Whirlpool AKZM 8920/GK Cookbook

Tyyppi
Cookbook
EI ESIKUUMENNUSTA, EI ODOTTELUA…TÄYDELLINEN
LOPPUTULOS
Upean lopputuloksen aikaansaaminen keittiössä ei voi enää olla helpompaa Whirlpoolin uuden
monitoimiuunin ansiosta, joka tarjoaa joustavasti useita erilaisia ruoanvalmistusmenetelmiä auttaen
Sinua valmistamaan täydellisiä aterioita.
Uuniin kuuluu edistyksellinen käyttöliittymä, ja nerokkaan 6TH SENSE -teknologian sekä tehokkaan
konvektiojärjestelmän ansiosta sitä ei tarvitse esikuumentaa. Mikään keittokirjan resepteistä ei
vaadi uunin esikuumennusta, ja täydellinen lopputulos on aina taattu.
Keittokirja sisältää 30 huolellisesti valittua reseptiä.
Valittuasi haluamasi reseptin uunin näytön kautta, yksinkertaisesti vain laitat ruoan uunin ja aloitat
paistamisen. Uuni valitsee automaattisesti sopivan paisto-ohjelman ja näyttää koko ajan palautetta
näytössä.
Paistoajan päättyessä voit halutessasi viimeistellä kaikki ruoat omien mieltymystesi mukaisesti.
TÄRKEITÄ VINKKEJÄ
Parhaan tuloksen saat, kun et muuta reseptien määriä ja aineksia.
Liha on suositeltavaa ottaa jääkaapista vähintään tuntia ennen valmistusta. (Lihan lämpötilan
tulisi olla noin 10-12°C).
Joitakin ruokia on käännettävä tai sekoitettava paistamisen puolivälissä: uunin merkkiääni
muistuttaa sinua kääntämisestä. (Reseptissä mainitaan, jos ruokaa on sekoitettava tai käännettävä
valmistuksen aikana.)
Alussa näkyvä paistoaika on ainoastaan suuntaa-antava arvo: uuni sovittaa jäljellä olevan ajan
varsinaisen kypsennyksen aikana.
Vähän ennen paistoajan päättymistä uuni pyytää tarkistamaan, että ruoka on kypsynyt makusi
mukaisesti. Tästä syystä paistoaikaa voi lisätä manuaalisesti kypsennyksen päättyessä uunin valikon
kautta.
Automaattinen
TARKISTA
Kypsennys
KYPSENNYSAIKA
PÄÄTTYMISAIKA
Toiminta-aika lähes lopussa
Tarkista ruoka
Kypsennys päättyy klo 19:45
Paina ^ lisätäksesi aikaa
Käännä ruokaa
MUKANA TOIMITEUT VARUSTEET
LEIVINPELTI
GRILL
UUNIPANNU
Uunipannu on syvempi kuin leivinpelti.
Joissakin resepteissä uunipannulle
kaadetaan vettä ja pannu laitetaan
grillin alapuolelle paistien ja/tai
grillattavan lihan paistumisen aikana
tippuvan rasvan ja öljyn keräämiseksi.
101
LASAGNE
6-8 annosta6-8 annosta
Lihakastikkeen valmistus:
Silppua selleri, porkkana ja sipuli ja kuullota niitä
öljyssä ja voissa.
Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää viini ja
keitä kokoon, lisää sen jälkeen tomaatit, liemikuutio
ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannella
peitettynä noin tunnin ajan.
Bechamel-kastikkeen valmistus:
Sulata voi, lisää jauhot sekoittaen koko ajan
huolellisesti, jotta kastikkeeseen ei muodostu paakkuja.
Lisää maito vähitellen ja jatka keittämistä sekoittaen,
kunnes kastike on sopivan paksuista. Mausta valmis
kastike suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä.
Voitele vuoka. Levitä kaksi ruokalusikallista
lihakastiketta vuoan pohjalle, asettele seuraavaksi
kerros lasagne-levyjä, sen jälkeen lihakastiketta,
Bechamel-kastiketta ja juustoviipaleita. Ripottele
päälle parmesaaniraastetta. Jatka tekemällä
samanlaisia kerroksia lopuista aineksista.
Kaada viimeisen kerroksen päälle runsaasti Bechamel-
kastiketta ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja
muutama voinokare.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten LASAGNE ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 2 tuntia
Paistoaika*: 45-60 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton vuoka
Vinkkejä ja muunnelmia:
Jos valmistat kala- tai kasvislasagnea, voit
käyttää Bechamel-k
astikkeessa maidon tilalla
kasvislientä ja voin tilalla oliiviöljyä.
PATARUOAT
500 g of tuoreita lasagne-levyjä
180 g raastettua parmesaanijuustoa
200 g juustoa, murennettuna
(mozzarella, scamorza tai provola)
Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
800 g tomaatteja (kuorittuja tai tomaattimurskaa)
1 liemikuutio
1 keskikokoinen sipuli
30 g voita
6-7 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 lasillinen punaviiniä
selleriä, porkkanaa
suolaa
600 grammaan Bechamel-kastiketta:
(vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista Bechamel-
kastiketta)
50 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa, muskottipähkinää
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
102
KALACANNELLONI
Leikkaa selleri ja purjo ohuiksi suikaleiksi ja pehmennä
suikaleita pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä. Lisää
ohuiksi suikaleiksi leikattu turska, mausta suolalla
ja pippurilla ja anna kiehua, kunnes neste on lähes
haihtunut.
Esikeitä lasagne-levyt ja lusikoi täyte jokaisen levyn
keskelle. Kierrä levyt cannelloni-rulliksi.
Sekoita tomaattikastiketta ja nostele uunivuoan
pohjalle muutama lusikallinen tomaattikastiketta ja
kaada ripaus oliiviöljyä.
Asettele cannellonit uunivuokaan ja peitä lopulla
tomaattikastikkeella. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään
osaan, silppua basilika ja asettele cannellonien
päälle. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja paista
uunissa.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten KALACANNELLONI ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 40 min
Paistoaika*: 30-40 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton vuoka
Vinkkejä ja muunnelmia:
Voit halutessasi käyttää ohukaisten täytettä
(pinaatti
a ja ricottaa) cannelloneihin,
mutta cannellonit on peitettävä Bechamel-
kastikkeella.
PATARUOAT
4 annosta4 annosta
60 g purjoa
50 g selleriä
400 g tuoretta turskaa
200 g kirsikkatomaatteja
15 g basilikaa
30 g parmesaanijuustoa
70 g tomaattikastiketta
160 g lasagne-levyjä/cannelloneja
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
103
GRATINOIDUT OHUKAISET
6 annosta6 annosta
Valmista ohukaistaikina yhdistämälä kaikki aineet
ja vatkaamalla voimakkaasti. Anna taikinan levätä
jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Paista ohukaiset pienellä, tarttumattomalla
ohukaispannulla.
Kiehauta pinaatti. Jäähdytä heti kylmässä vedessä ja
purista liika vesi pois.
Silppua pinaatti hienoksi ja lisää siihen ricotta,
suola, pippuri, muskottipähkinä, munat ja
parmesaanijuusto.
Täytä ohukaiset ja kääri suljetuksi rullaksi.
Bechamel-kastikkeen valmistus:
Sulata voi, lisää jauhot sekoittaen koko ajan
huolellisesti, jotta kastikkeeseen ei muodostu
paakkuja. Lisää maito vähitellen ja jatka keittämistä
sekoittaen jatkuvasti, kunnes kastike on sopivan
paksuista.
Mausta valmis kastike suolalla ja raastetulla
muskottipähkinällä.
Levitä vähän kastiketta uunivuoan pohjalle ja asettele
ohukaiset päälle. Kaada runsaasti Bechamel-kastiketta
ja ripottele parmesaaniraastetta päälle. Paista uunissa
kullanruskeaksi.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto PATARUOAT,
sitten GRATINOIDUT OHUKAISET ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 50 min
Paistoaika*: 35-45 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton vuoka
Vinkkejä ja muunnelmia:
Vaihtoehtoisesti voi käyttää sieniä,
viipaloituina ja kuullotettuin
a.
PATARUOAT
Ohukaiset:
100 g vehnäjauhoja
250 ml maitoa
3 kokonaista kananmunaa
1 ruokalusikallinen
oliiviöljyä
suolaa,
muskottipähkinää
Täyte:
400 g ricotta-juustoa
200 g pinaattia
40 g parmesaanijuustoa
suolaa, pippuria
1 kananmuna
muskottipähkinää
Bechamel-kastike:
50 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa,
muskottipähkinää
60 g parmesaanijuustoa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
104
MUNAKOISOGRATIINI
Leikkaa munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi,
suolaa ja anna viipaleiden levätä talouspaperin
päällä noin tunnin ajan. Paista munakoisot nopeasti
kuumassa grillissä.
Kuullota sipuli öljyssä, lisää tomaattimurska, mausta
suolalla ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40
minuuttia.
Kuutioi mozzarella. Levitä kaksi ruokalusikallista
tomaattikastiketta vuoan pohjalle, levitä
vuokaan kerros munakoisoja, sen jälkeen
kastiketta, mozzarellakuutioita ja ripottele päälle
parmesaaniraastetta ja vähän tuoretta basilikaa. Jatka
tekemällä samanlaisia kerroksia lopuista aineksista.
Peitä viimeinen kerros tomaattikastikkeella ja ripottele
pinnalle runsaasti parmesaania.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten MUNAKOISOGRATIINI ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 50 min
Paistoaika*: 40-50 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen uunivuoka
(noin 35 cm x 25 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Voit käyttää valmiiksi grillattuja pakastettuja
munakoisoja. Jos käytät tuoreita munakoisoja,
voit kastaa ne jauhoihin ja paistaa grillaamisen
sijaan.
PATARUOAT
6-8 annosta6-8 annosta
4-5 munakoisoa (noin 1,5 kg)
1 iso sipuli
5-6 ruokalusikallista oliiviöljyä
800 g tomaattimurskaa
noin 350 g mozzarellaa
100 g raastettua parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
105
KASVISPIIRAS
6-8 annosta 6-8 annosta
Kiehauta vihanneksia kiehuvassa suolalla maustetussa
vedessä muutaman minuutin ajan ja valuta kuivaksi.
Kuullota silputut vihannekset pannulla pienessä
määrässä öljyä.
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja levitä
lehtitaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä
vihannekset taikinapohjan päälle ja ripottele pinnalle
juustoraastetta.
Vatkaa kananmunat kulhossa kerman ja maidon kanssa.
Mausta suolalla ja paprikalla ja kaada seos tasaisesti
vihannesten päälle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto PIIRAAT,
sitten KASVISPIIRAS ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 40 min
Paistoaika*: 50-60 min
Suositellut tarvikkeet:
matala metallinen piirasvuoka
(halkaisija noin 28 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Parhaan tuloksen saat tuoreista kauden
vihanneksista. Vihann
eksia ei tarvitse keittää, jos
ne silputaan hyvin ohuiksi.
Kasvispiiraan voi tarjoilla höyryssä
kypsennettyjen kalafi leiden kanssa alkupalana
lämpimän vihanneskastikkeen kera (soseutettua
purjoa, tomaattia tai kurpitsaa).
PIIRAAT
250 g tuoretta lehtitaikinaa
450 g sekavihanneksia: artisokkaa, parsaa ja sieniä
150 g karkeaksi raastettua Gruyère-juustoa
3 kananmunaa
200 ml ruokakermaa
100 ml maitoa
suolaa, pippuria, paprikaa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
106
KINKKUJUUSTOPIIRAS
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja levitä murotaikina
vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä ruskistettu pekoni
ja sipulisuikaleet vuoan pohjalle, kostuta tilkalla
oliiviöljyä ja ripottele juusto pinnalle.
Vatkaa kananmunat kulhossa maidon ja kerman kanssa
ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Kaada seos tasaisesti vuokaan ja koristele
persiljasilpulla.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto PIIRAAT,
sitten KINKKUJUUSTOPIIRAS ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 30 min
Paistoaika*: 40-50 min
Suositellut tarvikkeet:
matala metallinen piirasvuoka
(halkaisija noin 30 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Voit käyttää piiraaseen myös:
- perunaa ja pekonia
- purjoa ja kinkkua
- kalaa ja artisokkaa
- pinattia ja lohta
PIIRAAT
6-8 annosta 6-8 annosta
250 g tuoretta murotaikinaa
150 g pekonia, kuutioina
4 kananmunaa
2 sipulia, suikaloituna
10 g persiljasilppua
200 ml maitoa
200 ml ruokakermaa
100 g karkeaksi raastettua Gruyère-juustoa
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
107
OMENAPIIRAS
6-8 annosta 6-8 annosta
Pohjan valmistus:
Sekoita suola jauhohin, lisää pehmennetty voi,
sokeri, leivinjauhe ja lopuksi vesi ja sekoita kiinteäksi
taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30
minuuttia.
Kastikkeen valmistus:
Kuumenna maito ja vaniljaesanssi ja ota pois lämmöltä.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, kananmuna,
vehnäjauhot ja maissijauhot. Lisää tämä seos maitoon
sekoittaen jatkuvasti lämmöllä, kunnes muodostuu
kermamainen kastike. Kun kastike on valmis, mausta
rommilla maun mukaan.
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla. Levitä taikina
vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä aikaisemmin valmistamasi kastike taikinan
päälle.
Leikkaa omenat viipaleiksi (paksuus noin ½ cm).
Asettele omenaviipaleet vähän päällekkäin koko
taikinapohjan päälle.
Kun piiras on kypsä, anna sen jäähtyä ja kuorruta
sitten jälkiruokaliivatteella.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto PIIRAAT,
sitten OMENAPIIRAS ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 50 min
Paistoaika*: 75-90 min
Suositellut tarvikkeet:
matala metallinen piirasvuoka
(halkaisija noin 28 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Ripottele keksinmuruja taikinan päälle ennen
kuin kaadat kastikkeen. Näin pohja säilyy
rapeana eikä vetisty.
Ripottele omenien päälle vähän kanelia ennen
paistamista.
PIIRAAT
4 omenaa
250 g vehnäjauhoja
50 g voita
ripaus suolaa
80 ml kylmää vettä
10 g leivinjauhetta
100 g sokeria
Kastikkeeseen:
500 ml maitoa
2 kananmunaa
10 g maissijauhoja
50 g sokeria
40 ml rommia
(valinnainen)
1 tl vaniljaesanssia
10 g vehnäjauhoja
jälkiruokaliivatetta
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
108
RAPEA PIZZA
Liota hiiva lämpimään veteen (noin 35°C) - Käytä
aineksissa mainittu määrä vettä - Tee jauhoista keko
leivinlaudalle, tee keskelle kuoppa ja sekoita joukkoon
suola, sokeri ja lopuksi öljy. Lisää vesi hitaasti
jauhoihin ja aloita vaivaaminen. Vaivaa hyvin, kunnes
taikina on tasaista ja notkeaa. Laita taikina isoon
astiaan, peitä kostella liinalla ja anna kohota uunissa
KOHOTUS-toiminnossa 45 minuutin ajan.
Lisää sillä välin tomaattikastikkeeseen öljy, oregano
ja suola. Kun taikina on kohonnut, kauli se öljytyn
uunipannun kokoiseksi levyksi.
Peitä pizzapohja tomaattikastikkeella ja
mozzarellaraasteella.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto PIZZA,
sitten PIZZA 2 PELTIÄ ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 2 tuntia
Paistoaika*: 25-35 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Pizzapohjaan voi käyttää monia erilaisia
jauhoja, esim
erkiksi ruis-, tattari- tai
kokojyväjauhoja. Parhaan tuloksen saat, kun
käytät kaksi osaa vehnäjauhoja ja yhden osan
muita haluamiasi jauhoja.
Lisää pizzatäyte ennen paistamista.
PIZZA
1 pellillinen:1 pellillinen:
350 g vehnäjauhoja
200 ml vettä
18 ml oliiviöljyä
14 g kuivahiivaa
7 g suolaa
3,5 g sokeria
250 g tomaattisosetta
150 g mozzarellaa
oliiviöljyä, suolaa, oreganoa
2 pellillistä:2 pellillistä:
700 g vehnäjauhoja
400 ml vettä
35 ml oliiviöljyä
25 g tuorehiivaa
13 g suolaa
7 g sokeria
500 g tomaattisosetta
300 g mozzarellaa
oliiviöljyä, suolaa, oreganoa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
109
PORSAANKYLJYKSET
Ainekset 2-6 annosta varten Ainekset 2-6 annosta varten
Leikkaa valkosipuli, rosmariini ja salvia karkeaksi
silpuksi ja laita ne kulhoon lisäten öljyä ja suolaa.
Anna kyljysten marinoitua liemessä vähintään 30
minuuttia.
Laita kyljykset grilliin uunin viidennelle kannatintasolle.
Kaada noin 1 litra vettä uunipannulle ja laita pannu
toiselle kannatintasolle.
>Uuni ilmoittaa, kun lihaa on käännettävä.<
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto LIHA,
sitten PORSAANKYLJYKSET ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min + marinointi 30
minuuttia
Paistoaika*: 15-25 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu grillaus- ja uunipannu
LIHA
2-6 porsaanpotkaa
oliiviöljyä
valkosipulia
salviaa
rosmariinia
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
110
PORSAANPOTKA
Mausta porsaanpotkat suolalla ja pippurilla ja laita ne
uunipannulle.
Kaada valkoviini ja pirskottele oliiviöljyä päälle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto LIHA,
sitten PORSAANPOTKA ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min
Paistoaika*: 90-110 min
Suositellut tarvikkeet:
uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Lihan tulee olla huoneenlämpöistä ennen
paistamista.
Hiero ennen paistamista kaikkialle lihan
pintaan suolaa ja pippuria.
Paistoliemi voidaan siivilöidä ja maustaa
rosmariinilla ja tarjoilla se lihan kastikkeena.
LIHA
4-6 annosta4-6 annosta
2-4 porsaanpotkaa (noin 500 g kukin)
600 ml valkoviiniä
4-5 ruokalusikallista oliiviöljyä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
111
LAMPAANKOIPI
4-6 annosta4-6 annosta
Valmistele lampaankoipi poistamalla liika rasva.
Leikkaa valkosipuli paloiksi ja hankaa valkosipulia
lampaaseen. Mausta suolalla ja pippurilla maun
mukaan.
Laita liha suoraan leivinpaperilla vuoratulle
uunipannulle.
Laita uunipannu kolmannelle kannatintasolle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto LIHA,
sitten LAMPAANKOIPI ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 20 min
Paistoaika*: 60-70 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Anna lihan levätä paistamisen jälkeen
vähintään 10 min
uuttia alumiinifoliolla
peitettynä, jotta lihaneste jakaantuu tasaisesti.
Lampaankoiven luun ensimmäinen osa
voidaan irrottaa.
Kun lammas on kypsää, voit voidella sen
sinapilla ja jättää lepäämään uuniin, joka on
kuuma vielä poiskytkennän jälkeen.
LIHA
1 lampaankoipi, noin 2 kg
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
112
KEBABIT
Leikkaa valkosipuli, rosmariini ja salvia karkeaksi
silpuksi ja laita ne kulhoon lisäten öljyä ja suolaa.
Anna kebabien olla tässä marinaadissa vähintään 30
minuuttia.
Laita kebabit grilliin uunin viidennelle
kannatintasolle.
Kaada noin 1 litra vettä uunipannulle ja laita pannu
toiselle kannatintasolle.
>Uuni ilmoittaa, kun lihaa on käännettävä.<
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto LIHA,
sitten KEBABIT ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min + marinointi 30
minuuttia
Paistoaika*: 15-25 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu grillaus- ja uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Lihan sijaan voit käyttää kalaa, paloiteltuna
samank
okoisiksi kuutioiksi: isoja katkarapuja,
mustekalaa, lohta, merikrottia.
LIHA
4-8 annosta 4-8 annosta
4-8 lihakebabia (Frankfurtin makkarat eivät sovi
hyvin, sillä niiden paistoaika on erilainen kuin muun
lihan).
valkosipulia
salviaa
rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
113
PAISTETTU BROILERI
4-6 annosta
4-6 annosta
Pese ja kuivaa broileri.
Täytä lintu suolalla ja pippurilla maustetulla yrtti- ja
valkosipulisilpulla.
Voitele pinta kevyesti öljyllä ja mausta suolalla.
Laita broileri grilliin kolmannelle kannatintasolle.
Kaada noin 0,5 litra vettä uunipannulle ja laita pannu
ensimmäiselle kannatintasolle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto LINNUT,
sitten PAISTETTU BROILERI ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min
Paistoaika*: 50-70 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu grillaus- tai uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Mausta broileri ennen paistamista täyttämällä
se yrteillä, muutamalla valkosipulin kynnellä ja
appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella.
LINNUT
1 broileri, paino 1-1,5 kg
valkosipulia
oliiviöljyä
rosmariinia
salviaa
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
114
BROILERINRINTA
Silppua valkosipuli, rosmariini ja salvia ja laita ne
kulhoon lisäten öljyä ja suolaa.
Anna broilerinrintojen olla tässä marinaadissa
vähintään 30 minuuttia.
Laita broilerinrinnat grilliin uunin viidennelle
kannatintasolle. Kaada noin 1 litra vettä uunipannulle
ja laita pannu toiselle kannatintasolle.
>Uuni ilmoittaa, kun lihaa on käännettävä.<
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto LINNUT,
sitten BROILERINRINTA ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min + marinointi 30
minuuttia
Paistoaika*: 15-20 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu grillaus- tai uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Broilerinrinta voidaan tarjoilla myös
kylmänä, kuutioiksi tai suik
aleiksi leikattuna
maistuvan rucola-salaatin tai muiden vihreiden
salaattilajikkeiden kanssa maustettuna
balsamiviinietikalla tai sitruunamehulla.
Vaihtoehtonavoit käyttää samankokoisia
kalkkunanrintafi leitä.
LINNUT
4-8 annosta4-8 annosta
4-8 broilerinrintafi lettä
(paksuus enintään 1 cm)
oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa, pippuria
salviaa, rosmariinia
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
115
VÄLIMEREN KALA
3-6 annosta3-6 annosta
Pese ja perkaa kala. Poista ruodot fi leoimalla kala.
Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, mausta fi leet suolalla
ja pippurilla ja laita ne vuokaan.
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja asettele ne
kalan päälle. Silppua oliivit, basilika ja valkosipuli ja
ripottele seos kalan päälle.
Mausta kevyesti suolalla. Kaada valkoviini päälle ja
pirskottele lopuksi vähän oliiviöljyä.
Paista uunissa.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto KALA,
sitten VÄLIMEREN KALA ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 30 min
Paistoaika*: 30-40 min
Suositellut tarvikkeet:
matala uunivuoka (noin 26 cm pitkä)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Turskan sijaan voit käyttää mitä tahansa
muita samankokoisia kaloja (meriahven,
kampela, ahven).
KALA
3-6 turskaa, kukin 350-400 g
150 g kirsikkatomaatteja
130 g oliiveja (Taggiasche)
25 g tuoretta basilikaa
2 valkosipulin kynttä
100 ml valkoviiniä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE -RESEPTIT)
116
YRTTIMAUSTETTU LOHI
Leikka fi le 4-5 osaan. Voitele uunivuoka puolella
oliiviöljystä. Hankaa lohen pintaan suolaa ja pippuria
ja laita kala vuokaan.
Silppua ja sekoita keskenään leipä, basilika, timjami
ja valkosipuli ja levitä seosta runsaasti lohen päälle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto KALA,
sitten YRTTIMAUSTETTU LOHI ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 20 min
Paistoaika*: 15-25 min
Suositellut tarvikkeet:
matala uunivuoka (noin 26 cm pitkä)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Kalan maku tulee parhaiten esille, kun
tarjoilet lohen höyryssä kypsennettyjen
perunoiden kanssa.
KALA
4 annosta4 annosta
600-700 g lohifi leitä
10 g oliiviöljyä
100 g vaaleaa leipää tai leipäviipaleita
1 kukkurainen teelusikka kuivattuja timjamia – tai
muutama tuore timjamin varsi (10 g)
1 kukkurainen teelusikka kuivattua basilikaa – tai
mieluummin muutama tuore basilikanlehti (15 g)
1 valkosipulin kynsi
suolaa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE-RESEPTIT)
117
KUORRUTETTU KALA
4 annosta 4 annosta
Suolakuorrutuksen valmistaminen:
Sekoita jauhot, suola, vesi ja kaikki hienoksi silputut
yrtit tasaiseksi taikinaksi.
Suomusta, perkaa ja pese kalat ja kuivaa ja fi leroi ne.
Kauli taikina levyksi, laita kalafi leet taikinan päälle,
voitele taikinan reunat vatkatulla kananmunalla ja
peitä toisella, ½ cm:n paksuisella taikinakerroksella
pyrkien mukailemaan kalan muotoa. Voitele vatkatulla
kananmunalla ja paista uunissa.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto KALA,
sitten KUORRUTETTU KALA ja vahvista.
Huomautuksia:
__________________________________________
Valmistelut: 40 min
Paistoaika*: 40-50 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Voit ripotella yrttisilppua kalafi leid
en päälle.
Tarjoile kalafi leet
fenkolinsiemenillä
maustetun kermaisen kalakastikkeen kanssa.
Fileet voi tarjoilla myös höyryssä
kypsennettyjen perun
oiden kanssa.
KALA
4 meriahventa tai turskaa, kukin 300 g
500 g pöytäsuolaa
500 g vehnäjauhoja
300 g vettä
punapippuria
tuoretta timjamia
fenkolinsiemeniä
persiljaa
1 valkosipulin kynsi
rosmariinia
meiramia
1 kananmuna
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan (6TH SENSE-RESEPTIT)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132

Whirlpool AKZM 8920/GK Cookbook

Tyyppi
Cookbook

muilla kielillä