4 Lihan ruskistaminen ja vihannesten
soseuttaminen erillisessä pannussa
auttaa poistamaan lihasta rasvaa ja
parantaa myös sekä lihan että
vihannesten ulkonäköä ja makua.
Tämä ei ole kuitenkaan
välttämätöntä.
5 Älä nosta kantta tarpeettoman usein
keittämisen aikana, koska tällöin
lämpöä häviää ja nestettä haihtuu.
Saattaa olla tarpeellista lisätä
keittoaikaa 20-30 minuutilla riippuen
siitä, kuinka usein ja kuinka pitkäksi
aikaa kansi avataan.
6 Keittäminen tapahtuu aina
keittokattilassa. Älä koskaan laita
ruokaa suoraan perusosaan.
7 Älä koskaan upota kuumaa
keittokattilaa kylmään veteen heti
keittämisen jälkeen tai kaada
kiehuvaa vettä tyhjään ja kylmään
keittokattilaan. Kattila saattaa haljeta
äkillisen lämpötilan muutoksen
seurauksena.
8 Keittokattilan lasite saattaa säröillä
useiden kuukausien käytön jälkeen:
tämä on tyypillistä lasitetulle
keramiikalle eikä se vaikuta
painekeittimen toimintaan.
9 Jos valmistat ruokaa tavallisten
reseptien mukaan, on tarvittavan
nesteen määrää ehkä vähennettävä.
Painekeitintä käytettäessä neste ei
haihdu niin nopeasti kuin
normaalissa ruoanvalmistuksessa,
mutta tiettyä nestemäärää tarvitaan
lämmönsiirtymistä varten.
10 Älä koskaan täytä painekeitintä
enemmän kuin
2
⁄3 koko tilavuudesta.
11 Maitotuotteet, kerma, hapankerma
ja jugurtti tulee lisätä keittämisen
loppuvaiheessa juoksettumisen
estämiseksi.
12 Pakastevihannekset, kuten pavut,
on sulatettava ja lisättävä viimeisen
1⁄2-1 tunnin aikana. Tämä varmistaa
vihannesten värin ja rakenteen
säilymisen ja ruoan pysymisen
oikeassa lämpötilassa.
13 Parhaimmat tulokset saadaan, kun
aineet ovat nesteen peitossa.
14 Poista lihasta liika rasva.
15 Kun keität kokonaisen paistin,
varmista, että se mahtuu keittokattilaan
kunnolla ja lisää aina nestettä.
Kääntele lihaa keittämisen aikana.
16 Kuuman lihaliemen käyttäminen
nopeuttaa keittämistä.
17 Kastikkeet, yms., voidaan sakeuttaa
sekoittamalla hieman maissijauhoa
kylmään veteen tasaiseksi
seokseksi. Lisää seos keittokattilaan
keittämisen lopussa. Laita kansi
kiinni ja keitä hieman lisää, kunnes
kastike kuplii ja saostuu.
18 Huomaa, että hieman ruokaa voi
roiskua kanteen.
hoito ja puhdistaminen
Sammuta keitin, irrota pistoke
pistorasiasta ja anna keittimen
jäähtyä ennen puhdistamista.
perusosa
Pyyhi painekeittimen ulkopuoli
kostealla kankaalla ja kuivaa.
Älä koskaan upota perusosaa
veteen.
kansi ja keittokattila
Pese lämpimällä saippuavedellä,
huuhtele ja kuivaa hyvin. Kulhoon
kiinni tarttunut ruoka voidaan
poistaa pehmeällä harjalla.
Keittokattila ja kansi voidaan pestä
astianpesukoneessa.
huolto ja asiakaspalvelu
●
Jos virtajohto vaurioituu, se on
turvallisuussyistä vaihdettava.
Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD tai
KENWOODIN valtuuttama
huoltoliike.
Jos tarvitset apua
●
laitteen käyttämisessä tai
●
laitteen huolto- tai korjaustöissä,
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
82