Philips HD 4487 Ohjekirja

Kategoria
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja
54
Suomi
Tärkeää
Lue käyttöohje ja katsele kuvat, ennen kuin alat käyttää laitetta.
Ennen kuin yhdistät laitteen sähköverkkoon, tarkista että laitteeseen merkitty jännite vastaa
paikallista verkkojännitettä.
Laite on yhdistettävä maadoitettuun pistorasiaan.
Jos käytät jatkojohtoa, noudata seuraavia ohjeita:
- johdon tulee olla suojamaadoitettu;
- johto on kierrettävä kokonaan auki;
- jokaisen johtimen läpimitan tulee olla vähintään 1 mm
2
.
Tarkista liitosjohdon kunto säännöllisesti. Älä käytä laitetta, jos sen liitosjohto on
vaurioitunut.
Jos tämän laitteen verkkoliitosjohto vaurioituu, se on korvattava erikoisjohdolla. Ota yhteys
lähimpään Philips-myyjään tai Philips Kodinkoneiden valtuuttamaan huoltoon.
Aseta grilli turvalliseen paikkaan vakaalle alustalle. Jätä laitteen ympärille riittävästi vapaata
tilaa.
VAROITUS: Älä käytä puuhiiltä tai muita tulenarkoja aineita tässä laitteessa.
Muista, että grillattaessa ruuasta saattaa roiskua rasvaa tai valua nestettä. Älä siis aseta
laitetta aralle pinnalle (esim. pöytäliinalle, lakatulle pöydälle, parketille tai matolle).
Pidä huoli, ettei kukaan kompastu johtoon tai vedä siitä laitteen ollessa käytössä. Aseta
johto niin, ettei se ole tiellä.
Pidä huoli, etteivät terävät kulmat, kuumuus tai kemikaalit pääse vahingoittamaan
liitosjohtoa.
•Ä lä käytä laitetta ulkona sateessa.
Laite tulee käytössä hyvin kuumaksi. Tarkista, ettei laitteen päälle tai siihen nojaamaan jää
mitään, kun kytket virran.
Varo koskemasta laitteen kuumia osia. Käytä grillatessasi uunikintaita, esiliinaa ja pitkää
haarukkaa.
Älä jätä laitetta lasten ulottuville.
Älä anna lasten käyttää laitetta ilman valvontaa.
Kaada ulompaan astiaan vettä enintään MAX-merkkiin asti aina ennen kuin alat grillata. Älä
kaada ulompaan astiaan vettä enempää kuin 1.5 litraa.
Lisää vettä tarvittaessa, niin että ulommassa astiassa on käytön aikana aina vettä.
•Älä kaada vettä lämmitysvastuksen päälle.
Jos lämmitysvastus ja/tai ohjaustaulu on pudonnut veteen, tarkistuta se huollossa ennen
käyttöönottoa.
Varo ylikuumenemista: älä peitä grillilevyä alumiinifoliolla.
TÄRKEÄÄ: Ei ole suositeltavaa grillata hyvin rasvaista lihaa (kuten suuria kanankoipia
varsinkaan nahkoineen, sillä nahassa on paljon rasvaa). Rasvaa tippuu lämmitysvastuksen
päälle, mistä syntyvät liekit voivat sytyttää ruuan palamaan.
Rasvaisia kanankoipia voi esikeittää vedessä (20-25 minuuttia) tai esikypsentää
mikrouunissa, niin että enin rasva häviää. Samalla varmistetaan, että ruuasta tulee kunnolla
kypsää, mikä on terveyssyistä kannalta tärkeää.
Ajan mittaan ulkosäiliön sisäpuoli haalistuu kattilakiven muodostumisen takia. Tämä ei ole
lainkaan vahingollista.
Puhdista laite neuvotulla tavalla. Älä upota lämmitysvastusta ja/tai ohjaustaulua veteen.
Irrota pistotulppa pistorasiasta aina käytön jälkeen ja anna laitteen jäähtyä.
Varo koskemasta lämmitysvastusta.
Laitteen osat (kuva 1, sivu 3)
Kaikki mallit:
A Kahvat
B Grillilevy
C Lämmitysvastus
D Merkkivalo
E Ohjaustaulu (kiinni lämmitysvastuksessa)
F Valumisastia (kromattua teräslevyä)
G Täyttöaukko (veden kaatamista varten)
H Ulompi astia
Vain malleissa HD 4435/85 ja HD 4436/86:
I Käynnistyskytkin
Vain malleissa HD 4436/86 ja HD 4437/87:
J Tuulensuojalevy
K Jalat: yläosat
L Taso (esim. grillausvälineille)
M Liitoskappaleet
N Jalat: alaosat
O Tulpat
Vain mallissa HD 4437/87:
P Suojakupu
Q Käynnistyskytkin ja lämpötilanvalitsin
(lämpötila nousee myötäpäivään
käännettäessä)
Kokoaminen
Kokoa jalusta; sovita jalkojen yläosat tason
aukkojen läpi (kuva 2). Varmista oikea asento.
- Kiinnitä mutterit (kuva 3).
- Kiinnitä jalkojen alaosat (“Naps!”) (kuva 4a).
Varmista oikea asento (kuva 4b).( Irrota jalat
painamalla lukituskielekettä.)
- Kiristä tason kiinnitysmutterit.
Aseta runko jalustan päälle (kuva 5).
- Kun grilli on valmis käyttöön (katso myös kuvat
8-14), voit laittaa tuulensuojuksen paikalleen
(kuva 6).
- Laita grilli sellaiseen kohtaan, jossa maa on
tasainen.
- Sijoita grilli niin, että ohjaustaulu ei ole tuuleen
päin. Näin grilli toimii parhaiten.
55
Vain mallit HD 4436/86 ja 4437/87
22
3
4a
CLICK
4b
5
6
Käyttöönotto
Pese ennen
käyttöönottoa grillilevy
pesuaineella,
huuhtele ja kuivaa.
- Kaada kylmää vettä
ulompaan astiaan
(kuva 7).
Huom. Älä täytä MAX-
merkin yli. Varo kaatamasta vettä
valumisastiaan.
- Aseta valumisastia
paikalleen (“Naps!”)
(kuva 8).
- Jos vettä täytyy lisätä
käytön aikana, se
voidaan tehdä
täyttöaukon kautta
(kuva 9).
- Aseta ohjaustaulu
paikalleen
(kuvat 10, 11).
- Varmista, että turvakytkin, joka sijaitsee
ohjaustaulun pohjassa, aktivoituu, kun laite
kytketään toimintaan (“Naps!”) (kuva 11).
- Aseta grillilevy paikalleen (kuvat 12, 13).
- Levitä grillilevylle hieman ruokaöljyä (kuva 14).
- Työnnä pistotulppa pistorasiaan. Kytke laite ja
anna kuumentua noin 15 minuuttia (kuva 15).
Vihjeitä
Säilytä liha ja kala jääkaapissa kylmänä. Ota
liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen
grillaamista. Muista, että liha pilaantuu
yllättävän nopeasti kuumana päivänä, varsinkin
auringonpaisteessa.
Käytä raa'an ja kypsän ruoan käsittelyyn eri
leikkuulautaa ja työvälineitä.
Suolaa grillatut vasta kypsänä tai ei lainkaan,
sillä jo marinadit ja maustekastikkeet voivat olla
suolaisia.
Käytä vain korkealuokkaista lihaa, broileria tai
kalaa ja leikkaa ne 1.5 tai 2 cm paksuiksi
paloiksi/viipaleiksi, joita ei painella tai hakata.
Lihan tai kalan kuivumista grillauksen aikana
voidaan estää käärimällä se
pekoniviipaleeseen.
Ulommassa astiassa tulee aina olla vettä, kun
laitetta käytetään. Tämä vähentää käryä ja
tekee valumisastian puhdistamisen paljon
helpommaksi.
Lisää vettä tarvittaessa
Huomaa: Varo kaatamasta vettä
lämmitysvastukselle. Kaada vettä vain
täyttöaukosta.
Jos haluat grillata makkaroita, muista pistellä
niihin ensin reikiä. (Muuten ne halkeavat:
kuumaa rasvaa roiskuu ympäri ja nestettä
valuu turhaan ulos.)
7
8
CLICK
CLICK
9
10
11
CLICK
12
13
All types
56
15
14
OIL
- Käännä ruokaa grillissä säännöllisesti. Silloin
siitä tulee tasaisen ruskea joka puolelta ja se
kypsyy kauttaaltaan.
Kala kannattaa kääriä alumiinifolioon ennen
grillausta.
Liha kannattaa painella kuivaksi esimerkiksi
talouspaperilla ennen grillilevylle laittamista,
ettei se tartu kiinni.
Grillausaika riippuu raaka-aineesta, palan
koosta ja muodosta. Erityisesti sianliha,
jauheliha, broileri ja kala on grillattava
kypsäksi. Pidä huoli, etteivät lihaviipaleet olet
liian paksuja.
Sisällä grillattaessa suosittelemme parhaan
grillaustuloksen saamiseksi, ettei
tuulensuojalevyä käytetä. Voit kuitenkin käyttää
tuulensuojalevyä yhdessä suojakuvun kanssa.
Valitse
esikuumennukseen
maksimilämpötila
(kuva 16).
Voit pitää grillattua
ruokaa kuumana
jonkin aikaa. Valitse
asento 1 ja aseta
kupu tuulensuojalevyn
päälle (kuvat 17, 18).
Säätöasennot:
1 Ruoan pitäminen lämpimänä
2 - 3 Juuston sulattaminen (esim. patongin
päällä) kannen alla
3 Paksujen lihapalojen kypsentäminen
kannen alla
3-max Marinoidun lihan, kalan, tuoreiden
vihannesten ja hedelmien grillaaminen
max Lihan grillaaminen
Puhdistus
•Älä koskaan upota
lämmitysvastusta
ja/tai ohjaustaulua
veteen.
- Katkaise virta
(kuva 19) ja irrota
pistotulppa
pistorasiasta käytön
jälkeen. Anna laitteen ensin jäähtyä.
- Nosta grillilevy pois.
Kiinnipalanut ruoka voidaan hangata irti
puisella kaapimella (kuva 20).
- Grillilevyn voi pestä lämpimällä
pesuainevedellä (kuva 21) tai
astianpesukoneessa.
- Grillilevy kannattaa pestä aina heti käytön
jälkeen.
- Grillilevyn puhdistamiseen voi käyttää Brillo-
hankaustyynyjä.
- Teräsharjaa voi käyttää grillilevyn rakojen
puhdistamiseen.
- Nosta lämmitysvastus pois paikaltaan
(kuva 22). Laske se hetkeksi turvalliseen
paikkaan.
- Irrota puhdistusta varten valumisastia
ulommasta astiasta (kuva 23). Käytä muovista
hankaustyynyä tai sientä.
- Tyhjennä ulompi astia.
Säilytä puhdistettu laite kuivassa paikassa.
(Erityisesti lämmitysvastus on herkkä
kosteudelle.)
57
16
17
18
19
20
Vain malli HD 4437/87
Kaikki mallit
21
23
22
- Aikaa myöten ulomman astian sisäpinta
saattaa muuttaa väriä kalkin kerääntymisen
vuoksi. Tästä ei ole mitään haittaa.
Marinadit
Marinointi parantaa grillattavan lihan tai kalan
makua.
Alla on joitakin ehdotuksia marinadin
valmistamiseksi.
Voit soveltaa niitä aivan oman makusi mukaan.
Lisämällä aineita tai jättämällä pois voit kehittää
omia erikoisuuksiasi.
Sekoita kaikki aineet hyvin. Laita liha/kala
marinadiin noin 2 tunniksi. Muista kuivata liha tai
kala talouspaperilla ennen grillaamista.
Helppo perusmarinadi
4 rkl viiniä tai viinietikkaa
erilaisia yrttimausteita (kuten persiljaa, kokonaisia
pippureita, laakerinlehteä, timjamia, meiramia)
sipulia (hienonnettuna).
Valkoviinimarinadi (sopii erityisesti kalalle)
1
2
l valkoviiniä
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1 tl persiljaa
ripaus pippuria ja suolaa
1 rkl öljyä
Sitruunamarinadi (vasikanlihalle, kalalle)
4 rkl öljyä
4 rkl sitruunamehua
1 sipuli (hienonnettuna)
1 valkosipulinkynsi (puristettuna)
ripaus suolaa, pippuria, sokeria
1 tl timjamia
1 tl meiramia
Punaviinimarinadi (naudanlihalle)
1
2
l punaviiniä
2 rkl öljyä
1 sipuli (hienonnettuna)
1 valkosipulinkynsi (puristettuna)
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1 mausteneilikka
ripaus suolaa ja pippuria
Kastikkeet
Voimakas grillauskastike
1
2
litra vettä
muutama pisara tabascoa
ripaus suolaa
1 sipuli (hienonnettuna)
1 tl chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi (puristettuna)
2 rkl fariinisokeria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl worcesterkastiketta
ripaus cayennenpippuria
1
2
rkl tomaattikastiketta
Laita kaikki aineet kasariin ja kuumenna
kiehuvaksi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen
puoli tuntia.
Kapriskastike
4 rkl maustamatonta jogurttia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 rkl kaprista
1
2
sipulia (hienonnettuna)
1 rkl tuoretta persiljaa (hienonnettuna)
Väkevä tomaattikastike
5 rkl tomaattikastiketta
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sinappia
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
Oikeus muutoksiin varataan.
58
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66

Philips HD 4487 Ohjekirja

Kategoria
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja

Liittyvät paperit