Russell Hobbs 24640-56 Ohjekirja

  • Hei! Olen tekoälychatbot, joka on koulutettu auttamaan sinua Russell Hobbs 24640-56 Ohjekirja kanssa. Olen jo lukenut asiakirjan ja voin tarjota selkeitä vastauksia kysymyksiisi.
53
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eit ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja saattaa
aiheuttaa tulipalovaaran.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Virran valo (punainen)
2. Termostaatin valo (vihreä)
3. Lämpötilansäätö
4. Grillilevyt
5. Jalka (alapuolella)
6. Rasvapelti
7. Syvä levy
8. Kohdistuspiste
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
Grillisi voi savuta hieman ensimmäisellä käyttökerralla. Tämä on normaalia ja häviää pian.
GRILLIN KALLISTAMINEN/VAAKATASOON ASETTAMINEN
Voit kallistaa grilliä, jotta rasva ja nesteet virtaavat rasvapellille, kun valmistat esimerkiksi pihvejä, lihaa jne.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää grillitasoa esimerkiksi paninien, täytettyjen leipien jne. valmistamiseen tai
käyttäessäsi syvää levyä.
Saat grillin kallistettua laskemalla grillin alla olevan jalan alas (KUVA A). Saat grillin uudelleen vaakatasoon
taivuttamalla jalan takaisin.
LEVYT
Grillilevyt sopivat parhaiten lihan, makkaroiden ja rasvaa valuvien tuotteiden grillaamiseen. Käytä grilliä
kallistetussa asennossa.
Syvä levy – syvä levy sopii hyvin vähärasvaisten tuotteiden, pizzan, leivonnaisten, pitaleipien, calzonen ja
taikinoiden valmistukseen (esim. Yorkshire pudding (Yorkshiren vanukas)). Käytä grilliä vaakatasossa.
54
Ylemmän grillilevyn täytyy olla aina kiinnitettynä, kun käytetään syvää levyä.
Levyjen kiinnittäminen:
Irrota grilli pistorasiasta ja anna jäähtyä täysin ennen kuin kiinnität tai irrotat levyjä.
Kaikkien alalevyjen pohjassa on sana LOW kahvan vieressä. Kiinnitä ylempi grillilevy siten, että nuoli
osoittaa ylöspäin. Kiinnitä syvä levy siten, että kohdistuspiste on saranoihin päihin.
1. Avaa grilli. Kiinnitä yksi levy kerrallaan.
2. Liu’uta salpojen keskiosaa ulospäin (KUVA B).
3. Kiinnitä levy, vapauta sitten salvat lukitsemaan levyn paikalleen.
Levyjen irrottaminen:
1. Avaa grilli. Irrota yksi levy kerrallaan.
2. Liu’uta salpoja ulospäin ja nosta levy irti grillistä.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle. Älä käytä laitetta lähellä syttyviä
materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
Aseta rasvapelti grillin etuosan alle. Rasvapelti kerää kaiken rasvan ja nesteet, jotka virtaavat levyiltä
valmistuksen aikana.
1. Aseta lämpötilan säädin. Resepteissä olevat ajat on saatu valmistamalla ruokia MAX-lämmöllä.
Kokeile eri vaihtoehtoja, jotta näet mitkä lämpötila-/aikayhdistelmät sopivat parhaiten
suosikkiruokiisi.
2. Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Virran merkkivalo syttyy.
3. Kun termostaatin valo sammuu, grilli on saavuttanut valitsemasi valmistuslämpötilan. Se syttyy ja
sammuu sitten termostaatin toimiessa ja pitäessä lämpötilan tasaisena.
4. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin. Älä käytä metallisia tai teräviä
työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa. Sulje grilli.
5. Kun olet valmistanut kaiken, irrota grilli verkkovirrasta
Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
Käytä uunikintaita tai vastaavia suojuksia.
Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Seuraavat ajat ovat täysin ohjeellisia. Ne on tarkoitettu tuoreen tai täysin sulaneen ruoan valmistukseen
MAX-lämmöllä.
LIHA HUOMAUTUKSIA
AIKA (MIN)
Lihapihvi
Parhaimman tuloksen saat valmistamalla pihvit
huoneenlämpöisinä.
Anna niiden seistä 3–6 min valmistuksen jälkeen.
Puoliraaka 2
Medium 3
Läpikypsä 5 +
Kananrinta Paista kunnes lihan neste on kirkasta.
8-10
Lampaankyljykset
Medium 4-6
Läpikypsä 8
Porsaankyljykset
Paista kunnes lihan neste on kirkasta. Noin 1–2 cm paksu.
5-8
Makkarat Käännä muutamia kertoja
6-10
Jauhelihapihvit Käännä muutamia kertoja
6-10
Pekoni
3-5
KALA
Lohi
3-5
Katkaravut
1-2
55
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
LIHA HUOMAUTUKSIA
AIKA (MIN)
Kampela Punakampela, meriantura jne.
2-6
Pyöreä kala Kolja, turska jne.
3-8
Tonnikala/
miekkakala
5-10
VIHANNEKSET
Paprikat
4-6
Munakoiso Viipaloitu
6-8
Parsa
3-4
Porkkanat Viipaloitu
5-7
Kesäkurpitsa Viipaloitu
1-3
Tomaatit Halkaistu
2-3
Sipuli Leikattu lohkoiksi
5-6
Sienet Kokonaiset, laakealakkiset sienet
3-6
Maissintähkä
4-6
MUUT
Halloumi
2-4
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi. Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle, joka
valmistetaan medium-kypsyyteen. Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia kaloille ja
äyriäisille ja 3–6 minuuttia lihalle ja kanalle riippuen valmistettavan ruoan paksuudesta.
Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha onläpikypsää.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jonka olet kostuttanut kasviöljyllä.
4. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näk
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
Lisää reseptejä osoitteessa: http://eu.russellhobbs.com/recipes/
56
RESEPTIT
PERHOSLEIKKEET KANASTA CHILIN JA LIMEN KERA 4 ANNOSTA
4 perhosleikettä kananrinnasta
3 rkl chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 limen mehu ja kuori
4 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuina
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Valmista marinadi sekoittamalla yhteen kaikki ainekset paitsi kana. Kaada marinadi kanan päälle ja
varmista, että kana on marinadin peitossa. Peitä tuorekelmulla ja jätä marinoitumaan jääkaappiin
vähintään 2 tunniksi.
2. Lämmitä grilli maksimiin ja anna kanan paistua 810 minuuttia (paksuudesta riippuen), kunnes lihan
neste on kirkasta.
SITRUUNALLA JA PERSILJALLA TÄYTETTY GRILLATTU TAIMEN 4 ANNOSTA
4 perhosleikettä taimenesta
5 sitruunaviipaletta kalaa kohti
68 tuoretta persiljanlehteä kalaa kohti
2 valkosipulin kynttä murskattuina kalaa kohti
1 rkl oliiviöljyä kalaa kohti
Suolaa ja pippuria maun mukaane
1. Avaa taimen ja tarkista, että ruodot on poistettu liu’uttamalla sormea kalan pintaa pitkin. Mausta
kalan molemmat puolet ja laita sitten toiselle puolelle vuorotellen sitruunaviipale ja persiljanlehtiä.
Sirottele valkosipuli kalan päälle.
2. Ripottele oliiviöljyä. Käännä kala yhteen.
3. Lämmitä grilli maksimiin. Valmista 5–8 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
FETALLA, PUNASIPULILLA JA PUNAISELLA PAPRIKALLA TÄYTETTY VOILEIPÄ
4 ANNOSTA
2 paksua viipaletta kokojyväleipää
50 g fetajuustoa
½ punasipuli ohuina viipaleina
½ punainen paprika, siemenet poistettuina ja
ohuina viipaleina
2 rkl balsamiviinietikkaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Sekoita sipuli, punainen paprika, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Valmista maksimilämmöllä 12
minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmenneet.
2. Ota leipäviipale ja aseta paprikat sen päälle. Murusta feta niiden päälle ja peitä sitten toisella
leipäviipaleella.
3. Pyyhi grillilevyt puhtaaksi talouspaperilla ja grillaa täytettyjä voileipiä 2–3 minuuttia.
SEURAAVISSA RESEPTEISSÄ KÄYTETÄÄN SYVÄÄ LEVYÄ
ISO MUNAKAS 68 ANNOSTA
8 keskikokoista munaa
250 g pehmeää kermajuustoa
200 g raastettua cheddarjuustoa
2 eriväristä paprikaa kuutioituna
4 kevätsipulia hienoksi viipaloituna
½ nippu tuoretta ruohosipulia hienoksi
viipaloituna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Sekoita yhteen munat ja kermajuusto. Mausta. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
2. Esilämmitä grilli maksimiin. Kaada munaseos syvälle levylle. Sulje kansi ja valmista noin 10–12 minuuttia,
kunnes munakas on täysin paistunut. Irrota syvä levy varovasti ja kaada munakas tarjoilulautaselle.
FLAPJACKKAURAPATUKKA TULEE 1 SYVÄN LEVYN KOKOINEN
375 g kaurahiutaleita
190 g voita
190 g fariinisokeria
90 g vaaleaa siirappia
120 g rusinoita
100 g fudgepaloja
1. Sulata voi, sokeri ja siirappi pannulla ja yhdistä siihen hyvin sekoittaen kauranhiutaleet, rusinat ja
fudgepalat.
2. Valmista syvässä levyssä maksimilämmöllä 1012 lämmöllä. Irrota ja anna jäähtyä kunnolla.
57
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
PIZZAPOHJANOIN 46 PIZZAPOHJAA
250 ml haaleaa vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 rkl hienosokeria
400 g erikoisvehnäjauhoja
5 g (1½ tl) hiivaa
1. Laita jauhot, suola, sokeri ja hiiva kulhoon. Sekoita öljy ja vesi yhteen ja lisää vähitellen jauhoihin,
sekoita taikinaksi.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla 5–6 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja joustavaa.
3. Laita taikina kulhoon, peitä ja jätä lämpimään paikkaan 45–60 minuutiksi, kunnes taikina on noussut
kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa uudelleen, peitä ja anna nousta toiset 45 minuuttia.
4. Leikkaa taikina 4–6 yhtä suureen palaan ja pyörittele jokainen pala palloksi. Kauli jokainen pallo
halkaisijaltaan noin 20 cm:n pizzapohjaksi.
5. Aseta pohja syvälle levylle ja levitä päälle ohut kerros tomaattisosetta. Lisää haluamasi täytteet ja
valmista noin 15–20 minuuttia
TOMAATTISOSE TULEE NOIN 500 ML
½ sipuli pieneksi kuutioituna
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä hienoksi murskattuina
1 rkl tomaattisosetta
400 g purkki tomaattimurskaa
50 ml kasvislientä
½ tl oreganoa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Kuumenna öljy pannussa korkealla lämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipuli ja ruskista kullanruskeiksi ja
pehmeiksi koko ajan sekoittaen.
2. Käännä lämpö keskitasolle ja lisää tomaattisose. Anna valmistua vielä 5–6 minuuttia koko ajan
sekoittaen.
3. Lisää loput ainekset ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna hautua 30–40 minuuttia. Tarkasta
mausteet ja sekoita seos soseeksi. Jätä jäähtymään kunnolla.
4. Loput soseesta voidaan pakastaa jäähdyttämisen jälkeen. Käytä bolognese-kastikkeessa jne.
/