Philips hd 4440 Ohjekirja

Luokka
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä ohje sopii myös

Johdanto
Hyvä asiakas, olet hankkinut uuden terveelliseen ruoanlaittoon suunnitellun Philips-pöytägrillin, jonka
neljä grillausasentoa mahdollistavat monenlaisten maistuvien ruokien valmistuksen. Grillaaminen tällä
laitteella on helppoa ja turvallista. Uuden rasvankeräysastian ansiosta se on myös entistä
terveellisempää.
Laitteen osat
A Lämpötilan merkkivalo
B Valuma-aukko
C Irrotettavat grillauslevyt
D Kuumentumattomat kahvat
E Lämpötilanvalitsin
F Grillauslevyn kiinnitin
G Rasvankeräysastia (2 kappaletta)
H Verkkojohdon säilytyskoukut
I Rasvankeräysastioiden säilytyskoukku
Tärkeää
Lue tämä käyttöohje huolellisesti, ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä ohje vastaisen varalle.
Tarkasta, että laitteen pohjassa oleva jännitemerkintä vastaa paikallista verkkojännitettä,
ennen kuin liität laitteen sähköverkkoon.
Jos laitteen liitosjohto on vahingoittunut, se on turvallisinta vaihdattaa Philips Kodinkoneiden
valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai muuten ammattitaitoisella korjaajalla.
Yhdistä laite vain maadoitettuun pistorasiaan.
Älä jätä liitosjohtoa roikkumaan pöydän tai tiskipöydän reunan yli äläkä anna liitosjohdon
koskea kuumiin pintoihin.
Aseta laite tasaiselle, vakaalle alustalle siten, että sen ympärillä on riittävästi tilaa.
Anna aina levyjen kuumentua ennen ruoan asettamista niiden väliin.
Kosketeltavat pinnat voivat olla kuumia laitteen ollessa toiminnassa.
Pidä laite poissa lasten ulottuvilta.
Älä jätä laitetta toimintaan ilman valvontaa.
Varo roiskuvaa rasvaa, kun grillaat rasvaista lihaa tai makkaraa.
Irrota pistotulppa pistorasiasta aina käytön jälkeen.
Puhdista laite aina käytön jälkeen.
Anna laitteen jäähtyä kokonaan ennen levyjen irrotusta tai laitteen puhdistusta tai talteen
panemista.
Älä upota laitetta tai verkkojohtoa veteen tai muuhun nesteeseen.
Älä koske levyjä terävillä tai naarmuttavilla välineillä, muuten tarttumattomaksi käsitelty pinta
voi vahingoittua.
Varmista, että levyt asennetaan asianmukaisesti paikalleen niiden irrottamisen jälkeen.
Ennen käyttöä
1 Poista mahdolliset tarrat ja pyyhi laitteen runko kostealla liinalla.
2 Puhdista laite ja levyt huolellisesti (katso luku Puhdistus).
Kierrä verkkojohto kokonaan auki laitteen pohjassa olevien koukkujen ympäriltä (kuva 2).
Ensimmäisellä käyttökerralla laitteesta saattaa tulla hieman käryä. Tämä on normaalia.
SUOMI 51
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 51
Käyttö
Voit käyttää pöytägrilliä neljässä asennossa:
Grillijuhla-asento (puoliksi auki) (kuva 3).
Tässä asennossa pöytägrillissä on laaja grillausalue, jolla voidaan grillata kaikenlaista pikku purtavaa,
esimerkiksi saslikkia, satay-vartaita, vihanneksia tai hedelmiä.
B
Vain pohjalevy on kosketuksessa ruokaan.
Grillijuhla-asento (
kokonaan auki) (kuva 4).
Tässä asennossa pöytägrillissä on laaja grillausalue, jolla voidaan grillata kaikenlaista pikku purtavaa,
esimerkiksi saslikkia, satay-vartaita, vihanneksia tai hedelmiä.
B
Vain pohjalevy on kosketuksessa ruokaan.
Panini-asento (kuva 5).
Tämä asento sopii erityisesti nopeaan kypsentämiseen kuumassa grillissä (esimerkiksi pihvit ja
hampurilaiset) sekä paahdettujen voileipien ja paninien valmistukseen.
B
Molemmat grillilevyt ovat kosketuksessa ruokaan.
Gratiini-asento (fig 6).
Tämä asento sopii erityisesti samanaikaiseen grillaamiseen ja gratinointiin. Gratiini-asennossa voidaan
myös valmistaa päällystettyjä paahtoleipiä, joiden päällä voi olla esimerkiksi kananmunaa, tomaattia,
paprikaa ja/tai sipulirenkaita sekä juustokuorrutus.
B
Ylemmän grillilevyn ei tulisi olla kosketuksessa ruokaan.
Älä jätä laitetta toimintaan ilman valvontaa.
1 Aseta levyt laitteeseen siten, että ne napsahtavat paikalleen (kuva 7).
2 Voitele levyt kevyesti voilla tai öljyllä.
3 Liitä pistotulppa pistorasiaan.
4 Valitse grillattaville aineille sopiva lämpötila kääntämällä lämpötilanvalitsinta. Katso tämän
luvun kohta Grillausajat.
Lämpötilan merkkivalo syttyy.
5 Aseta pöytägrilli haluamaasi asentoon, kun lämpötilan merkkivalo sammuu.
Ole varovainen: grillilevyt ovat kuumia!
Grillijuhla-asento (puoliksi auki): vedä ylempi grillilevy yläasentoon (1) (kuva 8).
Panini-asento: avaa pöytägrilli puoleenväliin (kuva 9).
Gratiini-asento: avaa pöytägrilli puoleenväliin.
6 Aseta rasvankeräysastia valuma-aukon alle rasvan tai nesteen keräämistä varten (kuva 10).
Huomautus: grillijuhla-asennossa (kokonaan auki) on käytettävä kahta rasvankeräysastiaa, yksi
kummankin grillilevyn valuma-aukon alle (kuva 11).
7 Aseta grillattava ruoka grillilevylle tai -levyille.
- Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ruoka tulisi asettaa levyn tai levyjen keskelle.
- Grillauksen aikana lämpötilan merkkivalo syttyy ja sammuu ajoittain merkkinä siitä, että
lämmitysvastuksiin kytkeytyy virta tai niistä katkeaa virta oikean lämpötilan säilyttämiseksi.
Grillijuhla-asennot: levitä ruoka pöytägrillin päälle. Kääntele ruokaa ajoittain puisella tai
muovisella lastalla (kuva 12).
Panini-asento: aseta ruoka alemman grillilevyn keskelle (kuva 13).
Gratiini-asento: aseta ruoka alemman grillilevyn keskelle (kuva 14).
8 Sulje laite (vain panini- ja gratiini-asentoa käytettäessä) (kuva 15).
Panini-asento: laske ylempi levy varovasti ruoan päälle. Ylempi levy lepää ruoan päällä, jolloin
ruoka grillautuu tasaisesti molemmilta puolilta.
SUOMI52
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 52
Gratiini-asento: vedä ylempi grillilevy yläasentoon (1) ja käännä se sitten vaaka-asentoon (2).
Ylemmän grillilevyn ei tulisi olla kosketuksessa ruokaan (kuva 16).
9 Avaa laite, kun sopiva grillausaika on kulunut (vain panini- ja gratiini-asentoa käytettäessä).
Grillausaika määräytyy ruoan tyypin, paksuuden ja omien mieltymystesi mukaan. Katso taulukosta
suositeltavat grillausajat.
10 Poista ruoka.
Käytä puista tai muovista lastaa ottaessasi ruokaa laitteesta. Älä käytä metallisia, teräviä tai
karkeapintaisia välineitä.
Saat parhaan tuloksen, kun poistat ylimääräisen öljyn levyiltä talouspaperilla ennen seuraavan
ruokaerän grillaamista.
Jatka grillaamista asettamalla seuraava ruokaerä grillilevy(i)lle, kun lämpötilan merkkivalo sammuu.
Parilointiajat
Tämän ohjeen lopussa olevassa taulukossa on lueteltu useita ruokalajeja, jotka voidaan valmistaa
pöytägrillillä. Taulukossa on mainittu sopiva lämpötila ja valmistusaika sekä pöytägrillin asento.
Laitteen esilämmitykseen kuluva aika ei sisälly ilmoitettuun valmistusaikaan.
Valmistusaika ja lämpötila määräytyvät käsiteltävän ruoan tyypin (esimerkiksi liha), paksuuden ja
lämpötilan sekä luonnollisesti omien mieltymystesi mukaan. Katso myös pöytägrillissä olevia
merkintöjä.
B
Grillauksen aikana lämpötilan merkkivalo syttyy ja sammuu ajoittain merkkinä siitä, että laite
säätelee lämpötilaa valitun asetuksen mukaan. Voit jatkaa grillaamista normaalisti tästä huolimatta.
Vinkkejä
Voit käyttää pöytägrilliä myös termostaatin avulla säädeltynä lämpölevynä, joka pitää ruoan
automaattisesti halutun lämpöisenä. Aseta laite grillijuhla-asentoon, aseta lämpötilanvalitsin
asentoon 2 tai 3 ja peitä grillilevyt alumiinifoliolla siten, että kiiltävä puoli on ylöspäin (kuva
17).
Jos haluat sulattaa pakasteruokaa, aseta laite gratiini-asentoon, kääri pakasteruoka
alumiinifolioon ja aseta lämpötilanvalitsin asentoon 3 tai 4. Sulatusaika määräytyy ruoan
painon mukaan (kuva 18).
Kun valmistat satay-vartaita, kanaa tai porsaan- tai vasikanlihaa, kuumenna ensin liha
korkeassa lämpötilassa (asento 5). Tarvittaessa voit tämän jälkeen alentaa lämpötilaa yhden
portaan verran ja kypsentää ruoan valmiiksi.
Makkarankuoret halkeavat usein kypsennettäessä. Voit estää tämän pistämällä makkaroihin
reikiä haarukalla.
Tuore liha on pariloimiseen parempaa kuin pakastettu ja sitten sulatettu liha.
Lisää lihaan suolaa vasta kypsennyksen jälkeen. Tällöin liha pysyy mehukkaana.
Pöytägrillissä ei voi valmistaa leivitettyjä ruokia.
Saat parhaan tuloksen leikkaamalla kypsennettävän lihan riittävän ohueksi (noin 1,5 cm).
Puhdistus
Älä käytä laitteen puhdistukseen hankausaineita, sillä ne vaurioittavat levyjen tarttumatonta
pinnoitetta.
Älä upota laitetta veteen.
1 Irrota pistotulppa pistorasiasta ja anna laitteen jäähtyä.
SUOMI 53
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 53
2 Irrota grillilevyt (kuva 19).
Poista aina liika rasva levyistä talouspaperilla, ennen kuin irrotat levyt puhdistusta varten. Voit irrottaa
levyt painamalla laitteessa olevia kiinnittimiä ja nostamalla sitten levyt irti laitteesta.
3 Puhdista grillilevyt ja rasvankeräysastiat pehmeällä liinalla tai sienellä kuumassa vedessä, johon
on lisätty astianpesuainetta, tai astianpesukoneessa (kuva 20).
Voit poistaa grillilevyihin tarttuneet ruoantähteet liottamalla levyjä viiden minuutin ajan kuumassa
vedessä, johon on lisätty astianpesuainetta. Tämä irrottaa kuivuneet ruoantähteet ja rasvan.
4 Kuivaa grillilevyt ja asenna ne uudelleen: (kuva 21).
- Aseta laite grillijuhla-asentoon (kuva 3).
- Aseta grillilevyjen takareuna laitteen päälle (1), laske levyt laitteelle ja paina ne kiinnikkeen alle
(2).
5 Puhdista laitteen ulkopinta kostealla liinalla.
Ympäristöasiaa
Älä hävitä loppuun käytettyä laitetta tavallisen kotitalousjätteen mukana, vaan toimita se
asianmukaiseen keräyspisteeseen. Näin autat suojelemaan ympäristöä (kuva 22).
Säilytys
Kierrä verkkojohto laitteen pohjassa olevien säilytyskoukkujen ympärille (kuva 2).
Voit asettaa rasvankeräysastiat säilytyksen ajaksi päällekkäin ja kiinnittää ne laitteen pohjassa
olevaan säilytyskoukkuun (kuva 23).
Laite voidaan säilyttää pysty- tai vaaka-asennossa.
Takuu & huolto
Jos haluat lisätietoja tai jos laitteen kanssa tulee ongelmia, katso Philipsin www-sivuja osoitteesta
www.philips.com tai ota yhteys Philipsin asiakaspalveluun (puhelinnumero löytyy takuulehtisestä).
Voit myös kääntyä lähimmän Philips-kauppiaan puoleen tai ottaa suoraan yhteyden Hollantiin Philips
Domestic Appliances and Personal Care BV:n Service-osastoon.
SUOMI54
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 54
SUOMI 55
Pöytägrillissä ei voi valmistaa leivitettyjä ruokia.
Lämpötila-asetus
4-5
4-5
4
4-5
4-5
4-5
4-5
5
5
5
5
4-5
5
5
5
4-5
2-3
3-4
Kypsennysaika
(minuutteina)
5-7
3-4
4-6
6-8
8-10
6-8
4-6
lihan paksuuden ja
omien
mieltymysten
mukaan
4-5
4-5
4-5
3-4
8-10
5-6
8-10
3-4
»
»»
»
»»
»
»
»
»»
»
»
»
»»
»
»
»»
»
»
»
Ruokalaji
Lohimedaljonki tai -kyljys
Katkaravut
Kala (pienet fileet)
Kalkkuna-/kanafileet
Makkara, nakit, viipaleet
Hampurilainen (pakaste,
esikypsennetty)
Lampaankyljys
Nopeasti kypsyvä liha
(esimerkiksi
pihvit/sisäfilee/vasikanliha)
Paloiteltu liha
Vihannekset/hedelmät
Juustolla kuorrutetut
vihannekset / hedelmät
Ananasviipaleet
Grillisekoitus (pieneksi
paloiteltu)
Päällystetty paahtoleipä
Saslikki/satay-vartaat
Panini / paahdettu voileipä
Ruoan pitäminen lämpimänä
Pakasteen sulatus
Pöytägrillin asento:
Grillijuhla puoliksi auki (1)/
kokonaan auki (2) Panini Gratiini
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 55
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Philips hd 4440 Ohjekirja

Luokka
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä ohje sopii myös