Russell Hobbs COOK@HOME Ohjekirja

Kategoria
Slow cookers
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

39
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt,
tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan,
ja he ymrtävät käyttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä
laitteella. Lapset eivät saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he
eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle
8-vuotiaiden ulottumattomissa.
2 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
` Älä upota laitetta nesteeseen.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
3 Kuivattuja papuja (esim. punaiset kidneypavut) täytyy keittää vähintään 10 minuuttia ennen
niiden lisäämistä haudutuspataan. Pavut ovat myrkyllisiä, jos niitä syödään raakoina tai
puolikypsinä.
4 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
5 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
6 Älä aseta kuumaa pataa kylmälle pinnalle tai kylmään veteen, pata saattaa haljeta.
7 Älä käytä pataa muiden laitteiden kanssa.
8 Irrota laite sähköverkosta, kun se ei ole käytössä, ennen sen siirtämistä tai puhdistamista.
9 Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
10 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
11 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
C HITAAN HAUDUTTAMISEN EDUT
terveys Pehmeä haudutustoiminto vähentää vitamiinien tuhoutumista ja ravintoaineet
sekä aromit säilyvät paremmin.
taloudellisuus Pitkä, hidas hauduttaminen mureuttaa halvemmat ja sitkeämmät lihapalat ja
kuluttaa energiaa vain neljäsosan siitä, mitä tavallisen lieden pieni keittolevy.
mukavuus Valmistele ainekset edellisenä iltana, laita ne haudutuspataan ennen kuin lähdet
kotoa ja kun tulet kotiin sinulla on herkullinen ateria valmiina odottamassa.
C LÄMPÖTILANSÄÄTÖ
0 pois
1 Perinteiseen ruoanlaittoon hauduttamalla.
2 Voit käyttää laitetta myös sähköpatana "nopeaan valmistukseen".
O Ruoan lämpimänä pitämiseen valmistuksen jälkeen.
käyttöohjeet
piirrokset
0 pois
1 matala
2 korkea
O pidä lämpimänä
3 valo
4 lämpötilansäätö
5 kannen nappi
6 kansi
7 pataosa
8 kahva
` konepesun kestävä
40
C YLEIS
1 Sulata pakastetut ainekset ennen niiden lisäämistä pataan.
2 Säilytä etukäteen (esim. edellisenä iltana) valmistellut ainekset rasioissa jääkaapissa. Älä laita
haudutuspataa tai haudutusastiaa jääkaappiin.
liha
3 Valmistuksessa lihan mehut eivät valu eivätkä haihdu, joten maku ja ravintoarvo säilyvät.
Lihakappaleen koko ja muoto, sen laatu sekä vähärasvaisen lihan, rasvan ja luiden osuus
vaikuttavat valmistusaikaan. Kokemus auttaa sinua löytämään oikean valmistusajan.
4 Vältä lihaa, jossa on paljon rasvaa tai poista ylimääräinen rasva.
siipikarja
5 Pese sekä kuivaa lintu ja mausta pinnalta ja sisältä.
6 Ruskista pinta omassa rasvassaan tai pienessä määrässä öljyä käyttäen suurta paistinpannua.
kala
7 Kalaa ei saa hauduttaa liian pitkään, jotta sen maku ja rakenne säilyvät.
8 Voitele padan pohja voilla tai margariinilla.
9 Puhdista, perkaa ja pese kala. Kuivaa ja laita pataan.
10 Mausta, pirskottele sitruunamehua, lisää kuuma liemi vesi tai viini.
11 Älä voitele kalan pintaa, hauduta matalalla (1) asetuksella 2–3 tuntia.
vihannekset
12 Nopeasti kypsyvät vihannekset, kuten pakastetut pavut ja maissi, sulatetaan ja lisätään puoli
tuntia ennen ruoan valmistumista.
13 Juurekset ja mukulakasvit (porkkanat, perunat, sipulit) kypsyvät paljon kauemmin kuin liha,
pilko ne noin 5 mm paksuisiksi viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi ja kuullota niitä 2–3
minuuttia ennen kuin lisäät ne pataan.
palkokasvit (pavut, herneet ja linssit)
, Kuivattuja papuja (esim. punaiset kidneypavut) täytyy keittää vähintään 10 minuuttia ennen
niiden lisäämistä haudutuspataan. Pavut ovat myrkyllisiä, jos niitä syödään raakoina tai
puolikypsinä.
14 Liota kuivattuja papuja ja herneitä 8 tuntia (tai yön yli) ennen valmistusta, jotta ne
pehmenevät.
15 Linssejä ei tarvitse liottaa yön yli.
16 Jos valmistat riisiä, käytä vähintään 150 ml nestettä 100 g:lle riisiä. Olemme huomanneet,
että "pikariisit" antavat parhaan tuloksen.
17 Pastasta tulee liian pehmeää hauduttamalla. Jos reseptisi vaatii pastaa, sekoita se joukkoon
3040 minuuttia ennen ruoan valmistumista.
keitot
18 Maukas, kotona tehty keitto voidaan jättää kiehumaan hiljaa koko päiväksi tai yöksi.
19 Ruskista liha ja vihannekset pannulla.
20 Jos keitto vaatii suurustamista, sekoita ensin vehnä- tai maissijauho, lisää sitten neste
vähitellen.
21 Kiehauta, mausta maun mukaan ja siirrä pataan.
22 Älä lisää maitoa ennen kuin vasta puoli tuntia ennen valmistumista. Smetana tai
munankeltuainen voidaan lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.
hyytelöt
23 Käytä lämpöä kestävää hyytelövuokaa, joka mahtuu pataan koskettamatta padan reunoja.
24 Täytä pata vedellä siten, että hyytelövuoka peittyy puoleen väliin.
pâté
25 Valmista pâté reseptin mukaan, käytä pataa vain vesihauteena saadaksesi tämän ruokalajin
vaatiman hellävaraisen ja tasaisen lämpötilan.
41
C VALMISTELU
26 Päätä milloin haluat syödä ja milloin haluat aloittaa valmistuksen.
27 Jos haluat syödä klo 18, ja sinun täytyy aloittaa valmistus klo 8, etsi resepti, jossa
valmistusaika on noin 10 tuntia.
28 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
C ESILÄMMITYS
29 Aseta lämpötilansäädin asentoon 0.
30 Aseta pataosa laitteeseen ja kiinnitä kansi.
31 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
32 Aseta lämpötilan säädin asentoon 2 ja jätä laite lämpenemään 20 minuutiksi.
33 Valo syttyy.
C RUSKISTAMINEN
34 Padan lämmetessä:
35 Ruskista liha ja vihannekset pannulla.
36 Kiehauta keittoneste pannulla.
C TÄYTTÖ
37 Kun pata on lämmennyt:
38 Käytä kannen nappia ottaaksesi kannen pois.
39 Laita ainekset pataa ja lisää kiehuva keittoneste.
40 Laita kansi takaisin paikoilleen.
41 Aseta lämpötilan säädin asentoon 1, jos käytät perinteistä haudutusta ja asentoon 2, jos
haluat käyttää sähköpataa.
C VALMISTA?
42 Aseta lämpötilansäädin asentoon 0.
43 Valo sammuu.
44 Irrota laite sähköverkosta.
45 Käytä kannen nappia ottaaksesi kannen pois.
46 Poista kaikki ruoka padasta.
47 Jos et aio puhdistaa pataa heti, täytä se lämpimällä vedellä estääksesi ruokajäämien
palamisen kiinni pataan jälkilämmön takia.
C HOITO JA HUOLTO
48 Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jääht.
49 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
50 Pese kansi ja pata lämpimällä saippuavedellä, käytä liinaa tai sientä, huuhtele ja kuivaa
kunnolla.
51 Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
52 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
53 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
54 Älä liota padan ulkopuolta vedessä. Pohja on huokoinen ja imee vet, jolloin pata voi haljeta
kuumennettaessa.
55 Jonkin ajan pataa käytettyäsi, sen lasitteeseen saattaa tulla “säröilyä”, pieniä halkeamia. Tämä
on pinnallista eikä vaikuta haudutuspadan toimintaan. Sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs COOK@HOME Ohjekirja

Kategoria
Slow cookers
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös