Moulinex DFB 246 Omistajan opas

Luokka
Food processors
Tyyppi
Omistajan opas
42
Onnittelemme viisaasta Moulinex-laitteen
valinnasta. Laite on tarkoitettu ainoastaan kotona,
sisätiloissa ruuanvalmistukseen käytettäväksi.
Lisätarvikkeet, jotka kuuluvat tähän malliin,
on nähtävissä paketin yläreunassa.
Turvallisen käytön ohjeita
- Lue käyttöohje huolellisesti, ennen kuin ryhdyt
ensimmäistä kertaa käyttämään laitetta: mikäli
laitetta käytetään ohjeiden vastaisesti, Moulinex
vapautuu kaikesta vastuusta.
- Pidä laite lasten ulottumattomissa. Lapset ja
vajaakykyiset saavat käyttää laitetta vain
valvonnan alaisena.
- Tarkista, että omassa taloudessasi on sama
jännite kuin laitteeseen merkitty jännite.
Liitäntä väärään jännitteeseen kumoaa
takuun.
- Irrota pistotulppa pistorasiasta aina heti
lopetettuasi laitteen käytön, puhdistaessasi sitä
tai sähkökatkon aikana.
- Älä käytä laitetta, ellei se toimi moitteettomasti
tai jos se on vioittunut, myös siinä tapauksessa,
että liitosjohto tai pistorasia ovat
vahingoittuneet. Välttääksesi mahdollisen
vaaratilanteen anna valtuutetun Moulinex-
huollon vaihtaa vioittuneet osat (katso listaa
käyttöoppaasta).
- Kaikki huoltotoimenpiteet laitteen tavanomaista
puhdistusta ja hoitoa lukuun ottamatta on
jätettävä valtuutetun Moulinex-huollon
tehtäväksi.
- Älä upota laitetta, liitosjohtoa tai pistotulppaa
mihinkään nesteeseen.
- Älä jätä liitosjohtoa riippumaan lasten ulottuville,
sijoita sitä laitteen kuumien osien läheisyyteen,
lämmönlähteen lähelle tai terävälle reunalle.
(Käytä johdoin rullainta).
- Käytä oman turvallisuutesi vuoksi ainoastaan
alkuperäisiä laitteeseen suunniteltuja Moulinex
lisä- ja varaosia.
- Käytä veistä (c1) tai teriä erittäin varovasti,
ne ovat hyvin terävät. Veitsi on
ehdottomasti otettava pois, ennen kuin
tyhjennät kulhon.
- Kun valmistat raasteita, leikkaat viipaleita
jne.…, käytä aina sttöpaininta (b1)
työntäessäsi ruuanvalmistusaineksia
täyttöputkeen, älä käytä koskaan sormia tai
muuta välinettä. Älä kosketa laitteen liikkuvia
osia.
- Älä käytä kulhoa astiana (pakastimessa,
keittäessä, sterilisoidessa).
Sockerkaka (4/6 pers)
- Använd skålen med kniv, lägg i 150 g vetemjöl,
1 tsk bakpulver, 150 g socker, 150 g smör och
3 ägg.
- Kör i 2 min. Häll i en smord och bröad avlång
kakform.
- Grädda i ugnen på termostat 6 i 55 min.
Vispgrädde (6/8 pers)
- 25 cl flytande mycket kall crème fraîche, 50 g
florsocker.
- Använd skålen med vispskiva, häll i crème
fraîche och florsocker. Kör i 1 min.
Äggvitor
- Använd skålen med vispskiva, häll i 2 - 4
äggvitor och 1 nypa salt, lås därefter locket.
- Kör tills äggvitorna blir skum. Observera, sätt
inte i matarproppen i matarröret så blir
äggvitorna luftiga.
delicio EU11.PM6 20/02/06, 15:3742
43
. SEKOITTAMINEN (*)
- Sijoita metalliveitsi (c1) kulhon akselille.
- Aseta spiraalivaruste (f1) veitselle.
- Pane sitten ainekset kulhoon.
Valmistus
- Voit valmistaa korkeintaan 0,8 litraa keittoa,
soppaa, juomia, lettu- tai vohvelitaikinaa.
Huom!
- Älä kaada koskaan kulhoon kiehuvaa nestettä.
- Maksimikäyttöaika: 2 minuuttia.
. VATKAAMINEN/TEHOSEKOITTAMINEN/
VAAHDOTTAMINEN (*)
- Laske kierrätin (d1) laitteen akselille.
- Sijoita tehosekoitinlevy (e1) paikoilleen ja
käännä sitä kunnes se lukittuu.
Valmistus
- Voit vaahdottaa 1 - 4 munanvalkuaista ja jopa
0,2 litraa ranskankermaa.
Huom! Älä käytä tehosekoitinlevyä (e1) koskaan
kovan taikinan alustamiseen tai löysän taikinan
sekoittamiseen.
Maksimikäyttöaika : 4 minuuttia.
. RAASTEET/VIIPALOINTI (*)
- Aseta terä (C, H, A, E) terän kannatinlevylle
(d2).
- Aseta kierrätin (d1) levyn keskelle siten, että
kärki painuu terän keskellä olevaan reikään.
- Käännä kierrätintä (d1) neljänneskierros niin
että se lukittuu levyyn.
- Kun haluat poistaa terän, toimi päinvastaisessa
järjestyksessä: terän saa pois ainoastaan kun
kierrätin on otettu pois.
- Aseta koko varuste kulhon keskiakselille.
- Sijoita ruuanvalmistusainekset täyttöputkeen ja
ohjaa niitä syöttöpainimella (b1), älä tee sitä
koskaan sormin tai muulla välineellä.
Valmistus
. Terä C (Karkea raaste): porkkanat, tahkojuusto,
selleri, muut raasteet...
. Terä H (Paksut viipaleet): perunat
perunalaatikkoon, porkkanat, kurkut...
. Terä A (Hienot raasteet):porkkanat, tahkojuusto,
selleri, muut raasteet...(*)
. Terä E (Ranskanperunat): öljyssä keitettävät
perunat, … (*)
- Valmista aineksia korkeintaan 500 g kerrallaan
(ei lihaa eikä leikkeleitä).
. SITRUSHEDELMIEN PURISTAMINEN (*)
- Aseta suodatinkori (h1) kulholle ja käännä sitä
kunnes se lukittuu.
- Aseta kierrätin (h2) keskiakselille.
- Aseta kartio paikoilleen suodatinkoriin.
- Puolita sitrushedelmät.
- Aseta hedelmänpuolikas kartiolle ja paina.
Valmistus
- Saat korkeintaan 0,8 litraa mehua kerrallaan
kulhoa tyhjentämättä.
- Huuhtele suodatinkori (h1) aina kun mehua
on kertynyt 0,5 litraa.
4
5
6
3
Ennen ensimmäistä
käyttöönottoa
- Ota varusteet esille pakkauksesta ja pese ne
lämpimällä vedellä.
- Aseta moottoriosa tasaiselle, puhtaalle ja
kuivalle alustalle ja työnnä pistoke pistorasiaan.
Laitteen käynnistys käyttökytkimellä vain kun
kulho ja kansi ovat kunnolla kiinni laitteessa:.
(Älä käynnistä laitetta tyhjänä).
. Pulse (a3) joidenkin toimintojen seurantaan.
Jatkuva toiminto (a3) käännä käyttökytkin
asentoon 1.
. Pysäyttäminen: Pysäytä laite kääntämällä
käyttökytkin asentoon 0.
. Kannen avaaminen lukituksesta : paina
nappia (a4) avaa kansi.
Käyttö
Yleiskoneellasi voit käsitellä eri aineksia
korkeintaan 150 - 800 g - kulhon tilavuus:
1,5 litraa.
- Aseta kulho (b3) laitteen alustalle.
- Sijoita tarvitsemasi varuste paikoilleen.
- Aseta kansi (b2) paikoilleen ja lukitse se.
- Käynnistä laite.
. TAIKINAN ALUSTAMINEN/SEKOITTAMINEN/
PALOITTELU (*)
- Sijoita metalliveitsi (c1) (poista veitsen suojus)
kulhon akselille.
- Pane ainekset kulhoon.
Valmistus
. Sekoittaminen
- Voit sekoittaa 800 g löysää taikinaa (pikkuleivät,
sokerikakku) käyttäen aikaa 1 min 30 s -
2 min 20 s.
. Taikinan alustaminen
- Voit sekoittaa korkeintaan 600 g paksua taikinaa
(murotaikina, voitaikina, leipätaikina) käyttäen
siihen 30 sekuntia.
Huom!
Pysäytä laite heti, kun taikina on muotoutunut
palloksi.
. Paloittelu
Voit paloitella 15 - 20 sekunnissa 150 - 300 g
aineksia: kovia tuotteita (juustot, kuivatut
hedelmät), kovia vihanneksia (porkkanat, *selleri,
jne.), pehmeitä vihanneksia (sipulit, pinaatti,...),
kuutioiksi leikattua raakaa ja keitettyä lihaa (joista
luut ja jänteet on poistettu), raakoja tai keitettyjä
kaloja. Älä silppua liian yritä silputa kovia aineksia
(jää, sokeri) tai murskata hienoksi jauhettavia
aineksia (vehnä, kahvi).
1
2
delicio EU11.PM6 20/02/06, 15:3743
44
Olet huolellisesti seurannut annettuja ohjeita,
eikä laite kuitenkaan toimi? Ota tässä
tapauksessa yhteys laitteen myyjään tai
Moulinex-huoltopisteeseen (katso listaa
Moulinex huolto-oppaasta).
Huolehtikaamme
ympäristöstä!
i Laitteesi on varustettu monilla
arvokkailla ja kierrätettävillämateriaaleilla.
Ü Toimita laitteesi keräyspisteeseen tai
sellaisen puuttuessa vaikka
valtuutettuun huoltokeskukseen, jotta
laitteen osat varmasti kierrätetään.
Ruokareseptejä
TAIKINAT (ANNA TAIKINAN SEISTÄ TUNNIN AJAN
VIILEÂSSÂ TILASSA )
Voitaikina (Vuoka 28 cm) u
- Kun olet asettanut veitsen paikoilleen, kaada
kulhoon 200 g jauhoja, 100 g voita ja
hyppysellinen suolaa.
- Käytä laitetta 10 sekuntia ja kaada sitten 5 cl
vettä syöttöputkesta laitteen toimiessa
edelleen.
- Anna laitteen toimia niin kauan, että taikinasta
muotoutuu kaunis pallo.
Murotaikina (Vuoka 28 cm)o
- Kun olet asettanut veitsen paikoilleen, kaada
kulhoon 200 g hienoa sokeria,
2 munankeltuaista ja 100 g sulatettua voita.
- Käytä laitetta 30 sekuntia ja lisää sitten 200 g
jauhoja, teelusikallinen vaniljajauhetta ja
hyppysellinen suolaa ja anna laitteen toimia,
kunnes muotoutuu taikinapallo.
Pizza-taikina (Yksi pizza)
- Kun olet asettanut veitsen paikoilleen, kaada
kulhoon 150 g jauhoja, 1/2 pussillista hiivaa ja
hyppysellinen suolaa.
- Käytä laitetta 10 sekuntia ja lisää sitten 90 g
haaleata vettä ja 2 ruokalusikallista oliiviöljyä,
kunnes takinasta muotoutuu kaunis pallo.
- Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi (1 tunti).
Kauli se sopivaan muotoon käyttötarkoituksen
mukaan.
Lettutaikina (16 ohutta lettua)
- Kun olet asettanut veitsen paikoilleen, kaada
veitsellä varustettuun kulhoon 2 munaa,
1 ruokalusikallinen öljyä, 15 g sokeria, 1/2 litraa
.HEDELMIEN JA VIHANNESTEN
LINKOAMINEN (*)
- Aseta suodatinnauha (i3) kannattimeen (i5).
- Kiinnitä reunus (i4) kannattimeen (i5), se pitää
suodatinnauhan paikoillaan.
- Aseta näin koottu kannatin (i3+i4+i5) kulhon
kierrättimeen.
- Sijoita ja lukitse kansi (i2) kulholle.
- Sijoita ainekset täyttöputkeen.
- Paina aineksia syöttöpainimella (i1) - älä tee
sitä koskaan sormin tai muulla välineellä.
Hedelmien puhdistus
- Pese hedelmät ja leikkaa ne palasiksi
tarvittaessa.
- Poista luumuista, persikoista, aprikooseista ja
kirsikoista kivet ja selleristä lehdet.
- Kuori sitrushedelmät, melonit (poista myös
siemenet) ja ananakset.
Huom!
- Älä käytä laitetta, jos lingon suodattimen
kannatin on vioittunut.
- Saadaksesi parhaan tuloksen, toimi pienin
kerta-annoksin ja puhdista suodatin usein.
- Älä käytä laitteessa enemmän kuin 250 g
aineksia.
- Maksimikäyttöaika: 1min 30 s.
(*): mallista riippuen
Puhdistus
- Irrota pistoke pistorasiasta, poista käytetyt
varusteet ja irrota osat toisistaan.
- Pese ja kuivaa varusteet (ne voidaan pestä
astianpesukoneessa).
- Älä käytä karkeapintaisia pesusieniä tai
metalliosia sisältäviä puhdistimia.
- Älä upota koskaan moottoriosaa (a1) veteen.
Pyyhi se kuivalla tai kevyesti kostutetulla
pyyhkeellä.
- Jos varusteesi ovat värjäytyneet
ruuanvalmistukseen käytetyistä aineksista
(porkkanat, appelsiinit...) hankaa niitä
ruokaöljyyn kostutetulla rievulla ja puhdista ne
sitten tavalliseen tapaan.
- Käsittele veistä (c1) ja teriä H ja E erittäin
varovasti ; ne ovat hyvin teräviä.
Ellei laite toimi, mitä teet?
- Tarkista ensin, että pistoke on hyvin
pistorasiassa:
- että kulho (b3) on oikein sijoitettu, että kansi
(b2) on lukittu, että varusteet ovat kunnolla
paikoillaan, että käyttökytkin (a3) on oikeassa
asennossa.
Ellei näitä ohjeita ole noudatettu, laite ei voi
toimia.
7
delicio EU11.PM6 20/02/06, 15:3744
45
maitoa ja 1 ruokalusikallinen appelsiininkukka-
likööriä tai alkoholia.
- Käytä laitetta spiraalivarusteella 10 sekuntia,
kaada sitten jauhot (200 g) ja anna laitteen
toimia, kunnes saat tasaisen seoksen.
- Anna seistä 1 tunti.
KASTIKKEET
Majoneesi
- Kun olet asettanut tehosekoittimen paikoilleen,
kaada kulhoon 1 munankeltuainen,
1 ruokalusikallinen sinappia, 1 teelusikallinen
etikkaa, suolaa ja pippuria.
- Käytä laitetta 10 sekuntia. Kaada vähitellen
25 cl öljyä syöttöputkesta antaen laitteen toimia
1 min 30 s..
Tartaani
- Kun olet asettanut veitsen paikoilleen ja
majoneesin kulhoon, silppua 100 g pieniä
etikkakurkkuja, 1 pieni 1 saksilla hienoksi
leikattu yrttikimppu (kirveliä, ruohosipulia,
persiljaa, rakuunaruohoa) ja 2 ruokalusikallista
kaprista 40 sekunnin ajan.
Cocktail-kastike
- Kun olet asettanut tehosekoittimen paikoilleen,
sekoita kulhossa olevaan majoneesiin
ruokalusikallinen tomaattisosetta, muutama
tippa punapippurikastiketta ja hieman
Worcestershire-kastiketta 20 sekunnin ajan.
KEITTO
Purjosipulikeitto (4 hengelle)
- Puhdista 150 g purjosipuleita ja leikkaa ne
palasiksi. Kun olet asettanut veitsen paikoilleen,
aseta purjonpalat kulhoon, silppua 20 sekuntia.
Sulata 20 g voita kattilassa ja lisää siihen
silputut purjosipulit, sekoita ja peitä kattia
kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
- Kuori 150 g perunoita. Leikkaa ne suuriksi
kuutioiksi ja lisää ne purjosipuleihin. Lisää suola
ja pippuri, muskottipähkinä, kaada sitten
seokseen 1/2 litraa vettä ja 10 cl maitoa.
- Anna kiehua 1/2 tuntia. Kaada sen jälkeen koko
seos veitsellä varustettuun kulhoon ja sekoita
sitä 40 sekuntia spiraalivarusteella.
VIHANNEKSET
Perunalaatikko (4 hengelle)
- Raasta vihannesleikkurilla ja sektorilla (C)
varustetussa kulhossa 70 g tahkojuustoa. Pane
se syrjään. Kuori 700 g perunoita ja leikkaa ne
vihannesleikkurilla ja sektorilla (H) varustetussa
kulhossa.
- Sijoita perunat voilla voitelemaasi, valkosipulilla
hierottuun uunivuokaan.
- Aseta 2 munankeltuaista, 20 cl maitoa, 15 cl
kermaa, suolaa, pippuria ja muskottiraastetta.
Sekoita 1 minuutti.
- Kaada seos perunoille. Sirottele juustoraaste
vuokaan ja lisää muutamia voinokareita.
- Kypsennä uunissa -termostaatti 7 - 1 tunti.
COCKTAIL
Vadelma-milk-shake (2 hengelle)
- 1/2 litra täysmaitoa, 150 g vadelmia,
1/2 jogurttia, 30 g hienoa sokeria.
- Pane kaikki ainekset sekoitinveitsellä
varustettuun kulhoon, aseta spiraalivaruste
paikoilleen ja lukitse kansi.
- Sekoita 20 sekuntia.
JÄLKIRUUAT
Jogurttikakku (6/8 hengelle)
- 1 jogurttipurkki (käytetään mittana), 2 purkillista
hienoa sokeria, 3 purkillista jauhoja, 1/2 purkkia
öljyä, 3 munaa, 1 hiivapussi.
- Kaada kaikki ainekset kulhoon, johon olet
sijoittanut veitsen.
- Käytä laitetta 2 minuuttia. Taikinan on oltava
tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa -
termostaatti 6 - 50 minuuttia.
Sokerikakku (4/6 hengelle)
- Kun olet asettanut veitsen paikoilleen, kaada
kulhoon 150 g jauhoja, 1/2 pussia hiivaa,
150 g sokeria, 150 g voita ja 3 munaa.
- Käytä laitetta 2 minuuttia. Kaada voideltuun ja
korppujauholla käsiteltyyn kakkuvuokaan.
- Kypsennä uunissa -termostaatti 6 -
55 minuuttia.
Kermavaahto (6/8 hengelle)
- 25 cl paksua kylmää ranskankermaa, 50 g
tomusokeria.
- Kun olet asettanut tehosekoittimen paikoilleen,
aseta kulhoon ranskankerma ja tomusokeri.
Käytä laitetta 1 minuutti.
Munanvalkuaisvaahto
- Kun olet asettanut tehosekoittimen paikoilleen,
aseta kulhoon 2 - 4 munanvalkuaista ja
hyppysellinen suolaa ja lukitse kansi.
- Käytä laitetta, kunnes vaahto muuttuu
kiinteäksi. Älä jätä syöttöpaininta täyttöputkeen,
jotta valkuaiset saavat ilmaa.
delicio EU11.PM6 20/02/06, 15:3745
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46

Moulinex DFB 246 Omistajan opas

Luokka
Food processors
Tyyppi
Omistajan opas