Svenska - 25
04 ANVÄNDNING AV UGN
Ånglägesinställning
Maten tillagas med ånga som kommer ur ånggeneratorn och injiceras i håligheten
med två munstycken.
Ett perforerat ångfat placeras vanligtvis på fals
.
* Temperaturinställning: 40-100 °C
* Se till att glasformar är lämpliga för tillagningstemperaturer på 40-250 °C.
Matlagningstips
Användarinställningar och tider i den här tabellen fungerar som riktlinjer för
ånganvändning.
Vi rekommenderar dig att alltid fylla vattenbehållaren med färskvatten till maxnivå.
Ibland kan du använda bakplåten på botten för att samla upp kondens, för
exempelvis fiskfiléer.
Livsmedel Ångläge (°C) Tid (min.) Tillbehör (falsnivå)
Broccolibuketter 100 °C 14-18 Ångfat, perforerat (2)
Hela morötter 100 °C 25-30 Ångfat, perforerat (2)
Skivade grönsaker
(paprika, squash, morötter, lök)
100 °C 15-20 Ångfat, perforerat (2)
Gröna bönor 100 °C 20-25 Ångfat, perforerat (2)
Sparris 100 °C 10-15 Ångfat, perforerat (2)
Hela grönsaker
(kronärtskockor, hel blomkål,
majskolvar)
100 °C 25-35 Ångfat, perforerat (2)
Skalad potatis
(skurna i fjärdedelar)
100 °C 25-35 Ångfat, perforerat (2)
Fiskfiléer (2 cm tjocka) 80 °C 15-20 Ångfat, perforerat (2)
Räkor (råa/okokta) 100 °C 10-14 Ångfat, perforerat (2)
Kycklingbröst 100 °C 23-28 Ångfat, perforerat (2)
Kokta ägg (hårdkokta) 100 °C 15-20 Ångfat, perforerat (2)
Dumplings 100 °C 25-30 Ångfat, perforerat (2)
NQ50C7935ES_EE_DG68-00471F-02_SE.indb 25 2014-10-23 12:00:17