Philips HD 4266 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja
43
Laitteen osat (kuva 1)
A Kansi ja kärynsuodatin. Uusia suodattimia
on saatavissa myyjältä. Kuvassa 2 näytetään,
miten suodatin poistetaan kannesta.
B Kori ja irrotettava kahva.
Kahva kiinnitetään koriin kuvan 3 mukaan;
irrotus tapahtuu päinvastoin.
C Merkkivalo. Merkkivalo palaa niin kauan kuin
öljyä/rasvaa kuumennetaan.
D Lämpötilanvalitsin.
Käyttöönotto
- Pese kori kuumassa pesuvedessä.
- Kaada kuumaa pesuvettä keittimeen ja pese
sisävaippa huolellisesti.
- Huuhtele keitin sisäpuolelta vedellä (käytä
apuna esim. kuppia). Kuivaa hyvin.
Kypsentäminen rasvassa
- Kuva 4. Laita (kuivaan) keittimeen öljyä tai
rasvaa MAX-viivaan asti (1 l öljyä tai
900 g rasvaa).
Huom. Älä käytä sekaisin kahta erilaista öljyä
ja/tai rasvaa.
- Kuva 5. Aseta kansi (kärynsuodattimen kanssa)
keittimen päälle.
- Aseta lämpötilanvalitsin haluamaasi asentoon.
- Kuva 6. Työnnä pistotulppa pistorasiaan.
Merkkivalon tulisi nyt syttyä.
- Kuumenna öljyä/rasvaa 15-20 minuuttia.
Merkkivalo palaa kuumennuksen ajan.
Kun öljy/rasva on halutun lämpöistä, merkkivalo
sammuu.
Paistamisen aikana merkkivalo syttyy aina
välillä osoittamaan sitä, että öljyä/rasvaa
kuumennetaan taas halutun lämpöiseksi.
- Kiinnitä irtokahva koriin ja laita ruoka koriin
keittimen ulkopuolella. Käytä vain suositeltuja
määriä.
- Kuva 7. Laske täytetty kori varovasti
öljyyn/rasvaan. Pidä kantta edessä roiskumisen
välttämiseksi.
- Kuva 8. Irrota kahva korista.
- Kuva 9. Laita kansi keittimen päälle.
- Katso sopivat kypsennysajat ja -lämpötilat
oheisesta taulukosta.
- Kypsentämisen jälkeen: nosta kansi pois ja
kiinnitä kahva takaisin koriin.
- Kuva 10. Nosta kori öljystä/rasvasta ja aseta
keittimen reunalle valumaan.
Öljy/rasva kuumenee takaisin halutun
lämpöiseksi (3-5 min).
- Kuva 11. Laita ruoka valumaan siivilään, jonka
Suomi
Tärkeää
Lue käyttöohje ja katsele samalla kuvat
(sivu 3), ennen kuin alat käyttää laitetta.
Ennen kuin yhdistät laitteen
pistorasiaan, tarkista, että laitteen
pohjassa oleva jännitemerkintä vastaa
paikallista verkkojännitettä.
•Älä upota friteerauskeitintä veteen.
Puhdista osat kostealla liinalla ennen
käyttöä. Osien tulee olla täysin kuivat,
ennen kuin friteerauskeittimeen
laitetaan öljyä tai rasvaa. Varmista, että
keitintä käytetään tukevalla pöydällä.
•Älä käynnistä keitintä, ennen kuin siinä
on öljyä tai kiinteää rasvaa.
Kun käytät kiinteää rasvaa, sulata se
160 asteessa. Älä nosta lämpötilaa,
ennen kuin rasva on kokonaan sulanut.
Sulata paloiteltu rasva keittimen pohjalla
eikä korissa.
Käytä vain uppopaistoon tarkoitettuja
öljyjä tai rasvoja. Tarkista asia tuotteen
pakkauksesta.
•Öljyn tai rasvan pinnan tulee olla
merkkien MIN ja MAX välissä.
Tarkista aina ennen friteerauksen
aloittamista, että keittimessä on jäljellä
tarpeeksi öljyä tai rasvaa.
•Älä ylitä taulukossa annettuja enimmäis-
määriä. Täytä korista enintään
3
4
.
Jos kori on liian täynnä, kuumaa
öljyä/rasvaa voi valua reunan yli.
Kypsennyksen aikana kannessa olevan
suodattimen kautta tulee kuumaa
höyryä. Suojaa kädet ja kasvot tältä
höyryltä.
•Älä jätä friteerauskeitintä lasten
ulottuville.
•Älä jätä liitosjohtoa roikkumaan pöydän
tai tiskipöydän reunan yli.
Käytä friteerauskeitintä vain sisätiloissa.
Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön
jälkeen, niin että öljy tai rasva jäähtyy.
Älä siirrä keitintä, ennen kuin se on
jäähtynyt riittävästi.
Tarkista liitosjohdon kunto
säännöllisesti. Jos tämän laitteen
verkkoliitosjohto vaurioituu, se on
korvattava erikoisjohdolla. Ota yhteys
lähimpään Philips-myyjään tai Philips-
huoltoon.
Säilytä käyttöohje.
Lämpötila Ruokalaji Enimmäiskerta-annos Kypsennysaika
tuore pakaste (minuutteja)
44
pohjalla on rasvaa imevää paperia (esim.
talouspaperia).
- Kerää kuorimiskauhalla ruoasta irronneet palat
pois öljystä/rasvasta.
- Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön jälkeen.
- Kuva 12. Suodata öljy/rasva (jos haluat), kun se
on jäähtynyt tarpeeksi (ks. osaa
“Käyttövihjeitä”).
- Säilytä keitintä kansi päällä. Näin keittimen
sisään ei pääse mm. pölyä.
Taulukko
Seuraavassa taulukossa on esimerkkejä
erilaisista ruoista, joita voidaan kypsentää
friteerauskeittimessä, lämpötiloineen ja
valmistusaikoineen. Taulukossa on annettu
kerralla kypsennettäväksi suositeltavat
enimmäismäärät. Ohjeista voidaan hieman
poiketa valmistettavan ruoan määrän ja oman
maun mukaan.
Ranskanperunat
Näin teet herkullisia ja rapeita ranskanperunoita:
Älä käytä aivan uusia perunoita.
Leikkaa perunat paksuiksi suikaleiksi. Huuhtele
suikaleet siivilässä kylmällä vedellä: sen jälkeen
suikaleet eivät tartu kiinni toisiinsa
kypsennettäessä.
Kuivaa suikaleet esim. talouspaperilla.
Ranskanperunat kypsennetään kahdessa
vaiheessa;
- ensin 160°C:ssa 8 - 10 minuuttia;
- sitten 190°C:ssa 2 - 4 minuuttia
Ravistele koria toisen vaiheen aikana
säännöllisin välein; silloin ranskanperunat
saavat tasaisen ruskean värin.
Pakasteruoat
Pakastimesta tai pakastelokerosta (-16 ...-18 °C)
otetut ruoat jäähdyttävät öljyä/rasvaa, kun ne
upotetaan keittimeen.
Tämän takia annokset eivät saa olla liian
suuria.
Anna keittimen lämpötilan nousta sopivaksi,
*) Pakasteiden kypsennysaika saattaa olla ilmoitettua pidempi.
**) Katso tuoreiden ranskanperunoiden ohje kohdasta Ranskanperunat.
150 g
3 kpl.
2-3 kpl.
2-3 kpl.
2-3 kpl.
3 kpl.
5-7 kpl.
5-6 kpl.
1-2 kpl.
250 g
1 kpl.
2-3 kpl.
2-3 kpl.
2-3 kpl.
250 g
1 kpl.
100 g
2 kpl.
3 kpl.
1 kpl
150 g
2 kpl.
2 kpl.
2 kpl.
150 g
10-15
5
2-4
4-5
2-4
5
4-5
2
1
2
-3
6-8
5
3-4
3-4
3-4
3-4
5
2
1
2
-3
Broileri
(fileet, koivet)
Juustokuorukat
Friteeratut äyriäiset
Friteeratut omenat
Friteerattu juusto
Kalapuikot
Lihapyörykät
Simpukat
Donitsit/munkit
Ranskanperunat **)
Cordon bleu -juusto
Kalakuorukat
Lihakuorukat
Perunakuorukat
Viipaloitu peruna
Wieninleike
160 °C
170 °C
180 °C
190 °C
45
ennen kuin kypsennät pakasteruoka-annoksen
(15 - 20 minuuttia).
Valitse lämpötila pakasteruoan
pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
Ellei tällaista ohjetta ole, aseta valitsin
korkeimpaan lämpötilaan (190 °C).
Samat ohjeet koskevat muita huolellista
valmistusta vaativia ruokia, kuten esimerkiksi
lihakuorukat.
Pakastetut ranskanperunat on esikypsennetty
ja niitä kypsennetään yhdessä vaiheessa
190°C:ssa noin 5 minuuttia.
Pakasteruoissa on usein paljon jäätä. Ravistele
jäätä pois mahdollisimman paljon tiskialtaan
päällä. Laske sitten ruoka varovasti
öljyyn/rasvaan, sillä pakasteet saattavat
aiheuttaa öljyn/rasvan voimakasta kuplimista ja
roiskumista.
Käyttövihjeitä
Käytä vain uppopaistamiseen tarkoitettua öljyä
ja/tai rasvaa, eli monityydyttymättömiä
rasvahappoja sisältävää kasvirasvaa tai öljyä.
Vaihda öljy tai muu rasva säännöllisesti. Älä
lisää uutta öljyä/rasvaa jo käytetyn joukkoon.
Yleensä öljy/rasva pilaantuu melko nopeasti,
kun kypsennettävä ruoka sisältää runsaasti
proteiinia (kuten liha ja kala).
Jos öljyä/rasvaa käytetään pääasiallisesti
perunoiden kypsentämiseen ja se suodatetaan
aina käytön jälkeen, öljyä/rasvaa voidaan
käyttää jopa 10 - 12 kertaa.
Älä käytä samaa öljyä yli kuutta kuukautta.
Tämän jälkeen öljy on heitettävä pois
(käsiteltävä mieluiten ongelmajätteenä.)
Jäähtynyt öljy kaadetaan pulloon ja kovettunut
rasva kääritään paperiin. Kovettunut rasva on
helppo poistaa keittimestä kuumentamalla sitä
noin minuutti (160 °C). Se sulaa reunoilta eikä
tartu keittimeen.
Vaihda öljy/rasva, kun se alkaa kuohuta
kuumennettaessa, siinä on vanha haju tai
maku, väri on tummunut ja/tai kun se on
muuttunut siirappimaiseksi.
Varmista, että kypsennettävä ruoka on kuivaa,
ennen kuin lasket sen kuumaan öljyyn/rasvaan.
Suodata öljy/rasva tarvittaessa:
- Irrota pistotulppa pistorasiasta kypsentämisen
päätyttyä. Anna öljyn/rasvan jäähtyä jonkin
aikaa.
- Aseta tiheän metallisiivilän päälle talouspaperi
tai sideharso ja kaada öljy/rasva siivilän lävitse
astiaan (kuva 12).
Pyyhi keitin talouspaperilla puhtaaksi. Älä
unohda sisävaippaa!
Ellet käytä friteerauskeitintä jatkuvasti, säilytä
öljy hyvin suljetuissa (lasi-)pulloissa; mieluiten
jääkaapissa.
Säilytä kiinteä rasva hyvin suljetussa (lasi- tai
savi-)padassa tai -kulhossa. Öljyä/rasvaa ei
tulisi säilyttää pitkään keittimessä.
Jos öljyssä/rasvassa on vieras maku...
Tietyistä ruoista (varsinkin kalasta) lähtee nestettä
rasvassa kypsennettäessä. Tämä neste saattaa
antaa makua samassa öljyssä/rasvassa
myöhemmin kypsennettävään ruokaan.
Jos haluat poistaa (tai pikemminkin estää) tämän
maun, kuumenna öljy/rasva 160-asteiseksi.
Kypsennä sitten kaksi leipäviipaletta (5 - 6 mm).
Odota kunnes kaikki ilmakuplat ovat hävinneet ja
leivät ovat joka puolelta ruskeat. Nosta leivät pois
keittimestä ja heitä pois.
Nyt öljyssä/rasvassa ei enää ole vierasta makua.
Puhdistus
Ulkovaippa: pyyhi puhtaaksi kostealla liinalla
(käytä tarvittaessa pesuainetta) ja/tai
talouspaperilla.
Sisävaippa: poista sisävaippaan tarttunut
öljy/rasva talouspaperilla.
Pese kori kuumalla pesuvedellä ja huuhtele. Älä
pese astianpesukoneessa.
Puhdista sisävaippa välillä (esim. kun vaihdat
öljyn/rasvan) kaatamalla keittimeen kuumaa
pesuvettä ja pesemällä astianpesuharjalla.
Tyhjennä friteerauskeitin ja huuhtele vedellä. (Älä
huuhtele vesihanan alla, vaan käytä apuna esim.
kuppia.)
Kuivaa friteerauskeittimen sisä- ja ulkovaippa
hyvin puhdistuksen jälkeen.
Oikeus muutoksiin varataan.
Takuu ja huolto
Philips myöntää tälle laitteelle yhden vuoden
takuun ostopäivästä lukien. Takuu koskee raaka-
aine- ja valmistusvikoja ja korvaa osa- ja
työkustannukset. Vian sattuessa käänny
valtuutetun Philips-myyjän puoleen.
Takuu edellyttää todistusta (esim. täytetty
takuukortti tai ostokuitti) siitä, että takuuaikaa on
vielä jäljellä. Takuu ei ole voimassa, mikäli laitetta
on käsitelty tai käytetty väärin tai laitetta ovat
korjanneet asiantuntemattomat henkilöt.
Huolto (takuun aikana ja sen jälkeen) toimii
kaikissa niissä maissa, joissa Philips markkinoi
46
laitetta virallisesti. Maissa, joissa Philips ei
markkinoi kyseistä laitetta, paikallinen huolto kyllä
huoltaa laitteen, vaikka oikeiden varaosien
mahdollinen puuttuminen voi aiheuttaa viivytystä.
Ota tarvittaessa yhteys:
Oy Philips Ab
Asiakaspalvelu
puh. (90) 5026 230
tai
Philips Domestic Appliances and
Personal Care B.V.
Service Department,
P.O. Box 225,
9700 AE GRONINGEN,
The Netherlands.
Fax: +31.50.138016.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

Philips HD 4266 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja