Bifinett BIFINETT KH 2200 FRITEUSE EN ACIER INOX Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

27
KH 2200
26
KH 2200
Virrankatkaisin
Käyttöelementin virrankatkaisin huolehtii siitä, että
kuumennuselementti voidaan kytkeä päälle vain, jos käyttöelementti
on kuuluvasti kiinnittynyt paikoilleen.
Kylmä vyöhyke
Friteerauksen aikana irralliset ruoka-aineiden hiukkaset kerääntyvät
paistoaltaan pohjalle. Koska kuumennuselementti on sijoitettu etäälle
paistoaltaan pohjasta ja öljy/rasva kuumenee erityisesti
rasvakeittimen yläosassa, pysyy pohjan ja kuumennuselementin
välissä oleva öljy/rasva suhteellisen kylmänä (kylmä vyöhyke). Tämä
estää tälle vyöhykkeelle laskeutuneiden ruoka-ainehiukkasten
palamisen, ja etuna on myös, että voit käyttää öljyä tai rasvaa
useammin.
Kiinteä friteerausrasva
Suosittelemme friteerausöljyn tai nestemäisen friteerausrasvan
käyttämistä rasvakeittimessä. Voit käyttää myös kiinteä
friteerausrasvaa. Rasvan roiskumisen ja laitteen ylikuumenemisen
estämiseksi on suoritettava seuraavia varotoimenpiteitä:
• Jos käytät tuoretta rasvaa, sulata rasvapalaset ensin hitaasti
pienellä lämmöllä normaalissa paistinpannussa. Kaada sulanut
rasva varovaisesti rasvakeittimeen. Työnnä vasta sitten
verkkopistoke pistorasiaan ja kytke rasvakeitin päälle (katso
kohta „Friteeraus“).
• Säilytä rasvakeitintä, johon rasva on jälleen jähmettynyt,
huoneen lämpötilassa käytön jälkeen. Jos rasva on liian kylmää,
saattaa se roiskua uudelleen sulaessaan! Pistele haarukalla
muutamia reikiä jälleen kiinteäksi muodostuneeseen rasvaan
tämän estämiseksi. Varo, ettei kuumennuselementti vahingoitu.
Ennen friteerausta
• Puhdista yksittäiset osat hyvin ja kuivaa ne huolellisesti ennen
rasvakeittimen ensimmäistä käyttöä (katso kohta „Puhdistus“).
• Sijoita laite vaakasuoralle, tasaiselle ja tukevalle pinnalle.
• Jos haluat sijoittaa rasvakeittimen liedelle liesituulettimen
alapuolelle, huolehdi siitä, että liettä ei ole kytketty päälle.
• Vedä verkkojohto kokonaan ulos johtorasiasta.
• Nosta kansi pois.
• Ota paistokori ulos.
• Taita kahva ulospäin ja kiinnitä se huolellisesti korin
lankaverkkoon.
• Täytä kuiva ja tyhjä rasvakeitin öljyllä, nestemäisellä tai
sulaneella kiinteällä rasvalla paistoaltaan ylämerkkiin saakka
(3 l öljyä tai 2,5 kg kiinteä rasvaa) (katso kohdat „Kiinteä
friteerausrasva“ ja „Vinkkejä“).
• Älä koskaan sekoita eri rasva- tai öljytyyppejä!
• Työnnä verkkopistoke pistorasiaan.
• Verkkojohto ei saa koskettaa rasvakeittimen kuumiin osiin.
Tärkeää
• Lue käyttöohje ennen laitteen käyttöönottoa ja tutustu käyttö-/
kuumennuselementin luonnoksiin.
• Tarkasta, vastaako rasvakeittimen tyyppikilvessä ilmoitettu jännite
käyttöpaikalla käytettävää verkkojännitettä.
• Liitä laite vain maadoitettuun seinäpistorasiaan.
• Puhdista rasvakeittimen yksittäiset osat hyvin ennen laitteen
ensimmäistä käyttöä (katso kohta „Puhdistus“).
• Älä koskaan kasta käyttö-/kuumennuselementtiä veteen, äläkä
myöskään puhdista näitä osia juoksevan vesihanan alla.
• Varmista, että kaikki osat ovat kuivaneet täysin, ennen kuin kaadat
öljyä tai nestemäistä rasvaa rasvakeittimeen.
• Suosittelemme friteerausöljyn tai nestemäisen friteerausrasvan
käyttämistä. Voit käyttää myös kiinteää friteerausrasvaa. Tässä
tapauksessa on kuitenkin suoritettava erityisiä
varotoimenpiteitä rasvan roiskumisen ja kuumennuselementin
ylikuumentumisen estämiseksi (katso kohdat „Kiinteä
friteerausrasva“ ja „Vinkkejä“).
• Älä koskaan kytke laitetta päälle, jos siinä ei ole öljyä tai
nestemäistä rasvaa.
• Käytä vain öljyjä ja rasvoja, joita ei nimenomaan ole merkitty
vaahtoaviksi ja jotka soveltuvat friteeraukseen. Tämän tiedon
löydät pakkauksesta tai etiketistä.
• Rasvakeitin täytyy olla öljyllä tai rasvalla täytettynä väh.
paistoaltaan sisäpuolella olevan kahden merkin väliin saakka.
Huolehdi aina laitetta päälle kytkettäessäsi, että rasvakeittimessä
on riittävästi rasvaa tai öljyä.
• Ylikuumetessa kuumennussuojakytkin kytkee laitteen pois päältä
(katso kohta „Turvallisuus“).
• Tässä käyttöohjeessa ilmoitetaan yhdellä kerralla friteerattavien
ruoka-aineiden maksimimäärät. Älä ylitä annettuja määriä (katso
taulukko).
• Friteerauksen aikana laitteesta poistuu kuumaa höyryä. Pidä
turvallinen etäisyys höyryyn.
• Pidä laite käytön aikana ulottumattomissa lapsilta, äläkä jätä
verkkojohtoa roikkumaan pöydän/työtason reunan yli, jolla
rasvakeitin sijaitsee.
• Säädä lämpötilasäädin käytön jälkeen alimmalle tasolle (käännä
säädintä vastapäivään rajoittimeen saakka). Irrota verkkopistoke
pistorasiasta ja anna öljyn tai rasvan jäähtyä. Jätä rasvakeitin
paikoilleen, kunnes laite ja sen sisältö ovat jäähtyneet.
• Anna vain valtuutetun asiakaspalvelun vaihtaa vioittuneet osat.
• Omavaltaisten korjaustöiden vuoksi poistuu oikeus takuuseen.
• Säilytä tämä käyttöohje myöhempää tarvetta varten.
TURVALLISUUS
Kuumennussuojakytkin
Ylikuumetessa kuumennussuojakytkin kytkee laitteen pois päältä.
Näin saattaa käydä, jos rasvakeittimessä ei ole lainkaan tai ei ole
riittävästi öljyä tai rasvaa, tai jos kiinteä friteerausrasva sulaa
rasvakeittimessä. Kiinteän rasvan yhteydessä
kuumennuselementti ei voi luovuttaa syntynyttä lämpöä riittävän
nopeasti.
Jos kuumennussuojakytkin on kytkenyt laitteen pois päältä,
menettele seuraavasti:
• Anna öljyn tai rasvan jäähtyä;
• paina varovasti pienellä ruuvimeisselillä käyttöelementin
takapuolella olevaa Resetpainiketta.
Nyt laitetta voidaan jälleen käyttää.
Friteeraus
• Kytke rasvakeitin On/Off-kytkimestä päälle. Vihreä merkkivalo
syttyy palamaan.
• Säädä lämpötilasäädin haluttuun lämpötilaan. Oikean
friteerauslämpötilan löydät friteerattavan ruoka-aineen
pakkauksesta tai tämän käyttöohjeen taulukosta.
• Termostaatin merkkivalo syttyy punaiseksi. Öljy tai rasva
kuumenee 10 - 15 minuutin sisällä haluttuun lämpötilaan.
• Laitteen kuumetessa termostaatin merkkivalo syttyy ja sammuu
muutaman kerran. Merkkivalo palaa niin kauan, kunnes
kuumennuselementti kuumenee. Kun valo ei ole palanut enää
hetkeen aikaan, on öljy tai rasva saavuttanut säädetyn
lämpötilan.
• Friteeraa seuraava korillinen aina vasta sitten, kun merkkivalo ei
ole palanut jälleen hetkeen aikaan.
• Jos käytät öljyä tai nestemäistä rasvaa, voit
kuumennusvaiheessa jättää korin rasvakeitti meen.
Voit luonnollisesti jättää korin keittimeen myös silloin, kun
rasvakeittimen korin ympärillä oleva rasva on jähmettynyttä.
• Ota kori rasvakeittimestä ja kaada siihen friteerattava
ruoka-aine.
• Älä missään tapauksessa kaada koriin enempää friteerattavaa
ruoka-ainetta kuin tässä käyttöohjeessa ilmoitetut m
aksimimäärät (katso taulukko).
• Aseta kori jälleen varovaisesti rasvakeittimeen. Laita sitten kansi
paistoaltaan päälle.
• Kannen ikkunan läpi voit valvoa friteeraustapahtumaa.
• Ota kori friteerauksen aikana aina silloin tällöin pois öljystä tai
rasvasta ja sekoita sen sisältöä ravistelemalla varovasti.
Friteerauksen jälkeen
• Kun friteerattu ruoka on valmista, nosta kansi pois ja aseta kori
korkeimpaan asentoon tippumaan.
• Nosta paistokori varovaisesti paistoaltaasta. Ravista
arvittaessa ylimääräinen öljy tai rasva pois rasvakeittimen
yläpuolella.
• Kaada friteerattu ruoka kulhoon tai siivilään (peitä imukykyisellä
talouspaperilla!)
• Kytke rasvakeitin pois päältä On/Off-kytkimestä ja säädä
lämpötilasäädin alimmalle tasolle (käännä säädintä
vastapäivään rajoittimeen saakka).
• Jos rasvakeitintä ei käytetä säännöllisesti, on suositeltavaa, että
öljyä tai nestemäistä rasvaa säilytetään jäähtymisen jälkeen
tiiviisti suljetuissa pulloissa, ensisijassa jääkaapissa tai muussa
viileässä paikassa. Täytä pullot pienireikäisen siivilän läpi
poistaaksesi ruokahiukkaset öljystä tai rasvasta. Rasvakeitintä
tyhjennettäessä nosta kansi pois ja poista paistokori ja
käyttö-/kuumennuselementti. Ota paistoallas pois
rasvakeittimen rungosta ja kaada öljy tai rasva pois (katso
kohta “Puhdistus“).
• Jos rasvakeitin sisältää kiinteää rasvaa, anna rasvan jäähtyä
rasvakeittimessä ja säilytä rasvakeitintä rasvan ollessa sen
sisällä (katso kohta „Kiinteä friteerausrasva“).
Puhdistus
• Irrota verkkopistoke pistorasiasta.
• Odota, kunnes öljy tai rasva on jäähtynyt, ennen kuin aloitat
puhdistuksen. Kiinteä rasva ei puolestaan saisi olla vielä aivan
jähmettynyttä.
• Poista kansi, paistokori ja käyttö-/kuumennuselementti.
• Säilytä käyttö-/kuumennuselementtiä turvallisessa, kuivassa
paikassa.
• Älä koskaan kasta käyttö-/kuumennuselementtiä veteen, äläkä
puhdista sitä juoksevan veden alla ! Puhdista nämä osat
tarvittaessa kostealla liinalla.
• Ota paistoallas pois ja kaada öljy tai rasva pois.
• Puhdista kansi, paistokori, paistoallas ja runko kuumalla
vedellä, jossa on huuhteluainetta. Huuhtele ne tämän jälkeen
puhtaalla vedellä ja kuivaa huolellisesti. Älä käytä osien
puhdi-stuksessa syövyttäviä tai hankaavia puhdistusaineita/-
materiaaleja kuten puhdistusmaitoa tai teräsvillaa.
• Kokoa rasvakeitin jälleen asettamalla paikoilleen ensin
paistoallas, sitten käyttö-/kuumennus elementti ja lopuksi
paistokori.
• Aseta kahva säilytysasentoon taittamalla se paistokorin sisään.
• Kääri verkkojohto rullalle ja laita se yhdessä verkkopistokkeen
kanssa takaisin johtorasiaan.
• Nosta laitetta sivuun kiinnitetyistä kantokahvoista.
• Säilytä laitetta kannen ollessa suljettuna. Näin rasvakeittimen
sisäosa pysyy puhtaana ja pölyttömänä.
VINKKEJÄ
Itse tehdyt ranskalaiset perunat
Näin perunoistasi tulee rapeita ja herkullisia:
• Uppopaistamiseen tarkoitettujen perunoiden on oltava
laadultaan moitteettomia eikä niissä saa olla ituja.
• Uppopaistamiseen tulisi käyttää „jauhoperunoita" tai
„pääasiassa kiinteänä pysyviä" perunalajeja.
• Perunoiden kuorimisen jälkeen pienennä ne sopiviksi
(suikaleiksi tai lohkoiksi).
• Aseta perunat veteen noin tunniksi ennen niiden jatkokäsittelyä.
Siten niistä irtoaa osa sokerista, joka on yksi lähtökohta-aine
acrylamidin muodostuksessa.
• Kuivaa perunat huolellisesti.
• Uppopaista itse tehdyt ranskalaiset aina kaksi kertaa:
• Ensin 4-6 minuuttia 160°C:ssa, sitten 2-4 minuuttia korkeintaan
175°C:ssa.
• Ota toisen uppopaistamisen aikana kori pois pari kertaa
uppopaistokoneesta ja laita ranskalaiset päällekkäin
ravistelemalla niitä. Näin saat niihen kauniin, tasaisen kultaisen
värin.
• Pakastetut ranskalaiset perunat on esikeitetty ja ne on
uppopaistettava siksi vain kerran. Noudata pakkauksen ohjeita.
Pakastetut ruoka-aineet
Pakastettu friteerattava ruoka-aine (-16 - -18 °C) jäähdyttää öljyä tai
rasvaa huomattavasti eikä sen vuoksi paistu riittävän nopeasti ja
imee itseensä mahdollisesti liikaa öljyä tai rasvaa.
• Välttääksesi tämän menettele seuraavasti:
• Älä friteeraa kerralla suuria määriä (katso taulukko).
• Kuumenna öljyä vähintään 15 minuuttia, ennen kuin kaadat
friteerattavan ruoka-aineen sisään.
• Säädä lämpötilasäädin tässä käyttöohjeessa tai friteerattavan
ruoka-aineen pakkauksessa ilmoitettuun lämpötilaan.
• Anna pakastetun ruoka-aineen sulaa ennen friteerausta ensin
huoneen lämpötilassa. Poista friteerattavasta ruoka-aineesta
niin paljon jäätä ja vettä kuin mahdollista ennen sen kaatamista
rasvakeittimeen.
• Kaada friteerattava ruoka-aine mahdollisimman hitaasti ja
varovaisesti rasvakeittimeen, koska pakastettu ruoka-aine saa
kuuman öljyn tai rasvan kuplimaan yhtäkkisesti ja voimakkaasti.
Miten pääset eroon epätoivotusta sivumausta
Eräät ravintoaineet, erityisesti kala, luovuttavat friteerauksessa
nestettä. Nämä nesteet kerääntyvät friteerausöljyyn tai -rasvaan ja
saattavat antaa hajua tai makua samassa öljyssä tai rasvassa
seuraavaksi kuumennettavaan friteerattavaan ruokaan. Menettele
seuraavasti saadaksesi öljy tai rasva jälleen maultaan neutraaliksi:
• Kuumenna öljy tai rasva 160 °C:een ja laita kaksi ohutta leivän
palaa tai pari pientä persiljan vartta rasvakeittimeen. Odota,
kunnes öljy tai rasva ei enää kupli ja poista sitten leipä tai
persilja vaahtokauhalla. Öljy tai rasva on nyt jälleen maultaan
neutraalia.
Valvontavalo
„Toimintavalmis"
(vihreä)
Valvontavalo
„Termostaatti“
(punainen)
Termostaatin
vääntökytkin
On/Off-
kytkin
29
KH 2200
S
28
KH 2200
Terve ravinto
Ravintotieteilijät suosittelevat kasviperäisten öljyjen ja rasvojen
käyttöä, jotka sisältävät tyydyttämättömiä rasvahappoja (esim.
linolihappoa). Tällaiset öljyt ja rasvat menettävät tosin positiiviset
ominaisuutensa nopeammin kuin muut tyypit ja sen vuoksi ne täytyy
vaihtaa useammin. Noudata seuraavia ohjeita:
• Vaihda öljy tai rasva säännöllisesti. Jos valmistat
rasvakeittimellä pääasiassa ranskalaisia ja siivilöit öljyn tai
rasvan joka käytön jälkeen, voit käyttää sitä 10 – 12 kertaa.
• Älä käytä öljyä tai rasvaa kuitenkaan yli kuuden kuukauden
ajan. Noudata aina myös pakkauksen ohjeita.
• Yleensä öljyä tai rasvaa voidaan käyttää vähemmän aikaa, jos
friteeraat pääasiassa proteiinipitoisia elintarvikkeita kuten lihaa
tai kalaa.
• Älä sekoita uutta öljyä käytetyn öljyn kanssa.
• Vaihda öljy tai rasva, jos se kuumetessaan vaahtoaa, kehittää
voimakkaan maun tai hajun tai muodostuu tummaksi ja/tai
muodostaa siirappimaisen rakenteen.
Jätehuolto
Käytetty öljy tai nestemäinen rasva voidaan hävittää parhaiten
kaatamalla se takaisin alkuperäispakkauksiin ja sulkemalla ne tiiviisti.
Jos sinun täytyy hävittää kiinteä rasva, anna sen jähmettyä
rasvakeittimessä, kaavi se sitten pois (esim. lusikalla tai
keittiölastalla) ja kääri sanomalehtipaperiin.
Heitä pullot tai sanomalehtipaperi jäteastiaan tai hävitä ne voimassa
olevien kansallisten määräysten mukaisesti.
Taulukko
Tämä taulukko ilmoittaa, kuinka suuria määriä ruokaa voit valmistaa yhdellä friteerauskerralla ja minkä lämpötilan ja friteerausajan tarvitset
valmistukseen.
Jos friteerattavan ruoka-aineen pakkauksen ohjeet poikkeavat tästä taulukosta, noudata tällöin pakkauksen ohjeita.
Lämpötila Friteerattavan ruoka-aineen tyyppi Maksimimäärä Friteerausaika (minuuttia)
friteer auskertaa kohti
Tuore Pakastettu Tuore tai Pakastettu
sulatettu *)
160 °C Omatekoiset ranskalaiset*
(ensimmäinen friteerauskerta) 700 g --- 4-5 ---
Tuore kala 500 g --- 5-7 ---
170 °C Chicken Wings 4-6 4-5 12-15 15-20
Juustokroketit 5 4 4-5 6-7
Pienet perunaohukaiset --- 4 --- 3-4
Friteeratut vihannekset 10-12 --- 2-3 ---
(sienet, kukkakaali)
Omatekoiset ranskalaiset
(toinen friteerauskerta) max 175°C 700 g --- 3-4 ---
Pakastetut ranskalaiset max 175°C --- 550 g --- 5-6
180 °C Kevätkääryleet 3 2 6-7 10-12
Kananuggetit 10-12 10 3-4 4-5
Minisnacksit 10-12 10 3-4 4-5
Jauhelihapyörykät (pienet) 8-10 --- 3-4 4-5
Kalapuikot 8-10 8 3-4 4-5
Simpukat 15-20 15 3-4 3-4
Paneeratut mustekalarenkaat 10-12 10 3-4 4-5
Leivitetyt kalanpalat 10-12 10 3-4 4-5
Katkaravut 10-12 10 3-4 4-5
Omenakiekot 5 --- 3-4 ---
190 °C Perunalastut 700 g 550 g 3-4 5-6
Munakoison viipaleet 600 g --- 3-4 ---
Perunakroketit 5 4 4-5 6-7
Liha-/kalakroketit 5 4 4-5 6-7
Donitsit 4-5 --- 5-6 ---
Leivitetty camembert (paneerattu) 2-4 --- 2-3 ---
Cordon bleu 2 --- 4-5 ---
Wienin leike 2 --- 3-4 ---
Säkerhetsbrytare
Säkerhetsbrytaren i manöverelementet gör att värmeelementet
endast kan slås på när manöverelementet är korrekt fasthakat.
Kallzon
Under friteringen samlas lösa partiklar på botten av insatsen.
Eftersom värmeelementet sitter en bit över insatsens botten och då
speciellt oljan/fettet i fritösens övre del värms upp är oljan/fettet
mellan botten och värmeelementet relativt kall (kallzon). Detta
förhindrar att de partiklar som hamnar i denna zon förbränns. En
annan fördel är även att oljan och fettet kan användas under en
längre tid.
Fast friteringsfett
Vi rekommenderar att fritösen används tillsammans med
friteringsolja eller flytande friteringsfett. Det går dock även att
använda fast friteringsfett. För att förhindra att fettet sprutar ut eller
att fritösen blir för varm bör du följa nedanstående råd.
• Om fettet är färskt bör fettblocken först smältas i en vanlig
stekpanna vid en låg temperatur. Häll sedan försiktigt ner det
smälta fettet i fritösen. Anslut därefter elkontakten och slå på
fritösen (se avsnittet „Fritering”).
• Efter användningen ska fritösen förvaras vid rumstemperatur så
att fettet stelnar på nytt. Om fettet är för kallt kan det spruta
upp när det smälts nästa gång! För att förhindra detta kan man
sticka några hål i det stelnade fettet med en gaffel. Var försiktig
så att inte värmeelementet skadas.
Före friteringen
• Innan fritösen används för första gången ska alla delar rengöras
och sedan torkas av noggrant (se avsnittet „Rengöring“).
• Placera fritösen på en vågrät, jämn och stabil yta.
• Om fritösen ställs på spisen under köksfläkten måste du först
kontrollera att spisen är avstängd.
• Dra ut elkabeln helt ur kabelfacket.
• Ta av locket.
• Ta ut korgen.
• Fäll ut handtaget och fäst det ordentligt på korgens trådnät.
• Kontrollera att fritösen är torr och tom. Fyll den sedan upp till
den övre markeringen i insatsen (3 l olja eller 2,5 kg fast fett)
med olja, flytande eller smält fast fett (se avsnittet „Fast
friteringsfett” och „Tips“).
• Blanda aldrig olika sorters fetter eller oljor!
• Anslut elkontakten.
• Kontrollera att elkabeln inte vidrör fritösens varma delar.
VIKTIG INFORMATION
• Läs bruksanvisningen och studera bilderna av manöver- och
värmeelementen innan du använder fritösen.
• Kontrollera att nätspänningen är densamma som den spänning
som anges på fritösens typskylt.
• Anslut apparaten till ett jordat vägguttag.
• Rengör fritösens alla delar noggrant innan du använder den första
gången (se avsnittet „Rengöring“).
• Doppa aldrig ner manöver- och värmeelementen i vatten och
rengör aldrig dessa delar under rinnande vatten.
• Kontrollera att alla delar är fullständigt torra innan du häller olja
eller flytande fett i fritösen.
• Vi rekommenderar användning av friteringsolja eller flytande
friteringsfett. Även friteringsfett i fast form kan användas. I sådana
fall måste du dock vara särskilt försiktig för att förhindra att fettet
sprutar ut och värmeelementet blir överhettat (se avsnittet „Fast
friteringsfett“ och „Tips“).
• Slå aldrig på fritösen om det inte finns någon olja eller flytande fett
i fritösen.
• Använd endast olja och fett som uttryckligen inte skummar och
som är lämpliga för fritering. Information om detta finns på
förpackningen eller etiketten.
• Fritösen måste fyllas med olja eller fett minst upp till de båda
markeringarna på insidan av insatsen. Kontrollera alltid innan du
slår på fritösen att det finns tillräckligt mycket fett eller olja i den.
• Om temperaturen blir för hög slår värmeskyddsbrytaren
automatiskt av fritösen (se avsnittet „Säkerhet“).
• I bruksanvisningen anges den maximala mängd som kan friteras
samtidigt. Överskrid aldrig denna mängd (se tabellen).
• Under friteringen frigörs varm ånga. Stå inte för nära fritösen under
friteringen.
• Se till att fritösen är utom räckhåll för barn när den används. Se till
att elkabeln inte hänger över bordets eller arbetsytans kant.
• Ställ in temperaturreglaget på den lägsta nivån efter användningen
(vrid det motsols så långt det går). Dra ut elkontakten och låt oljan
eller fettet svalna. Flytta inte fritösen förrän den och innehållet har
svalnat.
Skadade delar får endast repareras av auktoriserade återförsäljare.
• Garantin gäller inte om du själv reparerar fritösen.
• Förvara denna bruksanvisning för framtida användning.
SÄKERHET
Värmeskyddsbrytare
Om temperaturen blir för hög slår värmeskyddsbrytaren
automatiskt av fritösen. Detta kan inträffa om det inte finns någon
eller om det finns för lite olja eller fett i fritösen samt om fast
friteringsfett smälts i fritösen. Vid fast fett kan värmeelementet
inte avge den alstrade värmen tillräckligt snabbt.
Gå tillväga på följande sätt om värmeskyddsbrytaren har slagit av
fritösen:
• Låt oljan eller fettet svalna;
• Använd en liten skruvmejsel och tryck på
återställningsknappen på baksidan av manöverelementet.
Därefter kan fritösen användas igen.
Indikatorlampa
„Driftsklar“ (grön)
Indikatorlampa
„Termostat“ (röd) Vridreglage för
termostaten
Strömbrytare
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

Bifinett BIFINETT KH 2200 FRITEUSE EN ACIER INOX Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös