Russell Hobbs 21840-56 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

63
[
3 Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle
henkilölle. Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos hei
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käytön liittyvät vaarat.
•Lapset eivät saa leikkiä laitteella.
•Lapset eit saa puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eit ole
yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla.
•Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
h Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
2 Älä yhdis laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
3 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
L Älä upota laitetta nesteeseen.
U Aukoista pääsee ulos höyryä – pysy etäällä.
4 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
5 Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
6 Älä käytä laitetta ilman tippa-alustan kiinnittämistä.
7 Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
8 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
•Pese käsin irrotettavat osat.
•Elementti saattaa aluksi savuta hieman.
•Se voi aiheuttaa hieman hajua, mutta siitä ei kannata huolestua. Varmista, että huoneessa
ilma vaihtuu kunnolla.
d NÄIN LAITE TOIMII
•Muistuttaa kiertoilmauunia, valmistaa ruoan kuuman ilman ja lämpösäteilyn avulla.
•Voitele öljy ruoan pintaan, älä kaada öljyä koriin.
•Ajastimessa on kellokoneisto. Käännä se 5 minuuttia haluamasi ajan yli ja käännä sitten
taaksepäin haluamasi ajan kohdalle.
käyttöohjeet
piirrokset
1 runko
2 ajastin
3 lämpötilansäätö
3 aukko
5 virran merkkivalo
6 termostaatin valo
7 luukku
8 kahva
9 varras
10 teline
11 kori
12 uloke
13 aukko
14 lukitse
15 korin kahva
16 vapauta
17 tippa-alusta
` konepesun kestävä
64
C VALMISTELU
1 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
2 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
3 Käytä uunikintaita (tai patalappuja) käsissä.
•Tarvitset kuumuutta kestävän alustan tai ruokalautasen, jolla asetat korin.
•Jos grillaat tai käytät vartaita, tarvitset ei metallia olevat pihdit.
4 Lukitse korin kahva painamalla kahvan suurta keskiosaa.
5 Pieni pää työntyy ulos korin kahvan vastakkaiselta puolelta.
6 Vapauta kahva painamalla korin kahvan pientä osaa.
7 Avaa luukku.
8 Vapauta korin kahva.
9 Työnnä aukko korin kahvaan loppuun asti korin ulokkeen yli.
10 Lukitse korin kahva.
11 Poista kori laitteesta.
12 Tarkista, että tippa-astia on kiinnitettynä.
13 Sulje luukku.
C ESILÄMMITYS
14 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
15 Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan.
16 Aseta ajastin kohtaan 5.
17 Virran merkkivalo palaa
18 Termostaatin valo palaa, ja syttyy ja sammuu sen mukaan, miten termostaatti pitää
lämpötilan.
19 Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä.
C KÄYTTÖ
20 Laita ruoka koriin – älä ylitäytä koria.
21 Jätä kuumalle ilmalle tilaa kiertää ruokakappaleiden ympärillä.
22 Avaa luukku.
23 Aseta kori laitteeseen.
24 Vapauta korin kahva.
25 Irrota kahva korista.
26 Sulje luukku.
27 Aseta ajastin haluamaasi aikaan.
C RAVISTELE KORIA
28 Poista kori puolessa välissä valmistusta, ravistele sitä ja/tai käännä ruoka, aseta kori sitten
takaisin runkoon.
29 Laite kytkeytyy pois päältä, kun avaat luukun ja kytkeytyy uudelleen päälle, kun suljet luukun.
30 Ajastin jatkaa ajan laskemista.
31 Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä.
32 Irrota laite sähköverkosta.
33 Jos haluat kytkeä virran pois manuaalisesti, voit kääntää ajastimen arvoon 0.
C VALMISTA?
34 Avaa luukku.
35 Kiinnitä korin kahva.
36 Poista kori laitteesta.
37 Tarkista, että ruoka on valmista. Jos epäilet, jatka valmistusta vielä hetki.
C TELINEEN KÄYT
38 Käytä telinettä paahtoleipien, pekonin ja kaikkien alle 15 mm paksuisten palojen grillaamiseen.
39 Käännä grillattava ruoka vähintään kerran valmistuksen aikana.
65
[
40 Voit kääntää telineen ylösalaisin ja käyttää sitä vartaiden tukemisessa.
41 Käännä vartaita 2 tai 3 kertaa valmistuksen aikana.
42 Voit valmistaa tippa-astian päällä, mutta tarkkaile huolellisesti valuneen nesteen määrää
astiassa ja tyhjennä se ennen kuin neste tulee yli.
C HOITO JA HUOLTO
43 Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
44 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
45 Pese käsin irrotettavat osat.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
46 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
47 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan ja
kierrätettävä.
reseptejä
T ruokalusikka (15ml) p hyppysellinen
t teelusikka (5ml) g grammaa
s oksa ml millilitraa
c kynsi(kynttä) E kananmuna, iso (63-73g)
tikka kanavartaat 2 annosta
100g yogurttia 25 ml sitruunamehua
1 t garam masala 1 t paprika
1 t jauhettu kumina ½ t Suolaa
250g kanankoivet
Leikkaa broileri 25 mm kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Peitä ja anna jäähtyä 1
tunnin ajan. Esilämmitä 200 asteeseen. Pujota kana vartaisiin. Aseta vartaat telineeseen. Keitä 15
minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä. Tarjoile kurkkua, tomaattia ja
punasipulia sisältävän salaatin kanssa.
rosmariinilla ja valkosipulilla maustetut perunat riittää 4 hengelle lisukkeena
500g lohkoperunat 3 c valkosipulia (murskattuna)
3 s rosmariinia silputtuna 2 t oliiviöljyä
1 T polentasuurimoita/jauhoa 1 t Suolaa
Esilämmitä 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Laita seos koriin. Keitä 30 minuuttia.
Ravista koria puolessa välissä valmistusta.
kalatikut 2 annosta
75g korppujauhot 2 T persilja (silputtuna)
1 T raastettua sitruunan kuorta 50g tavallisia jauhoja
2 E 350g turskaa/koljaa
Leikkaa kala 2 cm nauhoiksi. Sekoita korppujauhot, persilja ja sitruunankuori kulhossa. Siilaa
jauhot kulhoon. Vatkaa munat kulhossa. Pyöritä kala jauhoissa, sitten munissa ja sitten
korppujauhoissa. Aseta kala lautaselle. Peitä ja anna jäähtyä 30 minuuttia. Esilämmitä 180
asteeseen. Laita kala koriin. Keitä 15 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä.
Tarjoile sitruunaviipaleiden kanssa.
66
lammaskebab välimeren vihanneksilla 2 annosta
2 t oliiviöljyä 1 t valkosipulisose
1 t jauhettu kumina 1 t kuivattua oreganoa
250g lammasta
vihannekset
1 punainen paprika viipaleina 1 kesäkurpitsa viipaleina
2 tomaatteja, lohkoina 1 t valkosipulisose
2 t oliiviöljyä 1 t punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
Leikkaa liha 25 mm kuutioiksi. Sekoita öljy, valkosipuli, kumina ja oregano sekä lammas kulhossa.
Peitä ja anna jäähtyä 1 tunnin ajan. Ota lammas jääkaapista puoli tuntia ennen valmistamista.
Pujota lammas vartaisiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta vartaat telineeseen. Sekoita
vihannekset, valkosipuli, öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos koriin. Esilämmitä
200 asteeseen. Keitä 15 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä. Tarjoile
jogurtti-minttu-dippikastikkeen kanssa.
paahtopaisti juureksilla 4 annosta
2 pieniä porkkanoita viipaleina 2 pientä palsternakkaa viipaleina
1 punasipulia (ohuina siivuina) 2 s timjamia
2 t Hunajaa 2 t oliiviöljyä
1 kg naudanlihaa suolaa ja pippuria
Valmistusaika medium-pihville. Jos haluat täysin kypsän, lisää 15 minuuttia. Esilämmitä 180
asteeseen. Sekoita juurekset, timjami, yrtit, hunaja ja öljy kulhossa. Laita seos koriin. Laita pihvit
niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 60 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on
puolessa välissä. Anna seistä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
paahdettu kana fenkolilla 4 annosta
2 fenkolia viipaleina 4 c valkosipulia (murskattuna)
½ sitruuna 1 kg kana
2 t oliiviöljyä suolaa ja pippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Laita fenkoli ja valkosipuli koriin. Työnnä sipuli kanan sisälle. Hiero
kanan pintaan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kana koriin. Keitä 50 minuuttia.
Ravista koria puolessa välissä valmistusta. Anna seistä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
paahdettu kesäkurpitsa 2 annosta
ja salaatti punaisesta paprikasta riittää 4 hengelle lisukkeena
800g myskikurpitsa kuorittuna 2 t oliiviöljyä
2 s timjamia suolaa ja pippuria
2 punainen paprika viipaleina 1 T sherryetikkaa/punaviinietikkaa
50g rucola 150g vuohenjuustoa (pehmeää)
50g kurpitsansiemeniä
Esilämmitä 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa 25 mm kuutioiksi. Sekoita kesäkurpitsa, öljy ja
timjami kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos koriin. Keitä 20 minuuttia. Ravista koria
puolessa välissä valmistusta. Lisää paprikat. Keitä 10 minuuttia. Laita seos tarjoiluastiaan. Jätä
jäähtymään 10 minuutiksi. Lisää etikka ja rucola, yhdistä ja sekoita. Ripottele vuohenjuusto ja
kurpitsansiemenet annoksen päälle.
lohta, inkivääriä ja chilikalapullat 2 annosta
250g lohifilee 200g perunasosetta
1 t inkivääritahnaa 1 punainen chili silputtuna
4 kesäsipulia, pilkottuna 1 T korianteri silputtuna
75g korppujauhot 50g tavallisia jauhoja
2 E
67
[
Esilämmitä 180 asteeseen. Laita kala koriin. Keitä 5 minuuttia. Jätä jäähtymään 10 minuutiksi.
Sekoita kala, peruna, inkivääri, chili, kevätsipulit ja korianteri kulhossa. Mausta suolalla ja
pippurilla. Muotoile seoksesta 4 pullaa. Sekoita korppujauhot, persilja ja sitruunankuori kulhossa.
Siilaa jauhot kulhoon. Vatkaa munat kulhossa. Pyörittele pullat jauhoissa, sitten munissa ja sitten
korppujauhoissa. Laita pullat koriin. Keitä 15 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on
puolessa välissä. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja salaatin kanssa.
kasviskevätkääryleet 8 kappaletta
1 t paahdettu seesamöljy 2 t soijakastiketta
1 c valkosipulia (murskattuna) 1 T inkivääriä, raastettuna
1 porkkanaraaste 2 kesäsipulia, pilkottuna
1 punainen paprika viipaleina 50g pavunversoja
50g riisinuudeleita keitetty 1 E
4 filotaikinalevyjä 24 cm x 40 cm oliiviöljysuihke
Esilämmitä 200 asteeseen. Sekoita seesamöljy, soijakastike, valkosipuli ja inkivääri kulhossa.
Lisää vihannekset ja nuudelit ja sekoita. Leikkaa filotaikinalevyt 16 suorakaiteeksi, jokainen 12
cm x 20 cm. Aseta yksi suorakulmio toisen päälle. Laita 2 kukkurallista ruokalusikkaa seosta
toisen pitkän sivun viereen. Harjaa vastakkaiseen sivuun vatkattua kananmunaa. Taivuta 2 cm
lyhyestä sivusta kohti keskustaa täytteen päälle, rullaa taikina sitten tiiviisti ja paina kiinni. Toista
sama kaikille filotaikinalevyille ja täytteille. Suihkuta hieman öljyä kevätrullille ja aseta ne koriin.
Keitä 12 minuuttia.
perinteinen Victoria-kuivakakku
150g suolatonta voita 150g hienoa sokeria
2 E 150g itsestään nousevia jauhoja
1 p Suolaa 1 t vaniljauutetta
2 t maitoa
tarjoilu:
150g vadelmahilloa 200ml Vuolukermaa
2 T kuorrutussokeria
Esilämmitä 170 asteeseen. Voitele pyöreä 16 cm kakkuvuoka. Sekoita voi ja hienosokeri
vaahdoksi, vatkaa sitten joukkoon kananmunat. Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää seokseen.
Sekoita vanilja ja maito. Lisää seokseen. Kaada seos vuokaan. Keitä 50 minuuttia. Kakkuun
pistetyn tikun pitäisi tulla ulos puhtaana ja kuivana. Anna jäähtyä ritilällä. Vatkaa kerma ja
tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se kahteen osaan. Levitä
alempaan kerrokseen vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Aseta toinen kerros alemman kerroksen
päälle, sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile.
C VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
•Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
•Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
•Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
f
t
T
(min)
ravista/käännä puolessa välis
valmistusta
perunat ja ranskalaiset
ohuet pakasteranskalaiset 200 9-16 ranskalaiset on pakattava väljästi, anna ilman
päästä niiden väliin
paksut pakasteranskalaiset 200 11-20
kotona tehdyt ranskalaiset (8x8 mm) 200 10-16
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suolaa,
pippuria ja 1 tl öljyä
kotona tehdyt lohkoperunat 180 18-22
kotona tehdyt perunakuutiot 180 12-18
kuoriperunat 180 30-40 saat rapean kuoren hieromalla niihin öljyä
68
f
t
T
(min)
ravista/käännä puolessa välis
valmistusta
paistetut perunat 180 25-35
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suola,
pippuri, murskattu rosmariini (valinnainen)
ja 1 tl öljyä
rösti 180 15-18
perunagratiini 200 15-18
pakastetut sipulirenkaat 180 10-15
kala
pakastetut kalapihvit, isot 180 20-25
pakastetut kalapihvit, pienet 180 15-20
kalapihvit, isot 180 15-20
kalapihvit, pienet 180 10
pakastetut meriravunpyrstöt 180 10-15
liha ja kana
paisti 180 8-12
porsaankyljykset 180 10-14
jauhelihapihvi 180 7-14
nakit 180 10
koivet 180 18-22
kananrinta 180 10-15
kanankoivet 180 25-30 aika riippuu ruokakappaleen koosta
luuttomat esimuotoillut kanatuotteet
(pakastetut)
180 15
kanapuikot 180 10-15
paloittele liha puikoiksi, pyörittele munassa
ja sen jälkeen maustetuissa korppujauhoissa
leike (kana/vasikka/porsas) 180 15
nuiji liha ohueksi, voitele munalla ja sitten
maustetuilla korppujauhoilla
paistetut kasvikset 180 25-30
lisää suola, pippuri ja 1 tl öljyä, lisää hieman
kastiketta 5 minuuttia ennen valmistumista
(chiliä, makeaa chiliä, valkosipulia jne.)
pikkupurtavat
nakkipasteija 200 13-15
kevätkääryleet 200 8-10
pakastetut kananuggetit 200 6-10
pakastetut kalapuikot 200 6-10
pakastetut leivitetyt juustopalat 180 8-10
höyrytetyt vihannekset 150 10
samosat 180 20
pakastetut samosat 180 10-15
ankkarullat 180 20
pakastetut ankkarullat 180 10-15
tortillat 200 5-10 saat rapean pinnan hieromalla öljyllä
scotch eggs 170 15-20 aika riippuu ruokakappaleen koosta
leivonta
kakku 150 20-25
quiche 180 20-22
muffinssi 200 15-18
makeat välipalat 150 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152

Russell Hobbs 21840-56 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös