Russell Hobbs 19790-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut hidas liesi -laitteen käyttöohjeen ja voin auttaa sinua vastaamaan kaikkiin kysymyksiin laitteen käytöstä, ominaisuuksista ja huollosta. Käyttöohjeet sisältävät tärkeää tietoa laitteen turvallisesta käytöstä, eri lämpötila-asetuksista sekä vinkkejä erilaisten ruokien valmistukseen.
  • Pitääkö kuivatut pavut keittää ennen hitaaseen liedelle lisäämistä?
    Voiko pakastettua ruokaa laittaa suoraan hitaaseen liedelle?
    Mitä lämpötila-asetuksia hitaassa liedessä on?
39
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Tätä laitetta saa käyttää vain vastuullinen aikuinen tai käytön on tapahduttava tällaisen
henkilön valvonnassa. Käytä ja säilytä laitetta poissa lasten ulottuvilta.
2 Älä laita laitetta nesteeseen, älä käytä sitä kylpyhuoneessa, veden lähellä tai ulkona.
3 Älä koske kuumiin pintoihin. Käytä kahva a ja kannen nuppia.
4 Kuivattuja papuja (esim. punaiset kidneypavut) täytyy keittää vähintään 10 minuuttia ennen
niiden lisäämistä haudutuspataan. Pavut ovat myrkyllisiä, jos niitä syödään raakoina tai
puolikypsinä.
5 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
6 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
7 Älä aseta kuumaa pataa kylmälle pinnalle tai kylmään veteen, pata saattaa haljeta.
8 Älä käytä pataa muiden laitteiden kanssa.
9 Tätä laitetta ei saa käytä ulkoisen ajastimen tai kaukosäätimen avulla.
10 Irrota laite sähköverkosta, kun se ei ole käytössä, ennen sen siirtämistä tai puhdistamista.
11 Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
12 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
13 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
14 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän huoltopalvelun tai
vastaavan pätevyyden omaavan henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
vain kotikäyttöön
C HITAAN HAUDUTTAMISEN EDUT
terveys Pehmeä haudutustoiminto vähentää vitamiinien tuhoutumista ja
ravintoaineet sekä aromit säilyvät paremmin.
taloudellisuus Pitkä, hidas hauduttaminen mureuttaa halvemmat ja sitkeämmät
lihapalat ja kuluttaa energiaa vain neljäsosan siitä, mitä tavallisen
lieden pieni keittolevy.
mukavuus Valmistele ainekset edellisenä iltana, laita ne haudutuspataan ennen
kuin lähdet kotoa ja kun tulet kotiin sinulla on herkullinen ateria
valmiina odottamassa.
C LÄMPÖTILANSÄÄ
0 pois
1 Perinteiseen ruoanlaittoon hauduttamalla.
2 Voit käyttää laitetta myös sähköpatana "nopeaan valmistukseen".
O Ruoan lämpimänä pitämiseen valmistuksen jälkeen.
C YLEIS
1 Sulata pakastetut ainekset ennen niiden lisäämistä pataan.
2 Säilytä etukäteen (esim. edellisenä iltana) valmistellut ainekset rasioissa jääkaapissa. Älä laita
haudutuspataa tai haudutusastiaa jääkaappiin.
käyttöohjeet
piirrokset
0 pois
1 matala
2 korkea
O pidä lämpimänä
3 valo
4 lämpötilansäätö
5 kannen nappi
6 kansi
7 pataosa
8 kahva
huomio
kuuma pinta
40
liha
3 Valmistuksessa lihan mehut eivät valu eivätkä haihdu, joten maku ja ravintoarvo säilyvät.
Lihakappaleen koko ja muoto, sen laatu sekä vähärasvaisen lihan, rasvan ja luiden osuus
vaikuttavat valmistusaikaan. Kokemus auttaa sinua löytämään oikean valmistusajan.
4 Vältä lihaa, jossa on paljon rasvaa tai poista ylimääräinen rasva.
siipikarja
5 Pese sekä kuivaa lintu ja mausta pinnalta ja sisältä.
6 Ruskista pinta omassa rasvassaan tai pienessä määrässä öljyä käyten suurta paistinpannua.
kala
7 Kalaa ei saa hauduttaa liian pitkään, jotta sen maku ja rakenne säilyvät.
8 Voitele padan pohja voilla tai margariinilla.
9 Puhdista, perkaa ja pese kala. Kuivaa ja laita pataan.
10 Mausta, pirskottele sitruunamehua, lisää kuuma liemi vesi tai viini.
11 Älä voitele kalan pintaa, hauduta matalalla (1) asetuksella 2–3 tuntia.
vihannekset
12 Nopeasti kypsyvät vihannekset, kuten pakastetut pavut ja maissi, sulatetaan ja lisätään puoli
tuntia ennen ruoan valmistumista.
13 Juurekset ja mukulakasvit (porkkanat, perunat, sipulit) kypsyvät paljon kauemmin kuin liha,
pilko ne noin 5 mm paksuisiksi viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi ja kuullota niitä 2–3
minuuttia ennen kuin lisäät ne pataan.
palkokasvit (pavut, herneet ja linssit)
, Kuivattuja papuja (esim. punaiset kidneypavut) täytyy keittää vähintään 10 minuuttia ennen
niiden lisäämistä haudutuspataan. Pavut ovat myrkyllisiä, jos niitä syödään raakoina tai
puolikypsinä.
14 Liota kuivattuja papuja ja herneitä 8 tuntia (tai yön yli) ennen valmistusta, jotta ne
pehmenevät.
15 Linssejä ei tarvitse liottaa yön yli.
16 Jos valmistat riisiä, käytä vähintään 150 ml nestettä 100 g:lle riisiä. Olemme huomanneet, et
"pikariisit" antavat parhaan tuloksen.
17 Pastasta tulee liian pehmeää hauduttamalla. Jos reseptisi vaatii pastaa, sekoita se joukkoon
3040 minuuttia ennen ruoan valmistumista.
keitot
18 Maukas, kotona tehty keitto voidaan jättää kiehumaan hiljaa koko päiväksi tai yöksi.
19 Ruskista liha ja vihannekset pannulla.
20 Jos keitto vaatii suurustamista, sekoita ensin vehnä- tai maissijauho, lisää sitten neste
vähitellen.
21 Kiehauta, mausta maun mukaan ja siirrä pataan.
22 Älä lisää maitoa ennen kuin vasta puoli tuntia ennen valmistumista. Smetana tai
munankeltuainen voidaan lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.
hyytelöt
23 Käytä lämpöä kestävää hyytelövuokaa, joka mahtuu pataan koskettamatta padan reunoja.
24 Täytä pata vedellä siten, että hyytelövuoka peittyy puoleen väliin.
pâté
25 Valmista pâté reseptin mukaan, käytä pataa vain vesihauteena saadaksesi tämän ruokalajin
vaatiman hellävaraisen ja tasaisen lämpötilan.
41
C VALMISTELU
26 Päätä milloin haluat syödä ja milloin haluat aloittaa valmistuksen.
27 Jos haluat syödä klo 18, ja sinun täytyy aloittaa valmistus klo 8, etsi resepti, jossa
valmistusaika on noin 10 tuntia.
28 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
C ESILÄMMITYS
29 Aseta lämpötilansäädin asentoon 0.
30 Aseta pataosa laitteeseen ja kiinnitä kansi.
31 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
32 Aseta lämpötilan säädin asentoon 2 ja jätä laite lämpenemään 20 minuutiksi.
33 Valo syttyy.
C RUSKISTAMINEN
34 Padan lämmetessä:
35 Ruskista liha ja vihannekset pannulla.
36 Kiehauta keittoneste pannulla.
C TÄYTTÖ
37 Kun pata on lämmennyt:
38 Käytä kannen nappia ottaaksesi kannen pois.
39 Laita ainekset pataa ja lisää kiehuva keittoneste.
40 Laita kansi takaisin paikoilleen.
41 Aseta lämpötilan säädin asentoon 1, jos käytät perinteistä haudutusta ja asentoon 2, jos
haluat käyttää sähköpataa.
C VALMISTA?
42 Aseta lämpötilansäädin asentoon 0.
43 Valo sammuu.
44 Irrota laite sähköverkosta.
45 Käytä kannen nappia ottaaksesi kannen pois.
46 Poista kaikki ruoka padasta.
47 Jos et aio puhdistaa pataa heti, täytä se lämpimällä vedellä estääksesi ruokajäämien
palamisen kiinni pataan jälkilämmön takia.
C HOITO JA HUOLTO
48 Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
49 Pese kansi ja pata lämpimällä saippuavedellä, käytä liinaa tai sientä, huuhtele ja kuivaa
kunnolla.
50 Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
51 Älä liota padan ulkopuolta vedessä. Pohja on huokoinen ja imee vet, jolloin pata voi haljeta
kuumennettaessa.
52 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
53 Älä laita laitteen mitään osaa astianpesukoneeseen.
54 Jonkin ajan pataa käytettyäsi, sen lasitteeseen saattaa tulla “säröilyä”, pieniä halkeamia. Tämä
on pinnallista eikä vaikuta haudutuspadan toimintaan. Sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä.
H YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista aineista
sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee heittää
pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan ja
kierrätettävä.
/