Whirlpool AVM 966 WH Recipe book

Tyyppi
Recipe book

Tämä käsikirja sopii myös

PIZZA SID 3
L
AX- OCH GRÖNSAKSQUICHE SID 3
SPANSK OMELETT SID 4
ANKA I APELSINSÅS SID 4
UGNSBAKAD POTATIS SID 5
ÄPPELSTRUDEL SID 5
NÖTKAKA SID 5
P
IZZA SIDE 6
QUICHE MED LAKS OG GRØNNSAKER SIDE 6
SPANSK OMELETT SIDE 7
AND MED APPELSINSAUS SIDE 7
OVNSSTEKTE POTETER SIDE 8
EPLESTRUDEL SIDE 8
NØTTEKAKE SIDE 8
P
IZZA SIVU 9
LOHIVIHANNESPIIRAS SIVU 9
ESPANJALAINEN OMELETTI SIVU 10
ANKKAA APPELSIINIKASTIKKEESSA SIVU 10
PAISTETUT PERUNAT SIVU 11
OMENASTRUUDELI SIVU 11
PÄHKINÄKAKKU SIVU 11
P
IZZA SIDE 12
Q
UICHE MED LAKS OG GRØNTSAGER SIDE 12
KARTOFFELOMELET SIDE 13
AND MED APPELSINSOVS SIDE 13
OVNSTEGTE KARTOFLER SIDE 14
ÆBLESTRUDEL SIDE 14
NØDDEKAGE SIDE 14
Innehållsförteckning
Indeks
Sisällysluettelo
Indholdsfortegnelse
SVENSKANORSKSUOMIDANSK
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 2crisp_00323_NORDICS_WH.indd 2 1-12-2009 15:33:331-12-2009 15:33:33
PIZZA
4 ANNOSTA4 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 2 H 30 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 14-15 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
11-13 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Sekoita hiiva lämpimään (37°C) veteen. Laita vehnäjauhot 1.
taikinakulhoon, lisää veteen sekoitettu hiiva, öljy ja
suola. Sekoita hyvin ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi
taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä
noin 2 tuntia.
Voitele Crisp-alusta kevyesti öljyllä.2.
Tasoittele taikina käsin Crisp-alustan koko pinnalle ja 3.
pistele taikinapohjaan reikiä haarukalla.
Valuta ja silppua säilyketomaatit ja levitä ne tasaisesti 4.
taikinan päälle. Lisää paloiteltu mozzarellajuusto, oregano
ja suola ja ripottele vähän öljyä päälle.
Paista pizzaa 14-15 minuuttia Crisp-toiminnossa. Pienellä 5.
Crisp-alustalla pizzan paistoaika on 11-13 minuuttia
Crisp-toiminnossa.
Vinkki:
Voit käyttää pizzan täytteenä myös kinkkua, oliiveja,
artisokkaa, vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä jne.
CRISP-TOIMINTO PERUSTUU WHIRLPOOLIN KEHITTÄMÄÄN AINUTLAATUISEEN PATENTOITUUN TEKNOLOGIAAN, JONKA ANSIOSTA VOIT VALMISTAA
RAPEITA, TÄYDELLISIÄ RUOKIA MUUTAMASSA MINUUTISSA. VOIT YHDISTÄÄ TOIMINNOSSA KOLME ERILAISTA KYPSENNYSTAPAA JA SAADA AIKAAN
LOPPUTULOKSEN, JOTA ET VOISI USKOA MAHDOLLISEKSI MIKROAALTOUUNIKYPSENNYKSESSÄ.
CRISP-TOIMINNOSSA MIKROAALLOT IMEYTYVÄT CRISP-ALUSTAAN KUUMENTAEN SEN KOKO PINNAN.
SAMANAIKAISESTI TOIMIVAT MIKROAALLOT JA GRILLIVASTUS KYPSENTÄVÄT RUOAN NOPEASTI RUSKISTAEN PINNAN SAMALLA KUN POHJA
PAISTUU RAPEAKSI. CRISP-ALUSTAA ON HYVÄ KUUMENTAA ENNEN KYPSENNYSTÄ 2½-3 MINUUTTIA VALMISTETTAESSA RUOKIA, JOTKA
PERINTEISESTI PAISTETAAN (ESIM. KANANMUNAT) TAI VALMISTETTAESSA VÄHÄN RUOKAA, JOKA VAATII VAIN LYHYEN KYPSENNYSAJAN.
ESIKUUMENNUSTA EI TARVITA PITEMMÄN PAISTOAJAN VAATIVILLE RUOKALAJEILLE (PIZZA, KAKUT). PYÖRIVÄN ALUSTAN TULEE AINA OLLA
TOIMINNASSA. CRISP-ALUSTA SOPII ERITYISEN HYVIN PIZZOJEN JA SUOLAISTEN PIIRAIDEN PAISTAMISEEN.
VOIT KÄYTTÄÄ SITÄ VALMIIDEN PIZZOJEN JA MUIDEN TAIKINAPOHJAISTEN RUOKIEN KUUMENTAMISEEN, MAKKAROIDEN JA PEKONIN, ERI LIHALAJIEN,
JAUHELIHAPIHVIEN JA KANANMUNIEN PAISTAMISEEN SEKÄ PAKASTERUOKIEN (RANSKANPERUNAT, KALAPUIKOT JNE.) VALMISTAMISEEN.
AINEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Vehnäjauhoja 230-250 g 150-160 g
Tuorehiivaa 15 g 10 g
Vettä 150 ml 100 ml
Öljyä 30 ml (2 rkl) 15 ml (1 rkl)
Suolaa
TÄYTTEEN AINEKSET:
Säilyketomaatteja 350 g 250 g
Mozzarellajuustoa 175 g 125 g
Suolaa, oreganoa, öljyä
Vähän öljyä Crisp-alustan voiteluun
HUOM! MIKROAALTOUUNIN MALLISTA RIIPPUEN MUKANA TOIMITETAAN TIETYNKOKOINEN CRISP-ALUSTA, JOKA ON SUUNNITELTU PARHAAN
LOPPUTULOKSEN AIKAANSAAMISEKSI. KUN VALMISTAT RUOKIA NÄIDEN RESEPTIEN MUKAISESTI, TARKISTA UUNISI CRISP-ALUSTAN HALKAISIJA:
KESKIKOKOISEN/SUUREN CRISP-ALUSTAN HALKAISIJA ON NOIN 30 CM
PIENEN CRISP-ALUSTAN HALKAISIJA ON NOIN 25 CM.
LOHIVIHANNESPIIRAS
Leikkaa leivinpaperista kaksi palaa. Aseta lohipalat ja 1.
viipaloidut tomaatit toisen paperin päälle ja ripottele niiden
päälle yrttejä.
Asettele pituussuunnassa leikatut endiivit toiselle paperille 2.
ja ripottele päälle suolaa ja yrttejä. Taita paperit täytteineen
kahdeksi paketiksi ja laita paketit Crisp-alustalle.
Paista Crisp-toiminnossa 8 minuuttia. Ota paketit Crisp-3.
alustalta ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään kananmunat, maito, persiljasilppu, öljy 4.
ja suola.
Levitä voitaikina papereineen Crisp-alustalle ja pistele
5.
taikinaan reikiä.
Asettele höyrytetty lohi, tomaatit ja endiivit sekä kuutioiksi 6.
leikattu juusto voitaikinan päälle.
Kaada munaseos päälle ja paista Crisp-toiminnossa 7.
suositeltu aika.
4-6 ANNOSTA4-6 ANNOSTA
AINEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Valmista voitaikinaa
(220-240 g) 1 levy 1 levy
Höyrytettyä lohta 400 g 300 g
Tomaatteja 4 2
Endiiviä 400 g 250 g
Pehmeää tuorejuustoa
100 g 75 g
Kananmunia 4 3
Maitoa 100 ml 75 ml
Persiljaa 1 rkl 1 rkl
Öljyä 2 tl 2 tl
Suolaa
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 12-14 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
11-12 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
SUOMI
9
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 9crisp_00323_NORDICS_WH.indd 9 1-12-2009 15:33:531-12-2009 15:33:53
10
ANKKAA
APPELSIINIKASTIKKEESSA
4-6 ANNOSTA4-6 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP + MIKROAALTO
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 14-15 MIN.
AINEKSET
1 kg ankkaa (noin)
voita tai öljyä
5 appelsiinia
1 lasillinen valkoviiniä
suolaa
Hiero ankan sisälle vähän suolaa ja voita. Voitele Crisp-
1.
alusta voilla tai öljyllä. Esikuumenna Crisp-alustaa Crisp-
toiminnolla 3 minuuttia.
Laita ankka Crisp-alustalle rinta ylöspäin ja kypsennä 12-2.
14 minuuttia Crisp-toiminnossa. Käännä kypsennyksen
puolivälissä.
Kaada valkoviini Crisp-alustalle kypsennyksen 3.
loppupuolella ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Tarkista lihan kypsyys työntämällä paistovarras lihan 4.
paksuimpaan kohtaan. Kuori appelsiini ja leikkaa kuori
ohuiksi tikuiksi. Kiehauta kuoripaloja erittäin kuumassa
vedessä 1-2 minuuttia tehotasolla 750 W.
Purista kahden appelsiinin mehu. Erota rasva 5.
ankan paistoliemestä ja lisää rasvattomaan liemeen
appelsiinimehu ja kuorenpalat.
Kuumenna kastiketta 750 W:n mikroaaltoteholla 1-2 6.
minuuttia ja tarjoile ankka kastikkeella peitettynä.
Koristele ohuilla appelsiinin viipaleilla.7.
ESPANJALAINEN
OMELETTI
4 ANNOSTA4 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-18 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
12-14 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Voitele Crisp-alusta voilla tai öljyllä ja esikuumenna 1.
alustaa 2½-3 minuuttia Crisp-toiminnossa.
Laita perunapalat Crisp-alustalle ja kypsennä Crisp-2.
toiminnossa 6-8 minuuttia.
Sekoita sipuli joukkoon ja kypsennä vielä 4-5 minuuttia 3.
Crisp-toiminnossa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana.
Vatkaa sillä välin kananmunat maidon kanssa kulhossa 4.
ja lisää suolaa ja pippuria.
Kaada munaseos perunoiden päälle Crisp-alustalle ja 5.
kypsennä 2-3 minuuttia Crisp-toiminnossa.
Tarjoile kuumana tai kylmänä lisäkesalaatin kanssa.6.
AINEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Pakastettuja
perunasuikaleita 250 g 150 g
Voita tai öjyä 15 ml (1 rkl) 15 ml (1 rkl)
Silputtu sipuli 1 keskikokoinen 1 pieni
Kananmunia 4 3
Maitoa 30 ml (2 rkl) 30 ml (2 rkl)
Suolaa, pippuria
Vinkki:
Jos haluat kullanruskean omeletin,
kypsennä lopuksi 3-4 minuuttia grillitoiminnossa.
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 10crisp_00323_NORDICS_WH.indd 10 1-12-2009 15:33:531-12-2009 15:33:53
11
UUNIPERUNAT
Kuori ja leikkaa perunat kohtalaisen kokoisiksi paloiksi.1.
Vuoraa Crisp-alusta leivinpaperilla ja laita perunat 2.
alustalle.
Ripottele perunoiden päälle suolaa, rosmariinia,
3.
murskattua tai hakattua valkosipulia ja öljyä.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia. Jos perunat 4.
ruskistuvat liikaa pohjalta, sekoita niitä noin 10 minuutin
paistoajan jälkeen ja jatka paistamista, kunnes ne ovat
kypsiä.
2-4 ANNOSTA2-4 ANNOSTA
AINEKSET
400 g perunoita
Rosmariinia
Öljyä
Valkosipulia
Suolaa
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN.
OMENASTRUUDELI
6-8 ANNOSTA6-8 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN
AINEKSET
2 voitaikinalevyä, à
220-240 g
6 omenaa
1 appelsiini
50 g saksanpähkinöitä
50 g pinjansiemeniä
1 tl (5 ml) kanelia
50 g rusinoita
50 ml rommia
50 g sokeria
100 g korppujauhoa
VOITELUUN:
1 kananmuna
50 ml maitoa
Liota rusinoita rommissa vähän aikaa.
1.
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita viipaleiden joukkoon 2.
ruohittuja saksanpähköitä, pinjansiemeniä, sokeria,
appelsiininkuoripalat ja kanelia.
Aseta yksi taikinalevy osittain toisen päälle ja liitä levyt 3.
yhteen taikinapyörän avulla.
Lisää omenaseokseen rusinat ja korppujauhot. 4.
Korppujauhot imevät omenoista erittyvän mehun.
Kaada omenaseos taikinan päälle ja kääri taikina 5.
pituussuunnassa rullalle.
Muotoile rullasta rinkilä ja aseta se Crisp-alustalle 6.
jättäen taikinan alla ollut paperi alustan pohjalle. Purista
omenastruudelia kevyesti kokoon.
Tee rinkilään muutama viilto ja voitele pinta 7.
munamaitoseoksella.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia.8.
PÄHKINÄKAKKU
12-16 VIIPALETTA12-16 VIIPALETTA
TOIMINTO: CRISP + MIKROAALTO
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 10-12 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
7-8 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Rouhi pähkinät.1.
Paloittele suklaa ja laita suklaapalat ja voi mikroaaltouunin 2.
kestävään astiaan. Sulata 350 W:n teholla 3-4 min.
Sekoita kaksi kertaa sulatuksen aikana ja anna jäähtyä.
Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset ja lisää 3.
keltuiaiset yksi kerrallaan voin ja suklaan seokseen
sekoittaen koko ajan. Sekoita joukkoon myös sokeri,
vaniljasokeri, pähkinärouhe ja vehnäjauhot.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yhdessä suolan kanssa ja 4.
sekoita vaahto varovasti taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle Crisp-alustalle. 5.
Kypsennä suurta ja keskikokoista alustaa 10-12 min.
Crisp-toiminnossa ja pientä alustaa 7-8 min. Crisp-
toiminnossa.
Anna kakun jäähtyä Crisp-alustalla ja nosta jäähtyneenä 6.
alustalta papereineen. Tarjoile ohuiksi viipaleiksi leikattuna
kermavaahdon kanssa.
A
INEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Suklaata 250 g 125 g
Voita 240 g 120 g
Saksanpähkinöitä
45 g 25 g
Hasselpähkinöitä
45 g 20 g
Manteleita 45 g 25 g
Sokeria 170 g 85 g
Vehnäjauhoja 15 ml (1 rkl) 7,5 ml (½ rkl)
Kananmunia 4 2
Vanilja-
sokeria 15 ml (1 rkl) 10 ml (2 tl)
Suolaa ripaus ripaus
crisp_00323_NORDICS_WH.indd 11crisp_00323_NORDICS_WH.indd 11 1-12-2009 15:33:571-12-2009 15:33:57
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Whirlpool AVM 966 WH Recipe book

Tyyppi
Recipe book
Tämä käsikirja sopii myös