19790-56

Russell Hobbs 19790-56, COOK@HOME Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen, joka käsittelee Russell Hobbsin hidas liesi -laitetta. Ohje sisältää tärkeitä turvallisuusohjeita ja tietoa laitteen oikeasta käytöstä. Laitteella voi valmistaa monenlaisia ruokia, kuten lihaa, kalaa, vihanneksia ja keittoja. Olen valmis vastaamaan kysymyksiisi laitteen ominaisuuksista ja käytöstä.
  • Kuinka kauan kuivattuja papuja (esim. punaisia kidneypapuja) täytyy keittää ennen niiden lisäämistä hitaaseen lieseen?
    Mitä tulisi tehdä ennen pakastetun ruoan lisäämistä pataan?
    Kuinka kauan kalaa tulee kypsentää?
    Miten juurekset, mukulat ja sipulit tulisi valmistaa ennen niiden lisäämistä pataan?
39
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt,
tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan,
ja he ymrtävät käyttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä
laitteella. Lapset eivät saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he
eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle
8-vuotiaiden ulottumattomissa.
2 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
` Älä upota laitetta nesteeseen.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
3 Kuivattuja papuja (esim. punaiset kidneypavut) täytyy keittää vähintään 10 minuuttia ennen
niiden lisäämistä haudutuspataan. Pavut ovat myrkyllisiä, jos niitä syödään raakoina tai
puolikypsinä.
4 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
5 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
6 Älä aseta kuumaa pataa kylmälle pinnalle tai kylmään veteen, pata saattaa haljeta.
7 Älä käytä pataa muiden laitteiden kanssa.
8 Irrota laite sähköverkosta, kun se ei ole käytössä, ennen sen siirtämistä tai puhdistamista.
9 Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
10 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
11 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
C HITAAN HAUDUTTAMISEN EDUT
terveys Pehmeä haudutustoiminto vähentää vitamiinien tuhoutumista ja ravintoaineet
sekä aromit säilyvät paremmin.
taloudellisuus Pitkä, hidas hauduttaminen mureuttaa halvemmat ja sitkeämmät lihapalat ja
kuluttaa energiaa vain neljäsosan siitä, mitä tavallisen lieden pieni keittolevy.
mukavuus Valmistele ainekset edellisenä iltana, laita ne haudutuspataan ennen kuin lähdet
kotoa ja kun tulet kotiin sinulla on herkullinen ateria valmiina odottamassa.
C LÄMPÖTILANSÄÄTÖ
0 pois
1 Perinteiseen ruoanlaittoon hauduttamalla.
2 Voit käyttää laitetta myös sähköpatana "nopeaan valmistukseen".
O Ruoan lämpimänä pitämiseen valmistuksen jälkeen.
käyttöohjeet
piirrokset
0 pois
1 matala
2 korkea
O pidä lämpimänä
3 valo
4 lämpötilansäätö
5 kannen nappi
6 kansi
7 pataosa
8 kahva
` konepesun kestävä
40
C YLEIS
1 Sulata pakastetut ainekset ennen niiden lisäämistä pataan.
2 Säilytä etukäteen (esim. edellisenä iltana) valmistellut ainekset rasioissa jääkaapissa. Älä laita
haudutuspataa tai haudutusastiaa jääkaappiin.
liha
3 Valmistuksessa lihan mehut eivät valu eivätkä haihdu, joten maku ja ravintoarvo säilyvät.
Lihakappaleen koko ja muoto, sen laatu sekä vähärasvaisen lihan, rasvan ja luiden osuus
vaikuttavat valmistusaikaan. Kokemus auttaa sinua löytämään oikean valmistusajan.
4 Vältä lihaa, jossa on paljon rasvaa tai poista ylimääräinen rasva.
siipikarja
5 Pese sekä kuivaa lintu ja mausta pinnalta ja sisältä.
6 Ruskista pinta omassa rasvassaan tai pienessä määrässä öljyä käyttäen suurta paistinpannua.
kala
7 Kalaa ei saa hauduttaa liian pitkään, jotta sen maku ja rakenne säilyvät.
8 Voitele padan pohja voilla tai margariinilla.
9 Puhdista, perkaa ja pese kala. Kuivaa ja laita pataan.
10 Mausta, pirskottele sitruunamehua, lisää kuuma liemi vesi tai viini.
11 Älä voitele kalan pintaa, hauduta matalalla (1) asetuksella 2–3 tuntia.
vihannekset
12 Nopeasti kypsyvät vihannekset, kuten pakastetut pavut ja maissi, sulatetaan ja lisätään puoli
tuntia ennen ruoan valmistumista.
13 Juurekset ja mukulakasvit (porkkanat, perunat, sipulit) kypsyvät paljon kauemmin kuin liha,
pilko ne noin 5 mm paksuisiksi viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi ja kuullota niitä 2–3
minuuttia ennen kuin lisäät ne pataan.
palkokasvit (pavut, herneet ja linssit)
, Kuivattuja papuja (esim. punaiset kidneypavut) täytyy keittää vähintään 10 minuuttia ennen
niiden lisäämistä haudutuspataan. Pavut ovat myrkyllisiä, jos niitä syödään raakoina tai
puolikypsinä.
14 Liota kuivattuja papuja ja herneitä 8 tuntia (tai yön yli) ennen valmistusta, jotta ne
pehmenevät.
15 Linssejä ei tarvitse liottaa yön yli.
16 Jos valmistat riisiä, käytä vähintään 150 ml nestettä 100 g:lle riisiä. Olemme huomanneet,
että "pikariisit" antavat parhaan tuloksen.
17 Pastasta tulee liian pehmeää hauduttamalla. Jos reseptisi vaatii pastaa, sekoita se joukkoon
3040 minuuttia ennen ruoan valmistumista.
keitot
18 Maukas, kotona tehty keitto voidaan jättää kiehumaan hiljaa koko päiväksi tai yöksi.
19 Ruskista liha ja vihannekset pannulla.
20 Jos keitto vaatii suurustamista, sekoita ensin vehnä- tai maissijauho, lisää sitten neste
vähitellen.
21 Kiehauta, mausta maun mukaan ja siirrä pataan.
22 Älä lisää maitoa ennen kuin vasta puoli tuntia ennen valmistumista. Smetana tai
munankeltuainen voidaan lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.
hyytelöt
23 Käytä lämpöä kestävää hyytelövuokaa, joka mahtuu pataan koskettamatta padan reunoja.
24 Täytä pata vedellä siten, että hyytelövuoka peittyy puoleen väliin.
pâté
25 Valmista pâté reseptin mukaan, käytä pataa vain vesihauteena saadaksesi tämän ruokalajin
vaatiman hellävaraisen ja tasaisen lämpötilan.
41
C VALMISTELU
26 Päätä milloin haluat syödä ja milloin haluat aloittaa valmistuksen.
27 Jos haluat syödä klo 18, ja sinun täytyy aloittaa valmistus klo 8, etsi resepti, jossa
valmistusaika on noin 10 tuntia.
28 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
C ESILÄMMITYS
29 Aseta lämpötilansäädin asentoon 0.
30 Aseta pataosa laitteeseen ja kiinnitä kansi.
31 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
32 Aseta lämpötilan säädin asentoon 2 ja jätä laite lämpenemään 20 minuutiksi.
33 Valo syttyy.
C RUSKISTAMINEN
34 Padan lämmetessä:
35 Ruskista liha ja vihannekset pannulla.
36 Kiehauta keittoneste pannulla.
C TÄYTTÖ
37 Kun pata on lämmennyt:
38 Käytä kannen nappia ottaaksesi kannen pois.
39 Laita ainekset pataa ja lisää kiehuva keittoneste.
40 Laita kansi takaisin paikoilleen.
41 Aseta lämpötilan säädin asentoon 1, jos käytät perinteistä haudutusta ja asentoon 2, jos
haluat käyttää sähköpataa.
C VALMISTA?
42 Aseta lämpötilansäädin asentoon 0.
43 Valo sammuu.
44 Irrota laite sähköverkosta.
45 Käytä kannen nappia ottaaksesi kannen pois.
46 Poista kaikki ruoka padasta.
47 Jos et aio puhdistaa pataa heti, täytä se lämpimällä vedellä estääksesi ruokajäämien
palamisen kiinni pataan jälkilämmön takia.
C HOITO JA HUOLTO
48 Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jääht.
49 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
50 Pese kansi ja pata lämpimällä saippuavedellä, käytä liinaa tai sientä, huuhtele ja kuivaa
kunnolla.
51 Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
52 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
53 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
54 Älä liota padan ulkopuolta vedessä. Pohja on huokoinen ja imee vet, jolloin pata voi haljeta
kuumennettaessa.
55 Jonkin ajan pataa käytettyäsi, sen lasitteeseen saattaa tulla “säröilyä”, pieniä halkeamia. Tämä
on pinnallista eikä vaikuta haudutuspadan toimintaan. Sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
/