aineosien mittaaminen (lisätietoja on kuvissa
3–7)
Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on erittäin
tärkeää mitata aineosat tarkasti.
●
Mittaa nestemäiset aineosat aina käyttämällä mitta-
astiaa, jossa on tilavuusmerkinnät. Nesteen pinnan on
oltava tarkalleen mittaviivan tasalla, ei sen ylä- eikä
alapuolella. Katso kuvaa 3.
●
Käytä aina huoneenlämpöisiä nesteitä (20 ºC) paitsi
valmistettaessa leipää nopean yhden tunnin ohjelman
avulla. Noudata leivontaohjeita.
●
Käytä aina laitteen mukana toimitettua mittalusikkaa,
kun mittaat pieniä määriä kuivia ja nestemäisiä aineosia.
Liukusäätimen avulla voit valita määräksi 0,5 tai 1
teelusikallista tai 0,5 tai 1 ruokalusikallista. Täytä lusikka
ja tasoita pinta kuvissa 6 ja 7 esitetyllä tavalla.
virtakytkin
Kenwood-leipäkoneessa on virtakytkin. Laite toimii
vasta, kun siihen on kytketty virta.
●
Työnnä pistoke pistorasiaan ja paina laitteen takana
sijaitsevaa virtakytkintä 햹. Laitteesta kuuluu äänimerkki
ja näyttöön tulee 3:25.
●
Katkaise leipäkoneesta virta ja irrota pistoke
pistorasiasta käytön jälkeen.
ohjelman tilan ilmaisin 헀
Ohjelman tilan ilmaisin sijaitsee näytön alla. Ilmaisinnuoli
osoittaa leipäkoneen ohjelman vaihetta seuraavasti: -
Esilämmitys : Esilämmitys toimii vain kokojyväjauho-
ohjelman alussa ainesten lämmittämiseksi ennen
taikinan ensimmäistä vaivaamista (30 minuuttia
kokojyväjauhoille, 5 minuuttia nopealle kokojyväjauho-
ohjelmalle). Taikinaa ei vaivata tämän vaiheen aikana.
Vaivaaminen : Taikina on ensimmäisessä tai toisessa
vaivaamisvaiheessa, tai sitä kopautetaan takaisin
nostatusvaiheiden välillä. Jos käytössä on asetus (1), (3)
tai (4), toisen vaivaamisvaiheen viimeisten 10 minuutin
aikana kuuluu äänimerkki, jotta voit lisätä muut ainekset
käsin.
Levähtäminen : Taikina lepää vaivaamisjaksojen
välillä.
Nostatus : Taikina on ensimmäisessä, toisessa tai
kolmannessa nostatusvaiheessa.
Paistaminen : Leipää paistetaan.
Pitäminen lämpimänä : Leipäkone siirtyy
automaattisesti lämpimänäpitämistilaan
paistamisvaiheen päätyttyä. Leipää pidetään lämpimänä
enintään tunti tai kunnes laitteesta sammutetaan virta.
Huomaa: Lämmitysvastuksen virta kytketään ja
katkaistaan toistuvasti, joten se hehkuu ajoittain
lämpimänäpitämisvaiheen aikana.
Loppu : Ohjelma on päättynyt.
Leipäkoneen käyttäminen
(Lisätietoja on kuvituksessa.)
1 Nosta leivonta-astiaa kahvasta.
2 Aseta vatkain paikoilleen.
3 Kaada leivonta-astiaan vettä.
4 Lisää muut aineosat astiaan leivontaohjeessa
mainitussa järjestyksessä.
Varmista, että kaikki aineosat punnitaan tarkasti.
7 Epätarkat mitat heikentävät tulosta.
8Aseta leivonta-astia paistouuniin ja paina se alas, jotta
se lukittuu paikoilleen.
9Laske kahva alas ja sulje kansi.
10 Työnnä pistoke sähköpistorasiaan ja kytke laitteeseen
virta. Laitteesta kuuluu äänimerkki ja näkyviin tulee
oletusasetus 1 (3:25).
11 Painele MENU-painiketta , kunnes haluamasi
ohjelma on valittu. Taikinan koon oletusasetus on 1 kg
ja paistoasteen normaali. Huomautus: Jos käytät
pikaleipomistoimintoa 헅, ohjelma käynnistyy, kun
painat painiketta.
12 Valitse taikinan koko painamalla kokopainiketta 헃,
kunnes ilmaisin on oikean kokovaihtoehdon kohdalla.
13 Valitse paistoaste painamalla painiketta 헆, kunnes
ilmaisin on oikean paistoasteen kohdalla (vaalea,
normaali tai tumma).
14 Paina käynnistyspainiketta 헄. Voit pysäyttää tai
peruuttaa ohjelman pitämällä käynnistys- ja
pysäytyspainikkeen painettuna 2–3 sekunnin ajan.
15 Kun kaikki on valmista, irrota leipäkoneen pistoke
pistorasiasta.
16 Nosta leivonta-astiaa kahvasta. Käytä aina
patakintaita, sillä astian kahva on kuuma.
17 Nosta leipä ritilälle jäähtymään.
18 Anna leivän jäähtyä vähintään 30 minuuttia ennen
viipaloimista, jotta höyry pääsee poistumaan.
Viipaloiminen on hankalaa leivän ollessa kuuma.
19 Puhdista leivonta-astia ja vatkain heti käytön jälkeen
Hoito ja puhdistus -osassa kuvattavalla tavalla.
85