AEG BP7304151M Recipe book

Tyyppi
Recipe book

Tämä käsikirja sopii myös

FI UUNI RESEPTIKIRJA
AUTOMAATTISET OHJELMAT
Ohjelman numero Ohjelman nimi
1 PAAHTOPAISTI
2 PORSAANPAISTI
3 VASIKANPAISTI
4 LAMMASPAISTI
5 RIISTAPAISTI
6 KANA, KOKONAINEN
7 KALA
8 PIZZA
9 KINKKUPIIRAS
10 SITRUUNAKAKKU
11 JUUSTOKAKKU
12 SÄMPYLÄT
13 MAALAISLEIPÄ
14 TAIKINAN NOSTATUS
15 PERUNAPAISTOS
16 LASAGNE
17 CANNELLONI
18 PUOLIVALMISTEKAKKU
19 PUOLIVALMISTEPIZZA
20 PUOLIVALMISTEPERUNATYYPIT
1 - PAAHTOPAISTI
Asetukset:
Automaattiset ohjelmat painolla. Pai-
non asetusväli 1000 - 3000 g.
Valmistustapa:
Mausta liha haluamallasi tavalla ja aseta
se uunivuokaan. Lisää vettä tai muuta
nestettä. Nesteen tulee peittää vuoan
pohja 10 - 20 mm:n syvyydeltä. Peitä
kannella.
Älä käytä tätä ohjelmaa valmis-
taessasi naudanpaistia tai selkää.
Kannatintaso: 1
2 - PORSAANPAISTI
Asetukset:
Automaattiset ohjelmat painolla. Pai-
non asetusväli 1000 - 3000 g.
Valmistustapa:
Mausta liha haluamallasi tavalla ja aseta
se uunivuokaan. Lisää vettä tai muuta
nestettä. Nesteen tulee peittää vuoan
pohja 20 - 40 mm:n syvyydeltä.
2
www.aeg.com
–Kannatintaso: 1
3 - VASIKANPAISTI
Asetukset:
Automaattiset ohjelmat painolla. Pai-
non asetusväli 1000 - 3000 g.
Valmistustapa:
Mausta liha haluamallasi tavalla ja aseta
se uunivuokaan. Lisää vettä tai muuta
nestettä. Nesteen tulee peittää vuoan
pohja 10 - 20 mm:n syvyydeltä. Peitä
kannella.
Kannatintaso: 1
4 - LAMMASPAISTI
Asetukset:
Automaattiset ohjelmat painolla. Pai-
non asetusväli 1000 - 3000 g.
Valmistustapa:
Mausta liha haluamallasi tavalla ja aseta
se uunivuokaan. Lisää vettä tai muuta
nestettä. Nesteen tulee peittää vuoan
pohja 10 - 30 mm:n syvyydeltä. Peitä
kannella.
Kannatintaso: 1
5 - RIISTAPAISTI
Asetukset:
Automaattiset ohjelmat painolla. Pai-
non asetusväli 1000 - 3000 g.
Valmistustapa:
Mausta liha haluamallasi tavalla ja aseta
se uunivuokaan. Lisää vettä tai muuta
nestettä. Nesteen tulee peittää vuoan
pohja 10 - 20 mm:n syvyydeltä. Peitä
kannella.
Kannatintaso: 1
6 - KANA, KOKONAINEN
Asetukset:
Automaattiset ohjelmat painolla. Pai-
non asetusväli 900 - 2100 g.
Valmistustapa:
Aseta kana uunivuokaan ja mausta se
haluamallasi tavalla. Käännä lihaa 30 mi-
nuutin kuluttua. Merkkivalo syttyy näyt-
töön.
Kannatintaso: 1
7 - KALA
Ainekset:
600 - 700 g haukea, kuhaa, lohta tai me-
ritaimenta
150 g juustoraastetta
•250 ml kermaa
50 g korppujauhoja
•1 tl rakuunaa
hienonnettua persiljaa
suolaa, pippuria
sitruunaa
•voita
Valmistustapa:
Ripottele kalafileiden päälle sitruuna-
mehua ja jätä ne marinoitumaan joksi-
kin aikaa. Taputtele sitten liika mehu
pois talouspaperilla. Mausta kalafileet
suolalla ja pippurilla molemmilta puolil-
ta. Aseta kalafileet sen jälkeen voidel-
tuun uunivuokaan.
SUOMI
3
Sekoita juustoraaste, kerma, korppujau-
hot, rakuuna ja silputtu persilja. Levitä
sekoitus välittömästi kalafileiden päälle
ja aseta lopuksi pieniä voinokareita
päälle.
Paistoaika: 35 minuuttia
Kannatintaso: 2
8 - PIZZA
Taikinan ainekset:
14 g hiivaa
•200 ml haaleaa vettä
•300 g vehnäjauhoja
•3 g suolaa
1 rkl öljyä
Kuorrutuksen ainekset:
1/2 pieni tölkki tomaattimurskaa
200 g raastettua emmentaljuustoa
100 g salamia
100 g keittokinkkua
150 g sieniä (säilyke)
150 g fetajuustoa
oreganoa
Valmistustapa:
Murenna hiiva kulhossa ja liota se läm-
pimään veteen. Lisää kulhoon öljy sekä
jauhot, joihin olet sekoittanut suolan.
Vaivaa taikinaa, kunnes se on notkeaa ja
irtoaa hyvin kulhon reunoista. Anna tai-
kinan nousta lämpimässä paikassa kak-
sinkertaiseksi. Kauli taikina ja aseta se
voidellun uunipellin päälle. Tee pohjaan
reikiä haarukalla. Lisää täytteen ainekset
taikinan päälle annetussa järjestyksessä.
Käytä voideltua leivinpeltiä.
Kannatintaso: 1
9 - KINKKUPIIRAS
Taikinan ainekset:
•200 g vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g voita
•1/2 tl suolaa
vähän pippuria
1 ripaus muskottipähkinää
Kuorrutuksen ainekset:
150 g juustoraastetta
200 g keittokinkkua tai vähärasvaista
pekonia
2 kananmunaa
•250 ml ruokakermaa
suolaa, pippuria ja muskottipähkinää
Valmistustapa:
Sekoita jauhot, voi, kananmunat ja
mausteet kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
Aseta taikina jääkaappiin muutamaksi
tunniksi. Kauli taikina ja aseta se voidel-
tuun uunivuokaan. Tee pohjaan haaru-
kalla reikiä. Levitä pekoni taikinapohjan
päälle. Valmista täyte sekoittamalla ka-
nanmunat, ranskankerma ja mausteet.
Lisää juusto.
Uunivuoka, voideltu, halkaisija 28 cm
Kannatintaso: 1
10 - SITRUUNAKAKKU
Taikinan ainekset:
250 g voita
•200 g sokeria
1 pakkaus vaniljasokeria (noin 8 g)
1 ripaus suolaa
4 kananmunaa
•150 g vehnäjauhoja
150 g maissijauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta
2 sitruunan raastettu kuori
Kuorrutuksen ainekset:
125 ml sitruunamehua
100 g tomusokeria
Muu:
Kakkuvuoka, pituus 30 cm.
Margariinia vuoan voiteluun.
4
www.aeg.com
Korppujauhoja vuoan jauhotukseen.
Valmistustapa:
Vatkaa voi, sokeri, sitruunankuori, vanil-
jasokeri ja suola vaahdoksi. Lisää kanan-
munat yksi kerrallaan ja vatkaa taas
vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja maissi-
jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa
vatkattuun sekoitukseen ja sekoita. Kaa-
da sekoitus voideltuun ja korppujauho-
tettuun vuokaan, tasoita ja aseta vuoka
laitteeseen. Kun kakku on paistunut, se-
koita sitruunamehu ja tomusokeri. Ku-
moa kypsä kakku alumiinifolion päälle.
Nosta alumiinifolion reunat kakun ym-
pärille siten, että kuorrutus ei valu pois.
Pistele kakkua puutikulla ja levitä kuor-
rutus kakun päälle voitelusudilla. Anna
kakun vetäytyä jonkun aikaa.
Kannatintaso: 1
11 - JUUSTOKAKKU
Pohjan ainekset:
•150 g vehnäjauhoja
70 g sokeria
1 pakkaus vaniljasokeria (noin 8 g)
1 kananmuna
70 g pehmeää voita
Juustotäytteen ainekset:
3 munanvalkuaista
50 g rusinoita
2 ruokalusikallista rommia
750 g vähärasvaista rahkaa
3 munankeltuaista
•200 g sokeria
yhden sitruunan mehu
200 g ranskankermaa
1 pakkaus vaniljan makuista vanukasjau-
hetta (40 g tai vastaava määrä jauhetta
vanukkaan valmistamiseen käyttäen 500
ml maitoa)
Muu:
Irtopohjainen vuoka 26 cm:n halkaisijal-
la, voideltuna.
Valmistustapa:
Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää muut aine-
kset ja sekoita käsikäyttöisellä vatkai-
mella. Laita sekoitus jääkaappiin 2 tun-
niksi. Levitä voidellun irtopohjavuoan
pohjalle noin 2/3 taikinasta ja pistele
taikinaan reikiä haarukalla. Muodosta
noin 3 cm korkea reuna lopusta taiki-
nasta. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi
vaahdoksi käsikäyttöisellä vatkaimella.
Pese rusinat, anna niiden kuivua hyvin,
pirskottele niiden päälle rommia ja jätä
ne imeytymään. Laita maitorahka, mu-
nankeltuaiset, sokeri, sitruunamehu,
ranskankerma ja vanukasjauhe kulhoon
ja sekoita hyvin keskenään. Sekoita lo-
puksi munanvalkuaisvaahto ja rusinat
rahkasekoitukseen varoen.
Kannatintaso: 1
12 - SÄMPYLÄT
Ainekset:
500 g tyypin 405 vehnäjauhoja
20 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
(noin 8 g)
•300 ml vettä
•10 g suolaa
Valmistustapa:
Pane jauhot ja suola isoon taikinakul-
hoon. Liota hiiva veteen ja lisää jauhoi-
hin. Vaivaa kaikki ainekset notkeaksi tai-
kinaksi. Anna taikinan kohota kaksinker-
taiseksi. Jaa taikina paloihin, pyörittele
palat sämpylöiksi ja aseta voidellulle lei-
vinpellille tai ammattilaispellille (lisäva-
ruste). Anna sämpylöiden kohota vielä
noin 25 minuuttia. Leikkaa sämpylöihin
ennen paistamista ristinmuotoinen viil-
to. Sirottele päälle unikon-, kuminan- tai
seesaminsiemeniä.
SUOMI
5
13 - MAALAISLEIPÄ
Ainekset:
•500 g vehnäjauhoja
250 g ruisjauhoja
•15 g suolaa
1 pieni pakkaus kuivahiivaa (noin 8 g)
•250 ml vettä
250 ml maitoa
•15 g suolaa
Muu:
Leivinpelti, joka on voideltu tai vuorattu
leivinpaperilla.
Valmistustapa:
Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot, suola
ja kuivahiiva suuressa kulhossa. Sekoita
vesi, maito ja suola. Lisää jauhot. Vaivaa
kaikki ainekset notkeaksi taikinaksi. An-
na taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Muodosta taikinasta pitkä leipä ja aseta
se pellille, joka on voideltu tai vuorattu
leivinpaperilla. Anna leivän kohota uu-
delleen puolta isommaksi. Ripottele
päälle hiukan jauhoja ennen leivän aset-
tamista uuniin.
Kannatintaso: 2
14 - TAIKINAN NOSTATUS
Voit käyttää tätä automaattista toimintoa
kaikkiin haluamiisi hiivataikinaresepteihin.
Se luo hyvät olosuhteet taikinan nostatta-
mista varten.
Aseta taikina astiaan, joka on riittävän suu-
ri nostattamista varten ja peitä se kos-
tealla pyyhkeellä tai tuorekelmulla. Ase-
ta uuniritilä ensimmäiselle tasolle ja laita
astia uuniin. Sulje luukku ja käynnistä taiki-
nan nostattamistoiminto. Aseta tarvitse-
masi aika.
15 - PERUNAPAISTOS
Ainekset:
1000 g perunoita
1 teelusikallinen suolaa, pippuria ja
muskottipähkinää
2 valkosipulin kynttä
200 g juustoraastetta
3 kananmunaa
100 ml maitoa
•250 ml kermaa
4 rkl voita
Valmistustapa:
Kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipa-
leiksi, kuivaa ja mausta. Hiero valkosipu-
lin kynttä uunivuokaan ja voitele vuoka
voilla. Levitä puolet maustetuista peru-
noista vuokaan ja ripottele niiden päälle
osa juustoraasteesta. Levitä loput peru-
naviipaleet päälle ja sirottele pinnalle
loput juustoraasteesta. Murskaa toinen
valkosipulinkynsi ja sekoita se munien,
maidon ja kerman kanssa. Kaada sekoi-
tus perunoiden päälle ja levitä loput
voista pieninä nokareina gratiinin pääl-
le.
Kannatintaso: 2
16 - LASAGNE
Jauhelihakastikkeen ainekset:
100 g pekonia
1 sipuli
1 porkkana
100 g selleriä
2 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa (naudanlihan ja por-
saanlihan sekoitus)
6
www.aeg.com
100 ml lihalientä
1 pieni tölkki tomaattimurskaa (noin 400
g)
oreganoa, timjamia, suolaa ja pippuria
Bechamel-kastikkeen ainekset:
75 g voita
50 g vehnäjauhoja
500 ml maitoa
suolaa, pippuria ja muskottipähkinää
Muut ainekset:
3 rkl voita
250 g vihreitä lasagnelevyjä
50 g raastettua parmesaania
50 g raastettua emmentaljuustoa
Valmistustapa:
Leikkaa pekonista nahka ja rustot pois
terävällä veitsellä ja leikkaa pieniksi pa-
loiksi. Kuori sipuli ja porkkana, puhdista
selleri ja leikkaa vihannekset pieniksi
kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa, rus-
kista pekoni ja kuutioidut vihannekset
jatkuvasti sekoittaen erotellaksesi ne. Ir-
rota ne lihaliemen avulla pannun poh-
jasta. Lisää jauhelihakastikkeeseen to-
maattipyree, mausteet, suola ja pippuri
ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä
noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin
Béchamel-kastike: Sulata voi pannussa,
lisää jauhot ja paista koko ajan sekoit-
taen, kunnes jauhot ovat kullanruskeat.
Lisää maito joukkoon vähitellen sekoit-
taen kastiketta koko ajan. Mausta kasti-
ke suolalla, pippurilla ja muskottipähki-
nällä ja anna kiehua noin 10 minuuttia il-
man kantta. Voitele iso suorakaiteen
muotoinen paistovuoka 1 ruokalusikalli-
sella voita. Levitä lasagnelevyt, jauheli-
hakastike, Béchamel-kastike ja keske-
nään sekoitetut juustot vuokaan kerrok-
sittain. Laita päällimmäiseksi Béchamel-
kastikekerros ja ripottele juustoraaste
sen päälle. Laita loput voista nokareina
paistoksen pinnalle.
Kannatintaso: 1
17 - CANNELLONI
Täytteen ainekset:
50 g silputtua sipulia
30 g voita
350 g silputtua pinaattia
100 g ranskankermaa
200 g kuutioitua lohta
200 g kuutioitua kuhaa
•150 g katkarapuja
150 g simpukanlihaa
suolaa, pippuria
50 g raastettua parmesaania
150 g raastettua emmentaljuustoa
Bechamel-kastikkeen ainekset:
75 g voita
50 g vehnäjauhoja
500 ml maitoa
suolaa, pippuria ja muskottipähkinää
Muut ainekset:
1 pakkaus cannelloneja
50 g raastettua parmesaania
150 g raastettua emmentaljuustoa
Valmistustapa:
Aseta silputut sipulit ja voi pannuun ja
paista, kunnes sipuli on läpikuultava. Li-
sää silputtu pinaatti ja paista kevyesti.
Lisää ranskankerma, sekoita ja jätä jääh-
tymään. Valmista sillä välin Béchamel-
kastike: Sulata voi pannussa, lisää jau-
hot ja paista koko ajan sekoittaen, kun-
nes jauhot ovat kullanruskeat. Lisää
maito joukkoon vähitellen sekoittaen
kastiketta koko ajan. Mausta kastike
suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä
ja anna kiehua noin 10 minuuttia ilman
kantta. Lisää lohi, kuha, katkaravut, sim-
pukanliha, suola ja pippuri jäähtynee-
seen pinaattiin ja sekoita. Voitele iso
suorakaiteen muotoinen paistovuoka 1
ruokalusikallisella voita. Täytä cannello-
nit pinaattisekoituksella ja aseta ne uu-
nivuokaan. Aseta Béchamel-kastiketta
jokaisen rivin väliin. Laita päällimmäi-
seksi Béchamel-kastikekerros ja ripotte-
le juustoraaste sen päälle. Laita loput
voista nokareina paistoksen pinnalle.
Kannatintaso: 1
SUOMI
7
18 - PUOLIVALMISTEKAKKU
Aikaa ja lämpötilaa koskevat ohjeet löyty-
vät pakkauksesta. Noudata valmistajan
ohjeita.
19 - PUOLIVALMISTEPIZZA
Aikaa ja lämpötilaa koskevat ohjeet löyty-
vät pakkauksesta. Noudata valmistajan
ohjeita.
20 - PUOLIVALMISTEPERUNATYYPIT
Aikaa ja lämpötilaa koskevat ohjeet löyty-
vät pakkauksesta. Noudata valmistajan
ohjeita.
8
www.aeg.com
SUOMI
9
10
www.aeg.com
SUOMI
11
www.aeg.com/shop 892956307-A-512012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

AEG BP7304151M Recipe book

Tyyppi
Recipe book
Tämä käsikirja sopii myös

muilla kielillä