CC09, CCK09, CC11 Keittolevyn käyttäminen
175
A
HUOMAUTUS!
Huolehdi ennen keittolevyn päälle kytkemistä siitä, että keittoalu-
eella ei ole mitään palavia aineita.
Vinkkejä keittolevyn käsittelyyn
Noudata seuraavia ohjeita, jotta lasikeraaminen pinta ei vaurioidu:
Älä käytä keittolevyä tavaroiden säilytykseen.
Kattilan- tai pannunpohjissa voi olla reunoja ja valusaumoja, joista jää siir-
rettäessä jälkiä tai naarmuja. Tämä koskee erityisesti valurautaisia keitto-
astioita.
Naarmuja voi syntyä myös, jos esim. aiemmin vihannesten
pesussa irronneita hiekanjyviä joutuu kattilan mukana keittolevylle.
Vältä seuraavien joutumista kuumalle pinnalle:
– muovit
– alumiinifolio
– sokeri tai voimakkaasti sokeripitoiset aineet.
Vältä likaantumien toistuvaa kiinnipolttamista.
Jotta saisit keittolevyllä aikaan parhaita tuloksia, noudata keittäessäsi ja ate-
rioita valmistaessasi seuraavia perussääntöjä:
Keittoalueet kuumenevat hyvin nopeasti, mutta jäähtyvät hitaasti. Aseta
säädin heti haluamallesi lämpötilalle.
Käytä korkealaatuisia, tasapohjaisia katiloita ja pannuja, jotta kontakti
keittoalueeseen on mahdollisimman täydellinen.
Kattilan tai pannun hyvä kontakti keittoalueeseen parantaa tehokkuutta.
Parhaiten tähän sopivat jaloteräksiset sekä valurautaiset kattilat ja pan-
nut. Alumiinipannuja ei suositella maksimilämpötilalle.
Huolehdi siitä, että kattila tai pannu on yhtä suuri tai hieman suurempi
kuin keittoalue.
Jos käytät liian pientä kattilaa tai pannua, osa keittoalueesta on tyhjänä,
mikä voi johtaa vaatekappaleiden syttymiseen.
Huolehdi siitä, että kattilan tai pannun pohja on kuiva.
Palovammavaaran, palavien materiaalien syttymisen ja kattiloiden tai
pannujen tahattoman tönäisemisen aiheuttaman ruokien läikkymisen jne.
välttämiseksi aseta niiden kahvat sisään päin. Huolehdi siitä, että se ei
työnny viereisten keittoalueiden päälle.