Crock-Pot SCCPBPP605-050 Ohjekirja

Kategoria
Slow cookers
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

46
SUOMI
Kiitokset tämän kivikeraamisen Crock-Pot
®
- haudutuskeittimen ostamisesta.
Voit valmistaa suosikkiruokiasi muutaman helpon vaiheen avulla. Keitin sopii erinomaisesti
laatikkoruokien, pataruokien, keittojen, riisiruokien ja monien muiden ruokien valmistukseen kaikki
vain yhden painikkeen painalluksella.
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA
LLue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä, sillä vain oikea käyttö takaa parhaat
tulokset. Säilytä ohjeet myöhempää tarvetta varten.
Tämä laite ei ole tarkoitettu sellaisten henkilöiden (mukaan lukien
lasten) käyttöön, joiden fyysiset tai henkiset kyvyt tai näkö tai
kuulo ovat jostakin syystä heikentyneet tai joilla ei ole laitteen
käyttämiseen tarvittavaa kokemusta tai tietoutta, ellei kyseisestä
henkilöstä vastuussa oleva henkilö ole antanut heille asianmukaisia
ohjeita tai valvo heitä laitteen käytön aikana. Lapsia tulee valvoa,
jotta he eivät leiki laitteen kanssa.
Jos virtajohto on viallinen, se on annettava valmistajan tai tämän
huoltoedustajan vaihdettavaksi.
Tarkista ennen laitteen käyttöä, että laitteen pohjassa olevan kilven jännitearvo sopii kotisi
verkkovirtalähteeseen.
ÄLÄ KOSKETA KUUMIA PINTOJA, KÄYTÄ KAHVOJA.
ÄLÄ aseta laitetta paikkaan, jossa pienet lapset pääsevät siihen käsiksi.
ÄLÄ aseta laitetta aivan sähköpistorasian alle.
ÄLÄ käytä laitetta ulkotiloissa.
ÄLÄ upota lämpöelementtiä, virtajohtoa tai pistoketta veteen tai muuhun nesteeseen.
Kuumia nesteitä sisältävää laitetta siirrettäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta.
ÄLÄ aseta laitetta kuuman kaasu- tai sähkölevyn päälle tai lähelle tai kuumaan uuniin tai
mikroaaltouuniin.
HUOLEHDI SIITÄ, että virtajohto ei roiku työtason tai pöydän reunan yllä.
ÄLÄ käytä kovia hankausaineita, emäksisiä pesuaineita tai uuninpesuaineita laitteen puhdistamiseen.
Vältä äkillisiä lämpötilan vaihteluja, esim. jääkaapissa olleen ruoan lisäämistä kuumaan astiaan.
Kytke laite pois päältä virtakatkaisimesta ja irrota pistoke pistorasiasta. Pidä pistoke irrotettuna
pistorasiasta aina, kun laite ei ole käytössä ja ennen sen puhdistamista.
Anna laitteen jäähtyä ennen sen puhdistamista ja varastoimista.
Jätä laitetta käytettäessä riittävästi tilaa laitteen yläpuolelle ja kaikille sivuille, jotta ilma pääsee
kiertämään hyvin. Älä anna laitteen koskettaa verhoja, seinäpaperia, vaatteita, astiapyyhkeitä taimuita
syttyviä materiaaleja käytön aikana. Pinnoilla, joilla lämpö voi aiheuttaa ongelman, on noudatettava
erityistä VAROVAISUUTTA. Eristetyn alusen käyttö on suositeltavaa.
Käytä laitetta aina kuumuutta kestävällä pinnalla.
LAITE ON TARKOITETTU VAIN KOTITALOUSKÄYTTÖÖN. SITÄ EI SAA KÄYTTÄÄ MUUHUN
KUIN ILMOITETTUUN KÄYTTÖTARKOITUKSEEN.
47
CROCK-POT
®
-HAUDUTUSKEITTIMEN OSAT
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Ennen haudutuskeittimen käyttöönottoa poista kaikki pakkausmateriaalit, pese kansi ja keitinastia
lämpimällä saippuavedellä ja kuivaa täysin.
YTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA:
Jos keittämisen aikana tapahtuu sähkökatko, yksikkö on poissa päältä sähköjen palauduttua. Kaikki
haudutuskeittimen asetukset tyhjentyvät ja ne on asetettava uudelleen. Ruoka on kuitenkin saattanut
pilaantua sähkökatkon aikana. Jos et ole varma sähkökatkon kestoajasta, suosittelemme ruoan pois
heittämistä.
Älä täytä keitinastiaa liian täyteen. Täytä astia korkeintaan ¾ täyteen, jotta ruoka ei pääse läikkymään
reunan yli.
Kypsennä ruoka aina kansi suljettuna ja suositusten mukaisen kypsennysajan. Älä poista kantta
ensimmäisten kahden tunnin aikana, jotta lämpö pääsee kasvamaan tehokkaasti.
Käytä aina patalappuja kantta tai astiaa käsitellessäsi.
Irrota pistoke pistorasiasta keittämisen lopussa ja ennen puhdistusta.
Irrotettava keitinastia on uunin- ja mikroaaltouuninkestävä. Älä käytä irrotettavaa keitinastiaa kaasu-
tai sähkölieden levyllä tai parilan alla. Katso alla olevaa kaaviota.
KOKOONPANO:
1. Aseta kivikeraaminen keitinastia lämmitysjalustaan.
2. Aseta kansi vaakasuoraan keitinastian päälle (katso kuva 1).
Kuva 1
Irrotettava
tiivistetty kansi
Kivikeramiikka-astia
Lämmitysjalusta
Ajastin
Ohjauspaneeli
48
HAUDUTUSKEITTIMEN KÄYTTÄMINEN
1. Aseta keitinastia lämmitysjalustaan, lisää ruoka-ainekset astiaan ja
laita kansi päälle.
2. Kytke Crock-Pot
®
-haudutuskeittimen pistoke pistorasiaan. Keitto-
ohjeessa mainittua keittoaikaa voidaan joutua lyhentämään, jos
astian täyttöaste on alle ¾ tilavuudesta.
3. Paina halutun keittoasetuksen painiketta (KORKEA tai ALHAINEN).
Lämmin-asetus (WARM) on myös mahdollinen valinta – sen
tarkoituksena on kuitenkin pitää ruoka lämpimänä, ei kypsentää
sitä.
4. Valitse haluamasi aika-asetus ajastinpainiketta painamalla.
Seuraavat keittoaika-asetukset on esiohjelmoitu, ne näkyvät
automaattisesti asetusta valittaessa ja niitä voi säätää:
LÄMMIN = 6 tuntia
ALHAINEN= 10 tuntia
KORKEA= 6 tuntia
5. Kun kaikki valinnat on tehty ja niitä vastaava valo syttynyt, haudutuskeitin alkaa lämmittää ja
sisäinen ajastin laskee kypsennysaikaa vähentäen siitä minuutin kerrallaan.
6. Kun kypsennysaika on päättynyt, haudutuskeitin siirtyy automaattisesti LÄMMIN-tilaan ja
LÄMMIN-valo syttyy. Ajastimessa näkyy aika, jonka yksikkö on ollut LÄMMIN, ja se siirtyy pois
päältä kuuden tunnin kuluttua.
OSA
ASTIANPESUKONEESEEN
SOVELTUVA
UUNIIN
SOVELTUVA
MIKROAALTOUUNIIN
SOVELTUVA
KEITTO-LEVYLLE
SOVELTUVA
Kansi Kyllä Ei Ei Ei
Kivikeramiikkaastia Kyllä
Kyllä, mutta ei
parilan alle
Kyllä* Ei
* Katso astioiden mikroaaltouunikäytön ohjeita mikroaaltouunin käyttöoppaasta.
HAUDUTUSKEITTIMEN PUHDISTUS
Muista AINA sammuttaa haudutuspata, irrottaa se verkkovirrasta ja antaa sen jäähtyä, ennen
kuin puhdistat sitä.
Haudutuspadan kansi ja kivikeramiikka-astia voidaan pestä astianpesukoneessa tai kuumalla
saippuavedellä. Älä käytä hankaavia aineita tai hankaustyynyjä. Lika irtoaa yleensä hyvin rätillä,
sienellä tai muovisella lastalla.
Muiden keraamisten astioiden tapaan myöskään kivikeraaminen keitinastia ja kansi eivät kestä
äkillisiä lämpötilanvaihteluita. Älä pese kuumaa keitinastiaa tai kantta kylmällä vedellä.
Lämmitysjalustan ulkopuoli voidaan puhdistaa pehmeällä kankaalla ja lämpimällä
saippuavedellä.
Pyyhi kuivaksi. Älä käytä hankaavia puhdistusaineita.
VAROITUS: Älä koskaan upota lämmitysjalustaa veteen tai mihinkään muuhun nesteeseen.
Muita huoltotoimia ei tule suorittaa.
HUOMAA: Puhdistamisen jälkeen anna keitinastian ilmakuivata ennen varastointia.
49
VIHJEITÄ JA VINKKEJÄ
PASTA JA RIISI:
Parhaat tulokset saadaan käyttämällä pitkäjyväistä riisiä tai erikoisriisiä ruokaohjeen mukaisesti.
Jos riisi ei kypsenny täysin suositellun ajan kuluessa, lisää 1 1 ½ kuppia ylimääräistä nestettä
jokaista keitettyä riisikupillista kohti ja jatka keittämistä 20-30 minuuttia.
Parhaat tulokset saadaan ensin kypsentämällä pasta keittolevyllä kiehuvassa vedessä sen
verran, että se hieman pehmentyy. Lisää pasta sitten Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen viimeisten
30 keittominuutin aikana.
PAVUT:
Papujen on annettava pehmentyä täysin ennen niiden lisäämistä sokeriin ja/tai happamiin
ruokiin. Sokeri ja hapot kovettavat papuja ja estävät niitä pehmentymästä.
Kuivat pavut, etenkin tarhapavut, on keitettävä ennen niiden lisäämistä ruokaohjeeseen.
Kuivapavut voidaan korvata keitetyillä tölkkipavuilla.
VIHANNEKSET:
Monien vihannesten paras maku pääsee esiin haudutuskypsennyksessä. Vihannekset eivät tule
ylikypsiksi, kuten perinteisellä liedellä tai uunissa.
Jos ruokaohje sisältää sekä lihaa että vihanneksia, laita vihannekset haudutuskeittimeen ennen
lihaa. Vihannekset kypsyvät yleensä lihaa hitaammin haudutuskeittimessä.
Sijoita vihannekset keitinastian sivuille tai pohjalle kypsentämisen helpottamiseksi.
YRITIT JA MAUSTEET:
Tuoreet yritit lisäävät makua ja väriä ruokaan, mutta ne tulee lisätä ruoan valmistuksen
loppuvaiheessa, koska niiden maku hiipuu pitkään kypsennettäessä.
Jauhetut ja/tai kuivatut yrtit ja mausteet soveltuvat hyvin hauduttamiseen ja ne voidaan lisätä
alkuvaiheessa.
Kaikkien yrttien ja mausteiden maustamisvoima voi vaihdella suuresti mausteiden voimakkuuden
ja säilytysajan mukaan, joten suosittelemme aina, että maustat ruoat juuri ennen tarjoilemista.
MAITO:
Maito, kerma ja hapankerma hajoavat pitkään kypsennettäessä. Siksi ne kannattaa lisätä vasta
viimeisten 15-30 minuutin aikana.
Ne voidaan korvata keittotiivisteillä, joita voidaan kypsentää pitkiä aikoja.
KEITOT:
Joidenkin keittojen ruokaohjeet sisältävät suuria määriä vettä. Pane ensin muut ainekset
keitinastiaan ja lisää sitten tarpeeksi vettä niiden peittämiseksi. Jos haluat juoksevampaa keittoa,
lisää enemmän nestettä tarjoiluvaiheessa.
LIHA:
Poista lihoista rasvat, huuhtele ne hyvin ja taputtele liha kuivaksi paperipyyhkeillä.
Jos lihat ovat rasvaisia, ruskista erillisessä pannussa tai grillissä ja valuta rasva huolellisesti
astiasta ennen haudutuskeittimessä kypsentämistä. Tämä myös lisää syvyyttä makuun.
Aseta liha keitinastiaan siten, että se ei kosketa kantta.
Lihan koosta riippuen voit muuntaa vihannesten tai perunoiden määrää siten, että keitinastian
täyttöaste on aina ½ tai ¾.
Lihan määrä ja suositellut kypsennysajat ovat vain arvioita ja saattavat vaihdella lihapalan
laadun, tyypin ja luun rakenteen perusteella. Vähärasvaiset lihat kuten kananliha tai porsaan
ulkofilee kypsyvät yleensä nopeammin kuin lihat, jotka sisältävät enemmän sidekudosta ja
rasvaa, kuteni naudanpaisti tai porsaanlapa. Lihan kypsentäminen luun kanssa vaatii pidemmän
kypsennysajan.
Leikkaa liha pienempiin paloihin, kun kypsennät sitä esikeitettyjen ruokien kuten papujen tai
hedelmien kanssa tai kevyiden vihannesten kuten sienien, pilkottujen sipulien, munakoison tai
hienoksi pilkottujen vihannesten kanssa. Näin kaikki ruoat kypsyvät samaan tahtiin.
50
VIHJEITÄ JA VINKKEJÄ
Pakastettua lihaa keitettäessä on lisättävä ainakin 2,4 dl lämmintä nestettä. Neste toimii
“puskurina” estäen äkilliset lämpötilanvaihtelut. Tavallisesti tarvitaan 4 tuntia lisälämmitystä
alhaisella asetuksella tai 2 tuntia korkealla asetuksella. Jos pakastetut lihapalaset ovat suuria,
niiden sulattaminen ja kypsentäminen voi viedä huomattavasti kauemmin.
KALA:
Kala kypsentyy nopeasti ja tulisi lisätä vasta ruoan valmistuksen loppuvaiheessa, kun ruoan
valmistumiseen on aikaa enää 15 - 60 minuuttia.
NESTE:
Parhaat tulokset saadaan ja ruoan kuivuminen tai palaminen estetään varmistamalla, että
ruokaohjeessa käytetään tarpeeksi nestettä.
Keitinastia on aina täytettävä vähintään ½ täyteen ja enintään ¾ tilavuuteen ja suositeltuja
kypsennysaikoja on noudatettava.
RUOKAOHJEITA MALLIKSI
PORSAANKYLKI 6–10 annosta
2-4 porsaan kylkiriviä, jokainen leikattuna 3-4 palaan
475-950 ml grillikastiketta
2–3 paloiteltua sipulia
1. Aseta kyljet Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen. Laita sipuli ja grillikastike niiden päälle.
2. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 8 tuntia tai korkealla asetuksella 4 tuntia, tai
siihen asti kunnes liha on mureaa.
3. Tarjoilua varten paloittele liha leikkaamalla luiden välistä ja lisää kastiketta haluttu määrä.
RIIVITTYÄ BARBECUE-PORSASTA 6–8 annosta
1,1- 2,3 kg porsaanlapaa, josta on poistettu rasva
475-950 ml grillikastiketta
2-3 paloiteltua sipulia
6-8 hampurilaissämpylää tai muuta sämpylää
1. Aseta porsaanliha Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen. Laita sipuli ja grillikastike päälle.
2. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 8 tuntia tai korkealla asetuksella 4 tuntia, tai
siihen asti kunnes liha on mureaa.
3. Poista porsaanliha Crock-Pot
®
-haudutuskeittimestä ja revi suikaleiksi haarukalla. Laita liha
takaisin Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen ja kaada kastike päälle.
4. Tarjoile porsaanliha sämpylän välissä.
SITRUUNA-YRITTIKANA 4-6 annosta
1,8-2,7 kg kokonainen kana
120 ml paloiteltua sipulia
1–2 rkl voita
Yhden sitruunan mehu
0,5 tl merisuolaa
2 rkl tuoretta persiljaa
½ tl kuivattua timjamia
⅓ tl paprikaa
1. Laita sipuli kanan sisälle ja hiero nahkaa voilla. Aseta kana Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen.
2. Purista sitruunamehua kanan päälle ja ripottele loput mausteet päälle. Peitä kannella ja
kypsennä alhaisella asetuksella 8-10 tuntia tai korkealla asetuksella 4 tuntia.
51
RUOKAOHJEITA MALLIKSI
HELPPO JA TERVEELLINEN KALAFILE 4-6 annosta
Merisuolaa ja pippuria
0,9-1,4 kg valkolihaista kalaa (turskaa, meribassia, tilapiaa tai kissakalaa), josta on poistettu nahka
Tuoreita yrttejä (sileälehtinen persilja, basilika, rakuuna, kynteli tai näiden yhdistelmä)
2–3 ohuesti viipaloitua sitruunaa
Koristeeksi valmista salsaa tai oliivitapenadia
1. Laita suolaa ja pippuria kalan molemmille puolille ja aseta se Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen.
Peitä kala yrteillä ja sitruunanviipaleilla ja laita niitä myös kalan alle.
2. Peitä kannella ja kypsennä korkealla asetuksella 30-40 minuuttia, tai kunnes kala ei ole enää
läpikuultava. Kypsennysajat vaihtelevat kalan paksuudesta riippuen.
3. Poista sitruunanviipaleet ja laita päälle salsaa tai tapenadia.
METSÄSTÄJÄN KANA 4-8 annosta
2–3 ohuesti viipaloitua sipulia
0,9-1,8 kg nahatonta kananrintaa tai -reisiä
1,8 kg pilkottuja tölkkiluumutomaatteja
5 murskattua valkosipulin kynttä
1,2 dl kuivaa valkoviiniä tai lientä
2 rkl kapriksia
20 kivetöntä Kalamata-oliivia, karkeasti pilkottuna
1 nippu persiljaa tai basilikaa, josta on poistettu varret ja joka on karkeasti pilkottu
Merisuolaa ja pippuria
Keitettyä pastaa
1. Aseta viipaloitu sipuli Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen ja peitä se kananlihalla.
2. Sekoita kulhossa tomaatit, suola, pippuri, valkosipuli ja valkoviini. Kaada sekoitus kananlihan
päälle.
3. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 6 tuntia tai korkealla asetuksella 4 tuntia, tai
siihen asti kunnes kananliha on mureaa.
4. Juuri ennen tarjoilua sekoita mukaan kaprikset, oliivit ja yritit.
5. Tarjoile keitetyn pastan kanssa
Huomaa: Kananlihan kypsentäminen luun kanssa lisää kypsennysaikaa noin 0,5-1 tuntia.
CHILI 6–8 annosta
2 paloiteltua sipulia
5–6 murskattua valkosipulin kynttä
2 paloiteltua vihreää paprikaa
0,9-1,4 kg keitettyä ja valutettua jauhelihaa
2,4 kg punaisia, mustia tai valkoisia tölkkipapuja, jotka on huuhdeltu ja valutettu
1,4 kg kuutioituja tölkkitomaatteja
2 pilkottua jalopenoa, joista on poistettu siemenet
1 rkl kuminaa
1 tl cayennepippuria
1,25 dl lihalientä
1. Lisää kaikki ainekset Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen.
2. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 8-9 tuntia tai korkealla asetuksella 4 tuntia.
52
RUOKAOHJEITA MALLIKSI
BURGUNDINPATA 6–8 annosta
3 rkl jauhoja
Merisuolaa ja pippuria
1,4 kg naudanpaistia, 2,5 cm:n kuutioiksi leikattuna
3 suurta kuorittua ja viipaloitua porkkanaa
1 keskikokoinen viipaloitu sipuli
6 paistettua pekoninviipaletta, 2,5 cm:n paloiksi leikattuna
1, 3 litraa lihalientä
475 ml punaviiniä tai burgundinviiniä
1 rkl tomaattipyrettä
2 murskattua valkosipulinkynttä
3 oksaa tuoretta timjamia, varsi poistettu
1 laakerinlehti
450 g tuoreita viipaloituja sieniä
2 suurta perunaa, 2,5 cm:n paloiksi leikattuna
1. Kuorruta liha jauhoilla, joihin on sekoitettu suola ja pippuri. Ruskista liha keittolevyllä
paistinpannussa (valinnaista).
2. Laita liha Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen ja lisää muut ainekset.
3. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 8–10 tuntia tai korkealla asetuksella 6 tuntia,
tai siihen asti kunnes liha on mureaa.
MAKKARA JA LIHAPULLAT 8–10 annosta
1,4-2,3 kg keittämätöntä makkaraa ja lihapullia
6 kuorittua ja pilkottua valkosipulin kynttä
1,8 kg murskattua tölkkitomaattia
1–2 tölkkiä (800 g per tölkki) luumutomaatteja, karkeasti pilkottuna
1 nippu tuoretta basilikaa
Keitettyä pastaa
Juustoraastetta
1. Ruskista makkara ja lihapullat keittolevyllä paistinpannussa (valinnaista).
2. Lisää kaikki ainekset Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen, paitsi pasta ja juustoraaste.
3. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 8 tuntia tai korkealla asetuksella 4 tuntia.
4. Tarjoile keitetyn pastan ja juustoraasteen kanssa.
NAUDANPATA 6–8 annosta
0,9-1,8 kg naudan luutonta etuselkää, 2 cm:n paloina
120 g jauhoja
Merisuolaa ja pippuria
7,1 dl lihalientä
1 rkl Worcestershire-kastiketta
3 murskattua valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
6 pientä perunaa, neljään osaan leikattuna
2–3 paloiteltua sipulia
3 viipaloitua sellerinvartta
1. Sirottele jauhot, suola ja pippuri lihan päälle. Aseta liha Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen.
2. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
3. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 8-10 tuntia tai korkealla asetuksella 6 tuntia tai
siihen asti kunnes liha on mureaa. Sekoita hyvin ennen tarjoilua.
53
RUOKAOHJEITA MALLIKSI
PATAPAISTI 6–10 annosta
0,9-1,8 kg naudan luutonta etuselkää
3 viipaloitua sipulia
120 g jauhoja
2 viipaloitua sellerinvartta
Merisuolaa ja pippuria
240 g viipaloituja sieniä
3 viipaloitua porkkanaa
2,4 dl lihalientä tai viiniä
3 perunaa paloiteltuna neljään osaan
1. Kuorruta paistiliha 120 grammalla jauhoja, suolaa ja pippuria. Ruskista liha keittolevyllä
paistinpannussa (valinnaista).
2. Laita kaikki vihannekset Crock-Pot
®
-haudutuskeittimeen, paitsi sienet. Lisää liha ja levitä sienet
päälle. Kaada neste astiaan.
3. Peitä kannella ja kypsennä alhaisella asetuksella 10 tuntia tai korkalla asetuksella 6 tuntia, tai
siihen asti kunnes liha on mureaa.
TAKKUU
Säilytä tämä kuitti, sillä se on edellytys tämän takuun alaisille reklamaatioille.
Tälle laitteelle myönnetään 2 vuoden takuu ostopäivästä tässä asiakirjassa kuvatulla tavalla.
On epätodennäköistä, että laite lakkaa toimimasta suunnittelu- tai valmistusvirheen takia, mutta jos niin käy,
vie laite takaisin ostopaikkaan ja ota mukaan kassakuitti ja tämä takuu.
Tämän takuun alaiset oikeudet ja edut ovat lisä lakisääteisiin oikeuksiin, joihin tämä takuu ei vaikuta.
Ainoastaan Jarden Consumer Solutions (Europe) Limited (”JCS (Europe)”) saa muuttaa näitä ehtoja. JCS
(Europe) korjaa tai vaihtaa takuuaikana veloituksetta laitteen tai laitteen minkä tahansa osan, joka ei toimi
oikein, mikäli:
ongelmasta ilmoitetaan välittömästi ostopaikkaan tai JCS (Europe) -yhtiölle
laitetta ei ole muutettu millään tavalla eikä se ole vaurioitunut, sitä ei ole käytetty virheellisesti tai väärin
eikä sitä ole korjannut tai muuttanut muu kuin JCS (Europe) -yhtiön valtuuttama henkilö.
Tämä takuu ei kata vikoja, jotka aiheutuvat virheellisestä käytöstä, vaurioista,
väärinkäytöstä, käytöstä väärällä jännitteellä, luonnonmullistuksista, tapahtumista, joihin JCS (Europe)
ei voi vaikuttaa, muiden kuin JCS (Europe) -yhtiön valtuuttamien henkilöiden tekemästä korjauksesta tai
muutoksesta tai siitä, että käyttöohjeita ei ole noudatettu.
Lisäksi tämä takuu ei kata normaalia kulumista, kuten pieniä värimuutoksia ja naarmuja. Tämän takuun alaiset
oikeudet koskevat vain alkuperäistä ostajaa, eivätkä oikeudet koske kaupallista käyttöä tai yhteisökäyttöä.
Jos laitteen mukana tuli maakohtainen takuulappu, kyseisen takuun ehdot ovat voimassa tämän takuun sijaan.
Voit myös pyytää lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältä..
Käytöstä poistettavia elektroniikkalaitteita ei saa hävittää kotitalousjätteen mukana. Kierrätä mahdollisuuksien
mukaan. Kirjoittamalla sähköpostiosoitteeseemme [email protected] saat lisätietoja
kierrätyksestä ja elektroniikkalaiteromusta.
Jarden Consumer Solutions (Europe) Limited
Middleton Road
Royton
Oldham
OL2 5LN
UK
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Crock-Pot SCCPBPP605-050 Ohjekirja

Kategoria
Slow cookers
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös