Princess 151936 Omistajan opas

Kategoria
Bread making machines
Tyyppi
Omistajan opas
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Mode d’emploi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Anleitung . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
JUL 09 V1
NL
UK
F
D
E
I
S
DK
N
SF
76
PRINCESS (SILVER) HOME BREADMAKER ART. 151934/151936
Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen leipäkoneen käyttöä.
Tarkista, että laitteen ja verkkovirran jännite on sama.
OHJAUSTAULU
Painamalla Start/stop-näppäintä kotileipurinne käynnistyy/virta katkeaa.
Käynnistys: Pidä start/stop-näppäintä painettuna suunnilleen niin kauan kuin lasket viiteen.
Pysäytys: Pidä start/stop-näppäintä painettuna suunnilleen niin kauan kuin lasket viiteen.
Huomaa: Jos painat stop-näppäintä kotileipurin ollessa käynnissä, ohjelma ei
palaudu.
Valintanäppäin Ohjelma Kestoaika
1 Basic 3:00
2 Quick 2:20
3 French 3:50
4 Rapid 1:50
5 Whole Wheat 3:40
6 Cake 2:50
7 Dough 1:30
8 Bake 1:00
COLOUR
Ohjelmaa 7 lukuunottamatta jokaisessa ohjelmassa on 3 eri mahdollisuutta säätää leivän kuoren tummuus.
Näppäintä painamalla voit valita jonkin seuraavista väreistä:
• Normaali
• Tumma
Vaalea
DELAY-TIMER
Tätä ajastinnäppäintä käytetään, kun ohjelma halutaan säätää myöhemmäksi, esimerkiksi yöllä alkavaksi.
Esimerkki:
Kello on 8:00 illalla, ja haluat leivän olevan valmiina seuraavana aamuna klo 7:00.
Pane kaikki ainekset kulhoon ja varo, että hiiva ei sekoitu nesteeseen.
Valitse näppäimellä haluamasi paisto-ohjelma ja “colour”-näppäimellä haluamasi tummuus. Tässä esimer-
kissä on käytetty ohjelmaa 1. Se kestää 3 tuntia, mikä tarkoittaa sitä, että ohjelman täytyy käynnistyä klo
04:00. Kun ainekset ovat valmiina kulhossa, laitteen käynnistyshetkeen on aikaa kahdeksan tuntia. Säädä
ajastin siis näyttämään 08:00.
VALITTAVANASI OVAT SEURAAVAT OHJELMAT:
* Basic
Vaalean ja sekaleivän valmistukseen. Tämä on eniten käytetty ohjelma. Kotileipuri alustaa
taikinan 3 kertaa. Toisen alustuskerran päätyttyä kuuluu merkkiääni. Nyt voit lisätä erikoi-
sainekset. Koko ohjelma kestää kolme tuntia.
* Quick
Vaalean ja sekaleivän valmistukseen. Kotileipuri alustaa taikinan 2 kertaa ja merkkiääni
kuuluu ennen toista alustusta.
77
Nyt voit lisätä taikinaan erikoisainekset. Taikinan kohotus- ja paistoaika lyhenevät, ja leivästä tulee
pienempi. Ohjelma kestää 2 tuntia ja 20 minuuttia.
* French
Vaalean ranskanleivän valmistukseen. Kone alustaa taikinan 2 kertaa, kohotusaika samoin kuin paistoaika
pitenevät. Näin syntyy paksumpi kuori. Ohjelma kestää 3 tuntia ja 50 minuuttia.
* Rapid
Kakun paistamiseen. Kotileipuri sekoittaa kerran ja paistaa sen jälkeen taikinan. Ohjelman kestoaika 1
tunti ja 50 minuuttia.
* Whole Wheat
Täysjyvävehnäleivän valmistukseen hapantaikinajuuresta. Kotileipuri alustaa 2 kertaa, taikinan kohotus ja
paistaminen kestävät kauemmin.
On suositeltavaa valita “tumma” väri, jolloin kuoresta tulee rapea.
Ohjelma kestää 3 tuntia ja 40 minuuttia.
* Cake
Herkullisen hapantaikinapasteijan valmistukseen. Kotileipuri alustaa 2 kertaa.
Ohjelma kestää 2 tuntia ja 50 minuuttia.
* Deeg
Tämä toiminto alustaa mm. sämpylä- tai pitsataikinan tai minkä tahansa muun tarvittavan taikinan.
Ohjelman kestoaika 1 tunti ja 30 minuuttia.
* Bake
Ainoastaan kypsäksi paistamiseen.
Ohjelman kestoaika 1 tunti ja 30 minuuttia.
Basic Quick French Rapid Wheat Cake Dough Bake
1. alustus 10 min 10 min 18 min 14 min 10 min 10 min 20 min
1. kohotus 20 min 5 min 40 min 25 min 5 min
2. alustus 15 min 15 min 22 min 20 min 20 min
2. kohotus 20 min 20 min 30 min 30 min 20 min
“Tekeytyminen” 30 sek 30 sek 30 sek 30 sek 30 sek
Viimeinen kohotus 55 min 55 min 65 min 41 min 70 min 55 min 50 min
Paistoaika 60 min 55 min 65 min 55 min 55 min 50 min 60 min
Yhteensä 3:00 2:20 3:50 1:50 3:40 2:50 1:30 1:00
1. merkkiääni 40 min 25 min 75 min 50 min
Lämmitysvaihe 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min 60 min
LEIVONTAOHJEITA KOSKEVIA HUOMAUTUKSIA
Paras tulos saadaan aina noudattamalla ilmoitettuja ainesmääriä.
Käytä varusteisiin kuuluvaa mittakulhoa ja mittalusikkaa tai käytä vaakaa.
• Mittakulho on 250 ml.
• Iso mittalusikka on 15 ml ja vastaa yhtä ruokalusikallista.
• Pieni mittalusikka on 5 ml ja vastaa teelusikallista.
Varo käyttämästä liian kylmää vettä. Paras lämpötila on noin 28°C.
Whole
78
LEIVÄNPAISTOSSA MAHDOLLISESTI ESIINTYVIÄ ONGELMIA
Leipä ei kohoa.....
- Hiiva on vanhaa,
- Liian vähän vettä,
- Liian paljon suolaa,
- Väärät ainesmäärät,
- Ainekset eivät ole huoneenlämpöisiä
- Pane hiiva jauhojen alle niin ettei se sekoitu suolaan, sokeriin tai veteen.
Leipä kohoaa liikaa.....
- Käytä vähemmän hiivaa
- Vähemmän vettä
- Liian vähän suolaa
Leivän pinta muistuttaa “kraatteria”.....
- Käytetty liian paljon vettä
- Käytä 2 ruokalusikallista enemmän jauhoja
- Leipä on ollut liian kauan kulhossa
Leipä on liian tiivistä.....
- Käytä 2 ruokalusikallista enemmän vettä
Leivässä on reikiä.....
- Käytä 2 ruokalusikallista vähemmän vettä
- Käytä hieman vähemmän hiivaa
- Käytä enemmän suolaa
PUHDISTUS JA HOITO
- Puhdista kotileipuri aina ennen ensimmäistä käyttöä miedolla puhdistusaineella.
- Puhdista myös taikinansekoitin.
- Anna laitteen aina jäähtyä ennen puhdistusta ja ennen kuin panet sen pois käytöstä. Laite jäähtyy noin
puolessa tunnissa niin paljon, että voit käyttää sitä taas paistamiseen tai taikinan valmistamiseen.
- Irrota aina ennen puhdistusta pistotulppa seinäpistorasiasta ja anna laitteen jäähtyä. Älä käytä koskaan
voimakkaita esim. kemiallisia puhdistusaineita tai uunin puhdistukseen tarkoitettuja aineita.
- Poista kaikki kanteen, runkoon ja kulhoon tarttuneet ainekset ja leivänmurut kostealla liinalla.
- Älä upota laitetta koskaan veteen äläkä kaada siihen koskaan vettä. Kannen voi helposti irrottaa asetta-
malla se 45° kulmaan ja vetämällä ulos. Puhdista runko sisältä ja ulkopuolelta kostealla liinalla.
Puhdista ja kuivaa laite aina huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen.
- Taikinansekoitin ja paistotila on puhdistettava välittömästi jokaisen käytön jälkeen.
- Jos taikinansekoitin jää kulhoon käytön jälkeen, se on myöhemmin vaikea poistaa. Täytä kulho tässä
tapauksessa lämpimällä vedellä ja anna sen seistä 30 minuuttia, jonka jälkeen voit irrottaa taikinanse-
koittimen ja puhdistaa sen. Kulhossa ja taikinansekoittimessa on tarttumaton pinnoite, joten älä käytä
koskaan metallisia keittiövälineitä, koska ne voivat naarmuttaa pinnoitetta.
- Tarttumattoman pinnoitteen väri voi muuttua muutaman paistokerran jälkeen. Tämä on
täysin normaalia eikä vaikuta millään tavalla laitteen toimintaan.
- Ennen kuin panet laitteen pois käytöstä, varmistaudu siitä että se on täysin jäähtynyt,
puhdas ja kuiva. Kannen tulee tällöin aina olla kiinni.
79
PRINCESS-NEUVOJA:
- Käytä kotileipuria ainoastaan käyttöohjeessa kuvattuun tarkoitukseen.
- Tarkoitukseen sopimaton käyttö voi aiheuttaa vaaratilanteen.
- Ole tarkkaavainen, jos käytät kotileipuria kun lähellä on lapsia.
- Älä anna lasten käyttää kotileipuria koskaan ilman valvontaa.
- Älä upota kotileipurin liitäntäjohtoa tai pistotulppaa koskaan veteen tai muuhun nesteeseen.
- Älä käytä kotileipuria ulkona.
- Älä aseta kotileipuria kostealle liinalle.
- Aseta kotileipuri tasaiselle alustalle.
- Älä aseta sitä uunin, kaasulieden tms. päälle tai lähelle.
- Varo, että liitosjohto ei roiku työtason tai pöydän reunan yli niin että siihen voi jäädä kiinni.
- Liitä pistotulppa aina maadoitettuun pistorasiaan.
- Varo, että liitosjohto ei joudu kuumien esineiden päälle eikä kosketa niitä.
- Älä koskaan avaa kotileipuria.
- Älä käytä kotileipuria helposti syttyvien materiaalien lähellä.
- Jos käytät jatkojohtoa, huolehdi siitä että se täyttää samat vaatimukset kuin kotileipurille on asetettu
- Irrota pistotulppa pistorasiasta aina kun et käytä laitetta tai kun puhdistat sitä.
- Ole varovainen käsitellessäsi kuumaa laitetta, sillä se voi aiheuttaa vakavia palovammoja.
- Älä käsittele kotileipuria kun kätesi ovat märät.
- Älä käytä kulhossa metalliesineitä.
- Käytä ainoastaan valmistajan suosittelemia varaosia.
- Liitä kotileipuri 230 voltin vaihtovirtaan.
- Laitteen käyttö ei ole suositeltavaa, jos siinä ilmenee vikoja tai jos liitosjohto on vaurioitunut. Korjauta
tai anna vaihtaa se uuteen huoltopalvelussamme.
- Älä peitä kotileipuria pyyhkeellä tai muilla esineillä.
- Älä koskaan pane kotileipuriin sallittua enempää aineksia, koska muuten taikina valuu kulhon reunojen
yli, josta saattaa olla ikävät seuraukset.
- Kaikissa valmistusohjeissa on ilmoitettu valinnaisesti tuorehiivan ja kuivahiivan käyttö.
- Varo että hiiva ei sekoitu suolaan tai nesteeseen.
10 TÄRKEÄÄ TYÖVAIHETTA LEIVONNAN ONNISTUMISEKSI
1. Aseta kulho ja taikinansekoitin koneeseen.
2. Pane ainekset kulhoon tässä järjestyksessä:
• Jauhot
Vesi/maito
Voi/margariini
• Sokeri
• Suola
• Hiiva
3. Sulje kansi ja liitä pistotulppa pistorasiaan. Näyttöön ilmestyy 0:00.
4. Paina ohjelmanäppäintä ja säädä kuoren tummuus.
5. Säädä nyt ajastin jos haluat käyttää sitä.
6. Käynnistä laite Start-näppäimellä.
7. Ensimmäisen merkkiäänen jälkeen taikinaan voi lisätä erikoisaineksia.
8. Toinen merkkiääni ilmoittaa, että paistaminen on päättynyt.
9. Poista vuoka kotileipurista ja irrota leipä minuutin kuluttua vuoasta ja anna sen jäähtyä ritilällä.
HUOMAA: Vuoka ja leipä ovat kuumia, käytä siis uunikintaita.
10. Katkaise laitteen virta ja irrota pistotulppa pistorasiasta.
H:HH
Näyttöön ilmestyy H:HH, jos koneen lämpötila on liian korkea uuden ohjelman aloittami-
seksi. Tällöin kuuluu myös merkkiääni.
Tuoreen leivän leikkaaminen käy helpoimmin Princess-sähköveitsellä.
80
LEIVONTAOHJEITA:
V
AALEA VEHNÄLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 350 g 500 g
Vettä 210 ml 300 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
MAITOVEHNÄLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 350 g 500 g
Maitoa 210 ml 300 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
HERKKUVEHNÄLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje ainoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 350 g 500 g
Maitoa 210 ml 300 ml
Margariinia 5 g 10 g
Fariinisokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
SEKAHIIVALEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 150 g 200 g
Vettä 230 ml 320 ml
Margariina 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
81
TÄYSJYVÄLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Täysjyväjauhoja 350 g 500 g
Vettä 225 ml 325 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
uivahiivaa 4 g 6 g
MUNAVEHNÄLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vettä 200 ml 275 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
Munankeltuainen 1 kpl 2 kpl
PRINCESS-LEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 350 g 500 g
Vettä 210 ml 300 ml
Margariinia 15 g 25 g
Sokeria 15 g 30 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
Fenkolia 1/2 tl 1 tl
Anista 1/2 tl 1 tl
(päälle juustoa, kinkkua tai hilloa)
METSÄSTÄJÄNLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Metsästäjänjauhoja 350 g 500 g
Vettä 225 ml 325 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
82
LESELEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Täysjyväjauhoja 300 g 450 g
Vehnäleseitä 30 g 50 g
Vettä 250 ml 375 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuoretta hiivaa tai 15 g 20 g
kuivahiivaa 5 g 8 g
SIEMENLEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Ruisjauhoja 150 g 225 g
Vaaleita vehnäjauhoja 150 g 225 g
Vettä 225 ml 325 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
Etikkaa 1/2 rkl 1 rkl
Pellavansiemeniä 50 g 60 g
Kuminaa 1/2 tl 1 tl
RUSINALEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 320 g 450 g
Vettä 190 ml 270 ml
Voita 15 g 20 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 20 g 25 g
kuivahiivaa 6 g 10 g
Täyte:
Rusinoita 200 g 250 g
Korintteja 100 g 100 g
83
MYSLILEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Täysjyväjauhoja 200 g 250 g
Vaaleita vehnäjauhoja 120 g 200 g
Vettä 215 ml 300 ml
Margariinia 5 g 10 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 20 g 25 g
kuivahiivaa 10 g 11 g
Täyte:
Rusinoita 100 g 200 g
Mysliä 100 g 150 g
OMAN LEIPURIMME SUOSIKKIRESEPTI
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Vaaleita vehnäjauhoja 320 g 450 g
Vettä tai maitoa 215 ml 300 ml
Voita 15 g 20 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 20 g 25 g
kuivahiivaa 5 g 10 g
Munankeltuainen 1 kpl 2 kpl
Kanelia 10 g 10 g
Täyte:
Raastettua omenaa 150 g 250 g
SILAVALEIPÄ
Ohjelma: Normaali
Leivontaohje painoille: 600 g 800/900 g
Täysjyväjauhoja 200 g 300 g
Vaaleita vehnäjauhoja 150 g 200 g
Vettä 210 ml 300 ml
Margariinia 15 g 20 g
Sokeria 5 g 10 g
Suolaa 5 g 10 g
Tuorehiivaa tai 10 g 15 g
kuivahiivaa 4 g 6 g
Täyte:
Keitettyä silavaa 75 g 100 g
Salottisipuli 60 g 80 g
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Princess 151936 Omistajan opas

Kategoria
Bread making machines
Tyyppi
Omistajan opas