Philips HR7754/99 Ohjekirja

Kategoria
Juice makers
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

SUOMI68
Osat ja lisälaitteet
A Runko
B Ohjaustaulu
C Turvakytkin
D Kierrekansi (pitää olla paikallaan, silloin kun
kulhoa käytetään)
E Kulho
F Lisäosanpidin
G Tehosekoittimen kannu
H Tehosekoittimen kannun kansi
I Kannen kieleke (avaa ja sulkee turvakytkimen)
J Kulhon kansi
K Kannensuljin
L Syöttösuppilo
M Syöttöpainin
N Sitruspusertimen siivilä
O Sitruspusertimen puserrin
P Mehulingon rumpu
Q Mehulingon siivilä
R Mehulingon kansi
S Mehulingon syöttöpainin
T Hienonnusterä + suojus
U Taikinansekoitin
V Pallovispilä
W Suikalointiterä, puolikarkea
X Suikalointiterä, hieno
Y Suikalointiterä, karkea
Z Hienoraastinterä
a Teräalusta
b Säädettävä viipalointiterä (terä, teräalusta ja
säätönuppi)
Johdanto
Laite on varustettu ylikuumenemissuojalla, joka
katkaisee automaattisesti virran, mikäli laite
ylikuumenee.
Jos laite lakkaa yhtäkkiä käymästä:
1 Vedä pistotulppa irti pistorasiasta.
2 Anna laitteen jäähtyä 60 minuuttia.
3 Työnnä pistotulppa pistorasiaan.
4 Käynnistä laite uudelleen.
Ota yhteys Philips-myyjään tai Philips
Kodinkoneiden valtuuttamaan huoltoliikkeeseen,
jos automaattinen ylikuumenemissuoja toimii liian
usein.
VAROITUS: Laitetta ei saa liittää aikakytkimeen
ettei synny vaaratilannetta.
Tärkeää
Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja katsele
kuvat, ennen kuin alat käyttää laitetta.
Säilytä käyttöohje vastaisen varalle.
Tarkasta, että laitteeseen merkitty
käyttöjännite vastaa paikallista
verkkojännitettä, ennen kuin liität laitteen
pistorasiaan.
Älä käytä laitteessa muiden valmistajien
SUOMI 69
lisäosia tai osia, ellei Philips ole näin erikseen
neuvonut.Takuu ei korvaa vahinkoja, jos
tällaisia osia on käytetty.
Älä käytä laitetta, jos sen liitosjohto,
pistotulppa tai jokin muu osa on viallinen.
Jos verkkoliitosjohto on vaurioitunut, se on
vaaratilanteiden välttämiseksi vaihdatettava
Philips Kodinkoneiden valtuuttamassa
huoltoliikkeessä.
Pese kaikki ruuan kanssa kosketuksiin joutuvat
osat ennen käyttöönottoa.
Varo ylittämästä taulukossa annettuja määriä
ja valmistusaikoja.
Kulhoon merkittyä enimmäismäärää eli
asteikon ylintä viivaa ei saa ylittää.
Irrota pistotulppa pistorasiasta heti käytön
jälkeen.
Paina aineita syöttösuppilossa alaspäin vain
syöttöpainimella, ei koskaan sormilla tai esim.
kaapimella.
Irrota aina pistotulppa pistorasiasta, ennen
kuin laitat tehosekoittimen kannuun sormiasi
tai esim. kaapimen.
Pidä laite poissa lasten ulottuvilta. Älä anna
lasten käyttää laitetta ilman valvontaa.
Älä jätä laitetta käyntiin ilman valvontaa.
Laita kansi kulhon päälle oikeassa asennossa.
Sisäänrakennettu turvakytkin vapautuu ja voit
käynnistää laitteen. Sekä rungossa että
kierrekannessa on merkkiviivat. Laite toimii
vain silloin, kun rungon merkki on täsmälleen
kierrekannessa olevan merkin kohdalla.
Katkaise laitteen toiminta ennen lisäosan
irrotusta.
Pysäytä aina laitteen toiminta painamalla
STOP-painiketta.
Odota, kunnes liikkuvat osat ovat
pysähtyneet, ennen kuin poistat kannen
laitteesta.
Kierrekansi voidaan poistaa vain silloin kun
kulhon päällä ei ole kantta tai kun koko kulho
on nostettu pois.
Älä upota runkoa veteen tai muuhun
nesteeseen äläkä huuhtele sitä juoksevalla
vedellä. Pyyhi runko puhtaaksi kostealla liinalla.
Poista hienonnusterästä suojus ennen käyttöä.
Anna aineiden jäähtyä ennen käsittelyä
(maksimilämpötila 80cC).
Jos sekoitat kuumaa tai vaahtoavaa nestettä,
laita tehosekoittimen kannuun vain 1 litra
roiskumisen välttämiseksi.
Irrota pistotulppa pistorasiasta heti käytön
jälkeen.
Katso käsittelyajat taulukosta, joka on
jäljempänä tässä vihkosessa.
Muista, että kulhoa ei voi käyttää, silloin kun
tehosekoitin on paikallaan.
Käyttö
Älykäs käytönohjaus
Tässä laitteessa on älykäs käytönohjaus, joka takaa
optimaalisen käsittelyn ja erinomaisen
lopputuloksen. Jokainen painike on esiohjelmoitu
tietyn lisäosan mukaiselle optimaaliselle
nopeudelle.
SUOMI70
Nopeutta voidaan lisätä tai vähentää kolmessa
vaiheessa painikkeella + tai -.
Kun painat pitopainiketta, laite käynnistyy
suurimmalle nopeudelle. Kun vapautat painikkeen,
laite pysähtyy tai palautuu aikaisemmin valitulle
nopeudelle.
Toiminta voidaan aina pysäyttää Stop-painikkeella.
Jos painat samaa toimintapainiketta uudelleen
40 sekunnin kuluessa, laite jatkaa siitä mihin se jäi.
Kulho
C
1 Asenna kulho monitoimikoneeseen
kiertämällä kahvaa nuolen suuntaan,
kunnes kuulet napsahduksen.
C
2 Laita kansi kulhon päälle. Kierrä kantta
nuolen suuntaan, kunnes kuulet
napsahduksen (tämä vaatii hieman voimaa).
Turvakytkin
B
Sekä rungossa, kulhossa että kannessa on merkki.
Laite toimii vain, jos rungon merkki on aivan
kannen merkin kohdalla.
1
CLICK
2
1
2
CLICK
C
1 Varmista, että kannen piste ja kulhon piste
ovat täsmälleen vastakkain. Kannen kieleke
täydentää nyt kahvan muodon.
Syöttösuppilo ja syöttöpainin
C
1 Lisää nestemäiset ja/tai kiinteät aineet
syöttösuppilon kautta. Paina
syöttösuppilossa olevia kiinteitä aineita
varovasti syöttöpainimella alaspäin.
C
2 Voit sulkea syöttösuppilon
syöttöpainimella, niin ettei mm. jauhopöly
nouse ylös.
Hienonnusterä
Hienonnusterällä hienonnetaan, soseutetaan ja
sekoitetaan.
C
1 Poista hienonnusterästä teränsuojus.
Hienonnusterän reunat ovat erittäin terävät.Varo
koskemasta niihin!
C
2 Laita lisäosanpidin kulhoon ja
hienonnusterä lisäosanpitimen päälle.
CLICK
SUOMI 71
3 Laita aineet kulhoon. Leikkaa isot palat
noin 3 cm:n kuutioiksi. Laita kansi kulhon
päälle.
4 Laita syöttöpainin syöttösuppiloon.
C
5 Paina ohjauspaneelista hiennonnuksen
painiketta.
- Käsittely alkaa 4 sykäyksellä, mikä takaa sen, että
aineet (mm. sipuli tai pähkinät) hienontuvat
tasaisesti.
- Sen jälkeen nopeus nousee maksimiin ja
hienonnus jatkuu niin kauan, kunnes painetaan
Stop-painiketta.
Nopeutta voidaan vähentää painikkeella -.
Toiminta voidaan lopettaa koska tahansa
painamalla STOP-painiketta.
Vinkkejä
Jos hienonnat sipulia, pysäytä laite neljän
sykäyksen jälkeen, ettei sipuli hienonnu liikaa.
Älä hienonna kovia juustoja liian pitkään.
Juusto lämpiää ja alkaa paakkuuntua.
Älä hienonna kovia aineita, kuten kahvipapuja,
muskottipähkinöitä tai jääpaloja, sillä ne
tylsyttävät teriä.
Jos aineet takertuvat terän ympärille tai tarttuvat
kulhon reunoihin:
1 Pysäytä laitteen toiminta.
2 Poista kansi kulhon päältä.
3 Irrota aineet terästä tai kulhon reunoista
kaapimella.
Suikalointi- ja raastinterät
Älä yritä hienontaa terillä kovia aineita, kuten
jääpaloja.
C
1 Aseta terä teräalustaan ennen kuin laitat
tämän lisäosanpitimeen.
Terien leikkuureunat ovat hyvin terävät.Varo
koskemasta niihin!
C
2 Aseta teräalusta lisäosanpitimeen, joka on
kulhossa.
3 Laita kansi kulhon päälle.
4 Laita aineet syöttösuppiloon. Leikkaa
suuret palat pienemmiksi, niin että ne
mahtuvat syöttösuppiloon.
C
5 Täytä syöttösuppilo mahdollisimman
tasaisesti.
Kun aiot viipaloida tai suikaloida suuria määriä,
käsittele kerralla vain pieni osa ja tyhjennä kulho
aina välillä.
1
2
CLICK
SUOMI72
C
6 Valitse ohjauspaneelista suikalointi- ja
viipalointikäsittely.
Käsittely käynnistyy heti esiohjelmoidulla
nopeudella varmistaen näin hyvän lopputuloksen.
Nopeutta voidaan lisätä kolme kertaa painamalla
painiketta + ja vähentää kolme kertaa painamalla
painiketta -.
C
7 Paina syöttöpainimella kevyesti
syöttösuppilossa olevia aineita.
Pehmeitä kasviksia tai hedelmiä suikaloidessasi
voit vähentää nopeutta kolme kertaa
painikkeella -, etteivät kasvikset tai hedelmät
mene aivan soseeksi.
C
8 Terän irrotus teräalustasta: Ota teräalusta
käteen alapuoli itseesi päin. Paina terän
reunoja peukaloilla, niin että terä irtoaa
alustasta.
Säädettävä viipalointiterä
Säädettävällä viipalointiterällä saat juuri niin
paksuja viipaleita kuin haluat.
Varo:Terän leikkuureunat ovat hyvin terävät.
C
1 Aseta terä teräalustan päälle.
C
2 Kiinnitä nuppi terän alapuolelta ja kierrä,
kunnes viivat ovat vastakkain.Terä on nyt
lukittu paikalleen.
C
3 Säädä paksuus kääntämällä säätönuppia.
C
4 Aseta säädettävä viipalointiterä
lisäosanpitimeen.
5 Sulje kansi ja laita aineet syöttösuppiloon.
C
6 Valitse ohjauspaneelista suikalointi- ja
viipalointikäsittely.
7 Paina aineita tarvittaessa kevyesti alaspäin
syöttöpainimella.
2
1
SUOMI 73
Taikinansekoitin
Taikinansekoitinta käytetään erilaisten
hiivataikinoiden tekoon.
C
1 Aseta taikinansekoitin lisäosanpitimeen.
C
2 Laita kulho rungon päälle, kierrä kädensijaa
nuolen suuntaan ja aseta taikinansekoitin
akselin päälle.
3 Mittaa aineet kulhoon.
4 Sulje kulho kannella.
C
5 Paina ohjauspaneelista taikinanvaivauksen
painiketta.
Laite nostaa nopeuden asteittain 10 sekunnissa
maksimiin. Laite jatkaa tällä nopeudella siihen asti,
kunnes painetaan stop-painiketta. Nopeutta
voidaan vähentää kolme kertaa painikkeella -. Jos
painike +/- ei vaikuta mitenkään, moottori toimii
jo äärinopeudella.
Pallovispilä
Pallovispilällä voidaan vatkata munat,
munanvalkuaiset, pikavanukkaat ja kerma.
1 Laita kulho rungon päälle ja kierrä sitä
vasemmalle, kunnes kuulet napsahduksen.
C
2 Laita lisäosanpidin kulhoon.
C
3 Aseta pallovispilä lisäosanpitimeen.
4 Mittaa aineet kulhoon, laita kansi kulhon
päälle ja kierrä sitä oikealle, kunnes kuulet
napsahduksen.
C
5 Paina ohjauspaneelista vatkauksen
painiketta.
Laite nostaa nopeuden asteittain 15 sekunnissa
maksimiin. Laite jatkaa tällä nopeudella siihen asti,
kunnes painetaan stop-painiketta. Nopeutta
voidaan vähentää kolme kertaa painikkeella -.
SUOMI74
Tehosekoitin
Tehosekoitin on tarkoitettu:
- Nestemäisten aineiden sekoittamiseen, esim.
maitotuotteet, kastikkeet, tuoremehut, keitot,
juomat, pirtelöt.
- Kevyiden aineiden sekoittamiseen, esim.
ohukaistaikina tai majoneesi.
- Keitettyjen ruoka-aineiden soseuttaminen, esim.
vauvanruoka.
Laitetta voidaan käyttää ilman tehosekoitinta
tai niin, että tehosekoitin on kiinni rungossa.
Jos laitetta käytetään ilman tehosekoitinta,
kierrekannen tulee olla kiinnitettynä rungon
päälle, muuten laite ei käynnisty.
C
1 Irrota kierrekansi rungon päältä, ennen
kuin kiinnität tehosekoittimen paikalleen.
C
2 Aseta tehosekoitin rungon päälle ja kierrä
kunnolla kiinni nuolen suuntaan. Kahvan
tulee olla vasemmalla.
Älä väännä tehosekoittimen kahvaa liian
voimakkaasti.
3 Mittaa aineet tehosekoittimen kannuun.
4 Sulje kansi.
C
5 Aseta aina kannensuljin tehosekoittimen
kannen päälle, ennen kuin käynnistät
laitteen.
1
2
1
2
C
6 Paina ohjauspaneelista tehosekoittimen
painiketta.Tehosekoitin käynnistyy. Nopeus
kasvaa maksimiin. Laite jatkaa tällä
nopeudella siihen asti, kunnes STOP-
painiketta painetaan.Tehosekoittimen
käydessä nopeutta voidaan vähentää kolme
kertaa painikkeella -.
Vinkkejä
Kaada nestemäiset aineet tehosekoittimeen
kannessa olevan aukon kautta.
Mitä pidempään laite käy, sitä hienompi on
lopputulos.
Leikkaa kiinteät aineet pieniksi paloiksi ennen
tehosekoittimeen laittamista. Jos tarvitset
suuren määrän, hienonna pienissä erissä äläkä
yritä hienontaa kerralla kaikkea.
Kovat aineet, kuten soijamaitoon käytettävät
soijapavut, tulee liottaa vedessä ennen
hienontamista.
C
Hienonna jääpalat siten, että laitat jääpalat
kannuun, suljet kannen ja käytät pitopainiketta.
75SUOMI
Jos aineet tarttuvat tehosekoittimen kannun
seinään:
1 Katkaise laitteen toiminta ja vedä
pistotulppa irti pistorasiasta.
2 Avaa kansi.
Älä avaa kantta laitteen käydessä.
3 Irrota aineet kannun seinästä kaapimella.
Pidä kaavin turvallisen kaukana teristä (noin
2 cm).
Ellet ole tyytyväinen tulokseen, jatka
painamalla toistuvasti useita kertoja
pitopainiketta.Voit myös yrittää parantaa
tulosta sekoittamalla aineita välillä kaapimella
(ei tehosekoittimen käydessä) tai kaataa osan
aineista pois ja jatkaa pienemmällä määrällä.
Joskus aineet sekoittuvat paremmin, jos lisäät
hieman nestettä esim. sitruunamehua
hedelmien sekaan.
Sitruspuserrin
Sitruspuserrin soveltuu kaikenlaisille
sitrushedelmille.
C
1 Laita kulho rungon päälle ja aseta siivilä
kulhoon.
1
2
C
2 Kierrä siiviilää nuolen suuntaan, kunnes
turvakytkimen kieleke napsahtaa paikalleen
runkoon.
C
3 Paina puserrin paikalleen siivilään.
C
4 Paina ohjauspaneelista sitruspusertimen
painiketta.
Nopeutta voidaan lisätä kolme kertaa painikkeella
+. Laite käynnistyy ja toiminta voidaan lopettaa
painamalla STOP-painiketta.
C
5 Paina hedelmänpuolikasta kunnolla
pyörivää puserrinta vasten.
Vinkkejä
Keskeytä painaminen välillä ja poista
hedelmäjäte siivilästä.
Tätä varten on katkaistava laitteesta virta ja
nostettava kulho pois siivilän ja pusertimen kanssa.
C
Kun lopetat, nosta kulho pois yhdessä
sitruspusertimen osien kanssa, ettei mehua
pääse valumaan laitteeseen.
CLICK
1
1
2
SUOMI76
Mehulinko
Mehulingolla voidaan valmistaa tuoremehua
tuoreista hedelmistä, marjoista ja kasviksista. Laite
erottelee mehusta hedelmälihan, siemenet ja
kuoret.
1 Laita kulho rungon päälle.
C
2 Laita lisäosanpidin kulhoon.
C
3 Aseta mehurumpu lisäosanpitimeen.
C
4 Laita siivilä mehurumpuun ja varmista, että
kaikki 3 tappia asettuvat mehurummun
koloihin.
C
5 Laita mehulingon kansi kulhon päälle.
C
6 Paina mehulingon painiketta.
Älä käytä mehulinkoa, jos pyörivä siivilä tai rumpu
on vahingoittunut.
1
2
Laite käynnistyy hitaasti ja saavuttaa lopuksi
maksiminopeuden. Nopeutta voidaan vähentää
painikkeella -. Laitteen toiminta katkeaa, jos
painetaan STOP-painiketta.
C
7 Pudota hedelmä tai kasvikset mehulinkoon
syöttösuppilon kautta.
C
8 Paina aineita tarvittaessa alaspäin
syöttöpainimella. Pidä syöttöpainin
mahdollisuuksien mukaan syöttösuppilossa
roiskumisen välttämiseksi.
9 Anna laitteen käydä vielä 20 sekuntia, niin
että kaikki mehu irtoaa.
C
10 Nosta käytön jälkeen kulho pois
mehulingon kanssa, niin ettei mehua pääse
roiskumaan laitteelle.
Vinkkejä
Ennen kuin käytät mehulinkoa:
- paloittele porkkanat, retikat yms.
- kuori sitrushedelmät, ananakset, melonit yms.
- poista kivet kirsikoista, luumuista, aprikooseista,
persikoista yms.
Käynnistä laite aina ennen kuin laitat hedelmiä
mehulinkoon.
Katkaise laitteen toiminta aina välillä ja
tyhjennä siivilä ja mehurumpu.
Älä käsittele suuria määriä kerralla.
Katkaise laitteen toiminta, jos se alkaa täristä
voimakkaasti. Puhdista siivilä ja suodatin,
ennen kuin käynnistät laitteen uudelleen.
1
2
SUOMI 77
Puhdistus
Irrota pistotulppa pistorasiasta aina ennen rungon
puhdistusta.
1 Pyyhi runko puhtaaksi kostealla liinalla. Ä
upota runkoa veteen, äläkä huuhtele sitä.2
Pese ruuan kanssa kosketuksissa olleet
osat lämpimällä pesuvedellä heti käytön
jälkeen.
Kulho, kulhon kansi, syöttöpainin ja lisäosat
(paitsi tehosekoittimen kannu) voidaan pestä
myös astianpesukoneessa.
Näiden osien konepesunkestävyys on testattu
normin FIN EN 12875 mukaisesti.
Tehosekoittimen kannu ei ole konepesunkestävä!
Poista kansi avaamalla se ja vetämällä ylöspäin.
Poista kansi vain puhdistusta varten.
Puhdista hienonnusterä, tehosekoittimen terä ja
muut terät varovasti. Näiden leikkuureunat ovat
hyvin terävät!
Pidä huoli, että hienonnusterän, tehosekoittimen
terän ja muiden terien leikkuureunat eivät kosketa
mitään kovaa, etteivät ne tylsy.
Jotkut aineet saattavat aiheuttaa lisäosien
värjääntymistä.Tämä ei vaikuta lisäosien
toimintaan.Värjääntyminen häviää yleensä
vähitellen.
C
Kierrä (liika) liitosjohto laitteen takana olevan
pidikkeen ympärille.
Tehosekoittimen pikapuhdistus
C
1 Kaada tehosekoittimen kannuun lämmintä
vettä (ei enempää kuin 0,5 l) ja hieman
astianpesuainetta.
2 Sulje kansi.
C
3 Anna laitteen käydä hetken aikaa
painamalla pitopainiketta. (Laite lakkaa
käymästä, kun vapautat painikkeen.)
4 Irrota tehosekoittimen kannu ja huuhtele
se puhtaalla vedellä.
Pallovispilän puhdistus:
C
1 Irrota hammasratas pallovispilästä.
Pese hammasratas ja pallovispilä lämpimällä
vedellä tai astianpesukoneessa.
Säädettävän viipalointiterän puhdistus:
C
1 Käännä säätönuppia oikealle ja vedä terä
pois.
Pese säädettävän viipalointiterän osat lämpimällä
pesuvedellä tai astianpesukoneessa.
1
2
SUOMI78
Säilytys
MicroStore
C
Laita lisäosat (hienonnusterä, teräalusta)
lisäosanpitimeen ja säilytä niitä kulhossa.
Teräalusta tulee aina viimeiseksi.
Takuu & huolto
Jos haluat lisätietoja tai laitteen kanssa tulee
ongelmia, katso Philipsin www-sivustoa
osoitteesta www.philips.com tai kysy neuvoa
Philipsin asiakaspalvelusta (puhelinnumero on
kansainvälisessä takuulehtisessä).Voit myös
kääntyä Philips-myyjän tai Philips Kodinkoneiden
valtuuttaman huoltoliikkeen puoleen.
Ratkaisu
Kierrä kulhoa tai kantta myötäpäivään, kunnes kuulet
napsahduksen.Varmista, että kulhon ja kannen pisteet
ovat täsmälleen toistensa kohdalla.
Automaattinen ylikuumenemissuoja on luultavasti
katkaissut virran, koska laite on kuumentunut liikaa. 1)
Irrota pistotulppa pistorasiasta. 2) Paina STOP-painiketta.
3) Anna laitteen jäähtyä 60 minuuttia. 4) Työnnä
pistotulppa pistorasiaan. 5) Käynnistä laite uudelleen.
Paina haluamaasi toimintapainiketta.
Laitteessa on toimintamuisti. Jos käynnistät laitteen
uudelleen 40 sekunnin kuluessa, toiminta jatkuu siitä
mihin se keskeytyi. Jos haluat aloittaa toimintajakson
uudelleen alusta: 1) Paina lyhyesti toista
toimintapainiketta (esim. pitopainiketta). 2) Paina sitten
STOP-painiketta. 3) Paina sitten haluamaasi
toimintapainiketta, niin toimintajakso alkaa uudelleen
alusta.
Jos sekä tehosekoitin että kulho on asetettu oikein
paikalleen, vain tehosekoitinta voi käyttää. Jos haluat
käyttää kulhoa, irrota tehosekoitin ja peitä sen
kiinnitysaukko kierrekannella.
Moottori käy jo ääriasennolla, eli taikinaa vaivattaessa tai
kun nopeus on jo minimissä eikä sitä voi enää vähentää.
Ongelma
Laite ei käynnisty.
Laite lakkasi yhtäkkiä
toimimasta.
Olet painanut väärää
toimintapainiketta.
Toimintajakso ei ala
alusta
uudelleenkäynnistyksen
jälkeen.
Sekä tehosekoitin että
kulho ovat paikallaan,
mutta vain tehosekoitin
toimii.
Painike +/- ei toimi
tietyissä tilanteissa.
Tarkistusluettelo
SUOMI 79
Käyttöaika
10 - 60 s
10 - 60 s
10 - 60 s
60 - 180 s
30 - 180 s
10 - 60 s
riippuu määrästä
riippuu määrästä
Käyttötarkoitus
Hienonnus, soseutus, sekoitus
Suikalointi, raastaminen
Viipalointi
Vaivaaminen, sekoittaminen
Vatkaaminen, vaahdottaminen
Sekoittaminen, soseuttaminen
Sitrushedelmien pusertaminen
Tuoremehun tekeminen hedelmistä,
marjoista ja kasviksista
Lisäosa
P
hjk
¬
{
˚
D
ƒ
©
Toiminto
¥
^
^
¨
Toiminnot, käyttötarkoitukset ja käyttöajat
Käyttötarkoit
us
Kiisselit, piiraat
Kiisselit, piiraat
Ohukaiset,
pannukakut,
vohvelit
Jauheliharuuat,
kakkuvuokien
jauhotus
Jälkiruuat,
leivokset
Kuorrutus,
keitot,
kastikkeet
Ohje
Leikkaa hedelmät
syöttösuppiloon sopiviksi
paloiksi.Täytä syöttösuppilo ja
suikaloi painaen kevyesti
syöttöpainimella.
Leikkaa hedelmät
syöttösuppiloon sopiviksi
paloiksi.Täytä syöttösuppilo ja
suikaloi painaen kevyesti
syöttöpainimella.
Kaada tehosekoittimeen ensin
maito ja sen jälkeen kuivat
aineet. Sekoita noin 1 minuutti.
Toista tarvittaessa pari kertaa.
Pysäytä sitten muutamaksi
minuutiksi, niin että laite välillä
jäähtyy.
Käytä kuivaa leipää.
Käytä pehmeää voita.
Käytä kovaa juustoa. Leikkaa
noin 3 cm:n paloiksi.
To i m i
ntapai
nike/li
säosa
^ / k
^ / ¬
/ D
¥ / P
¨ / {
¥ / P
Enim
mäism
äärä
500 g
500 g
7 1/2
dl
maito
a
100 g
300 g
200 g
Ruoka-aine
Omenat -
suikaleet
Omenat -
viipaleet
Ohukaistaikina
- sekoitus
Korppujauhot
- hienonnus
Voikreemi -
vatkaus
Juusto -
hienonnus
Määrät ja valmistusajat
SUOMI80
Käyttötarkoit
us
Kastikkeet,
pizzat,
kuorrutukset,
fondue
Koristelu,
kastikkeet,
mousset,
vanukkaat.
Muhennokset,
keitot
Vauvanruoka,
dieettiruoka
Salaatit,
koristelu
Leipä
Pizza
Ohje
Leikkaa juusto syöttösuppiloon
sopiviksi paloiksi. Paina varovasti
syöttöpainimella.
Käytä kovaa taloussuklaata.
Paloittele 2 cm:n paloiksi.
Käytä keitettyjä herneitä tai
papuja. Lisää tarvittaessa
hieman nestettä.
Karkea: lisää vain hieman
nestettä. Hieno: lisää nestettä
tarpeen mukaan.
Aseta kurkku pystyyn
syöttösuppiloon ja paina
varovasti.
Sekoita vesi (37cC), hiiva ja
sokeri. Lisää jauhot, öljy ja suola.
Sekoita taikinaa noin 90
sekuntia.Anna taikinan nousta
noin 30 minuuttia tai kunnes
taikina irtoaa kulhon reunoista.
Noudata leipätaikinan
valmistusohjetta. Sekoita
taikinaa noin 1 minuutti tai
kunnes taikina irtoaa kulhon
reunoista.
To i m i
ntapai
nike/li
säosa
^ /
h
¥ / P
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¨ / {
¨ / {
Enim
mäism
äärä
200 g
200 g
250 g
500 g
2
kurkku
a
500 g
jauhoj
a
750 g
jauhoj
a
Ruoka-aine
Juusto -
suikalointi
Suklaa - rouhe
Palkokasvit,
keitetyt - sose
Keitetyt
kasvikset ja liha
- sose
Kurkut -
viipaleet
Hiivataikina
(leipä)
Hiivataikina
(pizza)
Käyttötarkoit
us
Piiraat,
paistokset,
marjapiirakat
Kotipulla
Vanukkaat,
kohokkaat,
marenki
Keitot, hillot,
jälkiruokakastik
keet,
vauvanruoka
Keitot, hillot,
jälkiruokakastik
keet,
vauvanruoka
Ohje
Leikkaa kylmä voi 2 cm:n
paloiksi. Laita voi kulhoon
jauhojen päälle. Sekoita ,
kunnes taikina on ryynimäistä.
Lisää kylmä vesi. Sekoita kunnes
taikinasta muodostuu pallo.
Jäähdytä taikina ennen
kaulimista.
Sekoita ensin lämmin maito,
hiiva ja sokeri eri kulhossa.
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja
vaivaa taikina tasaiseksi, kunnes
se ei enää tartu kulhon
reunoihin (noin 1 minuutti).
Anna taikinan nousta noin 30
minuuttia.
Vatkaa munanvalkuaiset
huoneenlämpöisinä. Huomaa:
vatkaa kerralla vähintään 2
munanvalkuaista.
Vinkki: lisää hieman sitruunan
mehua tummumisen
estämiseksi. Lisäämällä hieman
nestettä saadaan tasaisempi
sose.
Vinkki: lisää hieman
sitruunamehua estämään
tummumista.
To i m i
ntapai
nike/li
säosa
¨ / {
¨ / {
/ ˚
/ D
¥ / P
Enim
mäism
äärä
300 g
jauhoj
a
500 g
jauhoj
a
4
muna
nvalku
aista
500 g
500 g
Ruoka-aine
Paistostaikina
Hiivataikina
Valkuaisvaahto
Hedelmäsose
(esim. omenat,
banaanit) -
tehosekoitin
Hedelmäsose
(esim. omenat,
banaanit) -
hienonnettu
1981SUOMI
Käyttötarkoit
us
Ruokien
maustamiseen
Kastikkeet,
keitot,
maustevoit
Tuoremehut
Kastikkeet,
kuorrutukset
Jauhettu liha,
raakapihvit,
lihapyörykät
Jauhettu liha,
raakapihvit,
lihapyörykät
Pirtelöt
Ohje
Kuori valkosipulit. Käytä
pitopainiketta, ettei valkosipuli
mene liian hienoksi. Kerta-
annos vähintään 150 g.
Pese ja kuivaa yrtit ennen
hienontamista.
Valmista tuoremenu
mehulingolla.
Käytä aineet
huoneenlämpöisinä. Huomaa:
käytä vähintään 1 iso muna,
kaksi pientä munaa tai kaksi
munankeltuaista. Laita muna ja
hieman viinietikkaa kulhoon ja
lisää öljy vähitellen.
Poista kalvot, rustot ja luut.
Leikkaa noin 3 cm:n kuutioiksi.
Pitopainiketta käyttämällä
saadaan karkeampi lopputulos.
Poista kalvot, rustot ja luut.
Leikkaa noin 3 cm:n kuutioiksi.
Pitopainiketta käyttämällä
saadaan karkeampi lopputulos.
Sekoita hedelmät/marjat (esim.
banaani, mansikat) sokerin,
maidon ja jäätelön kanssa hyvin.
To i m i
ntapai
nike/li
säosa
¥ / P
¥ / P
/ ©
/ ˚
¥ / P
¥ / P
/ D
Enim
mäism
äärä
300 g
Vähint
ään 50
g
500 g
(koko
naism
äärä)
3
munaa
500 g
400 g
5 dl
maito
a
Ruoka-aine
Valkosipuli -
hienonnettu
Mausteyrtit
(esim. persilja)
- hienonnettu
Tuoremehut
(esim.
omenasta,
porkkanasta
yms.) -
mehulinko
Majoneesi
Liha
(vähärasvainen
) -
hienonnettu
Liha, kala -
hienonnettu
Pirtelöt
Käyttötarkoit
us
Kuivakakut
Salaatit,
leivonnaiset,
mantelimassa
Erilaisiin
ruokiin
Erilaisiin
ruokiin
Jauhettu liha
Keitot,
kastikkeet
Koristelu,
jälkiruuat,
jäätelöseokset
Ohje
Käytä aineet
huoneenlämpöisinä.Vatkaa
pehmeä voi ja sokeri
kuohkeaksi. Lisää maito, munat
ja jauhot.
Pitopainiketta käyttämällä
saadaan karkeampi lopputulos.
Kuori sipulit ja leikkaa 4 osaan.
Pysäytä 2 sykäyksen jälkeen ja
tarkista tulos.
Kuori sipulit ja leikkaa
syöttösuppiloon sopiviksi
lohkoiksi. Huomaa: kerralla
vähintään 100 g.
Poista ensin jänteet ja luut.
Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
Jos haluat karkean
lopputuloksen, käytä
pitopainiketta.
Käytä keitettyjä kasviksia
Käytä jääkaappikylmää kermaa.
Huomaa: vatkaa kerralla
vähintään 1 1/4 dl.
Kermavaahto on valmista noin
2 minuuttia kuluttua.
To i m i
ntapai
nike/li
säosa
¨ / {
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¥ / P
/ D
/ ˚
Enim
mäism
äärä
4
munaa
250 g
500 g
300 g
200 g
5 dl
5 dl
Ruoka-aine
Murotaikina
Pähkinät,
mantelit -
hienonnettu
Sipuli -
hienonnettu
Sipuli - renkaat
Siipikarja -
hienonnettu
Keitot
Kermavaahto
SUOMI82
Ruokaohjeita
Kesäkurpitsavoileipätahna
Aineet:
- 2 kesäkurpitsaa
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 pieni sipuli 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl ruokaöljyä
- persiljaa
- 1/2 dl kermaviiliä
- sitruunamehua, tabascoa, suolaa, pippuria,
currya, paprikajauhetta
B
Pese ja kuivaa kesäkurpitsat ja suikaloi ne hienolla
suikalointiterällä. Nosta kesäkurpitsasuikaleet
toiseen astiaan ja ripottele pinnalle suolaa. Jätä
suikaleet astiaan 15 minuutiksi, niin että suola
poistaa nestettä kesäkurpitsasuikaleista. Kuori
sipuli ja valkosipulinkynsi ja hienonna
hienonnusterällä. Hienonna myös persilja
hienonnusterällä.
B
Valuta kesäkurpitsasuikaleista neste pois
esimerkiksi siivilää apuna käyttäen. Kuumenna öljy
paistinpannulla ja ruskista kevyesti hienonnettu
sipuli ja valkosipulinkynsi sekä
kesäkurpitsasuikaleet. Haihduta kaikki neste pois.
Anna seoksen jäähtyä. Kuori kananmunat ja
hienonna ne hienonnusterällä. Lisää kaikki aineet
kulhoon, mausta makusi mukaan ja sekoita
tasaiseksi hienonnusterällä.Tarjoa paahdetun
leivän päällä.
Hedelmäkakku
Aineet:
- 300 g pehmeää voita
- 3 1/2 dl sokeria
- 6 kananmunaa
- 300 g rusinoita
- 100 g hienonnettuja säilöttyjä kirsikoita
- 50 g rouhittuja pähkinöitä
- 8 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 1/2 dl maitoa
B
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.Voitele
ja korppujauhota kakkuvuoka. Mittaa voi ja sokeri
kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
hienonnusterällä. Lisää munat yksitellen ja vatkaa
noin 2 minuuttia. Sekoita leivinjauhe, mausteet,
rusinat, kirsikat ja pähkinät jauhojen joukkoon.
Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Kaada taikina
kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla
175 asteessa noin 60 minuuttia.
Purjopiiras
Pohja:
- 100 g juustoa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl basilikaa
- 100 g kylmää voita tai leivontamargariinia
- 2-3 rkl vettä
83SUOMI
Täyte:
- 1 pieni purjo
- 100 g sinihomejuustoa
- 4 munaa
-2 dl kermaa
- 1 tl timjamia tai basilikaa
B
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja
voitele pyöreä piirasvuoka.
B
Aseta raastinterä koneeseen ja raasta juusto
kulhoon.Vaihda hienonnusterä ja lisää kuivat
aineet juustoraasteen päälle. Paloittele voi. Lisää
palat ja vesi kuivien aineiden päälle. Käynnistä
kone ja anna käydä kunnes taikinasta muodostuu
pallo. Levitä taikina pyöreän piirasvuoan päälle ja
reunoille.
B
Laita viipalointiterä koneeseen ja viipaloi
huuhdeltu purjo. Lisää purjorenkaat taikinan
päälle. Sekoita kulhossa hienonnusterällä
sinihomejuusto, munat, kerma ja mausteet. Kaada
seos purjorenkaiden päälle. Paista piirasta
200 asteessa noin 30 - 35 minuuttia.
Unkarilainen gulassikeitto
Aineet:
- 1 rkl öljyä
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 rkl paprikajauhetta
- 1/4 tl kuminaa
- 250 g nauhan paistia
- pala juuriseller
- 1 tomaatti
- 6 dl vettä
- 4 perunaa (to be added):
1/2 lehtisellerin vartta - paprikajauhetta -
1 tl suolaa - vettä - 1/2 vihreää paprikaa
B
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi
hienonnusterällä. Leikkaa liha kuutioiksi, Kasta
tomaatti kiehuvaan veteen ja kuori. Kuutioi
tomaatti sen jälkeen. Kuori juuriselleri ja tee ohuita
suikaleita suikalointiterällä. Kuumenna pata ja
kuullota sipulit öljyssä. Nosta pata levyltä ja lisää
paprikajauhe sekä kumina. Sekoittele. Nosta pata
takaisin levylle ja lisää lihat ja sellerisuikaleet.
Sekoittele. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja sen
verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy.
Hauduta hiljaisella lämmöllä puoli tuntia.
B
Kuori ja suikaloi perunat suikalointiterällä.Viipaloi
lehtisellerinvarsi viipalointiterällä. Lisää kasvikset
pataan ja lisää vettä tarvittaessa. Nestettä pitää
olla niin, että keitosta tulee sakeaa. Mausta
paprikajauheella ja suolalla. Hauduta
15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Suikaloi vielä paprika suikalointiterällä ja lisää
keittoon. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
B
Tarjoa keitto leivän kanssa.
Mansikkakakku
Aineet:
- 15 kpl Digestive- tai kaurakeksejä
- 100 g sulatettua voita
SUOMI84
Täyte:
- 1/2 l mansikoita
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 2 1/2 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vanilliinisokeria - sitruunamehua
Koristeluun:
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vanilliinisokeria - sitruunamehua
- sitruunamelissan lehtiä
B
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
B
Hienonna keksit monitoimikoneen kulhossa
hienonnusterällä. Sulata voi kattilassa. Lisää
keksimuruihin sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Peitä irtopohjaisen vuoan pohja ja reunat
leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja
reunoille.Tee reunoista noin 4 cm korkeat. Paista
pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Anna
pohjan jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta.
B
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri
ja vanilliinisokeri. Laita kulhoon hienonnusterä ja
lisää tuorejuusto ja mansikat. Sekoita nopeasti
kaikki aineet keskenään. Mausta seos tarvittaessa
sitruunamehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle.
Koristele kakku mansikoilla ja sitruunamelissan
lehdillä.
Pirtelö
Aineet:
- 100 g banaania tai mansikoita
- 2 dl maitoa
- 50 g vaniljajäätelöä
- sokeria maun mukaan
B
Kuori banaani tai huuhtele mansikat. Paloittele
hedelmä tai marjat. Mittaa kaikki aineet
tehosekoittimen kannuun. Sekoita tasaiseksi.
B
Voit käyttää mielesi mukaan erilaisia hedelmiä tai
marjoja.
Hasselpähkinäkranssi
Taikina:
- 2 1/2 dl maitoa (37-asteista)
- 30 g hiivaa
-1 dl sokeria
- n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 100 g pehmeää voita tai margariinia
Täyte:
- 250 g rouhittuja hasselpähkinöitä
- 100 g sulatettua voita
- 1/2 tl vanilliinisokeria
- 1 1/4 dl kermaa
B
Mittaa lämmin maito, hiiva ja sokeri kulhoon ja
sekoita noin 15 sekuntia. Lisää jauhot, suola,
kananmuna ja voi.Vaivaa taikinaa
taikinansekoittimella noin 5 minuuttia. Siir
taikina toiseen kulhoon. Peitä kulho liinalla ja anna
85SUOMI
taikinan nousta huoneenlämmössä noin
30 minuuttia.
B
Aseta hienonnusterä paikoilleen ja mittaa kaikki
täytteen aineet kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli
taikina nelikulmaiseksi levyksi. Levitä täyte
taikinalevyn päälle ja kääri rullalle. Nosta rulla
pyöreään irtopohjavuokaan. Anna kohota vielä puoli
tuntia liinan alla.Voitele pinta munankeltuaisella ja
paista uunin alatasolla 200 asteessa noin
30 - 40 minuuttia.
Sacherkakku
Aineet:
- 150 g pehmeää voita
- 150 g taloussuklaata
- 5 kananmunaa
- 2 dl tomusokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
- 1-2 dl aprikoosihilloa
Koristeluun:
- 100 g taloussuklaata
- 2 rkl voisulaa
- 2 rkl kahvia
- Lisänä: kermavaahtoa
B
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi
ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan
sekoittaen. Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Vatkaa keltuaiset sekä 1 1/2 dl tomusokeria
vaahdoksi hienonnusterällä. Siirrä vaahto toiseen
kulhoon ja vaahdota puhtaassa ja kuivassa
kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja lisää 1/2 dl
tomusokeria. Jatka vatkaamista vielä hetki. Sekoita
keltuais-sokerivaahtoon suklaaseos sekä
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää
viimeisenä varovasti valkuaisseos ja sekoita vain
sen verran, että aineet sekoittuvat.
B
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa
uunissa alatasolla noin 60 minuuttia. Halkaise
jäähtynyt kakku ja levitä täytteeksi aprikoosihillo.
Kuumenna kuorrutusaineet kattilassa miedolla
lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on
tasaista. Levitä seos kakun päälle ja reunoille
veitsellä tai lastalla. Kakun kanssa tarjoillaan
pehmeäksi vatkattua kermavaahtoa.
Parsakaalikeitto (4 annosta)
Aineet:
- 50 g kypsää Gouda-juustoa
- 300 g keitettyä parsakaalia (varret ja kukinnot)
- 2 keitettyä perunaa paloina
- n. 7 dl parsakaalin keitinvettä
- 2 kasvisliemikuutiota
-currya
- pippuria
- pala juuriseller
- suolaa
- 2 rkl kermaa
B
Aseta suikalointiterä koneeseen ja suikaloi juusto.
Soseuta kypsät kasvikset ja pieni määrä
keitinlientä tehosekoittimessa. Kaada seos
SUOMI86
kattilaan ja lisää tarvittaessa keitinlientä niin, että
keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keittoa koko
ajan sekoittaen. Mausta keitto currylla, pippurilla
ja muskottipähkinällä sekä tarvittaessa suolalla.
Lisää lopuksi kerma ja suikaloitu juusto. Keiton
lisäkkeenä voit tarjota paahdettuja leipäkuutioita.
Pizza
Pohja:
- 1 1/2 dl vettä (37-asteista)
- 20 g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- n. 3 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 2-3 rkl tomaattisosetta
- 1 tlk tonnikalaa
- 50 g katkarapuja
- 50 g simpukoita
- 4-5 tomaattia (to be added): oliiveja - 2 tl
oreganoa - 2 tl basilikaa - 1/2 tl timjamia -
valkosipulia
- 150-200 g juustoa
B
Aseta taikinansekoitin kulhoon. Laita vesi ja hiiva
kulhoon. Sekoita muutama sekunti, jotta hiiva
liukenee veteen. Lisää suola, öljy ja jauhoja niin
paljon, että taikinasta muodostuu pallo. Jätä
taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.
B
Chop the onions and garlic with the metal blade
in the food processing bowl and fry them in a pan
until they are transparent.Add the sieved
tomatoes and the herbs and simmer for about
10 minutes. Season to taste with salt, pepper and
sugar. Allow the sauce to cool down.
B
Kaaviloi taikinasta iso pyöreä levy ja nosta se
uunipellille leivinpaperin päälle. Anna taikinan
kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
B
Levitä kohonneelle pohjalle tomaattisose ja sen
päälle tonnikala.Viipaloi tomaatit viipalointiterällä
ja asettele tonnikalan päälle. Ripottele pinnalle
oliivit ja mausteet. Suikaloi juusto ja ripottele
pizzan päälle.
B
Paista pizzaa uunin keskitasolla 250 asteessa
noin 15 minuuttia.
Juures-juustopihvit
Aineet:
- n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 iso porkkana
- 50 g lanttua
- 50 g juuriseller
- 4-5 tomaattia (to be added): oliiveja - 2 tl
oreganoa - 2 tl basilikaa - 1/2 tl timjamia -
valkosipulia
- 100 g juustoa
-2 munaa
- 1 dl maitoa
- 1/2 dl korppujauhoja
- n. 1 tl suolaa (to be added) n. 1 tl yrttiseosta -
1 dl vehnäjauhoja
SUOMI 87
B
Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Hienonna sipuli
hienonnusterällä.
B
Aseta raastinterä paikoilleen ja raasta porkkana,
lanttu, juuriselleri sekä palsternakka.
B
Siirrä kasvisraaste toiseen kulhoon ja raasta juusto.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisessa
kulhossa. Lisää joukkoon maito ja korppujauhot.
Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia. Lisää
seokseen raasteet ja sipulisilppu. Mausta seos
suolalla ja yrttiseoksella. Sekoita viimeiseksi
joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste.
B
Paista seoksesta ohukaispannulla miedolla
lämmöllä ohuita pihvejä.
Leipä
Aineet:
- 2 1/2 dl vettä (37-asteista)
- 25 g hiivaa
- 2 rkl siirappia
- n. 1 tl suolaa
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 3 dl sämpyläjauhoja - (to be added): 1/2 dl öljyä
B
Aseta taikinansekoitin kulhoon. Laita kulhoon
lämmin vesi, hiiva, siirappi ja suola. Käynnistä kone
ja anna käydä muutama sekunti, kunnes hiiva
onliuennut veteen.
B
Lisää jauhot ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
B
Siirrä taikina toiseen kulhoon ja anna kohota
lämpimässä paikassa peitettynä noin puoli tuntia.
Kun taikina on kohonnut, leivo taikinasta leipä.
B
Laita leipä voideltuun paistovuokaan ja anna
kohota vielä 20 minuuttia.
B
Paista leipää uunin alatasolla 225 asteessa noin
puoli tuntia.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110

Philips HR7754/99 Ohjekirja

Kategoria
Juice makers
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös