61
Tuotteemme on suunniteltu täyttämään
korkeimmat laatuvaatimukset. Toivomme,
että uudesta Braun-laitteestasi on Sinulle
paljon iloa ja hyötyä.
Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen
ensimmäistä käyttöä.
Tärkeää
Tämä laite ei sovellu lasten käyt-
töön. Säilytä laite ja sen johto las-
ten ulottumattomissa. Kytke laite
pois päältä ja irrota verkkojohto
ennen varusteiden vaihtamista tai
ennen liikkuvien osien käsittelyä.
Tätä laitetta saa käyttää myös
henkilö, jonka fyysinen, aistillinen
tai henkinen kyky on alentunut tai
jolla on vain vähäistä kokemusta
tai tietämystä laitteen käytöstä,
jos hänen toimintaansa valvotaan
tai hänelle annetaan ohjeet lait-
teen turvallisesta käytöstä ja jos
hän ymmärtää käyttöön liittyvät
vaaratilanteet.
Terät
l
/
n
ovat erittäin
terävät! Tartu teriin vain
varresta. Käytön jälkeen ota terä
pois kulhosta
7
/
j
ennen kulhon
tyhjentämistä.
Varmista, että verkkojännite vas-
taa laitteen pohjaan merkittyä
jännitettä. Laitteen saa kytkeä
ainoastaan vaihto virtaan.
Laite on tarkoitettu ainoastaan
kotita louksille. Suositeltavat val-
mistusmäärät on annettu jäljem-
pänä.
Älä laita mitään osia mikroaalto-
uuniin.
Älä koske pyöriviin vetoakseleihin.
Laita vetoakselin suojus
m
aina
paikoil leen, kun et käytä laitteen
ollessa käynnissä.
Älä jätä laitetta toimimaan ilman
val vontaa.
Braunin sähkölaitteet täyttävät
vaadittavat turvallisuusstandardit.
Verkkojohdon korjauksen tai
vaihdon saa suorittaa ainoastaan
valtuutettu Braun-huoltoliike.
Virheellinen, epäpätevä korjaus
voi aiheuttaa vahinkoa käyttäjälle.
Irrota laite aina pistorasiasta, jos
se jätetään valvomatta sekä
ennen kokoamista, purkamista ja
puhdistusta.
Tekniset tiedot
• Jännite/teho: katso laitteen pohja.
Käyttöaika ja suurin kapasiteetti:
katso käyttöohjeita jäljempänä.
Laitteen osat
Braun monitoimikone FX 3030 kahden
kulhon jär jestemällä vaivaaminen,
sekoittaminen, soseuttaminen,
hienontaminen, viipaloi minen ja
suikaloiminen on helppoa ja nopeaa.
Parhaan tuloksen saavuttami seksi
laitteessa on kaksi kulhoa: suu rempi
peruskulho 7 ja pienempi teho leikkuri j.
Hienontaessasi, soseuttaessasi tai
sekoittaessasi voit valita kahdesta kul-
hosta kooltaan sopivimman. Pienessä
kulhossa voit esivalmistella raaka-aineita,
joita käsittelet edelleen isossa kulhossa
(esim. hienontaa pähkinöitä kakkutaiki-
naan). Vain yhtä kulhoa voidaan käyttää
kerrallaan.
1 Runko
2 Verkkojohdon säilytyspaikka
3 Käyttökytkin
(päällä = «I», pois päältä = «O»)
4 Pitokytkin «»
5 Portaaton nopeuden säätö (1-15)
6 Turvalukko (estää kahden kulhon
samanaikaisen käytön)
7 Peruskulhon (2 l)
8 Peruskulhon 7 kansi
9 Syöttöpainin
j Teholeikkuri pienille määrille (0,75 l)
q Teholeikkurin j kansi
ß
11a
Tiivistekumi
l Teholeikkurin j leikkuuterä
m Vetoakselin suojus
Peruskulhon 7 varusteet
n Peruskulhon 7
leikkuuterä ja sen suojus
o Terälevyn pidin
p Hienoviipalointiterä – a
q Karkeaviipalointiterä – b
r Hienoraastinterä – c
s Karkearaastinterä – d
t Soseutusterä – e
u Ranskanperunaterä
v Taikinakoukku
w Vispilä
x Sitruunapuristin
y Mehustin/hienoraastinlisävaruste
Huomaa: puhdista kaikki osat ennen
ensimmäistä käyttökertaa kuten koh-
dassa «Puhdistus» neuvotaan.
Ylikuormitussuoja
Jotta mahdollisen ylikuormituksen
aiheuttamilta vahingoilta vältyttäisiin,
laite sammuu automaattisesti jos moot-
tori on vaarassa ylikuormittua. Kun
näin käy, käännä käyttökytkin 3 pois
päältä «O»-asentoon) ja odota noin
15 minuuttia ennen kuin käynnistät
laitteen uudestaan. Näin moottori ehtii
jäähtyä.
Pitokytkin «»
Pitokytkimen 4 käyttö on suositeltavaa,
kun:
hienonnetaan pehmeitä tai herkkiä
raaka-aineita kuten keitettyjä kanan-
munia, sipulia tai persiljaa
lisätään jauhoja varovatsi esimerkiksi
kakkutaikinaan
lisätään vatkattuja kananmunia tai ker-
mavaahtoa taikinaan tai ruokaan.
Pulssitila «» aktivoidaan kääntämällä
moottorikytkintä vasemmalle. Kytkin
ei jää pohjaan tällä asetuksella. Pidä
kytkintä pulssiasennossa tai käännä
se pulssiasentoon toistuvasti.
Ennen pitokytkimen käyttöä, valitse
haluttu nopeus nopeudensäätimestä 5.
Kun vapautat pulssitilan, laite sammuu.
Suositeltavat nopeudet eri
toiminnoille
Säädä nopeus nopeudensäätimestä 5.
Nopeus on suositeltavaa valita ennen
laitteen käynnistämistä. Näin laite toimii
heti oikealla nopeudella.
Laitteen osa Nopeus
Taikinakoukku 7
Terät l/n 6 - 15
Vispilä
– munanvalkuaiset 4 - 5
– kerma 2
Viipalointi-, raastin- ja
soseutusterä 1 - 8
Ranskanperunaterä 1 - 2
Kahden kulhon järjestelmän
käyttö
Vain yhtä kulhoa voidaan käyttää
kerrallaan.
Kulhon, jota ei käytetä, on oltava
yläasennossa tai lukittuna paikoilleen.
Kun toinen kulho on lukittuna käyttöa-
sentoon, toinen kulho nousee automaat-
tisesti yläasentoon. Kun kulhon ja moot-
toriosan nuolet kohdistetaan, kulho
voidaan irrottaa. Kun kulho ei ole paikoil-
laan, suojaa aina vetoakseli suojuk-
sella m.
Kaksinkertainen turvalukitus
Laite voidaan käynnistää vain kun sekä
kulho että kansi ovat oikein paikoillaan.
Jos kansi avataan laitteen ollesa toimin-
nassa moottori sammuu automaattisesti.
Käyttökytkin 3 jää tällöin päällä-asen-
toon («I»), käännä se pois päältä («O»-
asentoon), jotta moottoria ei myöhem-
min käynnistetä vahingossa.
Suomi
5722010074_FX3030_S06-140.indd 61 05.02.14 09:14
62
Kulhojen asentaminen
Peruskulhoa 7 käytetään runko-osan 1
kulhoalustalla ja teholeikkuria j vastaa-
vasti teholeikkurialustalla.
1. Moottorin ollessa pois päältä aseta
halutto kulho oikealle alustalle kohdis-
taen kulhossa ja runko-osassa olevat
nuolet (A).
Käännä sitten kulhoa myötäpäivään
kunnes se lukkiutuu. Jos toisella vetoak-
selilla on tällöin kulho, se nousee auto-
maattisesti yläasentoon. Jos toinen
vetoakseli on vapaana, suojaa se suojuk-
sella m.
2. Aseta haluttu työväline (katso eri
osien käyttöohjeet) kulhoon vetoakselin
päälle ja paina se niin alas kuin mahdol-
lista (B).
Kun asetat terän l teholeikkuriin j
paina sitä alas kunnes se napsahtaa
kuuluvasti paikoilleen.
3. Laita kulhon kansi paikoilleen kohdis-
tamalla kulhossa ja kannessa olevat
nuolet (C).
Käännä sitten kantta myötäpäivään
kunnes kannen uloke on rungon 1
turvalukon aukossa ja kansi napsahtaa
kuuluvasti paikoilleen.
Huomaa: Asettaessasi kantta q teho-
leikkuriin j tiivisteen
ß
11a
täytyy olla pai-
koillaan.
1
2
A
1
2
click
B
pulse
off/0
click
1
1
C
2
Kulhojen irrottaminen
Sammuta laite. Irrota kansi kääntämällä
sitä vastapäivään. Käännä sitten kulhoa
vastapäivään kunnes kulhon ja rungon
nuolet ovat kohdakkain ja nosta kulho
pois.
Kun poistat terän teholeikkurista tartu
sii hen varresta ja nosta pois.
Varoitus: terät ovat erittäin terävät.
Leikkuuterään n kuuluu suojus. Kun et
käytä terää, säilytä se suojuksessaan.
Huomaa: jos kierrät kulhoa «click»-
suuntaan enemmän kuin on tarpeen, niin
pikälle kuin mahdollista, kulho lukittuu
kiinni runko-osaan. Tässä asennossa
moottori ei kuitenkaan käynnisty.
Puhdistus
Laite tulee sammutta ja pistoke irrottaa
pistorasiasta aina ennen puhdistusta.
Puhdista runko 1 ainoastaan kostealla
rievulla pyyhkien.
Kaikki osat voidaan pestä astianpesuko-
neessa. Vaikeasti puhistettavat kohdat
on hyvä puhdistaa lastalla tai harjalla
ennen pesemistä vedellä.
Värjäävät ruoka-aineet kuten porkkana
saattavat värjätä muoviosia. Poista
värjäymät ruokaöljyllä ennen osien pese-
mistä vedellä.
Ennen kannen q pesua poista esin
tiiviste
ß
11a
. Laita tiiviste pesun jälkeen
takaisin paikoilleen. Tiivistettä voidaan
käyttää kummaltakin puolelta. Älä käytä
puhdistuksessa teräviä esineitä.
Puhdista terät varovasti, ne ovat hyvin
terävät.
Peruskulhon 7 käyttö
Käyttäessäsi peruskulhoa laita aina
käyttämäsi työväline (terä, taikinakoukku,
vispilä) paikoilleen vetoakselille ennen
kulhon täyttämistä.
1. Vaivaaminen
Vaimaamiseen voidaan käyttää taikina-
koukkua v tai leikkuuterää n. Parhain
tulos saavutetaan taikinakoukulla, joka
on suunniteltu erityisesti hiiva-, pasta-
ja voitaikinoiden tekoon.
Hiivataikina (leipä- tai pullataikina)
Enintään 500 g jauhoja
Nopeus 7, 1
1
/
2
minuuttia
Kaada jauhot peruskulhoon ja lisää muut
paitsi nestemäiset aineet. Lukitse kansi
8 paikoilleen. Valitse nopeudeksi 7 ja
käynnistä laite. Lisää nestermäiset ainek-
set kaatamalla ne kannen syöttöaukosta
moottorin käydessä.
Sekoittaessasi taikinaa leikkuuterällä n
älä lisää joukkoon rusinoita, manteleita
tai muita aineita, joita ei ole tarkoitus
hienontaa. Tällaiset ainekset tulee lisätä
käsin sekoittaen kun valmis taikina on
kaadettu pois kulhosta.
Pastataikina
Enintään 500 g jauhoja
Nopeus 7, 1
1
/
2
minuuttia
Kaada jauhot peruskulhoon ja lisää muut
paitsi nestemäiset aineet. Lisää tarvittava
määrä nestettä kannen syöttöaukosta
moottorin käydessä.
Älä lisää nestettä sen jälkeen kun taiki-
nasta on tullut kiinteää. Neste ei sekoitu
tällöin enää tasaisesti taikinaan.
Voitaikina
Enintään 500 g jauhoja
Nopeus 7, noin 1 minuutti
Kaada jauhot peruskulhoon ja lisää muut
aineet. Parhaimman tuloksen saavutta-
miseksi voi ei saa olla liian pehmeää tai
liian kovaa.
Lukitse kansi 8 paikoilleen. Valitse
nopeudeksi 7 ja käynnistä laite.
Lopeta vaivaaminen pian sen jälkeen
kun taikinasta on tullut kiinteää. Muutoin
taikinasta tulee liian pehmeää.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 62 05.02.14 09:14
63
E
• Älä koskaan kurota syöttöaukkoon
moottorin käydessä. Käytä raaka-ainei-
den lisäämiseen syöttöpaininta 9 (F).
Huomaa: pehmeitä tai kosteita raaka-
aineita käsitellessäsi lopputulos
on parempi kun käytät pienempää
nopeutta. Kovat aineet vaativat suurem-
pia nopeuksia. Älä täytä kulhoa liian
täyteen.
• Aseta tarvitsemasi terälevy terälevyn
pitimeen o napsauttamalla se kuvan
(D) osoittamalla tavalla paikoilleen.
Terä irrotetaan työntämällä pitimen ala-
puolella olevaa uloketa ylöspäin.
• Aseta koottu työväline peruskulhon
käyttöakselille (E).
• Lukitse kansi 8 paikoilleen. Valitse
nopeus ja lisää raaka-aineet kulhoon
kannen syöttöaukosta moottorin
ollessa sammutettuna. Moottori tulee
sammuttaa myös aineiden lisäämisen
ajaksi.
Raaka-aine Enimmäis- Esivalmistelu Nopeus Käyttökytkimen Aika/
määrä asento käyttökerrat
Korput 4 neljänneksinä 15 l 45 sek
Jääpalat 28 kokonaisina 15 I 1 minuutti
Omenat 700 g neljänneksinä 8 I 15 sek
Suklaa 400 g paloina 15 I karkea 15 sek
(kova) hieno 30 sek
Kovaksi- 8 kokonaisina 6 8 x
keitetyt
kananmunat
Juusto 400 g 3 cm kuutioina 15 I 20 sek
(pehmeä)
Juusto (kova) 700 g 3 cm kuutioinal 15 I 60-70 sek
Liha 700 g kuutioina 15 I 40 sek
Porkkanat 700 g paloina 15 I 10 sek
Sipulit 700 g neljänneskinä 15 10 - 13 x
Esimerkkejä peruskulhon käytlöstä
Valmistusajat ovat ohjeellisia. Tarvittava aika riippuu raaka-aineen laadusta, määrästä
ja halutusta hienousasteesta. Käyttökerrat (x) viittaavat pitokytkimeen.
D
a
F
1
2
5. Viipaloiminen, raastaminen ja soseuttaminen
2. Sekoittaminen
Käytä kakkutaikinoiden
(esim. sokerikakku-) sekoittamiseen
leikkuuterää n.
Taikinakoukku v ei sovellu kakkutaiki-
noiden sekoittamiseen. Käyttökerrat
viittaavat pitokytkimeen.
Enintään 500 g jauhoja
Kakkutaikina
(Kaksi tappaa) Nopeus / Aika
a) Vatkaa voi, sokeri
ja kananmunat
vaahdoksi, 6 / noin 1 min
Kaada juokkoon
maito 6 / noin 15 sek
a lisää jauhot 15 / ca. 10-15 x
pitokytkintä käyttäen. «»
b) Kaada kaikki muut
paitsi nestemäiset
aineet peruskulhoon
(ei kuitenkaan
rusinoita ym.)
ja vatkaa. 15 / noin 1 min
Lisää nestemäiset aineet kannen
syöttöaukosta moottorin käydessä.
Lisää lopuksi käsin sekoittaen rusinat
ja muut ainekset, jotka jäävät kokonai-
siksi.
Sokerikakkutaikina Nopeus / Aika
Vatkaa kananmunat
ja tarvittaessa vesi
vaahdoksi 15 / noin 2 min
lisää sokeri ja
vatkaa hyvin. 15 / noin 4 min
Lisää varovasti
pitokytkintä kyättäen 8 / 5 x «»
kuivat aineet. 8 / 3 x «»
3. Soseuttaminen
Käytä leikkuuterää n keittojen ja
pirtelöiden ym. soseuttamiseen.
Suurin kapasiteetti 2 litraa
Nopeus 10
(Muuten seos saattaa valua yli reunan)
Valmistaessasi pirtelöä paloittele
hedelmät peruskulhoon. Lukitse kansi 8
paikoilleen. Soseuta ensin hedelmät
nopeudella 15 ja lisää sitten neste
nopeudella 10. Vaahdottaessasi maitoa
ota huomioon että sen tilavuus kasvaa.
4. Hienontaminen
Hienontaminen peruskulhossa leik-
kuuterällä n
Huomaa: Valmistaessasi suuria määriä
käytä peruskulhoa 7 ja leikkuuterää n.
Pienemmille määrille sopii teholeikkuri j
ja sen leikkuuterä l.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 63 05.02.14 09:14
64
Soseuttaminen
Raaka-aine Esivalmistelu Nopeus Käyttökytkimen Aika/
asento käyttökerrat
Juomat Paloittele hedelmät ennen 15 I noin 30 sek
laitteen käynnistämistä.
Lisää maito.
Vauvanruoka Pilkottuina 15 10 x
(hedelmät, I 10 sek
vihannekset)
Majoneesi Sekoita kananmuna, 15 I 30-45 sek
mausteet, sinappi ja
etikka. Kaada öljy nau-
hana kannen aukosta.
Tartar Sekoita kananmuna, 15 I 30-45 sek
mausteet, sinappi ja
etikka. Kaada öljy nau-
hana kannen aukosta.
Lisää kananmuna neljän-
neksinä ja etikka. 6 3-5 x
Avokadotahna Pilko 1 valkosipulinkynsi, 15 I 5 sek
lisää 2 kypsää avokadoa
neljänneksinä (poista kivet).
Lisää 1 rkl sitruunamehua,
1 rkl. oliiviöljyä,
150 g jogurttia,
½ tl sokeria,
suolaa ja pippuria. 15 I noin 45 sek
Hienontaminen
Raaka-aine Enimmäis- Esivalmistelu Nopeis Käyttökytkimen Aika/
määrä asento käyttökerrat
Porkkana 150 g paloina 6 7 x
Sipuli 100 g neljänneksinä 6 6-8 x
Persilja 30 g poista varret 15 I 5-10 sek
Valkosipuli 1 kynsi kokonaisina 15 I 5 sek
Liha (laiha) 250 g neljänneksinä 15 I 15 sek
Esimerkkejä teholeikkurin käytöstä
Valmistusajat ovat ohjeellisia. Tarvittava aika riippuu raaka-aineen laadusta, määrästä
ja halutusta hienousasteesta. Käyttökerrat viittaavat pitokytkimeen.
Teholeikkurin j käyttö
Hienoviipalointiterä – a p
Nopeus 1 - 2
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
kurkku, kaali, raaka peruna, porkkana,
sipuli, retiisi.
Karkeaviipalointiterä – b q
Nopeus 1 - 2
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
kurkku, kyssäkaali, raaka peruna, sipulli,
banaani, tomaatti, sienet, selleri.
Hienoraastinteräe – c r
Nopeus 3 - 6
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
juusto (pehmeä tai puolikova), kurkku,
porkkana, raaka peruna, omena.
Karkearaastinterä – d s
Nopeus 3 - 6
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
juusto (pehmeä tai puolikova), kurkku,
kyssäkaali, punajuuri, porkkana, raaka
peruna, omena, kaali.
Soseutusterä – e t
Nopeus 8 - 15
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
raaka peruna, piparjuuri, parmesaani-
juusto.
Ranskanperunaterä u
Aseta ranskanperunaterä käyttöakselille
ja lukitse kansi 8 paikoilleen. Parhaim-
man tuloksen saat kun lisäät kannen 8
syöttöaukosta 3-4 perunaa (koosta
riippuen) kerrallaan moottorin ollessa
sammutettuna.
Valitse nopeudeksi 1 tai 2 ja käynnistä
laite. Lisätessäsi perunoita sammuta
laite ja työnnä perunat kulhoon syöttö-
painimen 9 avulla.
6. Vatkaaminen vispilällä w
Nopeus / aika
Sokerikakkutaikinoiden vatkaaminen
Enintään 280-300 g jauhoja
Vatkaa kananmunat
ja tarvittaessa vesi, 5 / noin 2 min
lisää sokeri 5 / noin 2 min
ja lopuksi varovasti
jauhot. 1 / noin 30 sek
Munanvalkuaisten vaahdottaminen
Vähimmäismäärä:
2 valkuaista 4-5 / noin 4 min
Enimmäismäärä:
6 valkuaista 4-5 / noin 6 min
Kerman vaahdottaminen
Vähim-
mäismäärä: 1,5-2 dl 2 / noin 1-2 min
Enim-
mäismäärä: 4 dl 2 / noin 3,5-4 min
Kerma vaahdottuu parhaiten
jääkaappikylmänä.
Terää l voidaan käyttää pienien määrien
hienontamiseen, soseuttamiseen ja
sekoittamiseen. Teholeikkuri on ihanteel-
linen esimerkiksi erilaisten dippikastikkei-
den ja tahnojen valmistuksessa.
Enimmäismäärä: 750 ml nestettä.
Varoitus: Terä l on erittäin terävä.
Tärkeää: Enimmäisvalmistusaika
teholeikkurissa on 1 minuutti. Nesteitä
voidaan käsitellä kauemmin.
Älä hienonna suklaata, kovia mausteita
tai kahvipapuja.
Moottorin ollessa sammutettuna laita
terä l teholeikkuriin j ja lisää kaikki
ainekset. Nesteet voidaan lisätä kannen
q aukosta moottorin käydessä.
Lukitse kansi q tiivisteineen
ß
11a
paikoil-
leen kuten aikaisemmin kuvattiin. Käytön
jälkeen poista teholeikkurista terä aina
ennen sen tyhjentämistä.
Vaahdottaessasi maitoa ota huomioon
että sen tilavuus kasvaa.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 64 05.02.14 09:14
65
Nopeus Käyttökytkimen Aika
asento
Pannukakkutaikina
250 g jauhoja Sekoita jauhot, munat, 6 I 45-60 sek
3
3
/
4
dl maitoa suola ja puolet maidosta,
2 munaa lisää loppu maito
suolaa moottorin käydessä.
Kerman vaahdottaminen
2 dl kerma 6 I 30 sek
Pienempien taikinoiden sekoittaminen
Teholeikkurissa voidaan valmistaa vain alla olevan tyyppistiä taikinoita. Ohjeiden
määrät ovat enimmäisvalmistusmääriä.
Vaniljalla ja hunajalla maustetut kuivatut
luumut
(pannukakkujen täytteeksi tai levitteeksi)
(käytä leikkurin lisäosaa j, nopeus 15)
Lisää leikkurikulhoon 100 grammaa
paksua hunajaa ja 100 grammaa
kuivattuja luumuja. Hienonna luumuja
10 sekuntia ja lisää sitten joukkoon
50 millilitraa (vaniljalla maustettua) vettä
ja anna laitteen käydä vielä kolme
sekuntia.
Mehustin /
hienoraastinlisävaruste
Laitteen osat
1 Mehustimen rumpu
2 Raastinterä
3 Siivilä
4 Kansi
5 Syöttösuppilo
6 Syöttöpainin
Ennen ensimmäistä
käyttökertaa
Ota laite pakkauksesta, pura se ja
puhdista kaikki osat. Pura laite
seuraavasti:
Irrota siivilä 3 kääntämällä sitä
myötäpäivään (a) ja pese kaikki osat
käsin.
Vedä mehustimen rummun 1 pohjassa
oleva läppä ylös ääriasentoonsa (b).
Pidä mehustimen rummun pohjassa
oleva läppä ylhäällä (b) ja käännä
mehustimen rumpua 1 vastapäivään,
kunnes raastinterä 2 vapautuu.
Poista raastinterä 2 mehustimen
rummusta 1 vetämällä terän varresta
(c).
Kokoaminen
Liitä Braun FX 3030 sekoitinkulho
(ilman terää) moottoriosaan ja lukitse
se paikoilleen.
Raastamiseen:
Käytä ainoastaan raastinterää 2 (e).
Mehun puristamiseen:
Aseta raastinterä 2 mehustimen
rumpuun 1 siten, että raastinterän
reunassa olevat aukot menevät
mehustimen rummun nastoihin (d).
Työnnä raastinterä 2 varrestaan
varovasti alas ja käännä sitä myötä-
päivään, kunnes se napsahtaa paikal-
leen (d).
Kokeile raastinterän 2 vartta
kääntämällä, onko raastinterä kunnolla
paikallaan. Jos on, varsi ei käänny.
Aseta siivilä 3 mehupuristimen
rumpuun 1. Varmista, että molemmat
kielekkeet menevät rummun koloihin (f).
Jos haluat puristaa mehua, aseta
koottu mehupuristin Braun FX 3030 in
sekoitinkulhon runkoon. Jos haluat
raastaa, aseta vain raastinterä 2
sekoitinkulhon runkoon.
Aseta kansi 4 Braun FX 3030 in
sekoitinkulhoon siten, että kannen
nuoli on sekoitinkulhon nuolen
kohdalla. Käännä sen jälkeen kantta
myötäpäivään kunnes kannen nokka
on Braun FX 3030 -järjestelmän
moottoriosan turvalukossa ja
napsahtaa kuuluvasti paikoilleen (g).
Irrota kääntämällä kantta vasta päivään.
Mehun puristaminen
Enimmäiskapasiteetti: 500 g tai kunnes
hedelmälihan tila on täynnä. Voit puristaa
mehua hedelmistä ja vihanneksista.
Hedelmien ja vihannesten esikäsittely:
Pese tai kuori raaka-aineet. Poista
kivet kivellisistä hedelmistä. Kuori
sitrushedelmät sekä vihannekset ja
paksukuorelliset hedelmät (esim.
punajuuret ja kiivit) huolellisesti.
Siemenellisistä hedelmistä (esim.
omenoista) ei tarvitse poistaa kuoria
eikä siemenkotia.
Nopeuden valinta:
Valitse Braun FX 3030 in asetus 7-8.
• Puristaminen:
Käynnistä Braun FX 3030 in moottori.
Laita esikäsitellyt hedelmät tai
vihannekset syöttösuppiloon 5 ja
paina syöttöpainimella 6 (h).
Varoitus: Käytä aina syöttösuppiloa.
Älä kosketa syöttösuppilon sisälle, kun
moottori on käynnissä!
Älä ylikuormita laitetta.
• Purkaminen:
Sammuta Braun FX 3030 in moot tori.
Käännä kantta 4 vastapäivään
ja irrota se sekoitinkulhosta. Toimi
sen jälkeen Ennen ensimmäistä
käyttökertaa -kohdassa kuvatulla
tavalla. Irrota kaikki osat Braun
FX 3030 in sekoitinkulhosta. Jos
hedelmäliha on hyvin tiivistä, poista
irrotettu siivilä 3 ulos mehustimen
rummusta 1 renkaista vetämällä (f).
Raastaminen
Raastinterä on suunniteltu elintarvik-
keiden raastamiseen erittäin hienoksi.
Sillä voi raastaa esimerkiksi kovaa
juustoa (kuten parmesaania tai sveitsi-
läistä sprintz-juustoa), piparjuurta (esim.
piparjuuritahnaan) sekä omenoita ja
porkkanoita (esim. vauvanruokiin).
Tärkeää: Raastinterä ei sovellu suklaan
raastamiseen.
• Elintarvikkeiden esikäsittely raasta-
mista varten:
Pese tai kuori hedelmät ja vihannek-
set. Poista siemenet ja siemenkodat.
Poista juustosta kuori. Paloittele
elintarvikkeet riittävän pieniksi paloiksi,
jotta ne mahtuvat syöttösuppiloon 5.
Nopeuden valinta:
Valitse Braun FX 3030 in asetus
7-14.
Huomaa: Kovat elintarvikkeet tulee
raastaa korkealla nopeusasetuksella.
• Raastaminen:
Käynnistä Braun FX 3030 in moot tori.
Laita esikäsitellyt elintarvikkeet
syöttösuppiloon 5 ja paina syöttöpai-
nimella 6 (h).
Varoitus: Käytä aina syöttösuppiloa.
Älä kosketa syöttösuppilon sisälle, kun
moottori on käynnissä!
• Purkaminen:
Sammuta Braun FX 3030 in moot tori.
Käännä kantta 4 vastapäivään ja irrota
se sekoitinkulhosta. Irrota sen jälkeen
raastinterä 2 sekoitinkulhosta.
Puhdistaminen
Kaikki osat voidaan pestä astianpesuko-
neessa enintään 65 °C:een lämpötilassa.
Älä anna hedelmälihan tai muiden jää-
mien kuivua ennen laitteen puhdistusta.
Laite voi värjääntyä käsiteltäessä run-
saasti pigmenttejä sisältäviä elintarvik-
keita. Puhdista laite tällöin kasviöljyllä
ennen kuin peset sen tiskiaineella tai
astianpesukoneessa.
Kun laite on tullut elinkaarensa
päähän, säästä ympäristöä äläkä
hävitä sitä kotitalousjätteiden
mukana. Hävitä tuote viemällä
se Braun-huoltoliikkeeseen tai
asianmukaiseen keräyspis teeseen.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 65 05.02.14 09:14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139