www.barbecook.com42
7.2 Ruoan palamisen välttäminen
Voit välttää ruoan palamisen seuraavasti:
• Älä koskaan aloita grillaamista kulhon ollessa edelleen
liekeissä. Odota kunnes hiili on peittynyt hienoon, vaaleaan
tuhkakerrokseen.
• Vältä ruoan altistamista liialliselle lämmölle. Voit:
- Suojella ruokaa siirtämällä grilliä ylemmäs.
- Laskea lämpöä (osittain) sulkemalla putken alaosassa
olevia ilmanottoaukkoja.
- Adam top: vähennä kuumuutta sulkemalla kannen päällä
oleva tuuletuksen ohjausnuppi
7.3 Ruoan tarttumisen välttäminen
Voit välttää ruoan tarttumisen grilliin seuraavasti:
• Voitele ruoka kevyesti öljyllä ennen sen laittamista grillille.
Voit myös voidella grillin öljyllä.
• Älä käännä ruokaa liian nopeasti. Anna sen ensin lämmetä
hieman.
7.4 Leimahdusten välttäminen
Leimahdukset ovat yhtäkkisiä liekkejä, jotka syntyvät kulhossa
grillaamisen aikana. Leimahdukset syntyvät yleensä rasva- tai
marinadin tippumisesta.
Leimahdusten esiintyminen grillattaessa on täysin normaalia.
Liialliset leimahdukset voivat kuitenkin nostaa kulhon lämpötilaa
ja sytyttää grilliin kertyneen rasvan palamaan. Leimahdusten
välttäminen:
• Varmista, että kulho on puhdas ennen kuin aloitat
grillaamisen. On suositeltavaa puhdistaa kulho jokaisen
käyttökerran jälkeen.
• Poista ylimääräinen rasva ja marinadi lihasta. Voit myös
käyttää grillipannua rasvaisen ja/tai marinoidun lihan
valmistamiseen.
7.5 Grillaaminen kupolin alla Dome (Adam 50)
Saat laitteestasi parhaan hyödyn käyttämällä kupua. Kupu on
puoliksi avoin, kaareva kansi, joka heijastaa hiilistä säteilevää
lämpöä takaisin kohti ruokaa. Tällä tavoin ruoka kypsentyy sekä
ala- että yläpuolelta. Kuvun avulla voit esimerkiksi kypsentää
suuria lihapaloja, valmistaaksesi grillikanaa ja paistaaksesi jopa
pizzoja.
Käytä Adam 50:llä kupolia 223.0050.000. Katso lisätietoja
kupolista osoitteesta www.barbecook.com
7.6 Grillaaminen kannen alla (Adam 50 Top)
Adam 50 Top on varustettu irrotettavalla kannella. Kansi
heijastaa ja säilyttää kuumuuden. Tämä mahdollistaa
suurten lihakappaleiden kypsentämisen tasaisesti, valmistaa
oluttölkkibroilereita ja jopa paistaa pizzoja. Toimi seuraavasti:
• Avaa kansi, kun tuli on kuumimmillaan.
• Sulje kansi matalalla kuumuudella kypsentääksesi suuria
lihapaloja hitaasti.
8 LAITTEEN HUOLTAMINEN
8.1 Kulhon puhdistaminen
Tämän tehtävän päävaiheet on näytetty Kuvassa 5, sivulla 109.
On suositeltavaa puhdista kaukalo jokaisen käytön jälkeen. Toimi
seuraavasti:
1. Anna laitteen jäähtyä kokonaan ja irrota grilli.
2. Sulje ilmanottoaukot keskiputken pohjassa (Kuva 5a).
3. Poista hiilipannu kaukalosta ja kaada tuhkat ämpäriin. Lakaise
jäljellä oleva tuhkaputkeen (Kuva 5b).
4. Irrota tuhka-astia kiertämällä sitä vasemmalle (Kuva 5c).
5. Kaada vesi ja tuhka ämpäriin (Kuva 5d).
6. Aseta tuhka-astia takaisin paikalleen. Kierrä oikealle lukitaksesi
sen.
7. Aseta hiilipannu takaisin kaukaloon
8.2 Grillin puhdistaminen
On suositeltavaa puhdistaa grilli jokaisen käytön jälkeen
Barbecook-puhdistusaineella.
Voit puhdistaa grillin myös miedolla pesuaineliuoksella
tai natriumbikarbonaatilla. Älä koskaan puhdista grilliä
uuninpuhdistusaineilla.
8.3 Laitteen varastointi
Varastoi laitetta kuivassa paikassa (sisätilat, kuiva varasto, jne.)
jokaisen käyttökerran jälkeen. Suosittelemme
Barbecook-peitteen käyttämistä laitteen peittämiseksi.
Tällä tavoin voit pidentää laitteen käyttöikää. Rekisteröi
laitteesi osoitteessa www.barbecook.com saadaksesi tietoa
tarvitsemastasi peitteestä.
Varmista, että laite on täysin kuiva ennen sen varastointia.
Tällä tavoin vältät ruosteen syntymisen.
8.4 Emalin, ruostumattoman teräksen,
kromin ja jauhemaalipinnoitteen
huoltaminen
Tämä laite sisältää emaloituja, kromattuja sekä
ruostumattomasta teräksestä valmistettuja osia. Jokainen
materiaali vaatii erilaista huoltamista:
Voit välttää ruostumattoman teräksen ruostumisen
välttämällä sen altistamista kloorille, suolalle ja raudalle.
Tästä johtuen laitetta ei ole suositeltavaa käyttää lähellä
rannikkoa, rautateitä tai uima-altaita.
Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä aiheutuvat
vahingot katsotaan puutteelliseksi huolloksi eikä takuu
kata niitä.
Materiaali Materiaalin huoltaminen
Ruostumaton
teräs ja kromi
Emali
Jauhemaalattu
• Älä käytä voimakkaita, hankaavia
tai metallinpuhdistusaineita.
• Käytä laimeampia puhdistusaineita
ja anna niiden vaikuttaa teräkseen.
• Käytä pehmeää sientä tai liinaa.
• Huuhtele huolellisesti
puhdistamisen jälkeen ja kuivaa
huolellisesti ennen varastointia.
• Älä käytä teräviä esineitä äläkä
kopauta emalia kovaa pintaa
vasten.
• Vältä emalin altistamista kylmille
nesteille sen ollessa kuuma.
• Voit käyttää metalliharjoja ja
hankaavia puhdistusaineita.
• Älä käytä teräviä esineitä. Käytä
mietoja puhdistusaineita sekä
pehmeää sientä tai liinaa.
• Huuhtele huolellisesti puhdistamisen
jälkeen ja kuivaa huolellisesti ennen
varastointia.
Öljytty teräs
• Käytä pinnan puhdistamiseen
teräsharjaa tai teräsvillaa.
• Hiero pinnan sisä- ja ulkopuoli
ruokaöljyllä jokaisen käytön jälkeen.
Tämä estää kaukalon ruostumisen.
Ajan myötä ruostumista kuitenkin
lopulta ilmenee.