaa.
7.4 Laitteen käyttö grillinä
Jos et suojaa ruokaa hiileltä tai puilta liemialustalla, voit käyttää laitetta
grillin tapaan. Toimi seuraavasti:
1. Sytytä laite kohdassa “6 Ruoan savustaminen” kuvatulla tavalla.
2. Asenna ruoanlaittoritilä rungon alimman renkaan telineeseen.
Varmista, että ritilän reuna istuu tukevasti tukia vasten.
3. Laita ruoka grilliin.
8 LAITTEEN HUOLTAMINEN
8.1 Tuhkan poistaminen
On suositeltavaa poistaa tuhkat jokaisen käyttökerran jälkeen.
Tuhkasäiliön avulla tämä tapahtuu erittäin nopeasti. Toimi seuraavasti:
1. Anna laitteen jäähtyä kokonaan.
2. Poista kansi, rungon ylempi rengas, ruoanlaittoritilät sekä
liemialusta laitteesta.
3. Poista hiiliritilä ja harjaa tuhkat hiilisäiliöön.
4. Nosta tuhkasäiliö kulhosta ja kaada tuhkat ämpäriin.
5. Asenna säiliö takaisin hiilikulhoon.
8.2 Korin, grillin ja ritilän puhdistaminen
On suositeltavaa puhdistaa savustuskori, ruoanlaitto- ja hiiliritilät joka
käyttökerran jälkeen Barbecook-puhdistusaineella. Toimi seuraavasti:
1. Suihkuta vaahto puhdistettavan osan päälle ja anna sen vaikuttaa
jonkin aikaa.
Vaahto värjäytyy irrottaessaan likaa ja rasvaa.
2. Poista vaahto pehmeällä sienellä ja vedellä.
3. Huuhtele osa huolellisesti puhdistamisen jälkeen ja kuivaa
huolellisesti ennen varastointia. Tällä tavoin vältät ruosteen
syntymisen.
Voit myös puhdistaa korin, grillin ja ritilät miedolla
puhdistusaineella tai natriumvetykarbonaatilla. Älä koskaan
puhdista näitä osia uuninpuhdistusaineilla.
Voitele ruoanlaittoritilät ja savustuskori pienellä määrällä
kasviöljyä ennen varastointia. Tällä tavoin voit ehkäistä ruosteen
syntymistä. Älä koskaan öljyä hiiliritilää.
8.3 Liemialustan ja rungon puhdistaminen
On suositeltavaa puhdistaa laitteen liemialusta ja runko (sisä- ja ulko-
osat) joka käyttökerran jälkeen:
Puhdista osat vedellä ja miedolla puhdistusaineella sekä
pehmeällä sienellä tai liinalla.
Huuhtele osat huolellisesti puhdistamisen jälkeen ja kuivaa ne
huolellisesti ennen varastointia.
Voitele liemialusta ja laitteen ulko-osat pienellä määrällä
kasviöljyä ennen varastointia. Tällä tavoin voit ehkäistä ruosteen
syntymistä. Älä koskaan voitele laitteen sisäosia öljyllä.
8.4 Kannen puhdistaminen
Kanteen kertyy usein hieman rasvaa savustuksen aikana. Rasvan
kertymisen ehkäisemiseksi on suositeltavaa puhdistaa kannen sisäosa
joka käyttökerran jälkeen. Toimi seuraavasti:
1. Odota, että kansi jäähtyy hieman. Kannen ei pitäisi olla liian
kuuma kosketettavaksi.
2. Pyyhi kannen sisäosa paperipyyhkeillä tai puhdista vedellä ja
miedolla puhdistusaineella.
Jos kanteen pääsee kuitenkin kertymään rasvaa, harjaa
rasvajäänteet pois kupariharjalla tai rypistetyllä foliolla.
8.5 Laitteen varastointi
Varastoi laitetta kuivassa paikassa (sisätilat, kuiva varasto, jne.) jokaisen
käyttökerran jälkeen.
Varmista, että laite on täysin kuiva ennen sen varastointia. Tällä
tavoin vältät ruosteen syntymisen.
8.6 Emalin, ruostumattoman teräksen,
kromin ja jauhemaalipinnoitteen
huoltaminen
Tämä laite sisältää emaloituja, kromattuja, jauhemaalattuja sekä
ruostumattomasta teräksestä valmistettuja osia. Jokainen materiaali
vaatii erilaista huoltamista:
Materiaali Materiaalin huoltaminen
Emali
Älä käytä teräviä esineitä äläkä kopauta
emalia kovaa pintaa vasten.
Vältä emalin altistamista kylmille nesteille
sen ollessa kuuma.
Voit käyttää metalliharjoja ja hankaavia
puhdistusaineita.
Ruostumaton
teräs ja kromi
Älä käytä voimakkaita, hankaavia tai
metallinpuhdistusaineita.
Käytä laimeampia puhdistusaineita ja
anna niiden vaikuttaa teräkseen.
Käytä pehmeää sientä tai liinaa.
Huuhtele huolellisesti puhdistamisen
jälkeen ja kuivaa huolellisesti ennen
varastointia.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 56 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
57
Materiaali Materiaalin huoltaminen
Jauhemaalattu Älä käytä teräviä esineitä. Käytä mietoja
puhdistusaineita sekä pehmeää sientä tai
liinaa.
Huuhtele huolellisesti puhdistamisen
jälkeen ja kuivaa huolellisesti ennen
varastointia.
Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä aiheutuvat
vahingot katsotaan puutteelliseksi huolloksi eikä takuu kata
niitä.
Alla oleva suurennettu kuva (oppaan toinen osa) sisältää luettelon
laitteen kaikista osista. Luettelo sisältää symboleita, jotka kuvaavat
jokaisen osan materiaalia. Tällä tavoin voit tarkistaa jokaisen osan
huoltotavan. Osaluettelo sisältää seuraavat symbolit:
Symboli Materiaali
Emali
Kromi
Ruostumaton teräs
Jauhemaalattu
8.7 Varaosien tilaaminen
Suoraan tulelle tai korkealle lämmölle altistuvat osat on vaihdettava
ajoittain. Varaosan tilaaminen:
1. Tarkista tarvitsemasi osan numero. Kaikkien osien viitenumerot
löytyvät tämän oppaan toisesta osasta sekä osoitteesta www.
barbecook.com.
Jos olet rekisteröinyt laitteesi verkossa, sinut siirretään
automaattisesti oikeaan luetteloon.
2. Voit tilata varaosia myyntipisteestä. Voit tilata osia sekä takuun
voimassaolon aikana että sen päätyttyä.
9 TAKUU
9.1 Takuu kattaa
Laite sisältää kahden vuoden takuun, joka on voimassa
ostopäivämäärästä lähtien. Tämä takuu kaikki valmistusviat,
edellyttäen, että:
Olet koonnut, käyttänyt tai huoltanut laitettasi tämän oppaan
ohjeiden mukaisesti. Vääränlaisesta käytöstä, kokoonpanosta
tai riittämättömästä huollosta johtuvat vauriot eivät ole
valmistusvirheitä.
Voit esittää kuittisi ja laitteen yksilöllisen sarjanumeron takuun
täytäntöönpanoa varten. Numero alkaa C-kirjaimella, jota seuraa
15 numeroa. Sarjanumero löytyy:
Tästä käyttöoppaasta.
Laitteen pakkauksesta.
Laitteen jalustan jalan sisäpuolelta pohjasta.
Barbecook-laadunvarmistusosasto vahvistaa, että osat ovat
viallisia ja että ne ovat olleet viallisia normaalista käytöstä,
kokoonpanosta ja riittävästä huollosta riippumatta.
Jos jokin seuraavista ehdoista ei täyty, et voi vedota takuuseen.
Joka tapauksessa takuu rajoittuu viallisten osien korjaamiseen tai
vaihtamiseen.
9.2 Takuu ei kata
Takuu ei kata seuraavia vaurioita ja vikoja:
Suoraan tulelle tai erittäin korkeille lämpötiloille altistuneiden
osien normaali kuluminen (ruostuminen, vääristyminen,
värjääntyminen...). On täysin normaalia, että tällaiset osat vaativat
ajoittain vaihtamista uuteen.
Ulkomuodolliset poikkeavuudet, jotka ovat ominaisia
valmistusprosessille. Nämä poikkeavuudet eivät ole
valmistusvikoja.
Kaikki riittämättömästä huollosta, vääränlaisesta säilytyksestä,
vääränlaisesta kokoonpanosta tai esiasennettujen osien
muokkaamisesta johtuvat vahingot.
Kaikki välilliset vahingot, jotka johtuvat laitteen huolimattomasta
tai ohjeista poikkeavasta käytöstä.
Värjääntyminen tai ruostuminen, joka johtuu ulkopuolisista
tekijöistä, voimakkaiden puhdistusaineiden käytöstä,
altistumisesta kloorille, jne. Nämä vauriot eivät ole valmistusvikoja.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 57 09/11/17 12:18
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152

Barbecook Oskar S Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas