lämpötila on saavutettu.
-
Avaa kansi.
-
Nosta paistokori ylös ja laita
uppopaistettava ruoka koriin.
-
Aseta kori takaisin paistotilaan.
-
Sulje kansi.
-
Kun ruoka on valmista, avaa kansi ja
nosta kori, jotta öljy voi valua pois. Kori
voidaan tätä tarkoitusta varten ripustaa
paistotilan reunaan.
-
Kun uppopaistaminen lopetetaan,
käännä lämmönsäädinnappula takaisin
ja irrota pistotulppa seinäpistorasiasta.
Punainen merkkivalo sammuu.
Hyödyllistä tietoa rasvakeittimesta
Öljyssä kypsennetty ruoka on erityisen
maittavaa ja ravitsevaa.
Kuuma öljy sulkee heti ruoka-aineen
huokoset, joten ruoka ei ime itseensä liikaa
öljyä eivätkä sen omat mehut pääse
karkaamaan. Ruoassa olevat proteiniit,
vitamiinit ja mineraalit pysyvät tallella.
Huomaa seuraava:
1. Tässä rasvakeittimessä tulee käyttää
ainoastaan puhdasta kasviöljyä, sillä
sen voi kuumentaa 220 C°:een eikä
siinä ole sivumakuja.
2. Älä käytä eri öljylaatujen sekoituksia.
3. Moneen kertaan käytetty öljy ei parane
lisäämällä siihen käyttämätöntä öljyä.
Tuore öljy pilaantuisi myös lyhyen ajan
kuluessa.
4. Varmista, että ruoka-aineet ovat täysin
kuivia ennen öljyssä paistamista. Näin
öljy ei vaahtoa. Ole erityisen tarkka
siitä, että pakastetut ruoat ovat täysin
sulaneet ennen öljyssä paistamista.
Kosteus lyhentää paistoöljyn
käyttöikää.
5. Kypsennettäessä ruokaa
uppopaistamalla oikein valittu
lämpötila on ensiarvoisen tärkeä tekijä
tuloksen kannalta. Jos öljy ei ole
riittävän kuumaa, ruoka-aineet imevät
itseensä liikaa öljyä. Tämän takia
paistokori kannattaa upottaa öljyyn
vasta, kun esikuumennus on suoritettu.
Jos öljy taas on liian kuumaa, ruoka-
aineiden pinta kovettuu liian nopeasti
eivätkä ne kypsy riittävästi sisäpuolelta.
6. Pakastetut tai jäähdytetyt ruoka-aineet
tulisi upottaa kuumaan öljyyn kerran,
pari hetkeksi ennen varsinaista öljyssä
kypsentämistä.
7. Älä paista liian suurta ruokamäärää
kerralla. Palojen tulisi kellua öljyssä
vapaasti koskettamatta toisiinsa.
8. Jos kypsennät taikinakuoressa olevia
ruoka-aineita, varmista että taikina on
ruoassa kunnolla kiinni eikä pinnassa
ole liikaa jauhoa.
9. Liian usein käytetyn öljyn tunnistaa
helposti siitä, että se on väriltään
tummaa, sakeata, epämiellyttävän
hajuista ja se vaahtoaa.
10. Liian usein käytetty öljy tai öljy jossa on
aikaisemman ruoan hiukkasia, syttyy
helposti palamaan. Öljyn vaihto
suositellaan suoritettavaksi aina 3 tai 4
käyttökerran jälkeen. Sen käyttöikä
riippuu tosin pääasiassa siitä,
minkälaisia ja kuinka suuria
ruokamääriä kypsennetään.
11. Öljyn käyttöikää voi lisätä valuttamalla
se suodattimen läpi jokaisen
käyttökerran jälkeen.
12. Paistoöljyä voi säilyttää
rasvakeittimessä, jos se pidetään
suljettuna ja viileässä paikassa.
Laitteen puhdistus ja hoito
● Irrota aina pistotulppa pistorasiasta ja
anna laitteen jäähtyä kunnolla ennen sen
puhdistamista.
● Varoitus: Jotta sähköiskun vaara
vältetään, älä puhdista rasvakeittimen
ulkopintaa tai sen virtajohtoa millään
nesteellä äläkä upota kumpaakaan
veteen.
● Älä käytä hankaavia tai voimakkaita
pesuaineita.
-
Kansi voidaan puhdistaa vetämällä se
ensin pystysuoraan asentoon, sitten
sulkemalla sitä hieman ja vetämällä se
40