Russell Hobbs 22940-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut Russell Hobbs 22940-56 -grillin käyttöohjeet ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi laitteesta. Oppaasta löytyvät mm. turvallisuusohjeet, käyttöohjeet ja laitteen puhdistus. Lisäksi siinä on myös reseptejä, jotka antavat sinulle ideoita grillin käyttöön. Kysy rohkeasti!
  • Voiko laitetta käyttää ulkona?
    Voiko laitetta käyttää ajastimella?
    Miten laite puhdistetaan?
33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eit saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
tä laitetta ei saa käytä ulkoisen ajastimen tai kaukosäätimen avulla.
Käy laitteessa vain mukana tulevaa liitintä ja johtoa sekä päinvastoin.
h Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos liitin tai johto vaurioituu, se pitää vaihtaa erityisosaan, joka on saatavilla
valmistajalta tai sen huoltoliikkeestä.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Leipä, öljy ja muut ruoka-aineet saattavat palaa. Älä käytä laitetta lähellä verhoja tai niiden alla tai
muiden syttyvien materiaalien lähellä. Valvo laitetta sen ollessa käytössä.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja saattaa
aiheuttaa tulipalovaaran.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Irrota laite verkkovirrasta silloin, kun se ei ole käytössä.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Grillilevy
2. Virtaliitäntä
3. Rasvapelti
4. Lämpötilansäätö
5. Valo
6. Liitin
VALMISTELU
1. Aseta laite vakaalle, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
2. Säilytä laitetta ja sen johtoa poissa työtason laidalta ja poissa lasten ulottuvilta.
3. Tarkasta, että kumpikin tippa-astia on kunnolla työnnettynä (KUVA A).
KÄYTTÖ
1. Käännä lämpötilansäätö täysin vastapäivään (0).
2. Liitä liitin laitteen virtaliitäntään (KUVA B).
3. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
4. Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan (1 - 5).
5. Termostaatin valo syttyy. Se sammuu, kun lämpötila on saavutettu. Se syttyy ja sammuu sitten
termostaatin toimiessa ja pitäessä lämpötilan tasaisena.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
34
6. Aseta ruoka grilliin lastalla tai pihdeillä, ei sormilla.
HUOMAUTUS: hyvin rasvapitoisista ruoista saattaa roiskua kuumaa rasvaa valmistuksen aikana. Jos näin
tapahtuu, voit laskea lämpötilaa, mutta tämä pidentää valmistusaikaa.
Odota kunnes ruoka on valmista.
Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
Tyhjennä tippa-astiat säännöllisesti. Tippa-astiat ovat kuumia, joten käsittele niitä varovasti ja käy
uunikintaita tai vastaavia suojuksia. Pyyhi talouspaperilla ja aseta takaisin.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Vedä liitin pois virtaliitännästä.
3. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
4. Pese tippa-astiat lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen ylätasolla.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
RESEPTE
HUNAJA, SOIJA JA SEESAMILOHI (4 annosta)
350 g lohta
20 g tummaa soijakastiketta
40 g hunajaa
15 ml sherryetikkaa
30 ml seesamiöljyä
15 ml kasviöljyä
20 g paahdettuja seesaminsiemeniä
Sekoita soijakastike, hunaja, etikka, seesamiöljy, kasviöljy ja seesaminsiemenet yhteen kulhossa. Kaada
seos astiaan ja aseta lohi nahkapuoli ylöspäin nesteeseen. Jätä marinoitumaan vähintään 20–30
minuutiksi. Esilämmitä grilli asetukseen 5. Kun grilli on lämmin, aseta lohi grilliin ja valmista 78 minuuttia
tai kunnes lohi alkaa halkeilla.
PAPRIKAKANA (4-6 annosta)
400 g luuttomia kananreisiä
10 g savustettua paprikajauhetta
3 g chilijauhetta
30 ml oliiviöljyä
1 sitruuna, mehu ja kuori
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Sekoita paprikajauhe, chilijauhe, öljy, sitruuna ja mausteet kulhossa. Paloittele kana haluamasi kokoisiksi
paloiksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja varmista, että kana on marinadin peitossa. Peitä kulho
tuorekelmulla ja laita kylmään vähintään 2 tunniksi. Poista kana jääkaapista noin 15 minuuttia ennen
valmistusta. Esilämmitä grilli asetuksella 5. Kun se on lämmennyt, valmista kanaa, kunnes neste on kirkasta.
KORIANTERI JA MINTTUJUGURTTILAMMAS VARTAISSA (6 kappaletta)
500 g kuutioitua lampaanlapaa, 12 cm paloina
1 nippu korianteria
1 nippu tuoretta minttua
200 g kreikkalaista jugurttia
3 g paprikajauhetta
3 g chilijauhetta
3 g jauhettua kuminaa
Suolaa ja mustapippurirouhetta
6 varrastikkua
Sekoita korianteri, minttu, jugurtti, paprika, chili, kumina ja mausteet kulhossa. Lisää lammas ja varmista,
että se peittyy hyvin. Aseta kastikkeella peitetyt lampaanpalat varrastikkuihin (liota puisia varrastikkuja 15
minuuttia ennen käyttöä). Jätä marinoitumaan jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Poista jääkaapista 15–20
minuuttia ennen valmistusta. Esilämmitä grilli asetuksella 5. Kun se on lämmennyt, valmista
lammasvartaita, kunnes neste on kirkasta.
35
MARINOIDUT JÄTTIKATKARAVUT (4 annosta)
20 jättikatkarapua kuorittuina
½ punainen chili hienoksi kuutioituna
5 g tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1 limetinlehti viipaloituna
2 valkosipulin kynttä hienoksi murskattuina
20 ml seesamiöljyä
15 ml vaaleaa soijakastiketta
15 ml makeaa chilikastiketta
¼ nippu tuoretta korianteria murskattuna
Suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja lisää sitten katkaravut. Peitä tuorekelmulla ja jätä
marinoitumaan jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Esilämmitä grilli asetuksella 5. Kun se on lämmennyt,
valuta liika marinadi pois katkaravuista ja laita ne grilliin. Paista kummaltakin puolelta 2–3 minuuttia,
kunnes katkarapu on vaaleanpunainen kaikkialta.
BATAATTIPIHVIT (8–10 kappaletta)
6 bataattia
150 g korppujauhoa
1 punainen chili hienoksi kuutioituna
1 punasipuli hienoksi kuutioituna
4 g jauhettua kuminaa
3 g jauhettua muskottia
½ nippu tuoretta korianteria
½ sitruuna, mehu
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Pese bataatit ja tee niihin reikiä haarukalla. Aseta ne leivinpellille ja paista uunissa 180 °C:ssa, kunnes ne
ovat pehmeitä. Anna bataattien jäähtyä hieman ja halkaise ne sitten kahtia ja kaiva sisus ulos. Sekoita
bataatit kaikkien muiden ainesten kanssa kulhossa. Jaa bataattiseos kahdeksaan yhtä suureen osaan ja
muotoile ne pihvin muotoisiksi. Jäähdytä 20 minuuttia. Esilämmitä grilli asetukseen 5. Kun se on
kuumennut, voitele levy oliiviöljyllä ja paista pihvejä 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/