i
rrottaa liitännästä, aseta kulho ja
liitäntä paikoilleen uudelleen.
K
äännä lisäosaa vastapäivään,
k
unnes se pysähtyy, ja käännä
kulhoa edelleen, kunnes se irtoaa
l
iittimestä .)
v
ihjeitä
●
L
eikkaa ainekset palasiksi ennen
niiden laittamista kulhoon. Liha,
leipä, vihannekset ja muut
samantyyppiset ruoka-aineet tulee
pilkkoa noin 2 cm:n kokoisiksi
kuutioiksi. Keksit tulee rikkoa
palasiksi ja lisätä syöttösuppilon
kautta laitteen ollessa käynnissä.
●
Jos haluat soseuttaa keiton, valuta
ainekset ja lisää kiinteät ainekset
kulhoon. Soseuta ainekset ja lisää
ne takaisin nesteeseen.
●
Taikinoita tehdessä käytä
jääkaappikylmää rasvaa, joka on
kuutioitu 2 cm:n paloiksi. Laita
jauhot rasvan joukkoon ja anna
sekoittua, kunnes seos muuttuu
murumaiseksi. Lisää vettä
vähitellen syöttösuppilon kautta,
kunnes seos muuttuu
taikinamaiseksi. Katkaise virta, kun
ainekset on sekoitettu.
●
Ole varovainen, ettet käsittele
ruoka-aineita liikaa käyttäessäsi
hienonnusterää.
●
Käytä kakkutaikinoiden
vatkaamiseen vatkauskulhon K-
sekoitinta – saat paremmat
tulokset.
leikkuulevyt
Käytä yleensä nopeutta
1 tai 2.
Jos tarvitaan enemmän tehoa,
valitse nopeus 3.
Käytä viipalointi- tai raastinlevyä
hedelmien, vihannesten ja juuston
viipalointiin tai raastamiseen. Käytä
suikalointilevyä vihannesten
(esimerkiksi perunoiden) ja
porkkanat.
huomautus – Älä täytä kulhoa
leikkuulevyyn asti: tyhjennä kulho
säännöllisesti.
P
akkaus sisältää seuraavat levyt.
Ne voidaan tunnistaa levyyn
m
erkityn numeron avulla
s
euraavasti:
L
evy nro 1 – erittäin hieno
raastamislevy ja rostiperunoiden
r
aastamiseen.
L
evy nro 2 – hieno raastinlevy.
Juuston, suklaan, pähkinöiden ja
kovien hedelmien tai vihannesten
raastamiseen.
Levy nro 3 – karkea raastinlevy.
Juuston ja kovien hedelmien tai
vihannesten raastamiseen.
Levy nro 4 – ohut suikalointilevy.
Juuston ja kovien hedelmien tai
vihannesten raastamiseen.
Levy nro 5 – paksu
suikalointilevy. Juuston ja kovien
hedelmien tai vihannesten
raastamiseen.
Levy nro 6 – suikalointilevy.
Leikkaa ranskanperunat ja ainekset
patoihin, salaatteihin ja dippeihin
(esimerkiksi porkkanat, omenat ja
päärynät.)
leikkuulevyjen käyttö
1 Aseta yleiskone työtasolle siten,
että nopeudensäädin osoittaa
eteenpäin.
2 Irrota suuren nopeuden aukon
kansi .
3 Aseta liitin liitäntään siten, että
kolmio ▼ osoittaa itseesi päin.
Lukitse se paikoilleen kiertämällä
myötäpäivään.
4 Aseta kulho liitäntään siten, että
kahva osoittaa kohti yleiskoneen
takaosaa. Lukitse kääntämällä
myötäpäivään.
5 Valitse haluamasi leikkuulevy ja
aseta se liittimeen – sen voi asettaa
vain yhteen asentoon. Terän
numeron tulee osoittaa ylöspäin.
Käsittele leikkuulevyjä
varovasti, sillä ne ovat
erittäin teräviä. Pidä kiinni
levyn kahvasta.
61