Valmistustapa:
• Sekoita jauhot, voi, kananmunat ja
mausteet kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
Aseta taikina jääkaappiin muutamaksi
tunniksi. Kauli taikina ja aseta se voidel-
tuun uunivuokaan. Tee pohjaan haaru-
kalla reikiä. Levitä pekoni taikinapohjan
päälle. Valmista täyte sekoittamalla ka-
nanmunat, ranskankerma ja mausteet.
Lisää juusto.
• Uunivuoka, voideltu, halkaisija 28 cm
20 - SITRUUNAKAKKU
Taikinan ainekset:
• 250 g voita
•200 g sokeria
• 1 pakkaus vaniljasokeria (noin 8 g)
• 1 ripaus suolaa
• 4 kananmunaa
•150 g vehnäjauhoja
• 150 g maissijauhoja
• 1 teelusikallinen leivinjauhetta
• 2 sitruunan raastettu kuori
Kuorrutuksen ainekset:
• 125 ml sitruunamehua
• 100 g tomusokeria
Muu:
• Kakkuvuoka, pituus 30 cm.
• Margariinia vuoan voiteluun.
• Korppujauhoja vuoan jauhotukseen.
Valmistustapa:
• Vatkaa voi, sokeri, sitruunankuori, vanil-
jasokeri ja suola vaahdoksi. Lisää kanan-
munat yksi kerrallaan ja vatkaa taas
vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja maissi-
jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa
vatkattuun sekoitukseen ja sekoita. Kaa-
da sekoitus voideltuun ja korppujauho-
tettuun vuokaan, tasoita ja aseta vuoka
laitteeseen. Kun kakku on paistunut, se-
koita sitruunamehu ja tomusokeri. Ku-
moa kypsä kakku alumiinifolion päälle.
Nosta alumiinifolion reunat kakun ym-
pärille siten, että kuorrutus ei valu pois.
Pistele kakkua puutikulla ja levitä kuor-
rutus kakun päälle voitelusudilla. Anna
kakun vetäytyä jonkun aikaa.
21 - JUUSTOKAKKU
Pohjan ainekset:
•150 g vehnäjauhoja
• 70 g sokeria
• 1 pakkaus vaniljasokeria (noin 8 g)
• 1 kananmuna
• 70 g pehmeää voita
Juustotäytteen ainekset:
• 3 munanvalkuaista
• 50 g rusinoita
• 2 ruokalusikallista rommia
• 750 g vähärasvaista rahkaa
• 3 munankeltuaista
•200 g sokeria
• yhden sitruunan mehu
• 200 g ranskankermaa
• 1 pakkaus vaniljan makuista vanukasjau-
hetta (40 g tai vastaava määrä jauhetta
vanukkaan valmistamiseen käyttäen 500
ml maitoa)
Muu:
• Irtopohjainen vuoka 26 cm:n halkaisijal-
la, voideltuna.
Valmistustapa:
• Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää muut aine-
kset ja sekoita käsikäyttöisellä vatkai-
mella. Laita sekoitus jääkaappiin 2 tun-
niksi. Levitä voidellun irtopohjavuoan
pohjalle noin 2/3 taikinasta ja pistele
taikinaan reikiä haarukalla. Muodosta
noin 3 cm korkea reuna lopusta taiki-
nasta. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi
vaahdoksi käsikäyttöisellä vatkaimella.
Pese rusinat, anna niiden kuivua hyvin,
pirskottele niiden päälle rommia ja jätä
ne imeytymään. Laita maitorahka, mu-
nankeltuaiset, sokeri, sitruunamehu,
ranskankerma ja vanukasjauhe kulhoon
ja sekoita hyvin keskenään. Sekoita lo-
puksi munanvalkuaisvaahto ja rusinat
rahkasekoitukseen varoen.
8
www.aeg.com