49
Vinkkejä
◗ Levyn grilliosa sopii erityisesti lihan ja kanan paistamiseen. Rasva ja liemi valuvat ritilän läpi
valuma-astiaan, jolloin grillaaminen on lähes kärytöntä ja tuloksena on terveellistä,
vähärasvaista ruokaa (kuva 7).
◗ Lämpölevy sopii erityisesti esimerkiksi kalan, kananmunien, pekonin, sienien, tomaattien ja
sipulien paistamiseen. Se sopii myös ruoan pitämiseen kuumana (kuva 8).
◗ Voit käyttää pöytägrilliä myös termostaatilla ohjattuna lämpölevynä, joka pitää tuoan
automaattisesti halutun lämpöisenä. Peitä levyn grilliosa alumiinifoliolla siten, että folion
kiiltävä puoli on ylöspäin, ja aseta lämpötilan valitsin asentoon 2 tai 3.
◗ Mureat lihapalat sopivat parhaiten grillattaviksi.
◗ Esimerkiksi pihvejä tai kyljyksiä voi mureuttaa pitämällä niitä marinadissa yön yli.
◗ Kääntele ruokaa ajoittain puisella tai muovisella lastalla tai pihdeillä, jotta se pysyisi sisältä
mehukkaana eikä kuivaisi liikaa. Älä käytä metallisia työvälineitä, kuten haarukkaa tai
grillipihtejä, koska ne voivat vahingoittaa grillilevyn tarttumatonta pinnoitetta.
◗ Grillattavaa ruokaa ei tule kääntää liian usein. Kun ruoka on ruskistunut molemmilta puolilta,
sitä kannattaa grillata alemmalla lämmöllä, jotta se ei kuiva vaan kypsyy mahdollisimman
tasaisesti.
◗ Jos haluat sulattaa pakastettua ruokaa, kääri pakaste alumiinifolioon ja aseta lämpötilan valitsin
asentoon 3 tai 4. Kääntele ruokaa ajoittain. Sulatusaika määräytyy ruoan painon mukaan.
◗ Kun valmistat satay-vartaita, kanaa tai porsaan- tai vasikanlihaa, kuumenna ensin liha
korkeassa lämpötilassa (asento 5). Tarvittaessa voit tämän jälkeen alentaa lämpötilaa yhden
portaan verran ja kypsentää ruoan valmiiksi.
◗ Kun valmistat satay-vartaita tai kebab-lihaa, liota bambu- tai puuvartaita vedessä, jotta ne
eivät palaisi grillauksen aikana. Älä käytä metallivartaita.
◗ Makkarat halkeavat usein grillattaessa. Voit estää tämän tekemällä niihin haarukalla muutamia
reikiä.
◗ Tuore liha tuottaa paremman grillaustuloksen kuin pakastettu tai pakasteesta sulatettu liha.
Lisää lihaan suolaa vasta grillaamisen jälkeen, jotta liha pysyisi mehukkaana. Saat parhaan
tuloksen käyttämällä riittävän ohuita lihapaloja (noin 1,5 cm).
Tässä pöytägrillissä ei voi valmistaa leivitettyjä ruokia.
Puhdistus
Älä käytä laitteen puhdistukseen hankausaineita, sillä ne vaurioittavat levyn tarttumatonta
pinnoitetta.
Älä upota liitosjohtoa ja termostaattia veteen tai muuhun nesteeseen.
1 Aseta lämpötilan säädin Off-asentoon.
2 Irrota pistotulppa pistorasiasta ja anna laitteen jäähtyä.
3 Poista termostaatti vetämällä se irti laitteesta (kuva 9).
4 Irrota suojalevy grillilevystä (kuva 10).
5 Poista grillilevy nostamalla se rungon päältä kädensijojen avulla. Grillilevyä ei voi poistaa, jos
termostaatti on kiinni laitteessa (kuva 11).
Poista aina liika rasva grillilevyltä talouspaperilla ennen kuin irrotat levyn puhdistusta varten.
6 Poista valuma-astia nostamalla se rungon päältä (kuva 12).
7 Puhdista grillilevy, valuma-astia, suojalevy ja runko pehmeällä liinalla tai sienellä kuumassa
vedessä, johon on lisätty astianpesuainetta, tai astianpesukoneessa.
Voit poistaa grillilevyyn tarttuneet ruoantähteet liottamalla levyä viiden minuutin ajan kuumassa
vedessä, johon on lisätty astianpesuainetta, tai pirskottamalla levylle sitruunamehua. Tämä irrottaa
kuivuneet ruoantähteet ja rasvan.
SUOMI