Whirlpool AMW 825 IX Recipe book

Tyyppi
Recipe book
13
Mikroaaltouunin mallista riippuen mukana toimitetaan tietynkokoinen Crisp-alusta, joka on suunniteltu
parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kun valmistat ruokia näiden reseptien mukaisesti, tarkista
uunisi Crisp-alustan halkaisija:
keskikokoisen/suuren Crisp-alustan halkaisija on noin 30 cm
pienen Crisp-alustan halkaisija on noin 25 cm.
PIZZA
4 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 2 H 30 MIN.
KYPSENNYSAIKA:
14-15 MIN. KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
11-13 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Sekoita hiiva lämpimään (37°C) veteen. Laita vehnäjauhot 1.
taikinakulhoon, lisää veteen sekoitettu hiiva, öljy ja suola.
Sekoita hyvin ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä noin 2
tuntia.
Voitele Crisp-alusta kevyesti öljyllä.2.
Tasoittele taikina käsin Crisp-alustan koko pinnalle ja 3.
pistele taikinapohjaan reikiä haarukalla.
Valuta ja silppua säilyketomaatit ja levitä ne tasaisesti 4.
taikinan päälle. Lisää paloiteltu mozzarellajuusto, oregano
ja suola ja ripottele vähän öljyä päälle.
Paista pizzaa 14-15 minuuttia Crisp-toiminnossa. Pienellä 5.
Crisp-alustalla pizzan paistoaika on 11-13 minuuttia Crisp-
toiminnossa.
Vinkki:
Voit käyttää pizzan täytteenä myös kinkkua,
oliiveja, artisokkaa, vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä
jne.
A
INEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Vehnäjauhoja 230-250 g 150-160 g
Tuorehiivaa 15 g 10 g
Vettä 150 ml 100 ml
Öljyä 30 ml (2 rkl) 15 ml (1 rkl)
Suolaa
TÄYTTEEN AINEKSET:
Säilyketomaatteja 350 g 250 g
Mozzarellajuustoa 175 g 125 g
Suolaa, oreganoa, öljyä
Vähän öljyä Crisp-alustan voiteluun
Crisp-
Reseptit
SUOMI
CC_00319_-NORDICS.indd 13CC_00319_-NORDICS.indd 13 30-11-2009 14:09:1230-11-2009 14:09:12
14
ESPANJALAINEN
OMELETTI
4 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA:
15-18 MIN.
KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
12-14 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
Voitele Crisp-alusta voilla tai öljyllä ja esikuumenna alustaa 1.
2½-3 minuuttia Crisp-toiminnossa.
Laita perunapalat Crisp-alustalle ja kypsennä Crisp-2.
toiminnossa 6-8 minuuttia.
Sekoita sipuli joukkoon ja kypsennä vielä 4-5 minuuttia 3.
Crisp-toiminnossa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana.
Vatkaa sillä välin kananmunat maidon kanssa kulhossa ja 4.
lisää suolaa ja pippuria.
Kaada munaseos perunoiden päälle Crisp-alustalle ja 5.
kypsennä 2-3 minuuttia Crisp-toiminnossa.
Tarjoile kuumana tai kylmänä lisäkesalaatin kanssa.6.
Vinkki:
Jos haluat kullanruskean omeletin,
kypsennä lopuksi 3-4 minuuttia grillitoiminnossa.
A
INEKSET
KESKIKOKOINEN/SUURI
PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Pakastettuja
perunasuikaleita 250 g 150 g
Voita tai öjyä 15 ml (1 rkl) 15 ml (1 rkl)
Silputtu sipuli 1 keskikokoinen 1 pieni
Kananmunia 4 3
Maitoa 30 ml (2 rkl) 30 ml (2 rkl)
Suolaa, pippuria
LOHIVIHANNESPIIRAS
Leikkaa leivinpaperista kaksi palaa. Aseta lohipalat ja 1.
viipaloidut tomaatit toisen paperin päälle ja ripottele
niiden päälle yrttejä.
Asettele pituussuunnassa leikatut endiivit toiselle paperille 2.
ja ripottele päälle suolaa ja yrttejä. Taita paperit täytteineen
kahdeksi paketiksi ja laita paketit Crisp-alustalle.
Paista Crisp-toiminnossa 8 minuuttia. Ota paketit Crisp-
3.
alustalta ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään kananmunat, maito, persiljasilppu, öljy 4.
ja suola.
Levitä voitaikina papereineen Crisp-alustalle ja pistele 5.
taikinaan reikiä.
Asettele höyrytetty lohi, tomaatit ja endiivit sekä kuutioiksi
6.
leikattu juusto voitaikinan päälle.
Kaada munaseos päälle ja paista Crisp-toiminnossa 7.
suositeltu aika.
4-6 ANNOSTA
A
INEKSET KESKIKOKOINEN/SUURI PIENI
CRISP-ALUSTA CRISP-ALUSTA
Valmista voitaikinaa
(220-240 g) 1 levy 1 levy
Höyrytettyä lohta 400 g 300 g
Tomaatteja 4 2
Endiiviä 400 g 250 g
Pehmeää tuorejuustoa
100 g 75 g
Kananmunia 4 3
Maitoa 100 ml 75 ml
Persiljaa 1 rkl 1 rkl
Öljyä 2 tl 2 tl
Suolaa
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 12-14 MIN.
KESKIKOKOINEN JA SUURI CRISP-ALUSTA
11-12 MIN. PIENI CRISP-ALUSTA
CC_00319_-NORDICS.indd 14CC_00319_-NORDICS.indd 14 30-11-2009 14:09:1430-11-2009 14:09:14
15
KANANPOIKAA
VIINIKASTIKKEESSA
4 ANNOSTA
TOIMINTO: MIKROAALTO
VALMISTELUT: 30 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN.
1 kg kananpoikaa (noin)
30 g (2 rkl) voita tai margariinia
1 rkl makeaa paprikaa tai soijaa
3-4 basilikan lehteä
1 ½ dl (150 ml) kuivaa valkoviiniä
KASTIKKEESEEN
100 ml kermaa
1 rkl maissijauhoja
ripaus maustesuolaa
½ karvasmanteli
KORISTELUUN
200 g punaisia tai vihreitä viinirypäleitä
20 g paahdettuja mantelilastuja
Pese ja kuivaa kananpoika, leikkaa paloiksi ja poista
1.
rasvaiset osat.
Laita voi tai margariini mikroaaltouunin kestävään astiaan. 2.
Peitä ja sulata 350 W:n teholla minuutin ajan. Sekoita
joukkoon makea paprika tai soija ja levitä seos sutilla
kananpojan pintaan. Laita kananpoika mikroaaltouunin
kestävään astiaan ja lisää basilika ja viini.
Peitä ja kypsennä 12 minuuttia tehotasolla 750 W.3.
Sekoita kerma ja maissijauhot ja kaada seos kananpojan päälle. 4.
Jatka kypsennystä peitettynä 2-3 minuuttia tehotasolla 750 W.
Lisää tarvittaessa suolaa sekä raastettu karvasmanteli.
Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.5.
Laita kananpoika tarjoiluvadille ja koristele viinirypäleillä 6.
ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Jos haluat paahtaa mantelilastut, levitä ne Crisp-alustalle ja paahda 7.
2-3 minuuttia Crisp-toiminnossa sekoittaen minuutin välein.
OMENASTRUUDELI
6-8 ANNOSTA
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 15 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN
AINEKSET
2 voitaikinalevyä, à 220-240 g
6 omenaa
1 appelsiini
50 g saksanpähkinöitä
50 g pinjansiemeniä
1 tl (5 ml) kanelia
50 g rusinoita
50 ml rommia
50 g sokeria
100 g korppujauhoa
VOITELUUN:
1 kananmuna
50 ml maitoa
Liota rusinoita rommissa vähän aikaa.
1.
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita viipaleiden joukkoon 2.
ruohittuja saksanpähköitä, pinjansiemeniä, sokeria,
appelsiininkuoripalat ja kanelia.
Aseta yksi taikinalevy osittain toisen päälle ja liitä levyt 3.
yhteen taikinapyörän avulla.
Lisää omenaseokseen rusinat ja korppujauhot. Korppujauhot 4.
imevät omenoista erittyvän mehun.
Kaada omenaseos taikinan päälle ja kääri taikina 5.
pituussuunnassa rullalle.
Muotoile rullasta rinkilä ja aseta se Crisp-alustalle 6.
jättäen taikinan alla ollut paperi alustan pohjalle. Purista
omenastruudelia kevyesti kokoon.
Tee rinkilään muutama viilto ja voitele pinta 7.
munamaitoseoksella.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia.8.
CC_00319_-NORDICS.indd 15CC_00319_-NORDICS.indd 15 30-11-2009 14:09:1730-11-2009 14:09:17
16
LASAGNE
4-6 ANNOSTA
TOIMINTO: MIKROAALLOT, KIERTOILMA + MIKROAALLOT
VALMISTELUT: 1 TUNTI
KYPSENNYSAIKA: 23-25 MINUUTTIA
AINEKSET
LIHAKASTIKKEESEEN:
500 g naudanjauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli, 100-125 g, hienoksi silput-
tuna
1 murskattu valkosipulin kynsi
15 g voita (1 rkl)
2 rkl öljyä
500 g säilyketomaatteja
1 ½ lihaliemikuutiota + 100 ml
(1 dl) vettä
suolaa, pippuria, yrttejä
VALKOKASTIKKEESEEN:
50 g voita
40 g vehnäjauhoja (3/4 dl)
600 ml maitoa (6 dl)
suolaa
muskottipähkinää
300 g lasagnelevyjä
40-50 g raastettua parmesaanijuustoa
noin 30 g (2 rkl) voita, ohuina siivuina
100 g mozzarellaa, karkeasti raastettuna
Ruskista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa voissa ja 1.
öljyssä.
Lisää tomaatit ja murennetut lihaliemikuutiot + vesi ja 2.
mausteet ja anna hautua noin tunnin tai valkokastikkeen
valmistuksen ajan.
Laita voi valkokastiketta varten mikroaaltouunin kestävään 3.
astiaan. Sulata 1-1 ½ minuuttia tehotasolla 350 W. Sekoita
joukkoon vehnäjauhot ja maito.
Kypsennä tehotasolla 750 W 6-7 minuuttia, kunnes kastike 4.
sakenee. Sekoita kahden minuutin välein, jotta kastike ei
tartu pohjaan. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
Jos käytät esikypsennyksen vaativia lasagnelevyjä, kiehauta 5.
3-4 lasagnelevyä kerrallaan kiehuvassa suolalla maustetussa
vedessä. Valuta vesi pois ja levitä levyt talouspaperin
päälle ja taputtele kuivaksi. Jos käytät esikypsennettyjä tai
tuoreita lasagnelevyjä, voit ohittaa tämän vaiheen.
Voitele suorakaiteen muotoinen uuninkestävä 6.
mikroaaltovuoka (30 x 20 cm), levitä kerros jauhelihakastiketta
pohjalle, peitä lasagnelevyillä, valkokastikekerroksella ja
mozzarellajuustolla.
Tee samanlaisia kerroksia, kunnes kaikki lasagnelevyt ja 7.
kastike on käytetty. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa
ja levitä voisiivuja päällimmäiseksi.
Laita astia matalalle metallialustalle ja paista 8.
kiertoilmatoiminnolla 200-210 °C:ssa + mikroaaltoteholla
160 W 23-25 minuuttia.
Reseptit
yhdistelmätoimnoilla
CC_00319_-NORDICS.indd 16CC_00319_-NORDICS.indd 16 30-11-2009 14:09:2130-11-2009 14:09:21
17
VASIKANPAISTI
4-6 ANNOSTA
TOIMINTO: PIKAKUUMENNUS, KIERTOILMA + MIKROAALLOT
VALMISTELUT: 10 MINUUTTIA
KYPSENNYSAIKA: 55-60 MINUUTTIA
AINEKSET
Noin 1 kg luutonta vasikankylkeä
suolaa, pippuria
250 g herkkusieniä
250 g salottisipulia, silputtuna
2-3 rkl voita
KASTIKKEESEEN:
200 ml (2 dl) kuohukermaa tai ranskankermaa
4 rkl valkoviiniä
ruohosipuli- tai persiljasilppua
suolaa, pippuria
Esikuumenna uuni pikakuumennuksella 175 °C:seen.1.
Mausta liha pippurilla ja suolalla ja laita voideltuun 2.
uuninkestävään mikroaaltovuokaan. Asettele vihannekset
lihan ympärille. Levitä päälle ohuita voisiivuja.
Laita astia matalalle metallialustalle.3.
Kypsennä kiertoilmatoiminnolla 175 °C:ssa + mikroaaltoteholla 4.
160 W 55-60 minuuttia. Käännä paistia ja sekoita vihanneksia
kypsennyksen puolivälissä. Liha on puolikypsää, kun
sisälämpötila on 68-70 °C, ja kypsän paistin sisälämpötila
on 75 °C.
Peitä paisti foliolla kastikkeen valmistuksen ajaksi.5.
Sekoita paistinpannulla paistoliemi, kerma ja valkoviini. 6.
Keitä kiehumispisteeseen ja hauduta muutama minuutti,
kunnes kastike sakenee. Lisää ruohosipuli tai persilja ja
muut mausteet.
Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile vihannesten, perunoiden 7.
ja muiden keitettyjen vihannesten kanssa.
UUNIPERUNAT
Kuori ja leikkaa perunat kohtalaisen kokoisiksi paloiksi.1.
Vuoraa Crisp-alusta leivinpaperilla ja laita perunat 2.
alustalle.
Ripottele perunoiden päälle suolaa, rosmariinia, murskattua 3.
tai hakattua valkosipulia ja öljyä.
Paista Crisp-toiminnossa 15-16 minuuttia. Jos perunat 4.
ruskistuvat liikaa pohjalta, sekoita niitä noin 10 minuutin
paistoajan jälkeen ja jatka paistamista, kunnes ne ovat
kypsiä.
2-4 ANNOSTA
A
INEKSET
400 g perunoita
Rosmariinia
Öljyä
Valkosipulia
Suolaa
TOIMINTO: CRISP
VALMISTELUT: 10 MIN.
KYPSENNYSAIKA: 15-16 MIN.
CC_00319_-NORDICS.indd 17CC_00319_-NORDICS.indd 17 30-11-2009 14:09:2430-11-2009 14:09:24
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Whirlpool AMW 825 IX Recipe book

Tyyppi
Recipe book