Kenwood MG474 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

turvallisuus
G
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne
myöhempää tarvetta varten.
G
Poista pakkauksen osat ja mahdolliset
tarrat.
G
Varmista aina ennen jauhamista, että luut ja
kamara jne. on irrotettu lihasta.
G
Pähkinöitä jauhettaessa syötä vain
muutama pähkinä kerrallaan. Älä syötä
lisää, ennen kun edellä lisätyt pähkinät ovat
syöttöruuvissa.
G
Irrota pistoke pistorasiasta aina:
GG
ennen osien asennusta ja irrottamista
GG
käytön jälkeen
GG
ennen puhdistusta.
G
Käytä ainoastaan laitteen mukana
toimitettua syöttöpaininta. Älä työnnä
sormia tai työvälineitä syöttösuppiloon.
G
Varoitus - lihamyllyn terä on hyvin terävä.
Käsittele varoen käytön aikana ja
puhdistettaessa.
G
Varmista, että lisälaite on varmasti kiinni
paikallaan, ennen kuin laite käynnistetään.
G
Sähköiskuvaaran välttämiseksi älä anna
runko-osan, virtajohdon tai pistokkeen
kastua.
G
Älä koskaan käytä vioittunutta lihamyllyä.
Vie se tarkastettavaksi tai korjattavaksi:
katso kohta ‘huolto ja asiakaspalvelu’.
G
Älä koskaan käytä sellaista lisälaitetta, jota
ei ole ostettu valtuutetulta Kenwood-
kauppiaalta.
G
Älä anna liitosjohdon roikkua sellaisessa
paikassa, missä lapsi voi tarttua siihen.
57
Suomi
E
nnen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
Voit jauhaa lihamyllyssä lihaa,
siipikarjaa, kalaa, kasviksia ja
hedelmiä. Voit valmistaa
makkaroita tai kebbeä lihamyllyn
mukana toimitettujen
lisävarusteiden avulla.
innan du sätter i sladden
G
Kontrollera att din eltyp är samma
som anges på maskinens
undersida.
G
Tämä laite täyttää
sähkömagneettista
yhteensopivuutta koskevan EU-
direktiivin 2004/108/EU ja
27.10.2004 annetun
elintarvikkeiden kanssa
kosketuksiin joutuvia materiaaleja
säätelevän EU-määräyksen
1935/2004 vaatimukset.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Pese osat: katso kohta
‘perushuolto’
2 Kierrä ylimääräinen johto lihamyllyn
takana olevan pidikkeen ympärille.
lihamylly
runko-osa, jossa moottori
voimansiirtoistukka lisälaitetta
varten
lukitusruuvi
käynnistyskytkin
reikälevyjen säilytystila
suunnanvaihtokytkin
säilytyskela ylimääräiselle johdolle
kiinnitysrenkaan avain
kiinnitysrengas
reikälevyt: hieno, puolikarkea,
karkea
terä
syöttöruuvi
lihamyllyn runko
syöttölautanen
syöttöpainin
syöttöpainimen kansi
astia/kansi
58
G
Laitteen väärinkäyttö voi aiheuttaa
loukkaantumisen.
G
Tätä laitetta ei saa antaa lasten käyttöön.
Pidä laite ja sen virtajohto poissa lasten
ulottuvilta.
G
Lapsia tulee pitää silmällä sen
varmistamiseksi, että he eivät leiki laitteella.
G
Fyysisesti, sensorisesti tai henkisesti
rajoittuneet tai kokemattomat henkilöt
voivat käyttää laitteita, jos heidät on
koulutettu käyttämään niitä turvallisesti ja
he ymmärtävät käyttämisen aiheuttamat
vaarat.
G
Käytä laitetta ainoastaan sille tarkoitettuun
kotitalouskäytöön. Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on käytetty
väärin tai näitä ohjeita ei ole noudatettu.
59
lihamyllyn kokoaminen
1 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
2
Aseta terä paikalleen niin, että
leikkaava puoli on päällimmäisenä
. Varmista, että terä on
k
unnolla paikallaan, sillä
muuten laite saattaa
vaurioitua.
3 Aseta reikälevy paikalleen .
Reikälevyssä olevan kolon tulee
olla rungossa olevan tapin
kohdalla.
G
Käytä hienoon jauhatukseen
tarkoitettua reikälevyä ra’alle lihalle,
kalalle, pienille pähkinöille tai
kypsennetylle lihalle (esim.
lihapasteijoiden tai murekkeen
valmistus).
G
Käytä puolikarkeaan tai karkeaan
jauhatukseen tarkoitettua reikälevyä
ra’alle lihalle, kalalle, pähkinöille,
vihanneksille, kovalle juustolle tai
kuivatuille hedelmille tai hedelmän
kuorille (esim. jälkiruokien ja
marmeladin valmistus).
4 Aseta kiinnitysrengas löyhästi
paikalleen.
lihamyllyn käyttö
1 Vapauta lukitusruuvi kääntämällä
sitä vastapäivään . Työnnä sitten
lisälaite voimansiirtoistukkaan .
2 Käännä lisälaitetta kumpaankin
suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikalleen. Käännä sitten
lukitusruuvia myötäpäivään, jotta
laite kiinnittyy kunnolla.
3 Kiristä kiinnitysrengas käsin.
4 Aseta syöttölautanen paikalleen.
Laita astia/kansi lihamyllyn alle niin,
että jauhettu ruoka putoaa siihen.
5 Jäiset tuotteet tulee sulattaa
ennen käyttöä. Leikkaa liha 2,5
cm:n suikaleksi.
6 Käytä nopeutta . Ohjaa
syöttöpainimella ruoka kevyesti
lihamyllyyn yksi pala kerrallaan. Älä
työnnä liian voimakkaasti,
ettei lihamylly vaurioitu.
G
Jos koneen toiminta hidastuu tai se
jumittuu käytön aikana, kytke kone
pois päältä. Paina alas
s
uunnanvaihtokytkintä
m
uutaman sekunnin ajan, kunnes
tukos irtoaa. Irrota pistoke
p
istorasiasta ja poista tukos.
makkaran-
valmistuslaite
Pohjalevy*
Iso suutin* (paksujen
makkaroiden valmistukseen)
Pieni suutin* (ohuiden
makkaroiden valmistukseen)
* Säilytetään syöttöpainimessa
Osta suolta makkaran valmistusta
varten lihakauppiaaltasi. Käytä sian
suolta ison suuttimen kanssa ja
lampaan suolta pienen suuttimen
kanssa. Voit myös suolen sijasta
kieritellä makkarat korppujauhoissa
tai maustetussa
vehnäjauhoseoksessa ennen niiden
kypsentämistä.
makkaran-
valmistuslaitteen käyttö
1 Käytettäessä suolta liota sitä ensin
kylmässä vedessä 30 minuuttia.
2 Vapauta lukitusruuvi kääntämällä
sitä vastapäivään . Työnnä sitten
lisälaite voimansiirtoistukkaan .
3 Käännä lisälaitetta kumpaankin
suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikalleen. Käännä sitten
lukitusruuvia myötäpäivään, jotta
laite kiinnittyy kunnolla.
4 Aseta syöttöruuvi rungon sisään.
5 Aseta pohjalevy paikalleen .
Pohjalevyssä olevan kolon tulee
olla rungossa olevan tapin
kohdalla.
6 Käytettäessä luonnonsuolta avaa
suoli vesisuihkun avulla. Laita sitten
käytettävä suutin juoksevan veden
alle ja vedä suoli suuttimen päälle.
7 Aseta suutin lihamyllyyn ja kiristä se
kiinnitysrenkaalla .
8 Aseta syöttölautanen paikalleen.
9 Käynnistä laite. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka lihamyllyyn.
Älä työnnä liian
voimakkaasti, ettei lihamylly
vaurioitu. Irrota suolta
s
uuttimesta samalla, kun se täyttyy.
Älä täytä liikaa.
1
0Kierrä suolta säännöllisin välein
m
akkaroiden muodostamiseksi.
sianlihamakkarat
100 g kuivaa leipää
600 g suikaloitua porsaankylkeä
1
vatkattu muna
1 tl yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
1 Liota leipää vedessä ja purista
sitten liika vesi pois.
2 Jauha sianliha kulhoon.
3 Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
4 Valmista seoksesta makkaroita
(katso yllä olevat käyttöohjeet).
5 Paista pannulla, uunissa tai grillissä
kunnes kullanruskeita.
kebbenvalmistuslaite
Muotti*
Kartio*
* Säilytetään syöttöpainimessa
Kebbe on upporasvassa paistettu
lampaanlihasta ja bulgur vehnästä
valmistettu käärö, jossa on
täytteenä jauhelihaa. Se on
perinteinen Lähi-Idän alueen ruoka.
kebbenvalmistuslaitteen
käyttö
1 Vapauta lukitusruuvi kääntämällä
sitä vastapäivään . Työnnä sitten
lisälaite voimansiirtoistukkaan .
2 Käännä lisälaitetta kumpaankin
suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikalleen. Käännä sitten
lukitusruuvia myötäpäivään, jotta
laite kiinnittyy kunnolla.
3 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
4 Aseta muotti paikalleen .
Muotissa olevan kolon tulee olla
rungossa olevan tapin kohdalla.
5 Aseta kartio paikalleen .
6 Laita kiinnitysrengas ja kiristä se.
7 Aseta syöttölautanen paikalleen.
8 Käynnistä laite. Ohjaa
syöttöpainimella seos varovasti
lihamyllyyn. Leikkaa kebbet
pitkittäissuunnassa.
täytetyt kebbet
ulkokuori
500 g suikaloitua vähärasvaista
l
ampaanlihaa
500 g huuhdeltua ja valutettua
bulgur vehnää
1
hienonnettu pieni sipuli
T
ärkeää
Käytä bulgurvehnä aina heti
kuivaamisen jälkeen. Jos se
pääsee kuivumaan, se voi
kuormittaa lihamyllyä aiheuttaen
vaurioita.
1 Käytä hienoa siivilää. Jauha lihaa ja
vehnää vuorotellen. Lisää sipuli
ennen viimeistä erää.
2 Sekoita ja syötä seos lihamyllyn
läpi vielä kaksi kertaa.
3 Sekoita sipuli seokseen.
4 Työnnä läpi käyttämällä
kebbentekolaitetta.
täyte
400 g suikaloitua lampaanlihaa
1 rkl öljyä
2 hienonnettua keskikokoista
sipulia
1-2 tl jauhettua maustepippuria
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1 Jauha lampaanliha hienolla
jauhatuksella.
2 Kuullota sipulit kullanruskeiksi.
Lisää lampaanliha.
3 Lisää muut aineet ja kypsennä 1-2
minuuttia.
4 Valuta ylimääräinen rasva. Anna
jäähtyä.
viimeistely
1 Syötä kuorta varten valmistettu
seos kebben valmistuslaitteen läpi.
2 Leikkaa 8 cm:n pituisiksi paloiksi.
3 Sulje putki puristamalla sen
toisesta päästä. Laita täytettä
toisesta päästä ja sulje. Älä täytä
liikaa.
4 Keitä kuumassa öljyssä (190ºC)
noin 6 minuuttia tai kunnes
kullanruskeita.
60
perushuolto
G
Ennen puhdistamista katkaise
laitteesta virta ja irrota pistoke
p
istorasiasta.
r
unko
G
Pyyhi kostealla pyyhkeellä ja kuivaa
s
itten.
G
Ä
lä upota veteen äläkä käytä
hankaavia aineita.
lihamyllyn lisälaite
1 Irrota kiinnitysrengas käsin tai
kiinnitysrenkaan avaimen avulla.
Pese kaikki osat kuumassa
astianpesuaineliuoksessa ja kuivaa
ne sitten. Älä pese mitään osia
astianpesukoneessa. Älä
koskaan käytä soodaliuosta.
2 Kokoa laite uudelleen.
3 Pyyhi reikälevyt kasviöljyllä. Kääri
ne sitten voipaperiin, jotta ne eivät
ruostuisi tai värjääntyisi.
Runko-osassa on säilytystila
kahdelle reikälevylle.
4 Jos lihamyllyä säilytetään
laitteessa, aseta astia/kansi
syöttölautasen päälle pölysuojaksi.
5 Syöttöpainimen kansi irtoaa, jolloin
makkaran ja kebben
valmistuslaitteen osat voidaan
säilyttää sen sisällä.
huolto ja asiakaspalvelu
G
Jos virtajohto vaurioituu, se on
turvallisuussyistä vaihdettava.
Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD
tai KENWOODIN valtuuttama
huoltoliike.
Jos tarvitset apua
G
laitteen käyttämisessä tai
G
laitteen huolto- tai korjaustöissä,
G
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
G
Kenwood on suunnitellut ja
muotoillut Iso-Britanniassa.
G
Valmistettu Kiinassa.
T
ÄRKEITÄ OHJEITA TUOTTEEN
HÄVITTÄMISEEN EUROOPAN
U
NIONIN DIREKTIIVIN 2002/96
M
UKAISESTI.
Tuotetta ei saa hävittää yhdessä
tavallisten kotitalousjätteiden kanssa
sen lopullisen käytöstä poiston
yhteydessä.
Vie se paikallisten viranomaisten
hyväksymään kierrätyskeskukseen tai
anna se jälleenmyyjän hävitettäväksi,
mikäli kyseinen palvelu kuuluu
jälleenmyyjän toimialaan. Suojelet
luontoa ja vältyt virheellisen tai väärän
romutuksen aiheuttamilta
terveysriskeiltä, mikäli hävität
kodinkoneen erillään muista jätteistä.
Näin myös kodinkoneen sisältämät
kierrätettävät materiaalit voidaan
kerätä talteen, jolloin säästät energiaa
ja luonnonvaroja.
Tuotteessa on ristillä peitetty
roskasäiliön merkki, jonka
tarkoituksena on muistuttaa että
kodinkoneet on hävitettävä erikseen
muista kotitalousjätteistä.
61
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116

Kenwood MG474 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös