välineiden käyttö
hienonnusterä/ taikinan sekoitin
Leikkuuterä on monipuolisin kaikista
monitoimikoneen välineistä. Saavutettava
koostumus määräytyy käsittelyajan
pituuden perusteella. Kun haluat karkean
lopputuloksen, käytä sykäyspainiketta.
Hienonnusterää käytetään kakkujen ja
leivonnaisten valmistamiseen, raa’an ja
kypsennetyn lihan jauhamiseen,
vihannesten pilkkomiseen, pähkinöiden
jauhamiseen, pateen, dippien ja
sosekeittojen valmistamiseen sekä
pikkuleipien ja leipien murentamiseen.
Käytä taikinan sekoitinta hiivataikinan
valmistamiseen.
vinkkejä
leikkuuterä
●
Leikkaa ainekset, esim. liha, leipä,
vihannekset, noin 2cm:n kuutioiksi.
●
Paloittele pikkuleivät pienempiin osiin ja pudota syöttösuppilon
läpi koneen käydessä.
●
Käytä taikinan valmistuksessa jääkaappikylmää rasvaa, jonka olet
pilkkonut 2cm:n kuutioiksi.
●
Älä pyöritä konetta liian kauan.
taikinan sekoitin
●
Pane kuivat aineet kulhoon ja lisää neste syöttösuppilon kautta
koneen käydessä. Annan koneen käydä, kunnes taikinasta on
muodostunut tasainen ja joustava pallo (noin 1 - 1 1/2 minuuttia).
●
Jos alustusta tarvitsee jatkaa, tee se käsin. Uudelleen alustamista
kulhossa ei suositella, sillä monitoimikone saattaa alkaa täristä.
kaksoisvatkain
Käytä vatkainta vain kevyiden aineiden vatkaamiseen, esim.
munanvalkuaiset, kerma, maitotiiviste sekä munien ja sokerin
sekoittaminen valmistaessasi rasvattomia kakkutaikinoita.
Raskaammat aineet, esim. rasva ja jauhot, rikkovat vatkaimen.
vatkaimen käyttö
1 Kiinnitä pyörityskappale ja kulho
virtayksikköön.
2Työnnä kumpikin vispilä tiukasti paikalleen
käyttöpäähän .
3 Aseta vatkain paikalleen kääntämällä
varovasti, kunnes se painuu
pyörityskappaleen yli.
4 Lisää kulhoon valmistusaineet.
5 Kiinnitä kansi - varmista, että
pyörityskappaleen pää on kannen
keskellä.
6 Käynnistä kone.
tärkeää
●
Vispilä ei sovi yksivaiheisten kakkutaikinoiden valmistukseen eikä
voin ja sokerin vaahdottamiseen, sillä tällaiset seokset voivat
vaurioittaa vispilän. Käytä kakkutaikinoiden valmistukseen
hienonnusterää.
vinkkejä
●
Kananmunat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
●
Tarkista aluksi, että kulho ja vispilät ovat puhtaat eikä niissä ole
rasvaa.
maksimisekoituskansi
Käytä nesteiden sekoittamiseen
maksimisekoituskantta ja hienonnusterää.
Näin sekoitettavan nesteen määrä voi olla
jopa 1.5 l (1 l:n sijaan), neste ei vuoda yli,
ja terä leikkaa paremmin.
1 Kiinnitä pyörityskappale ja kulho
virtayksikköön.
2 Kiinnitä hienonnusterä.
3 Lisää sekoitettavat ainekset.
4 Kiinnitä sekoituskansi terän päälle
varmistaen, että se on kunnolla paikallaan
kulhon sisällä olevan ulkoneman
päällä . Älä paina kantta alaspäin,
pidä kiinni kannen keskellä
olevasta ottimesta.
5 Kiinnitä kansi ja käynnistä kone.
viipalointi/raastinterät
käännettävät
viipalointi/raastinlevyt - paksu ,
ohut
Käytä terän raastinpuolta juuston,
porkkanoiden, perunoiden yms.
raastamiseen.
Käytä terän viipalointipuolta juuston,
porkkanoiden, perunoiden, kaalin,
kurkun, kesäkurpitsan, punajuurien ja
sipuleiden viipaloimiseen.
ohut suikaleterä
Käyttö: ranskalaisten perunoiden
leikkaaminen; kiinteät ainekset
salaatteihin, koristeluun, pataruokiin ja
öljyssä kypsentämiseen (esim. porkkana,
lanttu, kesäkurpitsa, kurkku).
hienoraastinterä
Parmesaanijuuston ja perunoiden
raastaminen (perunapyörykät).
turvallisuus
●
Älä koskaan poista kantta ennen kuin leikkuulevy on
pysähtynyt kokonaan.
●
Käsittele leikkuuteriä varoen - ne ovat erittäin teräviä
52